Serie A (20): JUVENTUS 2-1 Udinese
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Tak tak, z zapowiadanego kryzysu to nie wyszedł nam mecz z Cagliari, który zremisowaliśmy. Zostało jedno spotkanie w styczniu, aby podtrzymać teorie niektórych wypadałoby wypaść blado, no bo styczeń.pan Zambrotta pisze:forza styczeń \o/
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
W mojej opinii Alex może grać tylko w formacjach z dwoma napastnikami. Do trzyosobowej brakuje mu szybkości. No ewentualnie (mocno ewentualnie) mógłby grać za dwójką środkowych napastników, ale to na Udinese byłoby mocno ryzykowne.Dante93 pisze:Zapewne wyjdziemy dwoma napastnikami, i sam nie wiem jaki układ byłby najlepszy, bo co by nie mówić, Alex tez mógłby być bardzo przydatny. No zobaczymy co tam Conte wykombinuje.
- pan Zambrotta
- Juventino
prowokacja jak widać się udałaszczypek pisze:Tak tak, z zapowiadanego kryzysu to nie wyszedł nam mecz z Cagliari, który zremisowaliśmy. Zostało jedno spotkanie w styczniu, aby podtrzymać teorie niektórych wypadałoby wypaść blado, no bo styczeń.pan Zambrotta pisze:forza styczeń \o/

trochę jesteś przewidywalny w swoim jadzie.
Podobno za wygraną z Udinese dostaniemy 3pkty.
- szczypek
- Juventino
Tak tak, przedstawiłeś pewien tok myślenia, który, po słabszym meczu z Lecce czy Cagliari, był wszechobecny. Twoje "Winter is coming" też mię nie umknęło.pan Zambrotta pisze:prowokacja jak widać się udała
Ale dobra, moja poprzednia wypowiedź też była prowokacją. Łyknąłeś wszystko jak młody pelikan. Uff jednak jestem nieprzewidywalny.
Kto wie, może w tym meczu zobaczymy Caceresa. Nie od pierwszych minut, ale może chociaż w końcówce.
- pan Zambrotta
- Juventino
przestań pieprzyć z łaski swojej:szczypek pisze:Tak tak, przedstawiłeś pewien tok myślenia, który, po słabszym meczu z Lecce czy Cagliari, był wszechobecny.pan Zambrotta pisze:prowokacja jak widać się udała
to są moje wypowiedzi z tych tematów meczowych. Gdzie tu to całe 'pieprzenie o zimie' ? o styczniu? o bałwanku ? że znów się zaczyna?to nie kwestia 'odpoczynku', Pirlo gra coraz słabiej, żeby nie powiedzieć już - dramatycznie. W meczu z Lecce kolejny raz w głupi sposób tracił piłkę, aż żal patrzeć było. Pirlo miał już przerwę, nie powrócił po niej odmieniony. Ba, po przerwie świątecznej też mógł podładować akumulatory.
Nie ukryjesz też, że z Matrim nic się nie dzieje. Gdyby nie jego dobitka, bym go również hejtował. Zmaścił dwie dogodne sytuacje, kiepski w rozegraniu. Nasz atak opiera się na Vuciniciu i chimerycznym Pepe. Za dużo mamy 'dobijaków', za mało kreatorów.
A co do Fabio to racja, 90% ludzi żyje przeszłością i sympatią do niego, na razie gra piach.
/////////////////////////////////
czy ktoś inny ma jeszcze gdzieś pobity rekord kolejnych spotkan bez porażki? ja te 8 remisów w ciemno bym zamienił na 4 zwycięstwa i 4 porażki, choćby z Interem, Milanem, Romą i Napoli.
Bonucci, Matri, Pepe ława.
Ile razy mogę pisać o wejściu Elii? nie chcę wyjść na fanboya, ale w ostatnich swoich wejściach z ławki zaprezentował więcej niż Pepe.
blackadder napisał:
Narzekamy na obronę, a mamy 3 defensywę w Europie. To ze zdobywaniem bramek mamy problem.
+1. Nie chcę bronić Bonucciego bo to słabiak, ale futbol to gra błędów. Takie wybicie może zdarzyć się każdemu, stracenie jednej bramki nie powinno być problemem dla drużyny z aspiracjami o top 3. Mamy problem z siłą rażenia.
Stary, ogólnie dochodzę do wniosku, że musisz się czuć mocno pociśnięty z mojej strony, bo co chwila chcesz mi dogryzać. Powiedz, po której mojej wypowiedzi tak strasznie szlochałeś w nocy ?

