Afera Calcioscommesse

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
dp10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 17:24

Według tutto do kompletu dokoptowano Bonucciego...za mecz Udinese-Bari 2009 :|

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 17:32

dp10 pisze:Według tutto do kompletu dokoptowano Bonucciego...za mecz Udinese-Bari 2009 :|
Jak człowiekowi się wiedzie i wreszcie zaczęło mu coś wychodzić w życiu to muszą to uwalić? Jeszcze w dodatku przed Euro, to mógł być jego turniej.

Szalg mnie trafia jak słysze o jakiejkolwiek aferze korupcyjnej we Włoszech :angry:

wojti-s

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 17:36

dp10 pisze:Według tutto do kompletu dokoptowano Bonucciego...za mecz Udinese-Bari 2009 :|
Po co tutto szuka tak daleko ? Już bardziej prawdopodobne jest ustawienie przez Bonu meczu Milan 1-1 Juve, po pięknej asyście przy bramce nocerino...

To co pisze prasa (zwłaszcza tutto) proponuję odstawić na bok. Trzeba czekać na oficjalne zarzuty prokuratury, bo pismaki szukają tylko sensacji. Często w przypadku tego typu spraw przeinaczą słowo, bez wzięcia pod uwagę konsekwencji.

To trochę tak, jak opowiadał mi niedawno sędzia NSA. Zamiast 'podatek naliczony' (por. ustawa o podatku od towarów i usług) w prasie niebranżowej swego czasu pisano 'podatek podliczony', 'wyliczony', 'obliczony' itd. Osoby biegłe (a nawet średnio zaawansowane) w prawie podatkowym wiedzą, że to nie to samo ;)

Dlatego czekajmy na oficjalne zarzuty, wezwania na przesłuchania itp.

Z drugiej jednak strony trudno niezauważyć pewnych analogii w stosunku do 2006 r.

Vojtimar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 17:42

Zadziwiające że znowu zaczynają łączyć ludzi z Juve kiedy mamy sukcesy. Teraz widzę że do grona oskarżonych dołączył Bonucci. Za mecz z 2009 roku. I pewnie nagle się okazało że ma coś za uszami. Tak samo jak Conte, tuż po serii bez porażki w lidze z naszym klubem :lol:

Jeśli będą jakiekolwiek kary dla naszych to będzie znak że Juve ewidentnie komuś przeszkadza. Nawet jeśli Conte wtedy nie był trenerem Juve. Nawet gdyby farsopoli z 2006 roku okazało się prawdziwe (my wiemy że Juve żadnego meczu nie kupiło) to chyba nikt sobie nie wyobraża że ponownie ktoś z otoczenia naszego klubu ustawiałby jakieś mecze. Tymczasem oficjalna wersja jest wciąż taka że jesteśmy winni za tamten okres, więc wiadomo że nikt by sie nie babrał w ciemnych interesach. Tym bardziej te oskarżenia są dziwne. Czemu nigdy Milan i Inter? Czemu zawsze ktoś z Juve? Lub wtedy gdy osiągamy sukcesy? Czy mecz w którym brał udział Bonucci w 2009 nie miał znaczenia kiedy walczyliśmy o eliminacje do Ligi Europy? :lol: I nagle nabrał znaczenia? :think:

Z Juve na dobre i złe!
ketraB

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 17:45

badecki pisze:
yanquez pisze:Znowu pójdzie w świat... :angry: :angry: :angry:
Ale co Ty się tym przejmujesz. Nawet lepiej - takie coś spali na panewkach, potem pójdzie w świat, że niesłusznie oskarżano człowieka, który obecnie "gra" dla Juve. Pojdzie echo, że znowu próbowano oszkalować Juve, a tym razem nie udało się.

Pożywka dla dziennikarzy i kibiców Interu Mediolan (z uwagi na ich dożywotni kompleks Juventusu). Więcej radości w tej aferze bym nie widział.
absolutnie się nie zgadzam, zachowanie mediów jest zawsze takie samo, czyli:

1. Opluć kogoś publicznie nie mając dowodów - wtedy pisze się o tym na pierwszych stronach gazet itd.

2. Po wyjaśnieniu sprawy (w przypadku dowodów, że nie było żadnej afery, a oskarzonego uniweinniono) pisze się o tym na ostatniej stronie małą czcionką i osoba niesłusznie oskarżona jest dla większości - zazwyczaj tępych czytelników - przestępcą. Tyle w temacie.

