Serie A (16): JUVENTUS 2-0 Novara

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2011, 11:48

deszczowy pisze:A może warto byłoby spróbować wariantu z Quagiem na szpicy, a jako bocznych dać Pepe i DP? :think:
Właśnie taki ofensywny tercet awizuje do gry gazzetta. Ja widzę w takim wyborze jeden, duży plus: w biało-czarnej koszulce będzie dwóch napastników. Gdy gramy jednym, za każdym razem męczymy bułę pod bramką przeciwnika, dwójką zazwyczaj lepiej to wszystko wyglądało. Tylko ten Quag i jego nieporadność...

Obrazek
liqu!d

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2011, 12:20

Jeżeli dzisiaj nic nie ustrzeli to powróci na ławkę na dłużej. Jest lepszy technicznie od Matriego, drybling też ma lepszy, ale ta skuteczność ...

Cieszy to, że zagra Del Piero. Dwóch napastników musi być, bo inaczej przechodzilibyśmy męczarnie, tak jak wspomniał pumex.

mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2011, 12:22

Diego10 pisze:Niewiecie czasem czy mecz bedzie pokazywal Icitimai tak jak 2 tygo temu niewiem skim grali ale wygrali 2-0
moderator wykazał się ogromną nadgorliwością dając kartkę. 2 tygodnie temu mecz leciał na tym kanale ale założyciel tematu meczowego o tym nie wspomniał, mimo że to kanał dostępny na naszych platformach. Dał za to długą listę kanałów nikomu praktycznie niepotrzebnych, bo żaden z wymienionych nie leci na cyfrowym polsacie, cyfrze+ czy N-nce. strona internetowa Icitimai. Chyba kiepsko szukam bo ja tu programu tv nie widzę więc niech ktoś uprzejmy mnie oświeci, bo sam jestem ciekaw czy obejrzę sobie na spokojnie mecz w tv czy będę musiał się męczyć z sopcastami czy innymi tego typu wynalazkami.

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2011, 12:25

Założyciel tematu nie musi aktualizować listy co minutę bo userzy są leniwi. Podaje za to źródła w pierwszym temacie i można sobie swobodnie wejść na www.liveonsat.com . Ale nie - lepiej zapytać, przecież inni zrobią to za mnie.

Obrazek
Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2011, 12:28

pumex pisze:Tylko ten Quag i jego nieporadność...
Quag póki co dawał całkiem dobre zmiany i powinien dzisiaj zagrąć od początku. Pogłoski o jego śmierci przesadzone :) Jeśli chodzi o brak skuteczności, to Matri też nią ostatnio nie grzeszy.
Wyższość Matriego polega w tej chwili na tym, że wiemy na co go stać. A więc moze zapierniczać cały mecz na pełnych obrotach (w ostatnich meczach miał prawo być zmęczony, więc stąd słabsza forma). To sobie Conte ceni. Quag nie wiem, zaś DP na pewno juz pewnego poziomu wydolności nie przeskoczy.
Natomiast nie widzi mi się Alex na skrzydle. Tyle razy było to już próbowane i tyle razy nie wychodziło. Zwykłe 4-4-2 byłoby znacznie lepsze przy tych obu panach.

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2011, 12:46

Corcky pisze:
pumex pisze:Tylko ten Quag i jego nieporadność...
Quag póki co dawał całkiem dobre zmiany i powinien dzisiaj zagrąć od początku. Pogłoski o jego śmierci przesadzone :)
Fabio dawał dobre zmiany? No nie wiem, dużo biegał i walczył, to trzeba mu oddać, ale mógł już mieć na swoim koncie 3-4 bramki z klarownych sytuacji a my parę punktów więcej. Nie twierdzę, że Quag jest już do odstrzału, ale jednak powinien wziąć się w garść. Mam nadzieję, że po dzisiejszym meczu moje wątpliwości wobec tego piłkarza zostaną częściowo rozwiane, jeśli zagra oczywiście.
Ostatnio zmieniony 18 grudnia 2011, 12:47 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2011, 12:46

Nie chcę wyjść na "hejtera" Q, bo bardzo go lubię, ale co rozumiesz przez dobre zmiany? Liczę na pewne 3 punkty, szybko zdobyta bramka ustawiła by mecz.

