Boks
- couec
- Juventino
Hucka ciosy były bardziej efektowne, ale to rusek bił seriami i może to zdecydowało o jego wygranej. Patrząc po walce na ich twarze, to widać było jednak że moc ciosu przemalowanego szwaba nie jest aż tak ogromna jak efektowność. Rusek posiada jakiś pasek stworzony w celach zarobku, ale nie czyni to z niego jeszcze mistrza.yanquez pisze:Dokładnie. Przede wszystkim zastanawiam się, czy Huck nie ma ciosu, czy to Powietkin ma tak mocną szczękę? To, co ustał w ostatniej rundzie przewróciłoby Godzillę...
Ta walka powinna wszystkim uświadomić, na czym polega dominacja braci Kliczko -> pozostali są bardzo słabi... Wchodzi nienajlepszy cruiser walczący jak typowy wioskowy drwal i okłada mistrza świata aż miło... ehhh... idę spać...
- dav3d
- Juventino
http://www.ringpolska.pl/boks-na-swieci ... -przez-wbc
Prowokacje prowokacjami ,ale chamstwo i buractwo jednak nie popłaciło
Chisora został zawieszony przez federację WBC. Z jednej strony trochę szkoda, bo po tym co pokazał w ringu i poza nim jest 'najgorętszym' nazwiskiem w HW. Nie jestem jego sympatykiem, ale tyczy się to jego pozaringowej postawy wyłącznie
bo jest to bez wątpienia ciekawy bokser i pokazał ,że Kliczko nie jest niezniszczalny.
Ale ta decyzja nie przekreśla ewentualnej walki z Władkiem, który ma pasy federacji WBA,WBO i IBF. Więc o Chisorze na pewno jeszcze nieraz usłyszymy.
Prowokacje prowokacjami ,ale chamstwo i buractwo jednak nie popłaciło

Ale ta decyzja nie przekreśla ewentualnej walki z Władkiem, który ma pasy federacji WBA,WBO i IBF. Więc o Chisorze na pewno jeszcze nieraz usłyszymy.
topboxing.pl zapraszam 

- dav3d
- Juventino
No i po walce ,która była absolutnie bez tła i żadnej otoczki. Mormeck wyszedł od pierwszego gongu ,żeby tylko przetrwać jak najwięcej rund. Ładna technicznie akcja Władimira i przyjemny dla oka nokaut
i to by było na tyle...

topboxing.pl zapraszam 

- dav3d
- Juventino
Mormeck za walkę dostał 600tys Euro, co w przeliczeniu daje ... 200tys Euro za każdy wyprowadzony przez niego cios :shock: O poziom sportowy walki można mieć pretensje praktycznie tylko do Francuza. Władek nie 'przetrzymał' go w ringu dość długo i ustrzelił przy pierwszej możliwej okazji. Nuda nuda nuda !
No może poza nokautem, który był niczego sobie
Z kim teraz zawalczy młodszy Kliczko ? Z jakimś 'kołkiem' typu Fury, Helenius, Price ? Oni powtarzają ,że nie są jeszcze gotowi? Może Arreola ?
Podobno Haye dogadał się z Vitkiem i mają w tym roku zawalczyć
Vitek potwierdza, jego manager zaprzecza. WTF 

Podobno Haye dogadał się z Vitkiem i mają w tym roku zawalczyć

topboxing.pl zapraszam 

- dav3d
- Juventino
http://www.ringpolska.pl/andrzej-golota ... g#comments Gołota wraca na ring! :shock: ciężko w jakikolwiek sposób ustosunkować się do tych rewelacji... Dla mnie jest to już cyrk i parodia...
a Wy co na ten temat sądzicie ?

topboxing.pl zapraszam 

- Bianconero92
- Juventino
Po co mu to! Chłop nie dość, że się oczerni to jeszcze chce pajacować jak te wszystkie najmany, pudziany, burnejki. Przecież oni go z tego ringu, klatki czy kij wie w czym będą walczyć wyniosą na noszach..
Moim zdaniem totalnie idiotyczna decyzja Andrzeja i niewypał.
PS. Czy we współczesnym świecie sportowcy nie wiedzą jak godnie kończyć swoją karierę sportową? :shock:
Moim zdaniem totalnie idiotyczna decyzja Andrzeja i niewypał.

