Serie A 12/13 (18): Cagliari 1-3 JUVENTUS
- strong return
- Juventino
A ja wręcz przeciwnie, <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> mecz ogółem. Sędzie kalosz, ale jaka dramaturgia, ile prawie bramek i do tego piłka Vidala, która wzbiła się do stratosfery. A i tak najważniejsze są 3 pkt. 8) Serio, już po tych wszystkich niewykorzystanych sytuacjach byłem pewien, że nie wygramy.
Matri o krok od klasycznego hattricka. :rotfl:
Matri o krok od klasycznego hattricka. :rotfl:

Ostatnio zmieniony 21 grudnia 2012, 22:45 przez strong return, łącznie zmieniany 1 raz.
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Też bym wolał spokojne 4:0 po barcelońsku, ale szczerze mówiąc nie dziwię się chłopakom, bo takie sędziowanie każdemu odbiera ochotę do gry. Chwała Matriemu, jak na to nie patrzeć, wygrał nam dzisiaj mecz.Marat87 pisze:A tak na poważnie, dziwny mecz... niezbyt jestem zadowolony ze zwycięstwa w takim stylu.
Tam gdzie wyskoczył i głową wbił piłkę do bramki ?? ( czy jestem ślepy i czegoś nie zauważyłem ?ewerthon pisze:Przecież tam nie było bramki.fazzi pisze: P.S Dlaczego nie uznali bramki Asamoah ???

Ostatnio zmieniony 21 grudnia 2012, 22:47 przez fazzi, łącznie zmieniany 1 raz.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Panowie wbijajcie na czat, a nie komentujecie w trakcie na forum :p
p.s.
MATRI
p.s.
MATRI
Ostatnio zmieniony 21 grudnia 2012, 22:46 przez Sila Spokoju, łącznie zmieniany 1 raz.

- Łukasz
- Juventino
Jak on się jeszcze przełamie po tych dwóch dobitkach i zacznie grać jak człowiek - to będzie dopiero koniec świata. Czego nam wszystkim serdecznie życzę. Nainggolan - dobrze. Nasza południowoamerykańska frakcja - wyjątkowo jak na siebie źle.
- MVP
- Juventino
Hahaha...
To ogólnie komentarz mówiący wszystko o tym meczu. Jaja niesamowite po 70. minucie. I my i Cagl - wszyscy sie po czołach kopali.
Idą święta, cuda się dzieją. Matri 2.
Ogólnie to byłem pewien że to wygramy. Nie wiem dlaczego ale o wynik byłem spokojny jak prawie nigdy. Co do poszczególnych piłkarzy to mogę powiedzieć tylko że AsPik był dzisiaj 2trefl.
Żal mi bramkarza Cagliari (zapomniałem jak sie zwie ) bo zaliczył interwencje rundy, a i tak przegrali w najśmieszniejszych okolicznościac ever.
Btw Widzieliście jak Padoin się wyrąbał i chciał ukraść piłkę? XD
To ogólnie komentarz mówiący wszystko o tym meczu. Jaja niesamowite po 70. minucie. I my i Cagl - wszyscy sie po czołach kopali.
Idą święta, cuda się dzieją. Matri 2.
Ogólnie to byłem pewien że to wygramy. Nie wiem dlaczego ale o wynik byłem spokojny jak prawie nigdy. Co do poszczególnych piłkarzy to mogę powiedzieć tylko że AsPik był dzisiaj 2trefl.
Żal mi bramkarza Cagliari (zapomniałem jak sie zwie ) bo zaliczył interwencje rundy, a i tak przegrali w najśmieszniejszych okolicznościac ever.
Btw Widzieliście jak Padoin się wyrąbał i chciał ukraść piłkę? XD
- Dante93
- Juventino
Dawno już nie byłem tak szczęsliwy po meczu Juventusu. Ostatni raz chyba gdy zdobyliśmy Scudetto. To co się działo w drugiej połowie to była kwitesencja futbolu, przeżywałem to jakby to był finał LM. Sąsiedzi pewnie po policje dzwonili od tych ciągłych krzyków
Wszystko doslownie wszystko było przeciwko nam, a sędzia powinien zlecieć minimum do Serie C. Najpierw daje karnego z kapelusza Cagliari, potem nam nie gwizdze faulu na Quagu ale za to odgwizduje faul którego praktycznie nie było na Gio. Nie uznaje prawidłowej bramki gdzie nawet jakby dostał 10 mln euro łapówki nie mógłby NIC ZNALEŹĆ żeby tego nie uznać. W końcu zamiast 3-4 czerwonych kartek daje tylko jedną, suma sumarum Cagliari powinno dostać przynajmniej 3 czerwone kartki. Póżniej już w sytuacjach gdy 99% sędziów daje kartki on sprawe olewał. Bardzo starał nas się dziś udupić ale my pokazaliśmy WIELKI CHARAKTER. COś co charakteryzuje mistrzów. Walke do upadłem mimo, że tak naprawde świat by sie nie zawalił gdyby był remis/porażka. Ironia losu, że najpierw Vidal robi karnego, potem nie strzela naszego karnego a na koniec to od niego odbija się piłak dająca suma sumarum zwycięstwo. Super swoją robote wykonali w drugiej polowce naporawde wszystko. Gio dał karnego, Vucinic zaliczył pół-asyste, no i Matri który jest największym zaskoczeniem. Bóg jednak ma niebywałe poczucie humoru. Alessandro dziś świętuje, bo za to co dziś zrobił powinien być noszonym na rękach. Oprócz dwóch bramek było przecież jeszcze wyłożenie setki do Asy, który swoją drogą jest największym pechowcem dnia. No moze obok Vidala
Pięknie, naprawde pięknie, dostałem chyba najl;epszy prezent pod choinke jaki mogłęm sobie wymarzyć. Grazie.

