Coppa Italia 13/14 (1/4): Roma 1-0 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2014, 22:40

O co chodziło z tym golem Peluso? Czemu nie został zaliczony, bo mi padł stream akurat, a nie wydaje mi się żeby był spalony.
Mam nadzieję, że sprzedamy Islę jak najszybciej sie da, póki jeszcze któryś zespół będzie w stanie uwierzyć, że on umie grać w piłkę.

#AllegriOut
Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Kucharius1 pisze:Gol prawdopodobnie z minimalnego spalonego.
Dobra juz nie myślmy o tym golu lecz o tym jaki rajd zrobił Isla (po którym stracił piłkę).. jak na raz poszedł Bonny ! i potem został ponownie zrobiony w jajo gdy Gervinho go wyprzedził. Jak dla mnie od następnego meczu Ogbonna w środku obrony z Kielonem i Barzaglim po bokach. Roma zagrała średni mecz z naszymi rezerwowymi ale potrafili coś wykreować i nam strzelić. No trudno.. mam nadzieje że chociaż na LE weźmiemy się garść.

Tagliavento świetny sędzia.. jak ja go nienawidzę..... :doh:
Ostatnio zmieniony 21 stycznia 2014, 22:41 przez Simi, łącznie zmieniany 1 raz.

KondzioJuveFans

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nie wiem co ten sędzia się dopatrzył przy tym golu Peluso, wydaje mi się, że piłka nie była po za polem gry. Peluso jest strasznie słaby, trzeba się jak najszybciej go pozbyć bo ten facet po prostu nie nadaje się do gry w Juve. Maicon dzisiaj jechał go na tym skrzydle jak dzieciaka... Pirlo dzisiaj dramat... Bonucci przy golu popełnił dwa błędy, Ogbonna nie dał pograć Maiconowi i prezentował się solidniej od Leo, może to czas by nasz transfer za 15 mln zaczął grać w podstawie?
Ostatnio zmieniony 21 stycznia 2014, 22:41 przez KondzioJuveFans, łącznie zmieniany 1 raz.

Fino Alla Fine Forza Juventus!
Gandalf8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

No to jeden problem Conte ma już z głowy, jeszcze tylko odpaść z tej "śmiesznej" LE i będzie się można skupić na lidze :angry: . Oczywiście mam nadzieję, że LE nie będzie "śmieszna" a granie dwóch rozgrywkach nie jest ponad siły graczy Juve, bo granie w trzech ewidentnie jest...

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
M.R.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2014, 22:41

Na boisko wyszła dziś jedna drużyna która chciała wygrać mecz i jedna która chciała po prostu odwalić pańszczyznę grając na poziomie Cagliari, Chievo czy Sampdorii :/ Ja wiem że to Puchar Włoch, że rezerwowy skład, że klub może mieć inne priorytety na ten sezon (Scudetto, Liga Europejska) ale to co zaprezentował dziś Juventus to lekki wstyd. Ogromna ilość błędów, straconych piłek, niedokładnych zagrań, praktycznie brak celnych strzałów. Bonucci sprezentował gola Romie, Chiellini i Ogbonna niepewni, jeden Barzagli ogarniał dziś obronę. W pomocy i ataku też nie lepiej. Przypomniały mi się dziś czasy Del Neriego. Roma była agresywniejsza, dokładniejsza, lepsza. Garcia odrobił lekcję z meczu w Serie A. Szkoda.
Jeżeli Juve wyjdzie z takim nastawieniem i chęciami w LE to i Trabzonsporu nie przejdą :(

"Miarą człowieka jest umiejętność zacentrowania. Zbudować dom, zasadzić drzewo czy spłodzić syna potrafi dziś każdy, ale tylko prawdziwy mężczyzna precyzyjnie dośrodkuje w pełnym biegu." Trener Piechniczek
koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Tym razem kalkulowanie się nie opłaciło i należy pogratulować Romie zasłużonego zwycięstwa. Nie stwarzaliśmy sobie niemal w ogóle sytuacji strzeleckich. Mieliśmy bodajże jeden konkretny strzał na bramkę De Sanctisa - główka Peluso. No właśnie, dlaczego ten gol nie został uznany?

Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Sędzia to kretyn. Dawno tak słabego sędziowania nie widziałem :prochno:

I ktoś mi wytłumaczy czemu nam bramki nie uznali ?

Mecz bez emocji, przyszliśmy poklepać, a to nas wyklepali :P Przynajmniej nie ma wymówki, że jedziemy na trzy fronty.

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Moje zdanie po dzisiejszym meczu nie ulega zmianie - sprzedać Marchisio, póki ktoś chce go za rozsądne pieniądze.

Wymiana jego na Guarina nie byłaby taka głupia

forumowy ujadacz
Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Gol Peluso nie zaliczony, bo sędzia odgwizdał spalonego. Mimo że podanie szło z lini końcowe... :doh:

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

jakku1 pisze:Dlaczego nie zostala uznana bramka Peluso?
Sędzia uznał, że piłka przy wrzutce przekroczyła linię końcową. Na powtórkach słabo to było widać, przynajmniej u mnie.

Gra jak za karę, to i wynik taki. Jakby się dało, to i z Avellino by odpadli :prochno:

Obrazek
Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2014, 22:42

Kimi pisze:Gol Peluso nie zaliczony, bo sędzia odgwizdał spalonego. Mimo że podanie szło z lini końcowe... :doh:
Tu raczej chyba chodziło o to że piłka wyszła poza plac gry.

ketraB

Juventino
Juventino

Trener pokazał jak bardzo mu zaleźy na PW wystawiając kilku rezerwowych. Szkoda, bo z taką przewagą w lidze można się było bardziej postarać. Isla to jednak <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>... :) dobranoc

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

No cóż..
Nasz drugi skład jest słabszy na wyjeździe niż Roma u siebie. Bramka padła po spalonym, ale Roma jak najbardziej zasłużyła na zwycięstwo...

Ważniejsze było zwycięstwo na Rzymianami w lidze. Mam tylko nadzieję, że nie odpuścimy w podobny sposób LE...

mibor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Conte ,, gramy o wszystko...''
O ile mecz ligowy z Romą wygrał Conte o tyle ten pucharowy przegrał Conte.
Brak reakcji zbyt późne zmiany no i wyjście niepełnosprawnymi napastnikami.
W 2 połowie nasi pseudonapastnicy zostali w szatni.
Wku... się niemiłosiernie bo jeżeli odpadliśmy z CL w tak żenującym stylu to Puchar Włoch powinniśmy potraktować poważnie.
Mam o to ogromny żal do Conte...

Juve, storia di un grande amore
Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Kompromitujące występy Juventusu w pucharach. Zarówno w LM jak i w Pucharze Włoch.
Mizeria, oddawanie inicjatywy, momentalne tracenie piłki, nieumiejętność wyprowadzania błyskawicznych kontr.
Dziękuję, dobranoc. :stop:

Zablokowany