PS. Czy we współczesnym świecie sportowcy nie wiedzą jak godnie kończyć swoją karierę sportową? :shock:
Welcome to my world,
the world of JUVENTUS !
the world of JUVENTUS !
- Bianconero92
- Juventino
Tak owszem każdy chce zarobić, ale każdy też powinien posiadać swój honor, dumę ble ble ble.. "Trzeba wiedzieć, kiedy ze sceny zejść. Niepokonanym." 

Welcome to my world,
the world of JUVENTUS !
the world of JUVENTUS !
- dav3d
- Juventino
od 21 gala z udziałem Wacha,Szpilki i Łaszczyka ,a około 4 w nocy walczy Adamek
to zdecydowanie dobra nocka dla fanatyków boksu 

topboxing.pl zapraszam 

- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
A ja musze operaty trzaskać gatdemytdav3d pisze:od 21 gala z udziałem Wacha,Szpilki i Łaszczyka ,a około 4 w nocy walczy Adamekto zdecydowanie dobra nocka dla fanatyków boksu

Adamka odpuszczę na pewno, ale galę w Atlantic City będę podglądał... Szpila i Łaszczyk pewnie łatwo zwyciężą, ale Wach może mieć problem...
Jak Gołota chce walczyć z Bowem, skoro tamten stracił wszystkie licencje?
- dav3d
- Juventino
walka miałaby się odbywać na zasadach wrestlingu czy tam MMA ,więc chyba brak licencji Bowe'a nie stanowi w tym wypadku zadnego problemuyanquez pisze: Jak Gołota chce walczyć z Bowem, skoro tamten stracił wszystkie licencje?

topboxing.pl zapraszam 

- dav3d
- Juventino
No i po walkach
nikt tu pewnie nie zaglądał nawet ,bo każdy od rana myślał tylko o meczu z pachołkami z gorszej części Mediolanu
zacznę może od Artura Szpilki. Co tu dużo mówić - bardzo podobała mi się jego walka,chociaż trochę za krótka była,żeby wyciągnąć jakieś głębsze i sensowniejsze wnioski
Podobać się na pewno mogło podejście do walki- spokojne, bez szaleńczego bezsensownego ataku. Szpila spokojnie czekał na 'uszczelenie rywala' . No i stało się to szybciej niż się spodziewaliśmy. Ma kowadło w łapie niesamowite nasz recydywista
Na pewno zmazał złe wrażenie po ostatniej walce z tłuściochem Saulsberrym. Z niecierpliwością czekam na kolejny jego pojedynek, tylko niech w końcu mu dadzą kogoś konkretnego. Może nie już teraz ,tylko tak za 2-3 walki.
Ciężki pojedynek czekał Mariusza Wacha. Naprawdę twardy rywal z godnym podziwu rekordem. Nasz polski Wiking przyjął jednak doskonałą strategię na ten pojedynek i zakończył go na swoją korzyść przed czasem. Raczej nieunikniona jest walka o mistrzostwo świata z którymś z braci Kliczko. Mariusz jest solidnym bokserem, ale na K2 to zdecydowanie za mało.
Łaszczyk? Słaba walka niestety... ma chłopak potencjał i mówi się o nim dość głośno w polskim bokserskim światku, ale musi jeszcze duuuużo popracować
No i na sam deser - wracający po pół roku nieobecności na ringu Tomasz Adamek. Już po 4 wstałem,żeby nie przegapić chociaż sekundy z jego walki. I... nigdy więcej już tego nie zrobię, bo czuję sie najnormalniej w świecie oszukany. Chyba tylko sam Adamek wierzy w ściemy swojego trenera i sztabu o jego wzrastającej sile uderzenia. W ringu nie było tego absolutnie widać... Nie ujmuję nic klasy jego wczorajszemu rywalowi, bo zaprezentowal się on kapitalnie,ale to jednak nadal bokser drugiej ,a nawet 3 kategorii... Do tego żenujący jak zwykle komentarz Andrzeja Kostyry podniecającego się rzekomym atomowym uderzeniem "Górala". Pojawiły się dziś informacje o kontuzji Adamka : http://www.ringpolska.pl/tomasz-adamek/ ... o#comments . czy miała ona wpływ na to,że nie zdołał on znokautować Aguilery ? i don't think so
Adamek nigdy nie miał i nie będzie mieć uderzenia prawdziwego ciężkiego. Spójrzmy na takiego Szpilę - nokautuje rywali niemal od niechcenia. A przy okazji : Szpila-Aguilera ! to moglaby być kapitalna walka ! I myślę,że nie jest wcale taka nierealna. Aguilera pokazał,że potrafi sporo na szczękę przyjąć, a także groźnie skontrować. Szpila ma z kolei czym uderzyć. Walka nie pewno nie trwałaby 1-2 rundy
Ciekaw jestem niezmiernie kolejnego rywala Adamka, ma to być podobno bokser ze ścisłej czołówki. Któż to taki może być ?
rewanż z Arreolą ?

