Trofeo Luigi Berlusconi: Milan 2-3 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2012, 23:01

Neutralne mam odczucia. To był tylko spar. Więc wynik szczerze mi lata. Wreszcie za tydzień mecz o stawkę i oby pierwsze 3 punkty. Nawet spoko graliśmy, ale nie ma się co emocjonować. Wreszcie koniec pre season i zacznie się gra na poważnie! :) Udanego sezonu wszyscy Juventini!

koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2012, 23:02

Mamy niesamowicie równą, choć nie ukrywajmy średnią ławkę rezerwowych. Składają się na nią zarówno gracze typu Pazienzy i Zieglera jak i młodych perspektywicznych zawodników.

O ile zawsze w temacie o mercato zastanawiamy się kogo najlepiej kupić, kto lepszy itd o tyle tu również trzeba podjąć trudne decyzje co do sprzedaży czy wypożyczeń. Szczególnie ciekawi mnie przyszłość Marrone, Masiego i Pogby.

Pogba w drugiej połowie zaskoczył mnie tym, czego brakowało mi w pierwszej połowie - walką i odbiorem.

Spokój Marrone :shock:
Ostatnio zmieniony 19 sierpnia 2012, 23:03 przez koki90, łącznie zmieniany 1 raz.

lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2012, 23:02

Przy dzisiejszej grze Vidala, nie było widać, że nie ma Pirlo ;]

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2012, 23:03

A czy Milan tak z pupy to nie wiem, mozemy marzyć o takiej ofensywie
Boateng- Robinio - Pato - Cassano to wygląda naprawdę imponująca i moze defensywa dużo słabiej to jednak atak mają niewąski.

A co do nas to najbardziej drażnią te stracone bramki, jakoś nie możemy wyjść na 0.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nie wiem czy tylko ja mialem takie wrazenie, ale para Matri - Quag chyba zaprezentowala sie lepiej, niz Giovinco - Vucinic... Pogba bardzo dobra druga polowa, Giaccherini dal dobra zmiane, Bonucci takze.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Pabloz9

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

logatus pisze:Tragiczny mecz Juventususu!Grali b zpolotu ,dali się zamykac we własnym polu karnym.Plus do tego niedokładne podania is tzrały.Mam złe przeczucia przed tym sezonem.
Pewnie! Skoro eksperymentalny skład wypadł tak sobie, to znaczy, że gra optymalnej jedenastki ni jak nie będzie przypominała gry z poprzedniego sezonu. Radzę spotkać się z mózgiem, a dopiero potem komponować posty.

Moim zdaniem, biorąc po uwagę zaangażowanie jednej i drugiej strony, to Milan się powinien martwić, a nie my.

Cieszy postawa Pogby, Marrone też nieźle, ja nie na swoją pozycję. Mam wrażenie, że u Conte środkowy obrońca w 352, bardziej przypomina defensywnego pomocnika.
Paweljuve2006 pisze:Czemu sa dwa puchary??
Żeby w następnym Juventuspoli można nam było więcej zabrać.
Ostatnio zmieniony 19 sierpnia 2012, 23:08 przez Pabloz9, łącznie zmieniany 2 razy.

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2012, 23:04

Ein pisze:Jak ktoś teraz napisze, że Matri powinien odejść to ...
Jeśli pojawi się oferta 12-15mln. Matri powinien odejść.

Mecz bez historii, nie było tragicznie, ale mogło być lepiej. Niepokojące jest to, że dajemy szanse Pazienzie i Zieglerowi, chyba nie ma chętnych by ich pozyskać.
Ostatnio zmieniony 19 sierpnia 2012, 23:05 przez Lypsky, łącznie zmieniany 1 raz.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Kubas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2012, 23:04

Ładnie Pogba, naprawdę bardzo mi się podobał w dzisiejszym meczu. Generalnie to często wiało nudą i o wiele lepsza druga połowa, w której już raczej kontrolowaliśmy spotkanie i nie szarpaliśmy tak jak w pierwszej. Matri chyba bardzo chce odejść do Milanu, bo zagrał pierwszy mecz na dość spory + od bardzo dawna.

Też zwróciliście uwagę na Conte i gościa, który siedząc obok akurat pisał smsa? :C Chyba, że to moja nadinterpretacja.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2012, 23:05

Robaku pisze: Boateng- Robinio - Pato - Cassano
Podobno coś jest na rzeczy z wymianą Pazzini-Cassano... Robinho? Ładnie wszedł w mecz, był aktywny, ale ...co z tego wynikło? Pato na boisku dziś był - tyle można o nim powiedzieć. To i tak nieźle jak na niego... Ja bym na nim ataku nie opierał.
jakku1 pisze:para Matri - Quag chyba zaprezentowala sie lepiej, niz Giovinco - Vucinic...
G. i V. przynajmniej szukali bramki, Q. był beznadziejny, strasznie anemiczny. Na początku okresu przygotowawczego przynajmniej był aktywny i szukał gry, acz raził nieskutecznością. Dziś było źle.
Arbuzini pisze: Dla mnie zdecydowanie od reszty kolegów odstawał Pazienza.
A dla mnie absolutnie. Fajny, naprawdę fajny zawodnik. Pracowity, przegląd pola, podanie. Rzemieślnik, ale solidny. To naprawdę fajny backup Pirlo. Na CL może brak mu kreatywności, ale w CI może grać. Tyle że będziemy raczej inwestować w Pogbę. Niemniej do Pazienzy nie ma się o co przyczepić.
Ostatnio zmieniony 19 sierpnia 2012, 23:11 przez Łukasz, łącznie zmieniany 3 razy.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2012, 23:05

Czemu sa dwa puchary??

