Robert Lewandowski
- Kiper69
- Juventino
Nie pasuje tu, taki typowy dobijacz. Nie jestem zwolennikiem jego talentu, nie przepadam za jego stylem gry - wydaje mi sie taki 'przypadkowy'. Myślę, że w głównej mierze jego talent jest uzależniony od dobrej gry pomocników, samemu było by mu ciężko cos ustrzelić - taki styl gry, nie czepiam się, tylko stwierdzam fakty i nie ujmuje mu, bo wiem, że grać potrafi i to dobrze. Dużo bardziej licze na transfer Cavaniego.
Oczywiście też jestem przeciw takiemu masowemu sezonowemu kibicowaniu. Wolę żeby zostało tak jak jest, czyli tylko ludzie, którzy faktycznie kochają ten klub bez wzlęgdu na formę i sytuację.
Aha i tak nawiasem, mam w domu stare spodenki z targu za 20 zł juventusu, które kupiłem jakies 7 lat temu i mam nad herbem 3 gwiazdki i zaczynam powoli wierzyć w to, że Ci ludzie z targu jednak znają się na magii - moga nawet przewidywać przyszłość 8)
Oczywiście też jestem przeciw takiemu masowemu sezonowemu kibicowaniu. Wolę żeby zostało tak jak jest, czyli tylko ludzie, którzy faktycznie kochają ten klub bez wzlęgdu na formę i sytuację.
Aha i tak nawiasem, mam w domu stare spodenki z targu za 20 zł juventusu, które kupiłem jakies 7 lat temu i mam nad herbem 3 gwiazdki i zaczynam powoli wierzyć w to, że Ci ludzie z targu jednak znają się na magii - moga nawet przewidywać przyszłość 8)

- pumex
- Juventino
Czyli jednak nie oglądasz spotkań Napoli. Teraz jestem tego pewny.klama 10 o Cavanim, że niby tylko sępi na pozycję pisze:Chodzi mi o sytuacje, po których zdobywa w większości bramki. Wiadomo, że raz do roku to i garbaty się wyprostuje.
Może po tym wywiadzie udzielonym przez Roberta skończą się plotki łączące go z Juve

- Dolce Vita
- Juventino
A na jakiej podstawie tak uważasz? Jasnowidza mamy na forum?Daro_87 pisze:Ciekawe co mu nie pasuje w Italii. Gwiazdorek się z niego zrobił. Swoją drogą jestem ciekaw czy w w tej staczającej się Serie A strzeliłby ponad 20 bramek... bo jakoś wątpię.
Ameryki nie odkryłeś. Wielu klasowych napastników bez odpowiednich partnerów w pomocy wiele nie zdziała. Tak to działa, że piłka nożna to gra zespołowa, nie wiem czy wiesz.Kiper69 pisze:Myślę, że w głównej mierze jego talent jest uzależniony od dobrej gry pomocników
Jak na dobijacza ma niezłą technikę i sporo asyst - 10.Kiper69 pisze:Nie pasuje tu, taki typowy dobijacz.
- evilboy
- Juventino
Daj spokój, nie porównuj ligi niemieckiej do włoskiej. Tam się gra bez obrońcówdeszczowy pisze:Ja was nie ogarniam jednak.evilboy pisze:
Ja wciąż uważam, że to nie jest klasa napastnika, jakiej szukamy. Miał kilka świetnych bramek, bardzo dobrze gra w powietrzu, dysponuje nie najgorszą techniką, ale to wciąż nie jest to, czego nam trzeba. My szukamy kogoś z absolutnej czołówki, światowe top10 - kogoś, kto w razie potrzeby w pojedynkę wygra nam mecz.
Lewy bardzo się rozkręcił w poprzednim sezonie i był ważnym elementem BVB, ale nie wygrywał ich meczów sam. Nie jest zawodnikiem dobrym na tyle, żeby z miejsca posadzić na ławce Matriego i Quagliarellę (i Boriello) Jako, że jest Polakiem, do tego bardzo sympatycznym, życzę mu jak najlepiej i nie chciałbym, żeby zmarnował się na ławce Juventusu.
Matri - 10 bramek.
Quag - 4 bramki.
Vucnić - 9 bramek.
Boriello - 3 bramki.
Lewy - 22 bramki. W lidze, która niedawno łyknęła Serie A.
I wy nadal twierdzicie, że "nie jest zawodnikiem dobrym na tyle, żeby z miejsca posadzić na ławce Matriego i Quagliarellę". Nie czaję.Nie byłoby warto byłoby pójść śladem Moggiego i postawić na Roberta? A my wszyscy jak mantra: Cavani, van Persie, Cavani, van Persie, Cavani, van Persie....

