Serie A 13/14 (2): JUVENTUS 4-1 Lazio
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Prawdopodobnie dlatego, że był zmęczony, a Conte chciał dać kilka minut Quagliarelli (może to jego ostatnie minuty w Juve). Poczekaj na litość boską z głębszymi osądami jeszcze chociaż kilka spotkań. Gdyby dziś Conte wystawił w podstawie Giovinco i Quagliarelle wtedy Twoje pytanie byłoby bardziej zasadne.kuba2424 pisze:Więc po co zszedł Vucinic panie mądralińsiu?szczypek pisze:To znaczy tak, gdyby Tevez z Vuciniciem kopali się po czole, takie pytanie byłoby zasadne. Teraz jest ono głupie.kuba2424 pisze:Czy z Llorente jest aż tak źle??
- gruzin_juve
- Juventino
Buffalo pisze:Akcja meczu: pod koniec spotkania pilka idzie w wysoki koziol, Pogba markuje, ze bedzie skakl do glowki, dwoch zawodnikow Lazio skacze zderzajac sie i przewraca. Pogba na pelnym spokoju przejmuje pilke i wyprowadza akcje

Akcja meczu to: Vucinić odbierający kapitalnym wślizgiem gałę przy linii bocznej.

Gość dostał owacje większą niż po zdobyciu bramki.
Forza Juve!
CIAO IL CAPITANO
- grande amore
- Juventino
Wynik dla mnie super, wazne 3 punkty.
Dziekuje wszystkim, ktorzy na czacie futbolhd starali sie dotrzymac mi towarzystwa i do tego nie wkurzalo ich multum szczesliwych, usmiechnietych emotek, ktore wysylalam podczas pogawedki
Generalnie nie nudzilam sie.
Dziekuje wszystkim, ktorzy na czacie futbolhd starali sie dotrzymac mi towarzystwa i do tego nie wkurzalo ich multum szczesliwych, usmiechnietych emotek, ktore wysylalam podczas pogawedki

Juve, storia di un grande amore 
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda

------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda
- kuba2424
- Juventino
kuba2424 pisze:Więc po co zszedł Vucinic panie mądralińsiu?szczypek pisze:To znaczy tak, gdyby Tevez z Vuciniciem kopali się po czole, takie pytanie byłoby zasadne. Teraz jest ono głupie.kuba2424 pisze:Czy z Llorente jest aż tak źle??
Wow, ciekawe jak na to wpadłeś?szczypek pisze:Prawdopodobnie dlatego, że był zmęczony
Nie sądzisz, że lepiej byłoby gdyby te minuty na boisku dał jednak komuś, kto do nas co dopiero przyszedł i mamy większe oczekiwania wobec jego?szczypek pisze:a Conte chciał dać kilka minut Quagliarelli (może to jego ostatnie minuty w Juve).
A gdzie ja kogoś osądziłem? Zadałem zasadne pytanie!szczypek pisze:Poczekaj na litość boską z głębszymi osądami jeszcze chociaż kilka spotkań. Gdyby dziś Conte wystawił w podstawie Giovinco i Quagliarelle wtedy Twoje pytanie byłoby bardziej zasadne.
Ostatnio zmieniony 31 sierpnia 2013, 23:13 przez kuba2424, łącznie zmieniany 1 raz.
- SKAr7
- Juventino
Zastanawiające, czemu robione są zmiany, kiedy jest 4:1, gramy przeciwko 10 i mamy wygrany mecz...kuba2424 pisze:Więc po co zszedł Vucinic panie mądralińsiu?szczypek pisze:To znaczy tak, gdyby Tevez z Vuciniciem kopali się po czole, takie pytanie byłoby zasadne. Teraz jest ono głupie.kuba2424 pisze:Czy z Llorente jest aż tak źle??

