Serie A (19): Atalanta 0-2 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2012, 12:54

stahoo pisze:Pumex, na czyje życzenie Marotta ich sprowadzał? Własne widzimisię? On chciał grać 4-2-4? :lol:
Słuchaj, nie wiem. Na moje, Conte chciał 4-2-4 a Marotta pod to ustawienie nasprowadzał piłkarzy. A jakich (jakościowo) nasprowadzał, takich mamy i Antek ratuje się 4-3-3. W przeciwnym wypadku Conte zaprzeczyłby samemu sobie. Chciał grać skrzydłami, chciał akurat tych wykonawców i nagle zmienił zdanie?

Obrazek
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2012, 13:02

pumex pisze:
Vimes pisze:W zapowiedzi meczu na whoscored.com Elia jest kontuzjowany, ale konkretnego newsa nie widziałem.
Kontuzjowany? Hmmm....
Używanie twittera nie wychodzi Elii na zdrowie: "World Cup 2010: Holland squad banned from using Twitter after Eljero Elia racism row". Swoją drogą wiedzieliście, że Elia jest rasistą? Jednak czarnym wolno :lol:.

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2012, 13:43

Dante93 pisze:
Ouh_yeah pisze:wydaje mi się
To zdaje sie kluczowe zdanie w całym twoim poście.
Gdybyś nie zauważył - jesteśmy na forum, tu się wymienia swoje opinie.
pumex pisze:Antek ratuje się 4-3-3
Gdyby się ratował to nie kombinowaliby z kupowaniem kolejnych środkowych pomocników tylko myśleli o skrzydłowych zimą/latem.

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2012, 13:51

Ouh_yeah pisze:Gdybyś nie zauważył - jesteśmy na forum, tu się wymienia swoje opinie.
A i owszem. Więc tak: Tobie sie wydaje, że Elia jest dobry, i dlatego jedziesz Antka, bo on uważa inaczej. Mimo, że to on jako jedyny ma realny obraz na to, co z Elią sie dzieje. To troche nie logiczne, bo My tego wiedzieć nie możemy jak prezentuje sie Elia. Za to COnte wie to w całej rozciąglości. Więc skoro na niego nie stawia, widocznie Holender jest słabiutki. I trzeba mu zaufać, że ma racje, bo to jedyna wiarygodna osoba do oceny tego zawodnika :wink: A odnioslem wrażenie, że starasz sie dać do zrozumienia, że "Mi sie wydaje, żę Elia jest bardzo dobry, a Conte jest beznadziejnym trenerem bo on tego nie widzi i na niego nie stawia". Sęk w tym, że my przy Conte nie widzimy nic, a on widzi wszystko. :prochno:
Dla mnie prosty wniosek- skoro Conte po treningach stwierdza, że Elia nie zasługuje na gre- niech nie gra :smile: Nie nam sie wymądrzać na ten temat.

Ja nawet chętnie bym 4:2:4 zobaczył. Z Giakiem, Vucniniciem, Boriello i Pepe. Dałbym komuś ze środka posiedzieć.

liqu!d

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2012, 13:57

jareckik pisze:
liqu!d pisze:Potrzebujemy więcej kreatywności, więc postawiłbym w tym meczu na Del Piero kosztem Pepe.

Gdy tak graliśmy to Cagliari gubiło się, no i w ten sposób strzeliliśmy piękną bramkę (szkoda, że tylko jedną :/ ).
Chyba zapomniałeś, kto odegrał najładniej przy tej akcji bramkowej...
Nie zapomniałem, a Ty nie zabłysnąłeś. Nie twierdze, że Pepe jest cienki, ale jeżeli zadowala Cię to z jak niską częstotliwością Pepe takie akcje powtarza to gratuluje. Dalej będziemy strzelać jedną bramkę na 90 minut, a reszta będzie kopaniną i waleniem głową w mur.

jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2012, 14:02

liqu!d pisze:
jareckik pisze:
liqu!d pisze:Potrzebujemy więcej kreatywności, więc postawiłbym w tym meczu na Del Piero kosztem Pepe.

Gdy tak graliśmy to Cagliari gubiło się, no i w ten sposób strzeliliśmy piękną bramkę (szkoda, że tylko jedną :/ ).
Nie zapomniałem, a Ty nie zabłysnąłeś. Nie twierdze, że Pepe jest cienki, ale jeżeli zadowala Cię to z jak niską częstotliwością Pepe takie akcje powtarza to gratuluje. Dalej będziemy strzelać jedną bramkę na 90 minut, a reszta będzie kopaniną i waleniem głową w mur.
No dobrze, powiedz mi co pokazał DP po wejściu ? Strzał głową z 5 metrów prosto w ręce bramkarza ?

