BERLIN || sobota 28.07.12 || hertha - JUVENTUS ZBIÓRKA 13:30

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ
Łyko

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2012, 22:44

SebaStianS pisze:wymagania minimalne- zachowanie nie gorsze jak Taszena.

Ema.
to chyba nie bedzie problemem dla wielu :p

btw
skontaktuje sie z Toba jeszcze.
Elo

Bobeknaklo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2012, 16:31

Może mi ktoś na priv albo na maila podesłać wzór tego czegoś co odsyłają, co trzeba zabrać aby otrzymać bilet? Bo mam małe problemy i muszę porównać.

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2012, 17:06

Kolejna ważna kwestia.

Łyko ostatnio poruszył temat ubioru na meczach, jednolitego ubioru. Dlatego na mecz w Berlinie wszyscy zjawiają się w białych koszulkach (nawet nich nikt nie myśli o pisaniu, że takiej nie ma). Zobaczymy jak wyjdzie tak banalna rzecz, zanim będziemy rzucać jakimiś większymi planami (kmwtw)

Jeżeli ktoś ma wątpliwość:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Barwa_bia%C5%82a

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2012, 17:47

a ja mam dodatkowe pytanie (może banalne, ale już końcu nie wiem czy to było poruszane) :D

zakładamy w końcu koszuli z emblematami Juventusu lub Drughi, czy może jakieś barwy narodowe (np. koszulkę z "Orzełkiem") ?

Mam takie i takie więc dla mnie nie problem. Kwestia tylko ustalenia na które się decydujemy :P

ObrazekObrazekObrazek
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2012, 17:55

@Maras@ pisze:a ja mam dodatkowe pytanie (może banalne, ale już końcu nie wiem czy to było poruszane) :D

zakładamy w końcu koszuli z emblematami Juventusu lub Drughi, czy może jakieś barwy narodowe (np. koszulkę z "Orzełkiem") ?

Mam takie i takie więc dla mnie nie problem. Kwestia tylko ustalenia na które się decydujemy :P
Sam chyba wiesz na jaki mecz jedziesz. To nie jest miejsce na dyskusje, odpowiedni temat jest w pokoju DPL.

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
Łyko

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2012, 22:26

moze warto by rzucic na głowną informację typu: "osoby, które maja zamiar wybrać się do Berlina na mecz z herthą są proszone o zapoznanie się z regułami ustalonymi w temacie takim i takim"

Wiatrak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2012, 22:52

SebaStianS pisze:Po prostu dzień dobry.

Ogłoszenia parafialne.

Śląska ekipa składająca się z taszenowskiej grupy trzymającej władzę i mojego osiedlowego szatan składu, na ten czas w sile 10 osób.
Tikeciory zakupione zostały w piątek( nie wiem czy Taszen informował).
Po konsultacji z wyżej wymienionym panem podjęta została decyzja, że cała nadpłata z Waszych przelewów zostanie spożytkowana na zakup świecidełek.
( Tak Łyko, Tobie też kupię,Charles również proszony o info z szacowanym zapotrzebowaniem)
Trwają negocjacje w sprawie jakiegoś większego auta, ale kij wie co z tego wyjdzie, bo właściciele pałają żądzą zbyt dużego zarobku.
W razie czego dwie osoby wezmę do swojego rojsrojsa.
Wyjazd proponuje zacząć od melanżu w mojej rezydencji w piątek wieczorem. Wszyscy zaproszeni,wymagania minimalne- zachowanie nie gorsze jak Taszena.
Więcej szczegółów ustalim na tygodniu.