A dlaczego FaQ, a nie Llorente? Ponieważ Conte zależy na wszystkich zawodnikach, których ma w kadrze i ma zamiar grać piątką. Tydzień temu minuty dostał Leon, dziś Włoch.
:naughty:pumex pisze: Raczej nie sprawdziło się dziś twierdzenie, że Vidal gra bardziej z tyłu gdy na boisku jest Pogba. Najwyraźniej zmieniają się pozycjami i boiskowymi zadaniami.
Jak dla mnie sprawdziło się po stokroć. Przecie Vidal grał dziś czyściutkiego Marchisio. Czyścimy, czyścimy, cichutko, cichutko, od czasu do czasu jakieś zagranie piętką i nagle BAM, wyjście do przerzutu, kiedy napastnicy ruchem wyciągają obrońców z pola karnego. Jedyna różnica, i za to Królowi Arturowi chwała, że Księciunio takie rzeczy marnował w zeszłym sezonie niemiłosiernie, niektóre bolały bardzo (mecz z Chelsea, przerwanie serii zwycięstw u siebie z Interem), a dziś Vidal pokazał klasę rasowego snajpera.

Ostatnio zmieniony 31 sierpnia 2013, 23:18 przez SKAr7, łącznie zmieniany 3 razy.
- mazi12
- Juventino
W końcu mamy, kurna naszego upragnionego TOPa !!! Super mecz w wykonaniu Teveza, jeszcze żeby ta poprzeczka weszła
Vidal i jego wykończenia akcji, cóż za skuteczność, nasz geniusz
Bonucci świetne podania na nos i bezbłędna gra w obronie, bajeczka.
Marchisio może coraz bardziej bać się o swoją pozycję w 1. jedenastce. Momentami gra Pogby wygląda finezyjnie.
Brawo dla Conte, dobrze, ze przy takim wyniku cały czas daje wskazówki przy linii bocznej i się denerwuje po każdym złym zagraniu.
Forza Juve, jedziemy dalej!

Vidal i jego wykończenia akcji, cóż za skuteczność, nasz geniusz

Marchisio może coraz bardziej bać się o swoją pozycję w 1. jedenastce. Momentami gra Pogby wygląda finezyjnie.
Brawo dla Conte, dobrze, ze przy takim wyniku cały czas daje wskazówki przy linii bocznej i się denerwuje po każdym złym zagraniu.
- Arbuzini
- Juventino
Po tym co dzisiaj zaprezentował Pirlo? Obiektywnie patrząc to straszna kaszana. Taaa, wiem. On z miejsca ma pierwszy skład. A może jednak niesłusznie?mazi12 pisze:Marchisio może coraz bardziej bać się o swoją pozycję w 1. jedenastce. Momentami gra Pogby wygląda finezyjnie.
Zresztą ja widziałem tylko drugą połowę i jak dla mnie podczas tych 45 minut Francuz nie zagrał niczego szczególnego. Wręcz miałem czasami wrażenie, że nie ma go tam, gdzie być powinien.
Ostatnio zmieniony 31 sierpnia 2013, 23:23 przez Arbuzini, łącznie zmieniany 1 raz.
- kuba2424
- Juventino
Chyba sam przyznasz, że to kiepskie porównanie. Leon grał ciut krócej, pamiętasz?SKAr7 pisze: A dlaczego FaQ, a nie Llorente? Ponieważ Conte zależy na wszystkich zawodnikach, których ma w kadrze i ma zamiar grać piątką. Tydzień temu minuty dostał Leon, dziś Włoch.
- kaczy19FJ
- Juventino
mazi12 pisze:W końcu mamy, kurna naszego upragnionego TOPa !!! Super mecz w wykonaniu Teveza, jeszcze żeby ta poprzeczka weszła![]()
Vidal i jego wykończenia akcji, cóż za skuteczność, nasz geniusz![]()
Co do Pogby i Marchisio. Według mnie nie ma on powodów do zmartwienia, gdyż nie długo ( tak myślę ) Pogba wejdzie w miejsce Pirlo, a nie Markiza. Pirlo nie długo odejdzie, tak jak Del Piero. Pogba środek Vidal prawa, markiz bliżej lewej.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Fenomenalne zawody naszych.
Jestem dumny z chłopaków - zagrali tak, że szczena opadła. Znakomite rozegranie piłki, wiele bardzo ciekawych akcji kombinacyjnych, fantastyczna gra pressingiem i te cudowne bramki.
Wszystkie padły po znakomitych akcjach, a mogło się przecież skończyć wyżej po tym, jak piłkę pięknie klepnęli Vidal z Tevezem (szkoda, że Argentyńczyk ustrzelił w tej sytuacji jedynie poprzeczkę, bo piłka szła jak złoto w samo okienko). Podanie kocura Pogby do Vidala i jakie wykończenie - klasa światowa. Druga bramka równie piękna, do tego ta asysta Bonucciego. Genialne podanie w jego wykonaniu także przy bramce Vucinicia. Właśnie, Vucinić. Zachował się w tej sytuacji niczym profesor jak w meczu z Napoli w zeszłorocznym Superpucharze. Do tego to przepuszczenie piłki przy akcji Teveza - majstersztyk.
Niepotrzebna bramka, Buffon wypluł tę piłkę wprost pod nogi Klose. Nie zamierzam jednak narzekać, bo tak naprawdę jedynym, co Lazio było nam w stanie przeciwstawić to strzały z dystansu właśnie. Na tyle ich było stać w pojedynku z tak dysponowanym, klasowym rywalem. Mieli problem, by powąchać nasze pole karne.
Włosi ekscytowali się po dzisiejszej wygranej neapolitańczyków w meczu z Osłami. W jaki więc sposób zareagują na wyczyn Juve?
Najlepszy koment na C+ - "ciekawe, jak Juventus zaprezentuje się na tle interu, w końcu to ten sam poziom".

