Calciopoli - prawda !
- Sorek21
- Juventino
Panowie są jakieś nowe wiadomości w sprawie? Dlaczego Andrea milczy ? Co nowego o sprawie pisze tuttosport ?
Przy komentowaniu wypowiedzi tego pana wszystkie wulgaryzmy piwinny być dozwolone.
Kod: Zaznacz cały
O skomentowanie tych słów poproszony został
Massimo Moratti:
- Oprócz kilku ciekawych interpretacji tego co
działo się w rzeczywistości nic się nie zmieniło. Po
raz ósmy, poczynając od początku procesu w 2006
roku, aż do ostatniego orzeczenia Sądu oskarżenia
i wyroki odnośnie byłych dyrektorów Juventusu
zostały potwierdzone. Minęło 9 lat i jestem
przekonany, że decyzje Sądu Kasacyjnego nie były
podejmowane w pośpiechu.
- Nie mam ochoty kolejny raz odpowiadać na
pytania dotyczące Calciopoli, jednak niektóre
komentarze nie mają nić wspólnego z
rzeczywistością. Zwłaszcza te odnoszące się do
dwóch zupełnie różnych sytuacji. Nie chcę
rozmawiać też o odzyskiwaniu mistrzostw i
odszkodowaniach za poniesione szkody. Doskonale
pamiętam co wydarzyło się w przeszłości i mam
jedynie nadzieję, że wszyscy będą to szanować. W
historii nie ma miejsca na dwie różne interpretacje
tego co się wydarzyło.
- Push3k
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Massimo 'najbrzydsza morda świata - ludzie rzygają jak go pokazują na Mediaset' Moratti powinien pomyśleć o wstąpieniu do partii faszystowskiej.W
historii nie ma miejsca na dwie różne interpretacje
tego co się wydarzyło.
Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Pewnie czeka na to uzasadnienie. Nie spodziewałbym się jakichś rewelacji w tej sprawie w najbliższym czasie patrząc jak mozolnie ta sprawa się toczy. Trzeba czekać, kto wie czy jeszcze nie będziemy czekać latami, ale czasami warto czekać.Sorek21 pisze:Dlaczego Andrea milczy ?
- mnowo
- Qualità Juventino
Dokładnie tak - dopóki nie pojawią się uzasadnienia, możemy spodziewać się jedynie kolejnych artykułów z "możliwymi scenariuszami", potwierdzenia tego, co wiemy do tej pory, ewentualnie komentarzy nowych osób lub nowych komentarzy tych samych osób. Najpewniej nic poza tym.szczypek pisze:Pewnie czeka na to uzasadnienie. Nie spodziewałbym się jakichś rewelacji w tej sprawie w najbliższym czasie patrząc jak mozolnie ta sprawa się toczy. Trzeba czekać, kto wie czy jeszcze nie będziemy czekać latami, ale czasami warto czekać.Sorek21 pisze:Dlaczego Andrea milczy ?
- clif
- Juventino
Teraz czas definitywnie wziąć się za tłumaczy polskiego komentarza FiFY gdzie Szpak coś bredzi o "kupowaniu meczów". Właśnie takie rzeczy, w najbardziej znanej grze sportowej, wymawiane przez najbardziej znanego komentatora najbardziej godzą w dobre imię klubu. Każdy dzieciak przez takie coś kojarzy Juve z korupcją, a nieco starsi "nieświadomi" tylko utwierdzają się w swojej nieświadomości. Czas to zmienić. Jeśli ktoś ma jakieś pomysły to niech rzuca. Jeśli nikt nie ma, to sam się za to wezmę 