Ciężki pojedynek czekał Mariusza Wacha. Naprawdę twardy rywal z godnym podziwu rekordem. Nasz polski Wiking przyjął jednak doskonałą strategię na ten pojedynek i zakończył go na swoją korzyść przed czasem. Raczej nieunikniona jest walka o mistrzostwo świata z którymś z braci Kliczko. Mariusz jest solidnym bokserem, ale na K2 to zdecydowanie za mało.
Łaszczyk? Słaba walka niestety... ma chłopak potencjał i mówi się o nim dość głośno w polskim bokserskim światku, ale musi jeszcze duuuużo popracować

No i na sam deser - wracający po pół roku nieobecności na ringu Tomasz Adamek. Już po 4 wstałem,żeby nie przegapić chociaż sekundy z jego walki. I... nigdy więcej już tego nie zrobię, bo czuję sie najnormalniej w świecie oszukany. Chyba tylko sam Adamek wierzy w ściemy swojego trenera i sztabu o jego wzrastającej sile uderzenia. W ringu nie było tego absolutnie widać... Nie ujmuję nic klasy jego wczorajszemu rywalowi, bo zaprezentowal się on kapitalnie,ale to jednak nadal bokser drugiej ,a nawet 3 kategorii... Do tego żenujący jak zwykle komentarz Andrzeja Kostyry podniecającego się rzekomym atomowym uderzeniem "Górala". Pojawiły się dziś informacje o kontuzji Adamka : http://www.ringpolska.pl/tomasz-adamek/ ... o#comments . czy miała ona wpływ na to,że nie zdołał on znokautować Aguilery ? i don't think so

topboxing.pl zapraszam 

- dav3d
- Juventino
http://www.ringpolska.pl/boks-na-swieci ... h-bokserow bardzo ciekawy wywiad i bardzo interesujące słowa w sprawie Artura Szpilki
polecam ! :-D

topboxing.pl zapraszam 

- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Dzisiaj fajna walka się szykuje w Las Vegas: Mayweather vs. Cotto. Co ciekawe Floyd zgodził się na limit junior średniej, w której ostatni raz walczył z De La Hoyą i dostał niezły oklep -> moim zdaniem najbardziej niesprawiedliwy werdykt ever.
Jestem niezwykle ciekawy jak zaboksuje Cotto... Wydaje się, że nie ma przewagi w żadnej płaszczyźnie (może poza siłą ciosu), ale przecież jest królem w tej kategorii.
PS. Gdzieś czytałem jakieś ploty, że Chisora ma walczyć z Hayem. Podobno sam Dan Rafael to powiedział, ale śladu znaleźć nie mogę na jego blogu.
Jestem niezwykle ciekawy jak zaboksuje Cotto... Wydaje się, że nie ma przewagi w żadnej płaszczyźnie (może poza siłą ciosu), ale przecież jest królem w tej kategorii.
PS. Gdzieś czytałem jakieś ploty, że Chisora ma walczyć z Hayem. Podobno sam Dan Rafael to powiedział, ale śladu znaleźć nie mogę na jego blogu.