Mercato (zima 2011/12)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 października 2011, 13:00

Gazety niedawno rozpisywały się, że na szczycie listy życzeń Conte jest Walcott i to on miałby być podstawowym prawym pomocnikiem, co swoja drogą nie bardzo mi się podobało. Tymczasem wiele źródeł podaje, że Wenger nie sprzeda swojego pupila i... chce zrobić z niego napastnika (KLIK!). Mi tam Walcott na snajpera nie wygląda, ale ja się nie znam...

Obrazek
blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 października 2011, 13:13

pumex pisze:Gazety niedawno rozpisywały się, że na szczycie listy życzeń Conte jest Walcott i to on miałby być podstawowym prawym pomocnikiem, co swoja drogą nie bardzo mi się podobało. Tymczasem wiele źródeł podaje, że Wenger nie sprzeda swojego pupila i... chce zrobić z niego napastnika (KLIK!). Mi tam Walcott na snajpera nie wygląda, ale ja się nie znam...
I bardzo dobrze. Wydaje mi się że Conte chciał od Marotty lewonożnego zawodnika na prawą stronę. Jak widać, czasem gramy jednym napastnikiem a większe wsparcie oferują zawodnicy schodzący do środka. Ponadto na lewą sprowadziliśmy prawonożnego Elię i Giaccherniniego a mówi się o odejściu Krasicia.
Jesteśmy już po pierwszej fazie przebudowy, teraz czas na klasowych graczy do pierwszego składu i co najmniej solidnych rezerwowych.

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 października 2011, 13:25

blackadder pisze: Jesteśmy już po pierwszej fazie przebudowy, teraz czas na klasowych graczy do pierwszego składu i co najmniej solidnych rezerwowych.
A takim rezerwowym nie mógłby być właśnie Krasić?

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 października 2011, 14:08

deszczowy pisze:
blackadder pisze: Jesteśmy już po pierwszej fazie przebudowy, teraz czas na klasowych graczy do pierwszego składu i co najmniej solidnych rezerwowych.
Na razie Krasić jest słabszy od Pepe, który według mnie prezentuje odpowiedni poziom by być rezerwowym w Juve, które według mnie powinno za rok walczyć o 1/4 LM. O ile da się to trzeba sprzedać Serba i kupic kogos poziom lepszego.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 października 2011, 14:14

mateusz6 pisze:
deszczowy pisze:
Na razie Krasić jest słabszy od Pepe, który według mnie prezentuje odpowiedni poziom by być rezerwowym w Juve, które według mnie powinno za rok walczyć o 1/4 LM. O ile da się to trzeba sprzedać Serba i kupic kogos poziom lepszego.
No właśnie z Krasiciem jest problem, jak dla mnie. To szybki piłkarz, z dużym ciągiem na bramkę. W Anglii mógłby się sprawdzić, gdyby popracował nad celnością podań i centr. Moim zdaniem troszkę szkoda byłoby go oddawać za bezdurno a potem szukać kogoś na zastępstwo. Mamy Pepe, mamy Milosa - prawe skrzydło jest. Ja bym się go tak szybko nie wyzbywał.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
ReggaeMan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 października 2011, 14:30

@up Tylko jak się uda awansować do LM(daj Boże :pray: ) to trzeba szukać wzmocnień tak jak to napisał Mateusz, żeby walczyć o 1/4, wtedy prawe skrzydło nie pociągnie, Krasić i Pepe to idealni zmiennicy, ale nie gracze do pierwszego składu...

Być piłkarzem Juventusu to należeć do jednej z nielicznych prawdziwych legend sportu.

Michel Platini
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 października 2011, 15:06

Skoro lewonożny zawodnik na prawe skrzydło to kandydatów widzę tylko dwóch: Honda lub Bastos. Ze wskazaniem na Brazylijczyka, bo parę spotkań zagrał na tej pozycji i było one bardzo udane. Natomiast Japończyk jest na tyle uniwersalnym zawodnikiem, że moim zdaniem poradziłby sobie z tą rolą. Na lewą stronę Giovinco i lecimy z tym koksem ;) [preferuję kreatywnych skrzydłowych, dlatego za bardzo nie wierzę w Elie, a Hazard będzie drooogi]

gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 października 2011, 15:14

Bastos przedłużył kontrakt z Lyonem, więc jego odejście stamtąd jest w 99% wykluczone. Trzeba było brać w lato, ale jak Conte wolał napastnika Ceseny...

zippo01

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 października 2011, 23:20

Oglądałem dzisiaj mecz Chelsea i Daniel Sturridge zrobił na mnie duże wrażenie. Można by było się nim zainteresować bo jest młody, dobrze wyszkolony technicznie , cały czas się rozwija, niedrogi i co najważniejsze jest czarny ;)

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 15 października 2011, 23:25

Taaa... myślisz, że Marotta wyciągnie z 'Czielsi' zawodnika, który wrócił na specjalne życzenie nowego trenera, gra naprawdę dobrze i tym samym sadza na ławce Drogbę i Anlekę? Hmm... niedrogi... niedrogi... czy Ty żyjesz w jakimś równoległym wszechświecie? :think:

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
zippo01

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 października 2011, 23:43

jackop pisze:Taaa... myślisz, że Marotta wyciągnie z 'Czielsi' zawodnika, który wrócił na specjalne życzenie nowego trenera, gra naprawdę dobrze i tym samym sadza na ławce Drogbę i Anlekę? Hmm... niedrogi... niedrogi... czy Ty żyjesz w jakimś równoległym wszechświecie? :think:
Czy ja napisałem żeby go kupić?? Czytaj człowieku ze zrozumieniem napisałem tylko że warty jest zainteresowania bo się bardzo dobrze rozwija ;) Wiem że wyciągniecie go z Chelsea jest prawie niemożliwe. A co do ceny to jest wart z 15 max 20 milionów ojro więc nie gadaj że jest to dużo na tak młodego i dobrze rozwijającego się zawodnika dla porównania daliśmy 15 milionów ojro za Vucinica który jest o wiele starszy i się już raczej nie rozwinie :D

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 15 października 2011, 23:52

A czy przeczytałeś nazwę tematu, w którym piszesz człowieku? Czy przeczytałeś ją ze zrozumieniem? Mercato (zima 2011/12)

Fajnie, że chciałeś się pochwalić obejrzeniem meczu Chelsea, popisać piłkarskim obyciem i czym tam jeszcze. Tyle, że następnym razem proponuję robić to w odpowiednim temacie np. TUTAJ.

Co do ceny, to 15 - 20 mln jest wart dla Ciebie. No chyba, że jesteś jego agentem, albo działaczem klubu z Londynu i wiesz ile sobie za niego życzą. Dżizas Krajst, znowu jakiś nieomylny znawca cen za zawodników.

Jestem w stanie postawić 5 zł na to, że Sturridge nigdy nie zagra w Juventusie.

Liczę, że zimą przyjdzie jakiś solidny ŚO/LO, za którego Beppe nie będzie musiał się później wstydzić.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 października 2011, 00:36

Od czasu jak skończyła się kampania wyborcza nie widziałem wypowiedzi, w której byłoby aż tyle sprzeczności.
zippo01 pisze: Czy ja napisałem żeby go kupić?? Czytaj człowieku ze zrozumieniem napisałem tylko że warty jest zainteresowania bo się bardzo dobrze rozwija ;)
Co rozumiesz w takim razie przez "zainteresować się"? Z reguły jak jakiś klub się "interesuje" jakimś zawodnikiem, wysyła obserwatorów żeby go obejrzeli czy coś, to właśnie po to żeby go kupić. W przeciwnym wypadku - kolega jackop wyjaśnił po co jest ten wątek na forum.
zippo01 pisze: Wiem że wyciągniecie go z Chelsea jest prawie niemożliwe. A co do ceny to jest wart z 15 max 20 milionów ojro więc nie gadaj że jest to dużo na tak młodego i dobrze rozwijającego się zawodnika dla porównania daliśmy 15 milionów ojro za Vucinica który jest o wiele starszy i się już raczej nie rozwinie :D
Facet jest wart 15 max 20 milionów, ale wyciągnięcie go z Chelsea jest prawie niemożliwe? To znaczy że jak damy za niego 20 baniek, to klub się zgodzi na transfer, ale zawodnika za żadne Chiny nie przekonamy żeby do nas przyszedł czy jak? Chyba że uznać że jak na włoskie warunki gość jest wart 20 baniek, co znaczy że Chelsea zaśpiewa sobie za niego 50 - ale wtedy nie rozumiem po co o nim piszesz że jest niedrogi. No, chyba że faktycznie nie chcesz go kupować, a jedynie się nim "zainteresować". Ja już się pogubiłem.
deszczowy pisze: No właśnie z Krasiciem jest problem, jak dla mnie. To szybki piłkarz, z dużym ciągiem na bramkę. W Anglii mógłby się sprawdzić, gdyby popracował nad celnością podań i centr. Moim zdaniem troszkę szkoda byłoby go oddawać za bezdurno a potem szukać kogoś na zastępstwo. Mamy Pepe, mamy Milosa - prawe skrzydło jest. Ja bym się go tak szybko nie wyzbywał.
Z drugiej strony jak zobaczę jeszcze kilka meczów, w których będzie ganiał jak pies za frisbee i wybiegał z piłką poza boisko to mnie krew zaleje. A każde takie spotkanie obniża jego ewentualną kwotę odsprzedaży, więc im szybciej Marotta z Conte podejmą decyzję co do jego przyszłości tym lepiej. Jak Krasić utrzyma obecną "formę" do końca sezonu to w lecie sprzedać go będzie niewiele łatwiej niż Mottę.