"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
Alex Del Piero
- strong return
- Juventino
To zupełnie jak nasz eksportowo-importowy napastnik Boriello, któremu grozi wiele różnych wyróżnień. .. Złota Antonówka, czy coś.evilboy pisze: U nas po jednym takim meczu usiadłby na ławce...

Nie, nie no wcale nikt z obecnych na jp nie zaczął kibicować w połowie lat 90-tych, ew. na początku tej dekady wraz z sukcesami i Del Piero. Gdzieżby. To by był obciach, potwarz, skundlenie. Fanbojstwo. Fu. 8)
Nie chce przyjść koza do woza-trudno, jeszcze się będzie o to prosić.
- evilboy
- Juventino
Boriello to trochę fenomen, chyba nikt prócz Conte nie wie, czemu wybiegał na murawęstrong return pisze:To zupełnie jak nasz eksportowo-importowy napastnik Boriello, któremu grozi wiele różnych wyróżnień. .. Złota Antonówka, czy coś.evilboy pisze: U nas po jednym takim meczu usiadłby na ławce...![]()

Co będzie, to będzie. Po tym sezonie jestem mega pozytywnie nakręcony i wierzę, że w następnym poradzimy sobie jeszcze lepiej - ktokolwiek by do nas przyszedł. I believe in

"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
Alex Del Piero
- wojczech7
- Juventino
I to jest jego największy mankament. Gdyby strzelał z większą skutecznością byłby napastnikiem wybitnym. Ma jeszcze jednak czas.evilboy pisze:jak dla mnie Lewandowski marnuje za dużo setek.
Nie wiem, czy ktoś z Was pamięta (a raczej czy się w ogóle interesował) początki Higuaina w Realu. Przychodził jako ofensywny pomocnik/cofnięty napastnik, grał nieźle, ale zarzucano mu brak skuteczności. Jak nagle wypalił, to pakował bramkę za bramką, w niemal każdej sytuacji. Podobnie może być z Robertem, a wtedy klękajcie narody. Topowe kluby Europy stoczą o niego bitwę, zobaczycie.
Nie zmienia to faktu, że w obecnej sytuacji zdecydowanie bardziej jarałbym się transferem Cavaniego.
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- Skibil
- Redaktor
Ja może i bym się zastanowił nad Robertem w kontekście gry w Juve, gdyby nie jedna sprawa... Chłopak był szkolony w Polsce, a wiadomo jak u nas to wygląda. Talent ma z pewnością wielki, dobre warunki i technikę, ale mam dziwne wrażenie, że pogubiłby się "taktycznie" w lidze włoskiej.
Co do marnowania setek - Lewandowski strzelał na bramkę najwięcej razy ze wszystkich zawodników Bundeskopanki - 119 razy bodajże.
Co do marnowania setek - Lewandowski strzelał na bramkę najwięcej razy ze wszystkich zawodników Bundeskopanki - 119 razy bodajże.
- Dolce Vita
- Juventino
Dziwne, w Borussi jakoś się nie bali, że był szkolony w Polsce. Co z tego skoro ma wielki talent i w bardzo szybkim tempie się rozwija? Nie wrzucajmy wszystkich do jednego wora :naughty: Talent i ciężka praca to nie jest raczej cecha wyróżniająca polskich piłkarzy (to pierwsze może jeszcze, ale drugie?) Robert widocznie jest wyjątkiem. Co jak co, ale Niemcom raczej nie można zarzucić braku dyscypliny taktycznej.
- Pan Mietek
- Juventino
Ale co z tego, żeby był szkolony w Polsce? Już w Polsce miał go na oku Arsene Wenger - jeszcze przed mistrzowskim sezonem Lecha. Mam wrażenie, że da się nauczyć zawodnika odpowiedniej gry taktycznej. Wiadomo, że nie każdy pojmie ale to, że się wychował w Polsce go nie skreśla.Skibil pisze:Ja może i bym się zastanowił nad Robertem w kontekście gry w Juve, gdyby nie jedna sprawa... Chłopak był szkolony w Polsce, a wiadomo jak u nas to wygląda. Talent ma z pewnością wielki, dobre warunki i technikę, ale mam dziwne wrażenie, że pogubiłby się "taktycznie" w lidze włoskiej
A co do Włoch - sam powiedział, że tu nie chce iść. Po co ma sobie komplikować życie?

