Sezon 2012/2013
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Basta też prze tym sezonem był spisywany na straty a potem zaczął grać tak dobrze, że Isla został przesunięty do środka.Dobry Mudżyn pisze:No litosci. Kto im sie sensowny ostal poza Di Natale? Nowy nabytek, Maicosuel? Benatia i Basta? Trośke mało
Myślisz, że jeszcze nie przyjdzie kilku ciekawych zawodników do końca sierpnia? Że żaden z nich nie wypali? W Udine?

- Vincitore
- Juventino
Udine ma solidny atak, gdzie Di Natale jest gwarancją +/- 20 bramek w sezonie, no i obrona z Danilo i Benatią, którzy mają pozostać też wygląda nieźle.
Problemem jest druga linia, którą w tym sezonie przebudowali, ale pewnie jakiś Wilians okaże się nowym Asamoahem, zresztą co Wy Udinese nie znacie
?
Problemem jest druga linia, którą w tym sezonie przebudowali, ale pewnie jakiś Wilians okaże się nowym Asamoahem, zresztą co Wy Udinese nie znacie

- pan Zambrotta
- Juventino
Zostawcie dobrego mudzyna. Ten koral ma 16 lat, duzo wolnego czasu i miejsca w glowie. Typuje miejsca w tabeli sadzac po znanych mu glosnych nazwiskach.
- Dobry Mudżyn
- Juventino
Nie tylko znanych i glosnych.pan Zambrotta pisze:Zostawcie dobrego mudzyna. Typuje miejsca w tabeli sadzac po znanych mu glosnych nazwiskach.

A czym sie rozni moje typowanie, od typowania popularnych "ekspertow" w dziedzinie pilki noznej, na blogach, czy w gazetach? Ja przynajmniej zakladam jakies niespodzianki, np Palermo, Udinese (waszym zdaniem) czy Sampdorie

Nad Neymarem tez. Pare lat. Poki co nie zrozumiem dlaczego. Nie dawajcie mi jego kompilacji na youtubie.SKAr7 pisze:Nad tym "no-namem" fapie pół świata. Choć to oczywiście o niczym nie musi świadczyćDobry Mudżyn pisze: i totalny no-name z mlekiem pod nosem Dybała.![]()

Dobra gra w lidze brazylijskiej tez mnie nie przekonuje. Wrzuccie go do ManU, Barcy, Realu czy ManCity, i bedzie mial problem z wywalczeniem miejsca w podstawowej 11.

Duzo wolnego czasu - zgoda, wolnego miejsca - srednio zgoda, ale 16 lat... az mi sie przykro zrobilopan Zambrotta pisze:Ten koral ma 16 lat, duzo wolnego czasu i miejsca w glowie.

chcialbym miec tyle...wtedy mama dawala kieszonkowe, nigdy na nic nie brakowalo, w szkole mozna bylo poradzic sobie najmniejszym nakładem sił, upijales sie 2 piwami, żyłeś beztrosko, z dnia na dzień, nie martwiąc się pracą, polityką, brakiem perspektyw, a nie posiadanie partnerki seksualnej było dla większości rówieśników raczej normą, niż odstępstwem od reguły

BESTER MANN, BESTEEER !

