LM 12/13 (gr. E) [06]: Shakhtar 0-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2012, 15:15

jareckik pisze: Jak boimy się Shakhtara to do widzenia, my gramy o puchar!!!
Zważywszy na to, że nie tak znowu dawno dostaliśmy bęcki od grającego w LE Interu, zremisowaliśmy z Nord-cośtam a remis z Szachtarem powinien być porażką... to tak. Gramy o puchar.

No ludzie, pokory trochę. :doh:

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Machnes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2012, 15:33

deszczowy pisze:
jareckik pisze: Jak boimy się Shakhtara to do widzenia, my gramy o puchar!!!
Zważywszy na to, że nie tak znowu dawno dostaliśmy bęcki od grającego w LE Interu, zremisowaliśmy z Nord-cośtam a remis z Szachtarem powinien być porażką... to tak. Gramy o puchar.

No ludzie, pokory trochę. :doh:
nie no jasne, gramy w CL turystycznie jako Mistrz Włoch, żeby przypomnieć się Europie. Ciekawe czy Real też rozpamiętuje remisy i porażki ze słabeuszami w lidze. Ja rozumiem pokora, pokorą ale człowieku może troche uwierz w ten zespół :? Słabsze drużyny od nas potrafiły zajść daleko, dzięki dobrej formie, udanym losowaniu.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2012, 15:40

Oczywiście, że gramy o Puchar Europy. Celtic na przykład też gra. To mi przypomina te plakaciki przyklejane od czasu do czasu na przystankach "Mecz o mistrzostwo Polski. Ruch Chorzów - Podbeskidzie" 8)

Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2012, 15:45

Ja już przez te 10 lat oglądania meczów Juve nie raz się przejechałem i podchodzę do dzisiejszego meczu z dystansem. Szachtar to nie ogórki i w Serie A hipotetycznie walczyli by z nami o mistrza, bo poziomem przewyższają obecnie i Inter i Milan.
Oni też nie grają o nic, bo dobrze wiedzą, że pierwsze miejsce w grupie da im słabszego rywala w 1/8, prestiż pokonania Juve i więcej kasy.

Mój typ 0:0 po nudnym meczu.

szycha21

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2012, 15:53

Szacunek do rywala jak najbardziej, ale nie strach. Ja jestem tego zdania, że to inni powinni się nas bać... Macie racje...ostatnie lata były dla nas biedne, ale kogo obchodzi przeszłość. Teraz mamy mocną drużynę, w którą ja osobiście wierze (nie wiem jak wy) i uważam, że możemy wygrywać nawet z tymi gwiazdeczkami z Hiszpanii.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2012, 15:55

szycha21 pisze:Ja jestem tego zdania, że to inni powinni się nas bać...
A kolega oglądał mecz z Shakhtarem w Turynie? Na pewno więcej obaw co do tego spotkania mamy my niż oni...

Mati1990

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2012, 16:04

Bardzo mi to przypomina sytuację z 2002/2003 roku, kiedy też do ostatniej kolejki męczyliśmy awans ( wtedy do 1/4, bo były dwie rundy grupowe, pamiętacie te czasy ? 8) Wtedy aby awansować musieliśmy w 5 kolejce pokonać Deportivo ( pamiętny gol Igora Tudora i nie przegrać ostatniej kolejki z Basel 3 bramkami, ale nerwówka była.
Dziś mam znowu obawy, bo nie oszukujmy się, jeśli Szachtar zepnie 4 litery to nas będą cisnąć w cholerę, i obawiam się, że jeden głupi błąd jakiś może nam zaszkodzić, a mamy taką wielką szansę awansować. Wierzę w naszych, dziś każdy z naszych może okazać się bohaterem. Nastawiam się na remis, ale w głębi duszy liczę na jakąś pozytywną niespodziankę i 1 miejsce w grupie 8)

FORZA JUVENTUS!!

albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2012, 16:04

Zremisujemy z Ukraińcami. Karty bardzo wyraźnie pokazały, że tego meczu nie wygramy. Na remis wyszło bez problemu (a to wcale nie taka łatwa sprawa). Będzie dobrze!

kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2012, 16:27

Castiel pisze:
szycha21 pisze:Ja jestem tego zdania, że to inni powinni się nas bać...
A kolega oglądał mecz z Shakhtarem w Turynie? Na pewno więcej obaw co do tego spotkania mamy my niż oni...
Ani inni w LM nie będą się nas bać, ani my innych, dotyczy również Szachtaru. Co do tamtego meczu - było, minęło, dzisiejszy mecz będzie innym meczem i nie musi wyglądać jak tamten. To może być fajny, szybki meczyk z wieloma bramkami, oczywiście na naszą korzyść ;)
Obaw będziemy mieli więcej od nich tylko dlatego,że my jeszcze nie awansowaliśmy a oni tak. Ale to nie powód, żeby mieć pełno w majtkach. Przed jedenastą powinno się to już zmienić.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2012, 16:38

kuba2424 pisze: Ani inni w LM nie będą się nas bać, ani my innych, dotyczy również Szachtaru. Co do tamtego meczu - było, minęło, dzisiejszy mecz będzie innym meczem i nie musi wyglądać jak tamten. To może być fajny, szybki meczyk z wieloma bramkami, oczywiście na naszą korzyść ;)
Obaw będziemy mieli więcej od nich tylko dlatego,że my jeszcze nie awansowaliśmy a oni tak. Ale to nie powód, żeby mieć pełno w majtkach. Przed jedenastą powinno się to już zmienić.
Ja nie mówię, że powinniśmy srać w gacie. Shakhtar ma przewage psychologiczną i jest od nas lepszym zespołem. Jeśli wygramy to będę się bardzo cieszył, ale nie ma co liczyć na to, że będzie to spotkanie pełne farta jak to z Chelsea.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2012, 16:39