Ema.
O której planujecie wyjazd? Tak pytam z ciekawosci :wink:

charles

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lipca 2012, 22:53

Łyko pisze:moze warto by rzucic na głowną informację typu: "osoby, które maja zamiar wybrać się do Berlina na mecz z herthą są proszone o zapoznanie się z regułami ustalonymi w temacie takim i takim"
swoi się ogarną reszta będzie po swojemu na szczęście wiekszosc z nich będzie rozsiana po stadionie

DRUGHI ULTRA' CURVA SUD
Shrek_Rybnik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2012, 06:35

Wiatrak - wstępnie 5-6 :)

pozdROWienia @ll
M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2012, 08:19

@Maras@ pisze:a ja mam dodatkowe pytanie (może banalne, ale już końcu nie wiem czy to było poruszane) :D

Najlepiej biała koszulka Drughi. Jeśli ktoś takiej nie ma, to czystą. Koszulki z barwami narodowymi bez nawiązania do Juventusu czy Drughi odpadają.

:roll:
syczu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2012, 09:00

Biała koszulka z zebrą na przedzie z akcji z forum się nada? :>

AVE JUVE !!! Do końca życia biało-czarne serce =)
Łyko

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2012, 09:52

syczu pisze:Biała koszulka z zebrą na przedzie z akcji z forum się nada? :>
nada :ok:

Abi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2012, 15:49

będzie tiesto na tym sensation?

Antek666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2012, 19:12

Kilka dni temu już pewien użytkownik napisał z pytaniem co należy zrobić w sytuacji zamówienia biletu/ów przez znajomego którego nie będzie na meczu i czy nie będzie problemu z odbiorem opłaconych biletów na inne nazwisko.Poszperałem choćby na stronach regulaminowo-biletowych Herthy,jak i poprosiłem o pomoc znajomego fana BSC i trzeba napisać pełnomocnictwo do odbioru zamówionych biletów przez inną osobę. Wkleję i tu poniższy tekst(musicie tylko wkleić to co po niemiecku w jakiegoś worda czy PDFkę,dopisać swoje dane,podpisy i pokazać przy kasie),może ktoś jeszcze ma zamówione bilety przez znajomego z kartą kredytową a nieobecnego na meczu
Vollmacht(u góry na środku nagłówek)

(Imię i nazwisko,adres i data urodzenia osoby która zamówiła swoją kartą bilet)

Ich beauftrage Herrn.(imię i nazwisko osoby która ma odebrać bilet+ data ur.,adres) mit der Abholung der für mich hinterlegten Tickets (Anzahl) für das Spiel Hertha BSC gegen Juventus Turin. Die Rechnungsnummer lautet: (tu wpiszcie rechungsnummer czyli numer rachunku,na potwierdzeniu transakcji,zakupu pewnie coś takiego macie).

Na dole podpisy obu tych osób,imię i nazwisko czytelnie.
osoba chcąca odebrać zamówione bilety na karTę znajomego bez takiegp papierka może mieć problem...

a wszyscy którzy zamawiali muszą przy kasie okazać oczywiście dowód+koniecznie rechungsnummer(gdzieś macie chyba taką rubrykę po potwierdzonym zakupie biletów..)

ja bilecik już mam od poniedziałku,o 4€(opłata za wysył kę lub odbiór osobisty na stadionie..) taniej niż Wasze no i już spokojny i szczęśliwy :-D
charles pisze:jak masz ochotę i czas to zapodawaj porady ale prosimy krótko i konkretnie! wiekszość z nas, którzy śledzą forum już nie jedno miasto na "czuja" zwiedziło jeżdżąc za Juve, wiec i Berlin łykniemy min. z Łykiem, który wszędzie da sobie rade może dlatego że zna kilku Arabów czy tam Kebabów :wink:
grupka Poznańsko-Lubuska na pewno od 12-13 będzie się kręcić przy stadionie bo piwko z Śląskiem czy Krakowem trzeba wypić :D
oczywiście każda wypowiedź coś wnosi i może komuś pomorze :wink:
ok,masz rację i tak też zrobię. Jak ktoś z czymś miałby jeszcze problem jakiś to po prostu niech pisze tu lub PW. No jak Łyko ma znajomości w Kebabach czy tam Arabach to akurat idealnie pod Berlin :-D