- Vimes
- Juventino
Udinese uzyskało prawo do 99-letniego użytkowania ziemi, na której znajduje się ich stadion i ma zamiar go zmodernizować. Docelowa pojemność ma wynosić około 25 000 miejsc. Bieżnia wokół boiska ma zostać usunięta, a trybuny mają być bliżej. Prace mają rozpocząć się w marcu przyszłego roku. Pozzo sprzedaje gwiazdy, ale nie przejada pieniędzy tylko inwestuje w klub. Fajnie, że inni idą za przykładem Juve.
- bendzamin
- Redaktor
Mysle, ze to dobry temat. Jutro czeka nas losowanie terminarza ligi, natomiast dzisiaj ustalono drabinke Pucharu Wloch. Juventus jest rozstawiony i swoje pierwsze spotkanie w 1/8 moze rozegrac z Cagliari, Pescara lub ktoras druzyna z nizszych lig wloskich. Jesli Bianconeri wygraja swoj pierwszy mecz, juz w 1/4 finalu moga trafic na milan.
- Geronimo
- Juventino
Vimes poruszył ważny temat dotyczący stadionów. Dobrze że w końcu coś się rusza w tej kwesti bo to jest jakaś parodia. Jedna z czołowych lig europy a większość klubów ma stadiony-skanseny. Kiedyś słyszałem że roma, napoli i inter myśleli nad budową ale chyba tylko na planach się skończyło.
- Vincitore
- Juventino
Zależy co kto lubi. Ja np. mam dziwne zamiłowanie do takich starych, szarych stadionów i najchętniej chciałbym, żeby Juventus grał na starym, pustym Delle Alpi. 8)Geronimo pisze:Vimes poruszył ważny temat dotyczący stadionów. Dobrze że w końcu coś się rusza w tej kwesti bo to jest jakaś parodia. Jedna z czołowych lig europy a większość klubów ma stadiony-skanseny. Kiedyś słyszałem że roma, napoli i inter myśleli nad budową ale chyba tylko na planach się skończyło.
Nie no żartuję oczywiście, ale jakiś tam sentyment jest, bo te stare rudery przypominają mi początki mojej fascynacji Juventusem i włoską piłką.
- PlanetJuve
- Juventino
Co do stadionów to Udine ma w planach budowę stadionu, a w sumię z tego co wynika to renowację obecnego. Zadaszenie wszystkich trybun i zmiejszenie liczby miejsc. Prace mają ruszyć w marcu 2013 i zakończyć się w 2014 roku.
- @D@$
- Juventino
Genoa to inny problem, jak kiedyś podsumowali na Canalu ile zmian robią co sezon, to włosy dęba stają (inna rzecz, że w Juve niewiele mniejsze rewolucje był przez dwa lata, ale jednak bardziej z głową). Tam trochę brakuje stabilizacji, jak znowu wymienią kilkunastu zawodników, to różnie może być.Ouh_yeah pisze:"Fiorentina walczyła o utrzymanie, sprzedała kilku dobrych graczy więc teraz spadną" - niby logiczne, ale ich walka o utrzymanie była niespodzianką w tym sezonie. Podobnie jak Genoi. Nie możesz automatycznie zakładać, że znów powtórzą fatalny sezon i to z jeszcze gorszym skutkiem.
Inaczej trochę w Violi, tam się mały wstrząs przyda chyba, od kilku sezonów niby składa mają dobry (zwłaszcza ofensywa, bo Vargas, Montolivo, Cerci, Gilardino, Jovetic dawali nadzieję na coś więcej), a jednak kicha od kilku sezonów, nawet Prandelli miał ostatni rok słaby w Fiorentinie. Zmęczenie materiału? Nie wiem, ale coś tam trzeba pozmieniać.
Zjada nie zjada, zakładając czarny scenariusz, taki że "9" już nie przyjdzie, oni są jedynymi zawodnikami na szpicę. No chyba że męczymy wariant z Vuciniciem na wysuniętym, ale oby nie.szczypek pisze:Też Giovinco myślę zjada czy to Fabio czy Matriego. Z pierwszej jedenastki był więc Vidal, był Vucinic.
- Dobry Mudżyn
- Juventino
spójrzmy na te kadry - podstawowe jedenastki (zakladajac powiedzmy 5 najprawdopodobniejszych transferow zawodnikow wyrozniajacych sie - Jovetic i Armero do Juve, Kolarov do Interu, Dżeko do Milanu i Destro do Romy). Niech tez bedzie, ze z czolowych graczy, z ligi odejdzie jeszcze Maicon:Paweł 10 pisze:Ja troche z innej beczki .... czy tylko ja mam wrażenie że Serie A (poza Juventusem) (chodzi o kadry zespołów nie stadiony) jest najsłabsza od wielu wielu lat ?
Juventus - Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Armero, Marchisio, Pirlo, Vidal, Isla - Jovetic, Vucinic
Milan - Abbiati - Antonini, Mexes, Bonera, Abate - Montolivo, Ambrosini, Nocerino - Boateng - Cassano, Dżeko
Inter - Handanović - Kolarov, Samuel, Ranocchia, Jonathan - Cambiasso/Zanetti, Guarin - Palacio, Sneijder, Coutinho - Milito
Napoli - De Sanctis - Gamberini, Campagnaro, Cannavaro - Behrami, Inler, Gargano, Maggio - Hamsik, Pandev/Insigne - Cavani
Udinese - Brkić - Danilo, Domizzi, Benatia - Abdi, Badu, Faraoni, Maicosuel/Willians, Basta - Floro Flores, Di Natale (no, Ci to sie solidnie osłabili