każde twoje próby silenia się na złośliwości w moją stronę tylko utwierdzają mnie w przekonaniu, że masz ostre kompleksy do mnie, schlebiasz mi tym. EOT.
Czekam na mecz Giaccheriniego, facet swoją formą bije Marchisio na głowę. Facet pozytywnie zaskakuje.
- SKAr7
- Juventino
Zgodnie z terminarzem na głównej, z Parmą też gramy w styczniu- 31.01 konkretnie. Więc wtedy też można udowodnić, że jest styczeńszczypek pisze:Tak tak, z zapowiadanego kryzysu to nie wyszedł nam mecz z Cagliari, który zremisowaliśmy. Zostało jedno spotkanie w styczniu, aby podtrzymać teorie niektórych wypadałoby wypaść blado, no bo styczeń.pan Zambrotta pisze:forza styczeń \o/
- liqu!d
- Juventino
U nas problemy ma Vidal, zaś w Udinese poza tymi co wyjechali na PNA, kontuzji nabawił się Isla i jego występ stoi pod znakiem zapytania. Nawet jeżeli nasi się nie wykurują to Udinese też będzie osłabione. Trzy punkty są nam bardzo potrzebne, żeby nie dać się wyprzedzić Milanowi, który lada chwila zaczyna ciężką serię spotkań (Lazio, Napoli, Udinese).
Przeczuwam 3-5-2 w naszym wykonaniu jutro.
Przeczuwam 3-5-2 w naszym wykonaniu jutro.
- szczypek
- Juventino
Przecież nie napisałem, że TY pisałeś po tych spotkaniach o tym. Natomiast była spora grupa użytkowników, która tak ubolewała nad "styczniowym" Juventusem. TY natomiast o zimie pieprzyłeś wcześniej słynnym hasłem "Winter is coming" zarówno po meczu z Napoli jak i Bologna w PW.pan Zambrotta pisze:to są moje wypowiedzi z tych tematów meczowych. Gdzie tu to całe 'pieprzenie o zimie' ? o styczniu? o bałwanku ? że znów się zaczyna?to nie kwestia 'odpoczynku', Pirlo gra coraz słabiej, żeby nie powiedzieć już - dramatycznie. W meczu z Lecce kolejny raz w głupi sposób tracił piłkę, aż żal patrzeć było. Pirlo miał już przerwę, nie powrócił po niej odmieniony. Ba, po przerwie świątecznej też mógł podładować akumulatory.
Nie ukryjesz też, że z Matrim nic się nie dzieje. Gdyby nie jego dobitka, bym go również hejtował. Zmaścił dwie dogodne sytuacje, kiepski w rozegraniu. Nasz atak opiera się na Vuciniciu i chimerycznym Pepe. Za dużo mamy 'dobijaków', za mało kreatorów.
A co do Fabio to racja, 90% ludzi żyje przeszłością i sympatią do niego, na razie gra piach.
/////////////////////////////////
czy ktoś inny ma jeszcze gdzieś pobity rekord kolejnych spotkan bez porażki? ja te 8 remisów w ciemno bym zamienił na 4 zwycięstwa i 4 porażki, choćby z Interem, Milanem, Romą i Napoli.
Bonucci, Matri, Pepe ława.
Ile razy mogę pisać o wejściu Elii? nie chcę wyjść na fanboya, ale w ostatnich swoich wejściach z ławki zaprezentował więcej niż Pepe.
blackadder napisał:
Narzekamy na obronę, a mamy 3 defensywę w Europie. To ze zdobywaniem bramek mamy problem.
+1. Nie chcę bronić Bonucciego bo to słabiak, ale futbol to gra błędów. Takie wybicie może zdarzyć się każdemu, stracenie jednej bramki nie powinno być problemem dla drużyny z aspiracjami o top 3. Mamy problem z siłą rażenia.
Niestety mylisz się. Zdarza Ci się powiedzieć coś mądrego, zdarza Ci się powiedzieć coś śmiesznego, ale zdecydowana większość Twoich postów to stek pierdół napisanych w mocno narcystyczny sposób. Świat nie kręci się jednak wokół Ciebie. Nie staram się też Ci dogryzać, po prostu nie lubię idiotyzmu, a w Twoich wypowiedziach on bardzo często się pojawia. To też powinno dać Ci do myślenia.pan Zambrotta pisze:Stary, ogólnie dochodzę do wniosku, że musisz się czuć mocno pociśnięty z mojej strony, bo co chwila chcesz mi dogryzać. Powiedz, po której mojej wypowiedzi tak strasznie szlochałeś w nocy ?![]()
każde twoje próby silenia się na złośliwości w moją stronę tylko utwierdzają mnie w przekonaniu, że masz ostre kompleksy do mnie, schlebiasz mi tym. EOT.
Z niecierpliwością czekam na odpowiedź. A zapomniałem, masz bana, bo nie potrafisz się zachowywać...
Mój błąd.SKAr7 pisze:Zgodnie z terminarzem na głównej, z Parmą też gramy w styczniu- 31.01 konkretnie. Więc wtedy też można udowodnić, że jest styczeń
Co do meczu. Widzę, że De Ceglie zdobył pewne miejsce w wyjściowej 11. Mam tylko nadzieję, że nie przypomni sobie jak potrafił grać w przeszłości, bo szybko to miejsce straci.
- risto
- Juventino
szkoda ze przegapie ten mecz bo musze isc na urodziny. Taki ciekawy meczyk przegapie. Mam nadzieje ze beda 3pkt
Caceres watpie ze wystapi. Nie bedzie mial kiedy potrenowac a jeszcze nie podpisal dzisiaj kontraktu