- Vincitore
- Juventino
Sprawa niby na pierwszy rzut oka wydaje się śmieszna, by faktycznie dobierać się do skóry o komentarz w fifie, ale gdyby się tak szerzej zastanowić...Dragon pisze:Mówisz poważnie? :shock:clif pisze:Teraz czas definitywnie wziąć się za tłumaczy polskiego komentarza FiFY gdzie Szpak coś bredzi o "kupowaniu meczów".
Największy odsetek graczy to młodzi ludzie, którzy najczęściej dopiero zaczynają interesować się futbolem, nie muszę chyba mówić jaki to jest czynnik opiniotwórczy. Nie byłoby problemu, gdyby komentator skupił się na faktach, że coś takiego jak Calciopoli było, ale tam rzuca się ogólnikami, gdzie faktycznie padają słowa o "przekupywaniu sędziów".
Ciekaw jestem tylko na ile zostało mu to zlecone, a ile sam faktycznie wie o tej aferze.
- jarmel
- Redaktor
Patrząć na to jak nie ma pojęcia o reprezentacji Włoch podczas komentowania meczy + te jego teksty o catenaccio i tak dalej to nie nastawiałbym się na to, że cokolwiek wie o tej aferze.Vincitore pisze: Ciekaw jestem tylko na ile zostało mu to zlecone, a ile sam faktycznie wie o tej aferze.
#AllegriOut
- clif
- Juventino
Oczywiście, nabijanie się trwa w najlepsze, ale żeby coś zrobić to nie ma komu. Mówię o o tym, ponieważ jest to rzecz, z którą miałem najwięcej przykrości. Jakby każdy zajął się prostowaniem jednej z takich spraw, to mielibyśmy nieco lepszą opinię o Juventusie w naszym kraju.Dragon pisze:Mówisz poważnie? :shock:clif pisze:Teraz czas definitywnie wziąć się za tłumaczy polskiego komentarza FiFY gdzie Szpak coś bredzi o "kupowaniu meczów".
- Hoffman
- Juventino
Widzę tu jakieś ogólne poruszenie tłumu, wojenna mobilizacja, bierzemy pochodnie i widły i odzyskamy kasę.
Może ja czegoś nie rozumiem, ale nasza sytuacja jest taka jak była, uniewinniono tylko dwóch sędziów , a reszta się przedawniła. Uzasadnienie wyroków może być pomocne, ale do wygrania sprawy daleka droga i nie wiadomo czy to nie ślepy zaułek.
Może ja czegoś nie rozumiem, ale nasza sytuacja jest taka jak była, uniewinniono tylko dwóch sędziów , a reszta się przedawniła. Uzasadnienie wyroków może być pomocne, ale do wygrania sprawy daleka droga i nie wiadomo czy to nie ślepy zaułek.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
No właśnie Moggiego także uniewinniono z zarzutu oszustwa sportowego, ponadto sąd cywilny nie znalazł żadnych przesłanek aby scudetto z sezonu 2004/05 było w jakikolwiek wypaczone:)Hoffman pisze:Widzę tu jakieś ogólne poruszenie tłumu, wojenna mobilizacja, bierzemy pochodnie i widły i odzyskamy kasę.
- zahor
- Juventino
Fakt, nie tak być powinno, ale na całe szczęście znalazła się osoba która co prawda sama nic nie robi, ale za to pisze o tym w kółko i odgraża się że jak nie będzie innych chętnych, to weźmie sprawy w swoje ręce. Moim zdaniem taka postawa może dla Juventusu okazać się zbawienna.clif pisze: Oczywiście, nabijanie się trwa w najlepsze, ale żeby coś zrobić to nie ma komu.
- clif
- Juventino
@Zahor
Jesteś po prostu żałosny. Nie, nie będę zbawienny pewnie, ale robię to, co uważam, za słuszne. Kilka rzeczy już w tej sprawie zrobiłem, ale zwykły troll z forum nie będzie mnie z tego rozliczał. Hejtuj sobie kibiców własnego klubu dalej, jeśli podnosi to Twoją samoocenę. Jeśli nie podoba Ci się to, co dzieje się w tym wątku, to po prostu go pomijaj i nie rób zbędnego zamieszania.
Jesteś po prostu żałosny. Nie, nie będę zbawienny pewnie, ale robię to, co uważam, za słuszne. Kilka rzeczy już w tej sprawie zrobiłem, ale zwykły troll z forum nie będzie mnie z tego rozliczał. Hejtuj sobie kibiców własnego klubu dalej, jeśli podnosi to Twoją samoocenę. Jeśli nie podoba Ci się to, co dzieje się w tym wątku, to po prostu go pomijaj i nie rób zbędnego zamieszania.
- MCL
- Juventino
Gdyby Drughi Polska wysłali oficjalne pismo do wydawcy FIFY w Polsce ruszyłoby cokolwiek? Mnie też to mierzwi, tym bardziej że od lat jak już gram, to w angielską wersję FIFY i tam nie ma słowa o farsopoli. Generalnie teraz mamy atuty w ręku w postaci uniewinnienia na tle przestępstw sportowych. Choć pewnie i tak będą mieli to gdzieś, bo to by były dodatkowe koszty nagrywania nowego komentarza
PS nie komentuj, nie cytuj, nie odwołuj się, nie tłumacz, nie karm trolla. Niech sobie szczeka w eter.

PS nie komentuj, nie cytuj, nie odwołuj się, nie tłumacz, nie karm trolla. Niech sobie szczeka w eter.
http://mclpl.blogspot.com <-- Opowiadania, recenzje i inne ciekawe teksty 

- Tharp
ale ze faktycznie w fifie komentator mowi o kupowaniu meczow, jak sie gra Juventusem? potwierdzone info?