Roma - Stekelenburg - Heinze, Burdisso, Kjaer, Rosi - De Rossi, Pjanic, Marquinho/Bradley - Lamela/Krkić, Osvaldo, Destro
Lazio - Marchetti - Radu, Andre Dias, Stendardo, Konko - Cana, Matuzalem - Ederson, Hernanes, Zarate/Mauri - Rocchi/Klose
Parma - Mirante - Gobbi, Lucarelli, Santacroce, Zaccardo - Galloppa, Mariga, Modesto - Ninis/Valdes, Floccari, Biabiany
Bologna - Curci - Vitale, Sorensen, Portanova, Garics - Diego Perez, Krhin, Casarini - Diamanti - Ramirez, Aquafresca
Chievo - Sorrentino - Jokić, Cesar, Dainelli/Andreolli, Sardo - Rigoni, Luciano, Rigoni - Paloschi - Di Michele, Pellisier
Atalanta - Consigli - Manfredini, Stendardo, Peluso, Masiello - Mutarelli, Cigarini, Raimondi - Schelotto, Denis/Gabbiadini, Maxi Moralez
Fiorentina - Viviano - Pasqual, Natali, Nastastić, Cuardado/Cassani - Munari, Lazzari, Llajić/Matias Fernandez (zawodnik Sportingu ponoc jest bardzo blisko) - Vargas, El Hamdaoui, Cerci/Cuardado
Siena - Pegolo - Del Grosso, Belmonte, Terzi, Dellafiore - Vergassola, D'Agostino, Manini, Sestu - Calaio, Reginaldo
Catania - Andujar - Marchese, Legrottaglie, Spolli, Alvarez - Almiron, Biagianti - Izco, Lodi/Morimoto, Barrientos - Gomez/Suazo
Cagliari - Agazzi - Agostini, Ariaudo, Astori, Pisano - Conti, Biondini, Nainggolan - Cossu - Pinilla, Thiago Ribeiro
Palermo - Tzorvas - Aguirregaray, Morganella, Munoz, Mantovani - Donati, Miglaccio, Arevalo, Ilicic - Miccoli, Brienza/Hernandez
Genoa - Frey -Antonelli, Bovo, Granquist, Canini- Rossi, Mesto, Belluschi/Merkel - Mutu - Gilardino, Immobile
Pescara - nie bede udawal ze znam ich sklad, i wytypuje wyjsciowa jedenastke

Torino - Gillet - Ferronetti, Di Cesare, Ogbonna, Zavagno - Masiello, Vives, Brighi, Santana - Gasbarroni, Meggiorini
Sampdoria - Romero - De Silvestri, Gastaldello, Volta, Accardi - Semioli, Poli, Tissone/Renan, Foggia - Pozzi/Eder, Maxi Lopez (+ byc moze Iaquinta)
nie sadze, zeby kadry te byly az takie slabe. zwlaszcza Napoli prezentuje sie solidnie. wbrew poczatkowym zapowiedziom, Inter tez nie wyglada zle. Nie maja wspanialych zawodnikow z Europejskiego topu, mogacych rywalizowac z Realem Madryt, ale na Serie A to bardzo dobry sklad. Lazio rowniez ma paczkę. Jesli Fiorentina, Udinese a takze Genoa i Siena (w Udinese wątpie) nie schowaja zaskorniakow za Destro, Joveticia, Armero i innych graczy, tylko zainwestuja je, moga nawet polepszyc swoja ekipe.
BESTER MANN, BESTEEER !

- Zawidowianin
- Juventino
W rozkminach na temat przyszłego sezonu zapominacie, że trwa jeszcze dochodzenie w sprawie Scommessopoli i wcale nie jestem przekonany, że obejdzie się bez bana dla któregoś z naszych (niestety biorę też pod uwagę Conte). W takiej sytuacji trochę mina zrzednie, co?
onliforpipul