Martwi mnie brak Marchisio, głównie dlatego, iż w ataku brakuje nam zawodników mających jaja i potrafiących rozstrzygnąć wynik w ekstremalnych okolicznościach, a Il Principino właśnie potrafił być tym, który wjedzie w rolę bezdusznego egzekutora w trudnych momentach. Pozostaje Vidal, Pirlo, ewentualnie któryś z obrońców, bo nie wierzę, że przy niekorzystnym układzie meczu uratuje nas któryś z naszych atakujących 'asów'. Poza tym brakować będzie świetnej gry bez piłki Marchisio.

Wypowiedzi Górników są bardzo jednoznaczne: chcą wygrać nie odpuszczając. Albo tak faktycznie jest, albo są dobrymi kłamcami, bo wygląda to wszystko bardzo realnie, niestety

Obrazek
MVP

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2012, 16:42

Up

Ja akurat nie płacze po Claudio bo ostatnio wyraźnie był pod formą. Może dobrze mu zrobi przerwa. Pogba powinien go zastąpić bez zarzutu, poza tym Pałl ma ten błysk i jaja o których mówisz, więc nie widze problemu.

Jak już wspominałem - nie boje się o nasz przód, ale o nasze tyły. Bylebyśmy nie stracili brami jako pierwsi. Ogólnie - najważniejsze to nie stracić bramki, reszta to dodatek.

Nedved1983

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2012, 17:05

strasznie się boję tego meczu.

nie mamy co liczyć na taryfę ulgową, mecz będzie uważnie obserwowany w Europie, a wielu zawodników Szachtara pewno będzie chciało się pokazać z dobrej strony, licząc na transfer do lepszej ligi.

najgorsze to wyjść z nastawieniem na utrzymanie 0:0. zawsze się może trafić jakiś babol, rykoszet, strzał życia czy karny. najważniejsza jest koncentracja, unikanie strat i niedokładnych podań.
nasza defensywa powinna dać rade. do tego mamy wypoczętego Vidala, od niego dziś będzie bardzo dużo zależeć. będzie brakować Marchisio, ale liczę na Pogbę i jego strzały z dystansu. od skrzydeł oczekuję głównie wspierania defensywy.
co do ataku to chciałbym Quaga w 1 składzie, to chyba nasz najlepszy snajper.
Gio czy Szwagier? od pierwszych minut postawił bym na Szwagra, może temperatura powietrza sprawi, że będzie musiał ruszyć 4 litery by nie zmarznąć. Gio bym wpuścił na końcówkę.
a najbardziej bym chciał by po meczu przez 10 stron trwała tu dyskusja czyja bramka była piękniejsza i ważniejsza, Gio czy Szwagra. chyba już dość dyskusji kto jest słabszy.

wyjdźmy na ten mecz z właściwym nastawieniem, skoncentrowani. ta ekipa jest w stanie nie tylko zremisować, ale wygrać ten mecz. wszystko w ich nogach i głowach. a za 90 minuta na ławkę wraca wygłodniały Conte, może być tylko lepiej.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2012, 17:05

pumex pisze:Martwi mnie brak Marchisio, głównie dlatego, iż w ataku brakuje nam zawodników mających jaja i potrafiących rozstrzygnąć wynik w ekstremalnych okolicznościach, a Il Principino właśnie potrafił być tym, który wjedzie w rolę bezdusznego egzekutora w trudnych momentach. Pozostaje Vidal, Pirlo, ewentualnie któryś z obrońców, bo nie wierzę, że przy niekorzystnym układzie meczu uratuje nas któryś z naszych atakujących 'asów'. Poza tym brakować będzie świetnej gry bez piłki Marchisio.
Dwie bramki z Toro nie zmieniają tego, że w ostatnich meczach grał, powiedzmy, przeciętnie. Bardziej martwiłby mnie brak Vidala.

I believe in Paul Pogba! :prochno:

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Qrczak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2012, 17:10

MVP pisze: Jak już wspominałem - nie boje się o nasz przód, ale o nasze tyły. Bylebyśmy nie stracili brami jako pierwsi. Ogólnie - najważniejsze to nie stracić bramki, reszta to dodatek.
WOW . Dziwnie sie to czyta.
Zgodze sie oczywiście, że zero z tyłu to priorytet, ale nie można wyjść na boisko z takim nastawieniem i jestem (prawie) pewien, iż to my będziemy atakować.
Z jednej strony boli mnie brak Marchisio, ale z drugiej ciesze się, że zagra Pogba bo to jest wielki plus w obronie. Zauważyliśćie ile on nam daje w tyłach ?
No i z przodu nie chce widziec duetu Mirko-Gio bo po prostu oni sami sobie przeszkadzają. Fabio musi grac, jeden mecz kary wystarczy.

Zablokowany