Jest tutaj tendencja do nazywania niemal każdego strzału z okolic pola karnego setką co jest oczywiście bzdurą. Lewy dużo strzela bo często się cofa i szuka gry. Zresztą, niejeden strzał z dystansu albo trudnej pozycji mu wyszedł.Skibil pisze:Co do marnowania setek - Lewandowski strzelał na bramkę najwięcej razy ze wszystkich zawodników Bundeskopanki - 119 razy bodajże.
DLACZEGO TEN TEMAT JESZCZE NIE ZOSTAŁ ZAMKNIĘTY KIEDY LEWANDOWSKI WYRAŹNIE POWIEDZIAŁ, ŻE TRANSFER DO WŁOCH NIE WCHODZI W GRĘ?
- mateusus
- Juventino
Żeby jedni ludzie dalej mogli pisać, że Lewandowski jest słaby, bo strzelił 22 bramki w sezonie i został wybrany najlepszym piłkarzem Bundesligi.Mietson pisze: DLACZEGO TEN TEMAT JESZCZE NIE ZOSTAŁ ZAMKNIĘTY KIEDY LEWANDOWSKI WYRAŹNIE POWIEDZIAŁ, ŻE TRANSFER DO WŁOCH NIE WCHODZI W GRĘ?
- Skibil
- Redaktor
Nie bali się też postawić na Kagawę... Tylko zauważ, że Robert nie od razu zaczął błyszczeć. Borussia zaryzykowała i teraz ma z tego profity. U nas się tak nie robi. Po za tym, gdyby Lewandowski miał przyjść do nas teraz, to transfer nie byłby liczony "w drobnych".Dolce Vita pisze:Dziwne, w Borussi jakoś się nie bali, że był szkolony w Polsce. Co z tego skoro ma wielki talent i w bardzo szybkim tempie się rozwija? Nie wrzucajmy wszystkich do jednego wora Naughty Talent i ciężka praca to nie jest raczej cecha wyróżniająca polskich piłkarzy (to pierwsze może jeszcze, ale drugie?) Robert widocznie jest wyjątkiem.
Niemcom może i nie, ale w lidze bardziej się stawia na "radosną twórczość" niż żelazną obronę.Dolce Vita pisze:Co jak co, ale Niemcom raczej nie można zarzucić braku dyscypliny taktycznej.
Zauważ tylko, że jeśli przychodzi się za grube miliony do takiego klubu jak Juventus, to nikt nie będzie głaskać piłkarza i go czegokolwiek uczyć. To nie Arsenal, a zawodnik nie ma 14 lat.Mietson pisze: Ale co z tego, żeby był szkolony w Polsce? Już w Polsce miał go na oku Arsene Wenger - jeszcze przed mistrzowskim sezonem Lecha. Mam wrażenie, że da się nauczyć zawodnika odpowiedniej gry taktycznej. Wiadomo, że nie każdy pojmie ale to, że się wychował w Polsce go nie skreśla.
Nie, nie. Ja to tylko w ramach "ciekawostki" podałem - wcale nie zarzucam Lewandowskiemu, że marnuje setki, czy cokolwiek innego.Mietson pisze: Jest tutaj tendencja do nazywania niemal każdego strzału z okolic pola karnego setką co jest oczywiście bzdurą. Lewy dużo strzela bo często się cofa i szuka gry. Zresztą, niejeden strzał z dystansu albo trudnej pozycji mu wyszedł.

- Darek-WLKP
- Juventino
mateusus pisze:Żeby jedni ludzie dalej mogli pisać, że Lewandowski jest słaby, bo strzelił 22 bramki w sezonie i został wybrany najlepszym piłkarzem Bundesligi.Mietson pisze: DLACZEGO TEN TEMAT JESZCZE NIE ZOSTAŁ ZAMKNIĘTY KIEDY LEWANDOWSKI WYRAŹNIE POWIEDZIAŁ, ŻE TRANSFER DO WŁOCH NIE WCHODZI W GRĘ?
Dokładnie , jeżeli ktos piszę ,że Lewandowski jest słaby to kompletnie sie nie zna na piłce... to jest zawodnik swiatowego formatu , caly czas sie rozwija i prze do przodu! Powinnien jeszcze rok zostać w BVB aby potwierdzić swoją dotychczasową formę i dopiero po kolejnym sezonie odejść do lepszego zespołu ( chętnie widziałbym Roberta w Juve )
Wierzę w LEWEGO !