Caceres watpie ze wystapi. Nie bedzie mial kiedy potrenowac a jeszcze nie podpisal dzisiaj kontraktu

- incubus7
- Juventino
jak na mój gust dwie brameczki Juve wrzuci, w meczach o dużą stawkę u siebie nie powinni zawieść.
- Radek Kr
- Juventino
@Pan Zambrotta
Rzeczywiście, chłopak złapał formę, nie jest już taki zagubiony. Strzelona bramka Romie na pewno doda mu pewności siebie. Myślę, że porównanie z Marchisio dot. tylko obecnej formy i nie chcesz robić takiej zmiany....? To trochę inna rola na boisku. pozdroCzekam na mecz Giaccheriniego, facet swoją formą bije Marchisio na głowę. Facet pozytywnie zaskakuje
- Paulo
- Juventino
Spokojnie, ja oglądałem wszystkie i nie przegrali, jutro też oglądam więc nie groziklama 10 pisze:Nie chce być przesądny, ale będzie to pierwszy mecz, którego nie będę oglądał. Mam nadzieję, że nie będzie to pierwsza porażka w tym sezonie...
Forza Juve !

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Raczej nieprawdopodobne. Coś ostatnio czytałem, że po zatwierdzeniu transferu pozostanie jeszcze trochę biurokracji do załatwienia. Według wcześniejszych informacji miał opuścić pojedynki z Udine oraz Parmą, teraz mówi się, że na wyjazd do Parmezanów może już być gotowy. Oby.szczypek pisze: Kto wie, może w tym meczu zobaczymy Caceresa. Nie od pierwszych minut, ale może chociaż w końcówce.
Cieszy mnie, że w połowie sezonu w dalszym ciągu oglądamy komplet na trybunach. Jesteśmy w gazie, gramy u siebie. Wygrać to trza.
- Wojtek
- Juventino
No i mamy powołania. Cały czas miałem nadzieje że Vucinic będzie mógł zagrać bo każdy wie jak widoczny był jego brak w pierwszym meczu z Udinese, oby tym razem nie było podobnie :doh: Od początku na środu chce FQ, który dostał mało czasu w CI (być może celowo ze względu na ten mecz). Pepe i Marchisio już dostępni