Serie A 12/13 (7): Siena 1-2 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 października 2012, 15:57

Siena gra tak słabo, że samymi chęciami i zaangażowaniem powinniśmy ich rozgromić w ciągu 45 minut. Niestety, chęci i owego zaangażowania brak.
Chcemy wygrać mecz na stojąco, podczas, gdy kolejne ligowe stracie za dwa tygodnie :lol: Pogratulować :ok:
Niech wejdzie na boisko ktoś, kto nie ma w sobie frajerstwa i któremu będzie się chciało

Obrazek
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 października 2012, 15:58

Cała drużyna gra jedne wielkie #### Łudziłem się, że Juventus dowiedzie tą bramkową przewagę do przerwy, ale to było ponad siły zawodników "Starej Damy". Chciałbym zobaczyć w drugiej połowie Islę jak i Asę.

baka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nie wiem Vidal jakiś przemęczony , Lichy niewidoczny , Cegłe zarżnęli bo wszystko lewą idzie , Vucinić bez ambicji. Może doczekam się w końcu gry Bendtnera.

booyak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

jackop pisze:Gdzie Caceres, Lucio, Isla, Q czy nawet Bendtner??? Całe przedmeczowe rozważania kto powinien zagrać na nic się nie zdały.
I tak czuje że pierwszy na boisku pojawi się Dżakierinio...

★ ★ ★
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 października 2012, 16:00

No to za De Ceglie Asamoah żeby wybić im z głowy atakowanie lewą stroną. Quaga za Vucinicia i np Isla czy Pogba do środka za Vidala i powinno być znośnie.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 października 2012, 16:00

Ja oglądam tutaj i nie narzekam --> http://polskatv-online.com/londek-tv/

Czy ktoś oprócz mnie zauważył że jeszcze w tym sezonie nie graliśmy w naszych wyjazdowych strojach (czarnych) ?

Molek big fun juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 października 2012, 16:01

Straciliśmy swój styl. Nasza gra opiera się na długich piłkach , zero kombinacyjnej gry. Vucinić po 1 sezonie się wypalił, więc niech posiedzi kolejne 5 meczów na ławie, może wbije sobie do tego bałkańskiego łba , że nie jest świętą krową. DC wraca do formy (oczywiście tej drewnianej formy), Buffon katastrofalny błąd przy bramce. Pokażcie mi który bramkarz przy dośrodkowaniach stoi przy krótkim słupku? Stałby na środku bramki , to prawdopodobnie zdążyłby nawet do niej wybiec, nie wspominając o obronie strzału. Niech wejdzie Isla, myślę , że będzie odpowiednim lekarstwem na prawą mańkę. Spróbowałbym też zmiany ustawienia, bo jednak z każdym kolejnym meczem mam wrażenie , że ta taktyka co raz bardziej się wypala.

Czy wygrywasz czy nie i tak kocham Cię , Juve w mym sercu na dobre i złe
Obrazek
tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 października 2012, 16:01

KOMENTUJ MECZ JUVE NA CZACIE LUB FANPAGE JUVEPOLAND!

Obrazek
squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 października 2012, 16:54

Claudio, kocham Cię.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 69 razy

Nieprzeczytany post 07 października 2012, 16:55

Syf, smród, bród i ubóstwo. Dopóki Conte&Carrera nie zdecydują się postawić na innych zawodników, to będziemy oglądać taką kaszanę.

Na szczęście są 3 pkt. i to jedyny pozytyw tego meczu.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
rosomak

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 października 2012, 16:56

Seba sie nie nadaje do Juve.
Zawsze to powtarzalem.
On gra strasznie chaotycznie, moze to wina tego ze przy graczu technicznym jak on zawsze jest 2,3 kryjacych i on jest maly, ma problemy moze walka zrywalem.

Jezeli chodzi o jego technike to troche jestem na poczatku sezonu zawiedziony.
On nie wnosi wiele do tej druzyny, jest tez bardzo niedokladny.

squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 października 2012, 16:57

rosomak pisze:Seba sie nie nadaje do Juve.
Zawsze to powtarzalem.
On gra strasznie chaotycznie, moze to wina tego ze przy graczu technicznym jak on zawsze jest 2,3 kryjacych i on jest maly, ma problemy moze walka zrywalem.

Chyba troche przesadzasz, Seba akurat dzisiaj zagral dosc dobrze, na pewno lepiej od Vucinicia...

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 października 2012, 16:58

To byłby ciekawy mecz, gdyby nie nasz nowy problem- obrona nam się zepsuła. To, co robią Ci, którzy w zeszłym sezonie byli zaporą nie do przejścia, nie mieści mi się w głowie. Jak można tak źle kryć przy dośrodkowaniach? Nawet nie można tego zrzucić na eksperymentalnego Marrone, bo to Barza i Kielon głównie zawalali krycie. Siena mogła to wygrać.

Patrząc procentowo, naszym najlepszym napastnikiem w tym momencie znów jest FQ. Fajne wejście z Udine i dziś, świetne z Chelsea i mecz z Chievo, i jedna ogromna wpadka z Fiorentiną. Fajnie, kolorowo. Nie zapomniałem o czymś? :think:

Okropne sędziowanie, błąd na błędzie i do tego nie dawał grać :/

Zostawcie tego De Ceglie. Nie pokazał dziś nic, zgubił krycie przy bramce- ale to normalne przy 3-5-2. Nie raz, nie dwa, pisałem, że chłopak się do tego nie nadaje bez prawej nogi.
Ja bym proponował się raczej zastanowić, jak to jest, że w naszym polu karnym jest 3 obrońców, 2 napastników sieny, i dużo czasu, a krycia nie ma :whistle: Bo to nasze trio grajków w środku zawaliło nam bramkę, a mogło i powinno następne dwie :angry:
Ostatnio zmieniony 07 października 2012, 17:06 przez SKAr7, łącznie zmieniany 1 raz.

juventussek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Jedyny komentarz w tym meczu to jakim cudem nie stracilismy bramki na 2-1 i jakim cudem wygralismy.

baka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

rosomak pisze:Seba sie nie nadaje do Juve.
Zawsze to powtarzalem.

Akurat jeśli ktokolwiek po tym meczu zasługuje na krytykę to na pewno nie jest to Giovinco moim zdaniem jeden z lepszych na boisku , przynajmniej grał z serduchem i zaangażowaniem w przeciwieństwie do pana Szwagra.

Zablokowany