Inzaghi320

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2011, 12:53

Ten program Icitimai jest na Cyfrowym Polsacie ??czy na jakies innej platformie

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2011, 13:04

Jak ktoś potrafi stwierdzić, że Elia dawał dobre zmiany, to tym bardziej dobrze pokazywał sie Quagliarella :wink: Jak dla mnie z takimi ogórkami powinien dostać szanse od 1' minuty.

Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2011, 13:14

To może inaczej. Dobre w perspektywie tego, co ostatnio grał Matri. Pokazywał się do gry, był aktywny, rozrzucił kilka piłek, a przy okazji potrafił dojść do pozycji strzeleckiej. Nie wiem czego wy oczekujecie po zawodnikach którzy w ogóle nie są w rytmie meczowym i którzy dostają trochę czasu. Tą sytuację co z Bologną ciężko nazwać setką. Jak dla mnie prezentował się na pewno nie gorzej od tego co ostatnio grał Matri i powinien dostać szansę.
Ja przynajmniej odniosłem takie wrażenie, a co ciekawe za Fabio wcale nie przepadam.

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
Prusor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2011, 13:16

pumex pisze:
deszczowy pisze:A może warto byłoby spróbować wariantu z Quagiem na szpicy, a jako bocznych dać Pepe i DP? :think:
Właśnie taki ofensywny tercet awizuje do gry gazzetta. Ja widzę w takim wyborze jeden, duży plus: w biało-czarnej koszulce będzie dwóch napastników. Gdy gramy jednym, za każdym razem męczymy bułę pod bramką przeciwnika, dwójką zazwyczaj lepiej to wszystko wyglądało. Tylko ten Quag i jego nieporadność...
No właśnie. Mam nadzieję że 2 napastników wyjdziemy. Myślę że jednym z nich będzie Alex no a drugi.. ja bym stawiał na Matriego od 1 min, a później w drugiej ewentualnie Fabio. :think: Albo może dać ostatnią szansę ( bo wiadomo że odchodzi) Toni..może rozwaliłby autobus który z pewnością bedzie zaparkowany przed bramką Nvary.

No Del Piero No Party Noo !..
Paulo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2011, 13:16

Co do Ictimai Tv - wczoraj mecz Milanu zakodowali więc nie radzę "sikać" że tym razem będzie pokazany mecz Juve. A co do osoby, która piszę "pokazywali ten mecz co Juventus wygrał 2-0 nie wiem z kim" to moderator się wykazał, ale cierpliwością...bo ja bym dopisał kartkę za coś innego. Dlatego nie jestem moderatorem chyba :D

mazi12

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2011, 13:48

Zapowiada się niezbyt ciekawy styl gry Nowary, ale liczę na zwycięstwo. Skład w miarę mi się podoba. DP i Quag niech pokażą na co ich stać. FORZA JUVE!!!

PS: kilka miesięcy temu zablokowali myp2p.eu. czy istnieje jakiś dobry odpowiednik tej strony? szukałem ale nic nie mogę znaleźć :(

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2011, 13:52

mazi12 pisze:Zapowiada się niezbyt ciekawy styl gry Nowary, ale liczę na zwycięstwo. Skład w miarę mi się podoba. DP i Quag niech pokażą na co ich stać. FORZA JUVE!!!

PS: kilka miesięcy temu zablokowali myp2p.eu. czy istnieje jakiś dobry odpowiednik tej strony? szukałem ale nic nie mogę znaleźć :(
Jedyna, która jest w miarę porządna, to ta
Żeby nie było offtopa, to liczę na naszych i pierwsze bramki Fabio i Alexa, oraz chciałbym Widzieć Elię na boisku trochę więcej niż 30min.

Obrazek
xam

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 grudnia 2011, 13:59

Mam nadzieje, że wygramy to bez żadnych urazów naszych pupili :)

Zablokowany