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-w ... omosc.html

po tym artykule nie wchodzę już na onet, bo dla mnie ten portal to po prostu jedno wielkie szambo

Arcadio Morello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 17:55

Wara od Juve i od Conte!!! Wracamy na szczyt i znowu chca Nas udupic... :angry: :naughty: :evil: :/. Brak slow

Obrazek
badecki

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 17:56

ketraB pisze:absolutnie się nie zgadzam, zachowanie mediów jest zawsze takie samo, czyli:
tylko, że to co Ty opisałeś dalej o pierwszych stronach i tłumaczeniach
ketraB pisze:na ostatniej stronie małą czcionką
ja zawarłem to w słowach
badecki pisze:Pożywka dla dziennikarzy
Gwoli wyjaśnienia poprzez słowa:
badecki pisze:oszkalować Juve
miałem na myśli historię z 2006 roku i jej finał, że wplątanie Conte w aferę nie powinny zdestabilizować ostatni sukces Turyńczyków, dlatego założyłem, ze rozmowa dwóch kibiców (wrogich nam klubów) za kilka miesięcy zakończy się słowami:
badecki pisze:tym razem nie udało się.
Ostatnio zmieniony 28 maja 2012, 18:06 przez badecki, łącznie zmieniany 1 raz.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 18:01

1980: "Totonero" => 1982: Włochy mistrzem świata
2006: "Calciopoli" => 2006: Włochy mistrzem świata
2012: "Calcioscommesse" => 2012: Włochy mistrzem Europy?

Ligowe skandale sprzyjają włoskiej reprezentacji, więc trzeba obstawić u bukmachera końcowy triumf Italii :prochno:.

Obrazek
logatus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 18:07

Co za chamy i tyle.Ja wierze w niewinność Conte,wystarczy spojrzeć jak się zachowuje ten człowiek,jak żyje meczem i każdym zdobytym golem ,jaki jest wściekły po porażce,jak płakał kiedy zdobył ze Sieną awans do serie a.
Dlatego moim zdaniem prezydent Juventusu jak i cały zarząd ,naczele z właścicielem klubu powinni bronić za wszelką cenę trenera.A jak się nie uda ,a dowody będą niejednoznaczne (jak w 2006 roku),wycofac zawodników Juve z kadry na Euro 2012 i tyle.Federacja raz już zatopiła w bagnie Juve i o tyle dziwne że kiedy klub z tego bagna się wydostał,wybucha kolejna afera..

Bobby X

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 18:09

Vimes pisze:1980: "Totonero" => 1982: Włochy mistrzem świata

Ligowe skandale sprzyjają włoskiej reprezentacji, więc trzeba obstawić u bukmachera końcowy triumf Italii :prochno:.
dołóż do tego odebranie Juve kolejnych 28 mistrzostw i relagację bez dowodów do Serie H :doh:

:allegri: na śmietnik
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 18:09

W takie dni zdaję sobie sprawę jak ciężko jest być kibicem Juventusu. Zewsząd na ciebie plują, oskarżają, a ty musisz bronić dobrego imienia swojego klubu. Może dlatego spośród najbardziej znanych klubów w Europie mamy najmniej sezonowców (przynajmniej tak zaobserwowałem w internecie).

czarny93

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 18:10

Jestem ciekaw rozwiązanie tej sprawy. Jeśli Conte będzie zamieszany to będzie dla mnie i mam nadzieję dla większości nikim. Ale sprawa robi się głośna, dziś nawet na polsat news o tym mówili ;)

DejW
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 18:14

Bobby X pisze:
Vimes pisze:1980: "Totonero" => 1982: Włochy mistrzem świata

dołóż do tego odebranie Juve kolejnych 28 mistrzostw i relagację bez dowodów do Serie H :doh:
Parafrazując znane powiedzenie: "Dajcie mi klub, a znajdę wam paragraf" :prochno:. Myślę, że tym razem nie mamy się czym przejmować. Juventusowi nic nie grozi, co najwyżej strata Bonucciego, bo Conte wydaje się być czysty.

Obrazek
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 18:18

Jeśli Bonuc maczał palce w ustawianiu meczów z czasów gry z Bari, a potem tymi samymi łapami pokazywał "30" tytułów wywalczonych na boisku, to jestem za tym by te palce mu połamać, a następnego dnia wywalić z Juventusu. Mnie osobiście krew zalewa, kiedy ktoś pozoruje się na czystego, a ma swoje za uszami. Dlatego nie oglądam dziennika po wieczorynce.
No i jakim <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> trzeba być, by w erze futbolu po calciopoli dalej bawić się w takie skandale?

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Orochimaru

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2012, 18:18

Skoro mu chałupę przeszukali i chodzi wolny to nie jest tak źle. Ciekawe, czy całe to oskarżenie pochodzi niejako z urzędu (bo był trenerem) czy to z zeznań tego piłkarza, czy jeszcze coś na niego mają.
Klub jest czysty, ale smród po ludziach pozostanie :(

ODPOWIEDZ