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2012, 23:07

Co prawda oglądałem tylko od 65. minuty, ale dla mnie przewaga Juventusu była naprawdę spora. Trzeba też podkreślić, że u nas grało sporo młodzików i zawodników, którzy mieli się pokazać przed transferem.

Dla mnie zdecydowanie od reszty kolegów odstawał Pazienza. Masiego nie liczę, bo ciężko oceniać stopera, który nie skończył jeszcze dwudziestki.

Pogba ma naprawdę niezłe papiery na granie. Trzeba go formować na registe.

Meczyk na luzie, a trzeba podkreślić, że brakowało u nas paru ważnych zawodników: Buffona, Chielliniego, Caceresa, Isli i przede wszystkim - Pirlo. Nie narzekałbym.

Taka refleksja mnie naszła po tym, co piszecie. Wiązałem z Lucio trochę większe nadzieje, a tu wygląda, że Marrone może go wygryźć ;). Nie wiem, jak Luca poradziłby sobie w cięższym meczu, ale podoba mi się ten koncept, podoba! Brazol póki co zawodzi, ale doświadczenie i ogranie ma. To może się przydać w kontekście długich i na pewno nielekkich rozgrywek więc nie skreślam chłopa.
Konrad_cmf_ pisze:Z pewnościa jest wiele innych punktów do dyskusji, ale ja chciałbym poruszyc tylko jeden - Pazienza. Szkoda mi bardzo tego zawodnika.
Dla mnie dziś wyglądał, gość wyciągnięty z innej drużyny albo nawet epoki piłkarskiej. Totalnie nie przystawał do tego, co grali jego koledzy.
Ostatnio zmieniony 19 sierpnia 2012, 23:15 przez Arbuzini, łącznie zmieniany 2 razy.

Konrad_cmf_

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2012, 23:07

Z pewnościa jest wiele innych punktów do dyskusji, ale ja chciałbym poruszyc tylko jeden - Pazienza.

Szkoda mi bardzo tego zawodnika. Jest naprawde solidnym graczem, dobrze trzyma sie przy piłce, swietny w odbiorze. Ma dobre długie zagrania i nie holuje piłki. Jest jeden problem - jest za dobry, żeby siedzieć na ławce i jednocześnie zbyt słaby, aby realnie walczyć o pierwszy skład w środku pomocy Juve ( w przeciwienstwie do Asamoah, który ma umiejetnosci ku temu).

Dziwna jest jego sytuacja. Jest Giacherrini, który dobrze sprawdza się jako ten bardziej ofensywny z dwójki box-to-box'ów i są także Marrone/Pogba, którzy musza sie ogrywać i jeśli jeden z nich zostanie wypożyczony to zostawiłbym jednak Pazienze. Być może kolejnym czynnikiem jest jego wynagrodzenie ( nie chce mi szukać czy jest zbyt duże, żeby go trzymac u nas).

Giaccherini,Marrone czy nawet Asamoah są przymierzani do innych pozycji, żeby złapać głębie w zespole, więc w zasadzie Pazienza byłby dobrym zmiennikiem. Tylko kwestia czy warto go trzymać u nas dla tych celów. Ma 30 lat, w zasadzie ma predyspozycje defensywne w pomocy jako zabezpieczenie i asekuracja. Nie ma w nim ciągu ofensywnego jak Vidal czy Marchisio, a na pozycję Pirlo przymierzany jest Pogba ( jeśli zostanie). Na koniec dodam, że wątpię, czy jesteśmy w stanie za niego wyciągnąć ze 3-4 mln euro.

Również zwrócililiście na niego uwagę podczas tego meczu i ostatnich sparingów?

Qrczak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2012, 23:10

Paweljuve2006 pisze:Czemu sa dwa puchary??
Dokładnie to samo mnie ciekawi. Myślę, że to jest puchar od jakiegoś sponsora :think:

Widze, że Mariemu zależy na przejściu do ACM :smile:

@up: No po dzisiejszym spotkaniu muszę go pochwalić, bo zagrał naprawde dobrze. Jednak nie zmieniam zdania: on musi odejść bo nie ma dla niego miejsca, taka prawda .

darex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2012, 23:16

Wiadomo że dopiero mecze ligowe pokażą na co nas stać, ale wydaje mi się że musimy przygotować się na jakieś porażki czy to w Serie A, czy w lidze mistrzów. Coś czuję że nie będzie tak kolorowo jak w zeszłym sezonie :-D

Qrczak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 sierpnia 2012, 23:19

darex pisze:Wiadomo że dopiero mecze ligowe pokażą na co nas stać, ale wydaje mi się że musimy przygotować się na jakieś porażki czy to w Serie A, czy w lidze mistrzów. Coś czuję że nie będzie tak kolorowo jak w zeszłym sezonie :-D
Myślę ,że lepiej kilka porażek niż te 11 remisów. Przynajmniej moim zdaniem .

Zablokowany