-pamietajcie że w Berlinie są strefy ekologiczne i lepiej mieć plakietkę na przedniej szybie swego auta aby uniknąć mandatu... o tych strefach dowiecie się więcej wklepując np "strefy ekologiczne berlin" w swej szukarce.Najlepiej plakietkę kupić przed Berlinem lub w jego początkowych partiach.Nie dajcie się nikomu <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> gdy będzie wołał 20&#8364; za plakietkę,powinna kosztować 5&#8364;.Wymóg tej plakietki oobowiązuję w centrum(które jest jednak duże) Berlina i w sumie jak ktoś się uprze i dojedzie na stadion trochę naokoło to może sobie odpuścić plakietkę..
Za brak plakietki grozi mandat w wysokości 40&#8364;,co akurat jest jedną z niższych stawek za wykroczenia kierowców.

-jesli wasz wujek,szwagier,kumpel z pracy(szkoły) mówił wam,ze mandaty nie dochodzą do Polski to był w błędzie.Dochodzi każdy jeden mandat,w tym i te za brak biletu,no chyba że ktoś ma lewy dowodzik :lol:

-kierowcy uważajcie tu przede wszystkim na rowerzystów,korzystajcie z lusterek i patrzcie czy żaden nie przejeżdża gdy wy akurat skręcacie.No i te "chodniki z czerwoną kostką" to nie są zapasowe chodniki a ścieżki rowerowe. Istnieje taki utarty żart...jak poznać Polaka w Berlinie?To ten co chodzi po ścieżce rowerowej:lol:

-tu fotoradary nie są atrapami a trochę w samym mieśącie fotoradarów jest,pilnujcie prędkości jednocześnie pamietająć że tu szybko i sprytnie trzeba się poruszać

-w cenie biletu na mecz jest też bilet na pociągi. Tzn obowiązuję on na ok 2-3 h przed i po meczu(ale w kierunkach wpierw na stadion i z powrotem) wasz bilet na mecz jest ważny jako bilet w pociągach tu w mieście.

-jak ktoś tu przyjeżdża pociągiem i ma na bilecie "Berlin ABC" to taki bilet jest biletem ważnym także i tu w pociągach w Berlinie jako biletdzienny i ważny do 3 w nocy dnia kolejnego,więc kolejnych biletów kupować nie musicie.

-palacze weźcie zapas fajek bo tu zapłacicie za nie 2x więcej,np Pall Mall 21 sztuk za 5&#8364;...

-u rowerzystów dopuszczalne jest 1,5promila alkoholu we krwi,kierowca auta do 0.5promila(kierowcy w wieku do 21 lat oraz ci ze stażem krótszym niż 2 lata muszą mieć 0,0 promila),a maksymalna ilość marihuany przy sobie to 15g.Oczywiście w Niemczech jest brak prohibicji alkoholowej i można pić co się chcę w miejschach publicznych.

To byłoby wszystko.

Nasi piłkarze którzy byli na Euro w Berlinie się pojawią już,tak...? Ktoś kto zna j.włoski może pomógłby mi poszukać info czy Bianconeri będą tu już w piątek i czy moze będzie okazja obejrzeć ich otwarty trening i liczyć na autografy,słit focie? Ja obadam ten temat na niemieckich stronach,jak ktoś zna włoski to proszę spróbujcie się dowiedzieć czegoś o tym treningu...
juveluck pisze: Dlatego na mecz w Berlinie wszyscy zjawiają się w białych koszulkach(nawet nich nikt nie myśli o pisaniu, że takiej nie ma).
z tym,że ja naprawdę takiej nie mam :whistle:

Bob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2012, 23:38

Abi pisze:będzie tiesto na tym sensation?
raczej nie acz kolwiek moga sie zjawic ,Soplica ,Sobieski ;)

http://yanosik.org/nieoznakowani - niedajcie sie Tajniakom - Wszystkie nieoznakowane pojazdy Policyjne w Polsce ( o których wiadomo).
http://alkomaty.biz/wirtualny_alkomat/
ODPOWIEDZ