Pięknie, naprawde pięknie, dostałem chyba najl;epszy prezent pod choinke jaki mogłęm sobie wymarzyć. Grazie.
- wojczech7
- Juventino
Piłka nie wpadła do bramki, ale Asamoh był ewidentnie popychany - stąd nasi protestowali.fazzi pisze:Tam gdzie wyskoczył i głową wbił piłkę do bramki ?? ( czy jestem ślepy i czegoś nie zauważyłem ?ewerthon pisze:Przecież tam nie było bramki.fazzi pisze: P.S Dlaczego nie uznali bramki Asamoah ???)
Zagraliśmy słabo, to nie ulega wątpliwości, ale jak po przestrzelonym karnym, poprzeczce i kilku interwencjach życia bramkarza Cagliari słyszę, że Juventus miał dzisiaj sporo szczęścia, to ja nie wiem, co za baran to komentuje.
---
Przyznać się - kto jeszcze złapał się za głowę z myślą "no to postrzelane", gdy na boisko wbiegał Matri?

Ostatnio zmieniony 21 grudnia 2012, 22:49 przez wojczech7, łącznie zmieniany 1 raz.
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- jakku1
- Juventino
Zmiana Vucinicia okazala sie kluczowa, ale ten facet dzisiaj mnie tak wkurzal swoja gra, ze szok. Nie dosc, ze za kazdym razem po otrzymaniu pilki uderzal na bramke to jeszcze zabral gola Giovinco. Ech...
O postawie arbitra az szkoda sie wypowiadac. Do przerwy byl zenujacy, po przerwie chyba jeszcze bardziej. Karny naciagany, druga nasza bramka po rece Vidala, nie wiadomo z jakich powodow nieuznany gol Asamoaha. Astori dostal czerwona kartke chyba za caloksztalt, bo ten faul na Giovinco nie byl jakis strasznie brutalny. Inna sprawa, ze facet slusznie wylecial z boiska, bo gral okrutnie ostro i pare razy wczesniej arbiter go po prostu oszczedzil.
Z naszych moge pochwalic na pewno Barzagliego, Marchisio (kilka pieknych odbiorow), Matriego (dwa gole, ladne wylozenie patelni Asamoahowi), Giovinco (karny, asysta, kilka swietny otwierajacych pilek).
Slabiej zagrali Asamoah, Caceres, Vidal.
O postawie arbitra az szkoda sie wypowiadac. Do przerwy byl zenujacy, po przerwie chyba jeszcze bardziej. Karny naciagany, druga nasza bramka po rece Vidala, nie wiadomo z jakich powodow nieuznany gol Asamoaha. Astori dostal czerwona kartke chyba za caloksztalt, bo ten faul na Giovinco nie byl jakis strasznie brutalny. Inna sprawa, ze facet slusznie wylecial z boiska, bo gral okrutnie ostro i pare razy wczesniej arbiter go po prostu oszczedzil.
Z naszych moge pochwalic na pewno Barzagliego, Marchisio (kilka pieknych odbiorow), Matriego (dwa gole, ladne wylozenie patelni Asamoahowi), Giovinco (karny, asysta, kilka swietny otwierajacych pilek).
Slabiej zagrali Asamoah, Caceres, Vidal.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 15 razy
- Otrzymał podziękowanie: 37 razy
Przy tym żółtku Lichego to nie faulował przypadkiem Pirlo? Co prawda Rychu tam działał z tyłu, ale to chyba po kontakcie z Pirlo zawodnik Cagliari się przewrócił.
Ostatnio zmieniony 21 grudnia 2012, 22:49 przez Marat87, łącznie zmieniany 1 raz.
- LordJuve
- Juventino
Mecz beznadziejny...już nie chodzi o to, że grał Juventus z jakimś Cagliari, ale o fakt, że oni przez ostatnie 15 minut grali w zasadzie w 9...gdyby nie chaos w trakcie spotkania i dorzucone przez sędziego 6 minut to mogłoby być nieciekawie.
Matri 2 bramki...co za pech! Wszystko się przewraca...jedni już ogłosili konieczność wyrzucenia Asamoah i Isla, drudzy mogą zaraz stwierdzić, że Matri musi zostać! Rzeczywiście, koniec świata!
Matri 2 bramki...co za pech! Wszystko się przewraca...jedni już ogłosili konieczność wyrzucenia Asamoah i Isla, drudzy mogą zaraz stwierdzić, że Matri musi zostać! Rzeczywiście, koniec świata!
- annihilator1988
- Juventino
Ten facet dał dzisiaj zwycięstwo Juventusowi. Mam nadzieje, że te strzelone gole pomogą mu uwierzyć w siebie i zacznie grać na miarę swoich możliwości.ewerthon pisze:Koniec świata, Matri strzela dwa gole. Co on zrobił w 90 minucie? Przecież ten facet jest koślawy. Bramki fajnie wyglądaja w statystykach, ale nie zmienia to faktu, że dalej jest kompletnie bez formy.
Mnie rozwalili komentatorzy N-ki, którzy uważali, że bramka na 2-1 powinna zostać anulowana, bo Vidal zagrał ręką. Problem w tym, że zawodnik Cagilari nabił ją z 0,5 metra, przy desperackiej próbie zażegnania niebezpieczeństwa.
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG