Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2012, 14:40

Tak oglądam Liv Mu i się zastanawiam nad opcją droższą Suarez-Jovetić i opcją tańszą Suarez - Rossi/Gio. Widać że Suarez nie wytrzyma na wyspach a u nas już Caceres myka więc może się postarać i zadzwonić do kumpla. To by załatwiło sprawę ataku. Mirko/Matri/Pepe/Giach i jedna z par i mamy na prawdę mocny przód. Raczej jestem pewien że FQ sprzedamy.

Obrona - ciekawą opcją będzie Astori i ktoś z dwójki Kolorov, Cissokho też w pełni by zapewniło klasę w obronie.

Do tego wystarczy wy haczyć jakiegoś pomocnika w promocji do uzupełnienia składu. i mamy skład który już może walczyć na trzech fronach.

Wiem że to jest okienko marzenie, jednak chociaż po jednym wzmocnieniu w każdej z tych trzech formacji też będzie trzeba uznać za bardzo dobre okienko kierujące nas na jasną stronę księżyca jak to mawiał nasz szkoleniowiec :D

Dolce Vita

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2012, 14:44

Higuain i Doumbia to ten sam rocznik. Argentyńczyk wyceniany jest na 35 mln, Iworyjczyk na 23 mln. Ciekawe ile by sobie za niego zawołali rosjanie :roll: coś czuję, że to byłaby transferowa bomba.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2012, 14:45

Dante93 pisze: Priorytet na lato dla mnie to odzyskać Sebe, oraz zakupić kogoś z dwójki Rossi/Jovetić.
Tylko widzisz... oni wszyscy są piłkarzami o dość zbliżonej charakterystyce. Operujący gdzieś bliżej linii albo za wysuniętym napastnikiem, z ciągiem na bramkę ale nie są typowymi snajperami. A nam potrzeba i snajpera i mieszacza. Jeden z nich byłby naprawdę konkretnym wzmocnieniem. Do tego np. Igła i mamy atak naprawdę groźny.
Dante93 pisze:Reszta formacji to raczej dosyć kosmetyczne zmiany.
Nie powiedziałbym. Mocny pomocnik środkowy, co najmniej jeden obrońca... wcale ine taka kosmetyka. No i ze skrzydłowymi trzeba by zrobić porządek. Elja, Krasić, Esti - oni są raczej do odpalenia.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2012, 14:58

bramek pisze:opcją droższą Suarez-Jovetić i opcją tańszą Suarez - Rossi/Gio.
W sensie, że kupimy Suareza i Rossiego? :f

Dolce Vita

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2012, 15:03

Jeśli chodzi o środkowego pomocnika to może powrót tematu Lassa Diarry?

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2012, 15:08

Dolce Vita pisze:Jeśli chodzi o środkowego pomocnika to może powrót tematu Lassa Diarry?
Podejrzewam, że w środku już nie będzie żadnych zmian. Jeśli już to w ataku i na lewej obronie.
Z tego co pamiętam to Viola chciała kiedyś Quaga...może dalej chcą? Można go użyć do zmniejszenia kwoty za Jovetica.

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2012, 15:23

deszczowy pisze:Tylko widzisz... oni wszyscy są piłkarzami o dość zbliżonej charakterystyce. Operujący gdzieś bliżej linii albo za wysuniętym napastnikiem, z ciągiem na bramkę ale nie są typowymi snajperami. A nam potrzeba i snajpera i mieszacza. Jeden z nich byłby naprawdę konkretnym wzmocnieniem. Do tego np. Igła i mamy atak naprawdę groźny.
Ja bym to widzial tak, że Seba (bądź Miras) schodziliby bardziej do środka na pozycje trequartisty, mieliby za zadanie być takimi łącznikami między pomocą a atakiem. Rossi/Jovetić za to mieliby grać nie tyle bocznego napastnika co poprostu napastnika środkowego, w parze z Matrim/Kims lepszym. Bo obecnie na prawej stronie mamy sytuacje w której Pepe jest zuepelnie jałowy, bo Lichtstainer sam pięknie zapełnia cale skrzydło i to na jego głowie są dośrodkowania i rajdy na boku :prochno: A Pepe tak sie miota niewiadomo gdzie niewiadomo po co.
Myśle, że trio Giovinco, Matri, Rossi zapewnilo by naprawde dużo bramek, dlatego można wstrzymać sie z zakupem snajpera do roku 2013. Wtedy można robić zakusy na jakiegoś Higuaina :smile: Bo jakoś nikt więcej zapewniający skok jakościowy na tej pozycji mi do głowy nie przychodzi.
deszczowy pisze:No i ze skrzydłowymi trzeba by zrobić porządek
Celowo o porządkach nie wspominałem, bo tam wydaje sie klarowna sytuacja. Elia w Juventusie nie pogra to widać już teraz. Esti zapewne też nie zostanie wykupiony, bo poprostu ciężko dla niego miejsce znaleźć w perspektywie przyjscia kogoś jeszcze na lewą strone(w domyśle- Giovinco). A Krasić to Krasić, nie zdziwie sie jak go nie sprzedamy bo okaze sie On być wielkim fanem Juventusu. :prochno: I stwierdzi, że nie chce opuszczać klubu mimo, że nie gra. To będzie katastrofa jeżeli Serb będzie odrzucał wszystkie oferty po kolei, a zdaje sie do Rosji mu sie nie spieszy co źle wróży.

Btw. Właśnie Suarez strzelił gola :prochno: Raczej nie jest nierealnym wyjściem, bo i 6 bramek w lidze to marny wynik, a i perypetie jakie przeżywa w tym sezonie jego samego raczej dobrze nie nastrajają. Tylko jedno pytanie, czy jest to typowy snajper? Jednak Wydaje sie, że to troszke inna charakterystyka. No ale jakoś PS nie śledze więc nie będe sie wymądrzał.

mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2012, 15:29

Zgadzam się, że jeśli nie będzie żadnych okazji na środek pomocy to lepiej postawić na młodzież. Marotta i Paratici robią dobrą robotę ze ściąganiem młodych i zdolnych.
Priorytet na lato to nie prawe skrzydło tylko szpica. Zdecydowanie brakuje skuteczności. Kupić kogoś za dużą kasę, a na prawe skrzydło można za darmo sprowadzić Farfana lub za pół darmo Dzagoeva. Jovetić i Rossi to bardziej lewa strona ataku, a nie prawa. Choć najlepszym rozwiązaniem byłby Suarez.

Mam nadzieję, że tym razem da się pozbyć całego szrotu. Ewentualnie Vicek może zostać na głęboką rezerwę.

Dolce Vita

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2012, 15:32

Nie wiem jak Wy, ale ja bardzo chciałbym w Juve Islę. Krasić do końca nie wypalił. Pepe, cóż... i tak nie spodziewałem się po nim tyle ile pokazuje w tym sezonie, ale Chilijczyk to byłoby optymalne rozwiązanie na prawe skrzydło. Waleczny, a takich Conte lubi. Podobno Liverpool się nim interesuje, zresztą podobnie jak Joveticiem. Fajnie gdybyśmy obu sprzątnęli im sprzed nosa.

bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2012, 15:45

Mi się wydaje że gdyby trójkę napastników tworzył ktoś (Mirko,Suarez,Jovetic,Gio,Rossi) można sobie wybrać dwóch po za Mirko. To wtedy mamy bardzo fajną sytuację w ataku gdzie cała trójka może się wymieniać pozycjami. Każdy może wejść na szpicę jak i cofnąć się rozegrać piłkę. Dlatego mi się wydaje że nie potrzebujemy typowego snajpera jak i szczerze nie widzę żadnego realnego, który mógłby by w naszym zasięgu. Po za tym gdy odejmiemy Zlatanowi 6 bramek z karnych to ma tyle samo bramek co Matri. Więc nie ma co nad Matrim płakać bo On nie jest naszym największym problemem. Nie jest genialny, ale jest solidny i to bardzo kilkanaście bramek w sezonie to jest całkiem niezły wynik.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2012, 15:50

bramek pisze:Mi się wydaje że gdyby trójkę napastników tworzył ktoś (Mirko,Suarez,Jovetic,Gio,Rossi) można sobie wybrać dwóch po za Mirko. To wtedy mamy bardzo fajną sytuację w ataku gdzie cała trójka może się wymieniać pozycjami. Każdy może wejść na szpicę jak i cofnąć się rozegrać piłkę. Dlatego mi się wydaje że nie potrzebujemy typowego snajpera
Już był taki jeden co twierdził, że możemy grać bez DMF-a :smile:
Bzdura kompletna. W każdym normalnym zespole jest piłkarz, który jest egzekutorem. Nie zawracajmy Wisły kijem.
bramek pisze:jak i szczerze nie widzę żadnego realnego, który mógłby by w naszym zasięgu.
Zależy od portfela. Igła? Torres? Znajdzie się.
bramek pisze:Po za tym gdy odejmiemy Zlatanowi 6 bramek z karnych to ma tyle samo bramek co Matri.
Karnego też trzeba umieć strzelić. Nie hejtujmy bez potrzeby.
bramek pisze: Więc nie ma co nad Matrim płakać bo On nie jest naszym największym problemem. Nie jest genialny, ale jest solidny i to bardzo kilkanaście bramek w sezonie to jest całkiem niezły wynik.
Na ligę i puchar wystarczy. Ale na ewentualną LM - może być mało. Potrzeba nam napastnika - strikera - z najwyższej półki i nie wymyślaj jakichś bredni, że może być inaczej.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2012, 16:10

Do ataku dolaczy pewnie Giovinco i ktos z tego grona: Rossi/Damiao/Jovetic/Higuain moze Suarez. Duombia to swietny pomysl ale poki co jego nazwisko nie jest z nami laczone.

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2012, 16:55

Tylko ciekawe czy Gio będzie chciał być na wstępie zmiennikiem Vucinicia. Nawet jeśli przyjdzie do Juve to co z Giachiem i Estim? Wolałbym zostawić Giacha na lewe skrzydło, a Sebe wykupić z Parmy i sprzedać gdzieś. Zarobioną kasę można spożytkować na kogoś na prawe skrzydło i szpicę. O ile uda się sprzedać wszystkich wypożyczonych (tych niepotrzebnych) i Fabio i Leo (a za niego Astori) to na mercato możemy wyjść nawet na plus.

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 lutego 2012, 17:11

Nikt tutaj o tym nie mówi, ale chciałbym podać pewną ważną informację. Giovinco podczas swojego najlepszego okresu w Parmie grał raczej w środku, nie na skrzydle. Ostatnio nawet Donadoni próbował go ustawiać jako skrzydłowego napastnika i niestety niewiele z tego wychodziło, bo Sebastian po prostu cieniował. W takim wypadku nie widzę dla niego miejsca z naszym ustawieniu 4-3-3, chyba, że Conte zdecyduję się stawiać na 3-5-2, wtedy dla Giovinco jest miejsce na pozycji cofniętego pomocnika. Najlepiej jednak radziłby sobie w 4-3-1-2 jako trequartista. Poza tym w nowym Juventusie Conte byłby jednym z wielu, w Parmie od niego zaczynają ustalanie składu.

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2012, 17:19

Otóż mi przynajmniej o takie 4:3:1:2 chodzi :smile: W końcu to tylko papier, boisko to boisko.

Zablokowany