Obrazek

http://zmieleni.pl/ - postaw na jednomandatowe okręgi wyborcze!
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2012, 14:21

jareckik pisze:
liqu!d pisze:
jareckik pisze:
No dobrze, powiedz mi co pokazał DP po wejściu ? Strzał głową z 5 metrów prosto w ręce bramkarza ?
True.
Del Piero gdy grywał (Liga) nie pokazywał nic marnując dogodne sytuacje.
Już sie skończył i musicie z tym żyć. Nawet jeden przebłysk geniuszu nie określi go jako zawodnika przydatnego.

Cichutko liczę na zaskakujące zwycięstwo 1:3

liqu!d

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2012, 14:21

jareckik pisze:
liqu!d pisze:
jareckik pisze:
Jest lepszy w kreowaniu gry i sytuacji, a z tym mamy duże problemy. Masz racje, nie pokazał ostatnio wiele, ale na szpicy to dużo nie zrobi. Myślę, że jako skrzydłowy, czy SS dałby więcej. Poleganie na samym Vuciniciu to nienajlepszy pomysł. Nie wiem czy się zgadzasz, ale wypadałoby coś zmienić, bo ta nieskuteczność jest widoczna już od dłuższego czasu i nie jest wypadkiem przy pracy.

jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2012, 14:35

liqu!d pisze:
jareckik pisze:
liqu!d pisze:
Jest lepszy w kreowaniu gry i sytuacji, a z tym mamy duże problemy. Masz racje, nie pokazał ostatnio wiele, ale na szpicy to dużo nie zrobi. Myślę, że jako skrzydłowy, czy SS dałby więcej. Poleganie na samym Vuciniciu to nienajlepszy pomysł. Nie wiem czy się zgadzasz, ale wypadałoby coś zmienić, bo ta nieskuteczność jest widoczna już od dłuższego czasu i nie jest wypadkiem przy pracy.
Sam jestem za zmianami, już pisałem wcześniej że chciałbym zobaczyć w tym meczu więcej wrzutek i klasyczne 4-4-2 badz 4-2-4, ponieważ wyraźnie kuleje ale chyba poprostu taktyka. Nic nie zmieni zmiana Pepe na DP, tymbardziej, że uważam że akurat Pepe się bardziej nadaje do taktyki z 3 z przodu.

Obrazek

http://zmieleni.pl/ - postaw na jednomandatowe okręgi wyborcze!
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2012, 14:36

Dante93 pisze:odnioslem wrażenie, że starasz sie dać do zrozumienia, że "Mi sie wydaje, żę Elia jest bardzo dobry, a Conte jest beznadziejnym trenerem bo on tego nie widzi i na niego nie stawia"
Broń Boże. Conte to najlepsze co mogło się Nam trafić pół roku temu. Jego wybory personalne często są bardzo kontrowersyjne. Ja nie mówię, że Elia jest lepszy niż inni którzy grają, ale 50 minut w ciągu 18 meczów to naprawdę nie jest nawet cień szansy dla tego piłkarza żeby coś pokazać. A treningi to nie mecz. Na treningach to wiesz, Motta przechodzi pół boiska i strzela bramkę :D

Stwierdzenie Vimesa, że Elia to przeciętniak jak Giaccherini niedawno grający pierwszy sezon w Serie A czy Estigarribia wyciągnięty z jakichś tropików bo zrobił dwa dobre dryblingi na CA... zostawię bez komentarza.

@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2012, 14:41

jareckik pisze:
Winiar1989JuveForever pisze:Witam, zazwyczaj ogladam sobie spokojnie na Canal Plus mecze , dzis przyjdzie mi oglądać na "N" wie ktoś może czy bedzie na jakims kanale na "n" nasz kochany Juventus
Nie

Zobaczycie, ze Antonio nas jeszcze zaskoczy składem i mam nadzieję, że Atalantę też.
Heh. Nie zdziwię się jak dzisiaj wyjdziemy taką trójką w ataku:

Vucinic - Boriello - Del Piero

;)
zoff pisze:
jareckik pisze: -----------Buffon------------
Licht--Barza--Chielon--DC
Pepe-Vidal-Marchisio-Giaq
--------Matri---Boriello-----
Boriello/Matri - Vucinić.

