Boks

W tym pokoju możesz podyskutować z kibicami na temat innych dyscyplin sportowych.
ODPOWIEDZ
couec

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lutego 2012, 00:23

yanquez pisze:Dokładnie. Przede wszystkim zastanawiam się, czy Huck nie ma ciosu, czy to Powietkin ma tak mocną szczękę? To, co ustał w ostatniej rundzie przewróciłoby Godzillę...
Ta walka powinna wszystkim uświadomić, na czym polega dominacja braci Kliczko -> pozostali są bardzo słabi... Wchodzi nienajlepszy cruiser walczący jak typowy wioskowy drwal i okłada mistrza świata aż miło... ehhh... idę spać...
Hucka ciosy były bardziej efektowne, ale to rusek bił seriami i może to zdecydowało o jego wygranej. Patrząc po walce na ich twarze, to widać było jednak że moc ciosu przemalowanego szwaba nie jest aż tak ogromna jak efektowność. Rusek posiada jakiś pasek stworzony w celach zarobku, ale nie czyni to z niego jeszcze mistrza.

dav3d

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lutego 2012, 23:03

http://www.ringpolska.pl/boks-na-swieci ... -przez-wbc

Prowokacje prowokacjami ,ale chamstwo i buractwo jednak nie popłaciło ;) Chisora został zawieszony przez federację WBC. Z jednej strony trochę szkoda, bo po tym co pokazał w ringu i poza nim jest 'najgorętszym' nazwiskiem w HW. Nie jestem jego sympatykiem, ale tyczy się to jego pozaringowej postawy wyłącznie :) bo jest to bez wątpienia ciekawy bokser i pokazał ,że Kliczko nie jest niezniszczalny.
Ale ta decyzja nie przekreśla ewentualnej walki z Władkiem, który ma pasy federacji WBA,WBO i IBF. Więc o Chisorze na pewno jeszcze nieraz usłyszymy.

topboxing.pl zapraszam :)
dav3d

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2012, 23:39

No i po walce ,która była absolutnie bez tła i żadnej otoczki. Mormeck wyszedł od pierwszego gongu ,żeby tylko przetrwać jak najwięcej rund. Ładna technicznie akcja Władimira i przyjemny dla oka nokaut ;) i to by było na tyle...

couec

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 marca 2012, 13:02

Równie dobrze obrona tytułu w tym wypadku mogła polegać na walce z workiem treningowym, ale wiadomo murzyn tańszy, a i worek mógłby postawić jakiś opór.

dav3d

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 marca 2012, 13:09

Mormeck za walkę dostał 600tys Euro, co w przeliczeniu daje ... 200tys Euro za każdy wyprowadzony przez niego cios :shock: O poziom sportowy walki można mieć pretensje praktycznie tylko do Francuza. Władek nie 'przetrzymał' go w ringu dość długo i ustrzelił przy pierwszej możliwej okazji. Nuda nuda nuda ! :angry: No może poza nokautem, który był niczego sobie ;) Z kim teraz zawalczy młodszy Kliczko ? Z jakimś 'kołkiem' typu Fury, Helenius, Price ? Oni powtarzają ,że nie są jeszcze gotowi? Może Arreola ? :think:

Podobno Haye dogadał się z Vitkiem i mają w tym roku zawalczyć :smile: Vitek potwierdza, jego manager zaprzecza. WTF :think:

dav3d

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 marca 2012, 17:46

http://www.ringpolska.pl/andrzej-golota ... g#comments Gołota wraca na ring! :shock: ciężko w jakikolwiek sposób ustosunkować się do tych rewelacji... Dla mnie jest to już cyrk i parodia... :/ a Wy co na ten temat sądzicie ?

Bianconero92

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 marca 2012, 17:52

Po co mu to! Chłop nie dość, że się oczerni to jeszcze chce pajacować jak te wszystkie najmany, pudziany, burnejki. Przecież oni go z tego ringu, klatki czy kij wie w czym będą walczyć wyniosą na noszach..
Moim zdaniem totalnie idiotyczna decyzja Andrzeja i niewypał. :angry:

PS. Czy we współczesnym świecie sportowcy nie wiedzą jak godnie kończyć swoją karierę sportową? :shock:

Welcome to my world,
the world of JUVENTUS !
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 marca 2012, 21:20

Widać zaproponowali im naprawdę dobre pieniądze za tę walkę. Ja ich nie potępiam, każdy chce zarobić, a kto wie jak kryzys odbił się na ich finansach. Chociaż to będzie raczej osobliwe widowisko.

Obrazek
Bianconero92

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 marca 2012, 21:24

Tak owszem każdy chce zarobić, ale każdy też powinien posiadać swój honor, dumę ble ble ble.. "Trzeba wiedzieć, kiedy ze sceny zejść. Niepokonanym." :whistle:

Welcome to my world,
the world of JUVENTUS !
dav3d

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2012, 18:36

od 21 gala z udziałem Wacha,Szpilki i Łaszczyka ,a około 4 w nocy walczy Adamek ;) to zdecydowanie dobra nocka dla fanatyków boksu ;)

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 24 marca 2012, 18:43

dav3d pisze:od 21 gala z udziałem Wacha,Szpilki i Łaszczyka ,a około 4 w nocy walczy Adamek ;) to zdecydowanie dobra nocka dla fanatyków boksu ;)
A ja musze operaty trzaskać gatdemyt :angry: :angry: :angry:

Adamka odpuszczę na pewno, ale galę w Atlantic City będę podglądał... Szpila i Łaszczyk pewnie łatwo zwyciężą, ale Wach może mieć problem...