Niepotrzebna bramka, Buffon wypluł tę piłkę wprost pod nogi Klose. Nie zamierzam jednak narzekać, bo tak naprawdę jedynym, co Lazio było nam w stanie przeciwstawić to strzały z dystansu właśnie. Na tyle ich było stać w pojedynku z tak dysponowanym, klasowym rywalem. Mieli problem, by powąchać nasze pole karne.

Włosi ekscytowali się po dzisiejszej wygranej neapolitańczyków w meczu z Osłami. W jaki więc sposób zareagują na wyczyn Juve?
Najlepszy koment na C+ - "ciekawe, jak Juventus zaprezentuje się na tle interu, w końcu to ten sam poziom".
Ostatnio zmieniony 31 sierpnia 2013, 23:32 przez mrozzi, łącznie zmieniany 2 razy.
- mazi12
- Juventino
@kaczy19FJ, Arbuzini
Brałem pod uwagę tylko pozycję lewego środkowego pomocnika. Oczywiście Pogba mógłby zastąpić Pirlo, ale ten temat był już wałkowany naście razy. Według mnie akurat, Pogba na pozycji Pirlo nie pokazuje pełni swoich możliwości i powinien grać jako b2b, no ale na szczęście to decyzja Conte, on najlepiej wie co robić :-D
Brałem pod uwagę tylko pozycję lewego środkowego pomocnika. Oczywiście Pogba mógłby zastąpić Pirlo, ale ten temat był już wałkowany naście razy. Według mnie akurat, Pogba na pozycji Pirlo nie pokazuje pełni swoich możliwości i powinien grać jako b2b, no ale na szczęście to decyzja Conte, on najlepiej wie co robić :-D
- SKAr7
- Juventino
Nie, za to przyznam, że nie bierzesz wszystkich czynników pod uwagę. Prowadzić 1:0, z niewygodną Sampą na wyjeździe, a prowadzić 4:1 z grającym w 10tkę Lazio to różnica. Większa ilość minut to zasługa szczęścia Fabio, że dziś dostał swoją kolejkę.kuba2424 pisze: Chyba sam przyznasz, że to kiepskie porównanie. Leon grał ciut krócej, pamiętasz?
Ocenianie do statusu Llorente w drużynie, jego zgrania i perspektyw na przyszłość po tym to trochę tak jakby sprzedać zawodnika, bo zagrał słabo w jednym meczu.