Nie wiem, czy 4-4-2 w tym momencie to dobry wybór. Zostałbym przy 4-3-3 tylko wybrałbym innych wykonawców. Zostawiłbym na ławie Pepe, postawił może na Boriello. Obowiązkowo Vucinić.
Też jestem tego zdania, że 4-4-2 nie jest dobrym wyborem. Tym ustawieniem gramy po prostu beznadziejnie. Nie potrafimy sobie stwarzać sytuacji na zdobycie bramki i sama gra wygląda kiepsko. Jak dla mnie tylko 4-3-3 i chciałbym zobaczyć przód w takim układzie jak napisałem powyżej ;)
Ouh_yeah pisze:zoff, jakbyś zostawił na ławie Pepe to kto za niego? Elia, Krasic?

O dzisiaj nie ma żadnego ciekawego meczu w porze Juventusu i powinno być dużo fajnych linków :D
No jak kto? Alex... już raz tak grali z Arabami i Alex wtedy prezentował się na prawdę fajnie :]
liqu!d pisze:Na szpicy mimo wszystko postawiłbym na Matriego. Mając za sobą Alexa i Mirasa w końcu mógłby coś ustrzelić, tym bardziej, że to napastnik żyjący z podań innych, sam nic sobie nie wykreuje.

Buffon - Lichtsteiner - Barzagli - Bonucci - Chiellini; Pirlo - Vidal - Marchisio; Vucinić - Matri - Del Piero.

Takie ustawienie pozwoliłoby na lepszą grę kombinacyjną i z pierwszej piłki, co w ostatnim meczu wychodziło nam momentami nieźle. Gdy tak graliśmy to Cagliari gubiło się, no i w ten sposób strzeliliśmy piękną bramkę (szkoda, że tylko jedną :/ ).
Coś w tym jest. Na pewno Alex wraz z Mirasem stworzyliby Matriemu (lub Boriello) kilka dobrych sytuacji do zdobycia bramki...
jareckik pisze:
Ouh_yeah pisze:Nawet nie powołał Eljero? O Boże... Conte i jego hejtowanie niektórych piłkarzy jest irytujące.

Będzie skład taki jak zawsze.
Człowieku Elia jest chory....
Z tego co sam zainteresowany pisze na Twitterze to nic mu nie jest :D
Ostatnio zmieniony 21 stycznia 2012, 14:58 przez @Maras@, łącznie zmieniany 3 razy.

ObrazekObrazekObrazek
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2012, 14:49

Ouh_yeah pisze:Stwierdzenie Vimesa, że Elia to przeciętniak jak Giaccherini niedawno grający pierwszy sezon w Serie A czy Estigarribia wyciągnięty z jakichś tropików bo zrobił dwa dobre dryblingi na CA... zostawię bez komentarza.
Elia zrobił dwa dobre dryblingi na mundialu wchodząc w końcówkach na podmęczonych przeciwnków, więc jest lepszy? Trener i piłkarze jadą na tym samym wózku. Jeżeli Elia rzeczywiście byłby tak dobry jak niektórzy sobie to imaginują to grałby w wyjściowej jedenastce. Skoro nie gra to widać, że nie prezentuje wyższego poziomu od Giaccheriniego i Estigarribii.

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2012, 14:50

Ziegler pewnie też nie prezentuje poziomu DeCeglie. A Pepe w środku pomocy jest lepszy od Pazienzy.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2012, 14:53

Ouh_yeah pisze:Ziegler pewnie też nie prezentuje poziomu DeCeglie. A Pepe w środku pomocy jest lepszy od Pazienzy.
Czyli jak to jest Twoim zdaniem - Conte się uwziął i świadomie działa na szkodę klubu wystawiając słabszych zawodników?

Obrazek
@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2012, 15:00

Vimes pisze:
Ouh_yeah pisze:Ziegler pewnie też nie prezentuje poziomu DeCeglie. A Pepe w środku pomocy jest lepszy od Pazienzy.
Czyli jak to jest Twoim zdaniem - Conte się uwziął i świadomie działa na szkodę klubu wystawiając słabszych zawodników?
Po prostu ma jakieś swoje dziwne wizje i jest uparty. Elia tak na prawdę nie dostał solidnej szansy ale Conte już wie że nic z tego nie będzie :/

ObrazekObrazekObrazek
Zablokowany