Jak Gołota chce walczyć z Bowem, skoro tamten stracił wszystkie licencje?

dav3d

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2012, 21:53

yanquez pisze: Jak Gołota chce walczyć z Bowem, skoro tamten stracił wszystkie licencje?
walka miałaby się odbywać na zasadach wrestlingu czy tam MMA ,więc chyba brak licencji Bowe'a nie stanowi w tym wypadku zadnego problemu ;)

dav3d

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 marca 2012, 23:51

No i po walkach ;) nikt tu pewnie nie zaglądał nawet ,bo każdy od rana myślał tylko o meczu z pachołkami z gorszej części Mediolanu :D zacznę może od Artura Szpilki. Co tu dużo mówić - bardzo podobała mi się jego walka,chociaż trochę za krótka była,żeby wyciągnąć jakieś głębsze i sensowniejsze wnioski ;) Podobać się na pewno mogło podejście do walki- spokojne, bez szaleńczego bezsensownego ataku. Szpila spokojnie czekał na 'uszczelenie rywala' . No i stało się to szybciej niż się spodziewaliśmy. Ma kowadło w łapie niesamowite nasz recydywista :D Na pewno zmazał złe wrażenie po ostatniej walce z tłuściochem Saulsberrym. Z niecierpliwością czekam na kolejny jego pojedynek, tylko niech w końcu mu dadzą kogoś konkretnego. Może nie już teraz ,tylko tak za 2-3 walki.
Ciężki pojedynek czekał Mariusza Wacha. Naprawdę twardy rywal z godnym podziwu rekordem. Nasz polski Wiking przyjął jednak doskonałą strategię na ten pojedynek i zakończył go na swoją korzyść przed czasem. Raczej nieunikniona jest walka o mistrzostwo świata z którymś z braci Kliczko. Mariusz jest solidnym bokserem, ale na K2 to zdecydowanie za mało.
Łaszczyk? Słaba walka niestety... ma chłopak potencjał i mówi się o nim dość głośno w polskim bokserskim światku, ale musi jeszcze duuuużo popracować :)
No i na sam deser - wracający po pół roku nieobecności na ringu Tomasz Adamek. Już po 4 wstałem,żeby nie przegapić chociaż sekundy z jego walki. I... nigdy więcej już tego nie zrobię, bo czuję sie najnormalniej w świecie oszukany. Chyba tylko sam Adamek wierzy w ściemy swojego trenera i sztabu o jego wzrastającej sile uderzenia. W ringu nie było tego absolutnie widać... Nie ujmuję nic klasy jego wczorajszemu rywalowi, bo zaprezentowal się on kapitalnie,ale to jednak nadal bokser drugiej ,a nawet 3 kategorii... Do tego żenujący jak zwykle komentarz Andrzeja Kostyry podniecającego się rzekomym atomowym uderzeniem "Górala". Pojawiły się dziś informacje o kontuzji Adamka : http://www.ringpolska.pl/tomasz-adamek/ ... o#comments . czy miała ona wpływ na to,że nie zdołał on znokautować Aguilery ? i don't think so ;) Adamek nigdy nie miał i nie będzie mieć uderzenia prawdziwego ciężkiego. Spójrzmy na takiego Szpilę - nokautuje rywali niemal od niechcenia. A przy okazji : Szpila-Aguilera ! to moglaby być kapitalna walka ! I myślę,że nie jest wcale taka nierealna. Aguilera pokazał,że potrafi sporo na szczękę przyjąć, a także groźnie skontrować. Szpila ma z kolei czym uderzyć. Walka nie pewno nie trwałaby 1-2 rundy ;) Ciekaw jestem niezmiernie kolejnego rywala Adamka, ma to być podobno bokser ze ścisłej czołówki. Któż to taki może być ? :think: rewanż z Arreolą ?

dav3d

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 marca 2012, 23:38

http://www.ringpolska.pl/boks-na-swieci ... h-bokserow bardzo ciekawy wywiad i bardzo interesujące słowa w sprawie Artura Szpilki ;) polecam ! :-D

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 05 maja 2012, 09:01

Dzisiaj fajna walka się szykuje w Las Vegas: Mayweather vs. Cotto. Co ciekawe Floyd zgodził się na limit junior średniej, w której ostatni raz walczył z De La Hoyą i dostał niezły oklep -> moim zdaniem najbardziej niesprawiedliwy werdykt ever.

Jestem niezwykle ciekawy jak zaboksuje Cotto... Wydaje się, że nie ma przewagi w żadnej płaszczyźnie (może poza siłą ciosu), ale przecież jest królem w tej kategorii.

PS. Gdzieś czytałem jakieś ploty, że Chisora ma walczyć z Hayem. Podobno sam Dan Rafael to powiedział, ale śladu znaleźć nie mogę na jego blogu.

ODPOWIEDZ