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 października 2011, 01:16

mateusz6 pisze:Dla mnie to trochę dziwne, że w kadrze meczowej jest zazwyczaj tylko 5 obrońców. Dlaczego Sorensen nie może chociaż na niej usiąść?
Ja tam się cieszę, że nie ma 4-5 obrońców na ławce jak bywało w zeszłych sezonach. A dlaczego Conte daje "tylko" jednego defensora na ławkę? Z prostej przyczyny, "planowane zmiany" w ciągu meczu to przeważnie zawodnicy ofensywni (przy naszym ustawieniu są to napastnicy i skrzydłowi), wszystko zgodne z "rzemiosłem". Pamięajmy że ilość miejsc też jest ograniczona: siedmiu na ławie minu bramkarz to 6: 2 napastników, skrzydłowy na każdą stronę (na ile się da), środkowy pomocnik (alternatywa dla Marchisio i Pirlo, w zależoności czy gramy 4-4-2 będzie to Vidal, dla 4-1-4-1 będzie to Pazienza) no i pozostaje jedno miejsce dla stopera. Poza tym, nie wiem czy dla Sorensena najlepsze byłoby siedzenie cały mecz i patrzenie jak poczynają sobie koledzy, skoro w tym czasie może pykać sobie w primaverze (a chyba tak jest?) a trenuje przecież z pierwszym zespołem, chyba to optymalne rozwiązanie, oby Lichtsteiner był zdrowy jak najdłużej.
Ouh_yeah pisze:E tam, wypożyczył Cassaniego i jeszcze kogośtam za półdarmo oddał. Jeśli Illic będzie grał średnio to odda go bez większego problemu.
Pytanie czy nas będzie tak samo traktował, bo chyba tego się wszyscy boją, że on Juve nie lubi i będzie klocki odstawiał.
Generalnie dziwne to Palermo, strasznie rozchwiana drużyna, z Interem poazali charakter, z Milanem przeczłapali dzisiaj mecz. W tamtym sezonie też, spore niezłych spotkań, ale i spotkało ich upokorzenie z Udinese.
blackadder pisze:Wydaje mi się że Conte chciał od Marotty lewonożnego zawodnika na prawą stronę. Jak widać, czasem gramy jednym napastnikiem a większe wsparcie oferują zawodnicy schodzący do środka. Ponadto na lewą sprowadziliśmy prawonożnego Elię i Giaccherniniego a mówi się o odejściu Krasicia.
Przestańcie bo to zaraz w paranoję przejdzie, może jeszcze Grosso z Lichtsteinerem miejscami zamienimy? :doh: Giaccherini przyszedł chyba raczej jako uniwersalny skrzydłowy, chyba tyle samo meczów zagrał po obu stronach, no ale jakby nie liczyć nie wyjdzie równo zawodników na każdą flankę, bo mamy 5 skrzydłowych, nieważne. Mimo wszystko mam nadzieję, że Krasic zostanie.
Dziwna sprawa z Elią, chyba to Conte sam go chciał, a teraz Holendra pomija, dodatkowo są ploty o wznowieniu temtu Vargasa, gubię się z tm wszystkim.
ReggaeMan pisze:wtedy prawe skrzydło nie pociągnie, Krasić i Pepe to idealni zmiennicy, ale nie gracze do pierwszego składu...
Ja bym się na razie martwił lewym skrzydłem, niby mamy jakiś tam potencjał: Pepe, Elia, Esti, ale pierwszy lepiej czuje się na prawym, a dwaj następni dopiero się "wdrażają".
Arbuzini pisze:Skoro lewonożny zawodnik na prawe skrzydło to kandydatów widzę tylko dwóch: Honda lub Bastos.
Bastos na prawe skrzydło? :doh: Nie no proszę was.
zippo01 pisze: A co do ceny to jest wart z 15 max 20 milionów ojro więc nie gadaj że jest to dużo na tak młodego i dobrze rozwijającego się zawodnika dla porównania daliśmy 15 milionów ojro za Vucinica który jest o wiele starszy i się już raczej nie rozwinie :D
Z tym że Vucinic jest gwarancją czegoś, a ten dopiero może zabłysnąć może. No ale kto nie ryzykuje ten nie ma, głębiej się nie wypowiadam, bo średnio kojarzę.

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 16 razy
Otrzymał podziękowanie: 37 razy

Nieprzeczytany post 16 października 2011, 05:06

Uwielbiam takich ludzi. Zobaczy jakiś mecz, spodoba mu się któryś zawodnik i zaraz leci pisać, że warto się nim zainteresować. Marotta nigdy nie zainteresuje się Sturridgem, co więcej, śmiem twierdzić, że żaden klub z Serie A nigdy nie wyrazi zainteresowania tym zawodnikiem...
Bookmacherzy płacą 26 razy za każde zainwestowane Euro jeżeli przejdzie do nas Neymar.

Niech postawią nasi 3 miliony, złożą ofertę na 46 milionów i będzie w suchym jeszcze.

Nie jest to ustawianie wyniku wiec transakcja legalna.
Czasem jak czytam pana "biznesmena" to dochodzę do wniosku, że jedynym interesem jaki prowadzi jest sklepik w wiejskim gimnazjum :prochno:

Zablokowany