Wszystko o Interze
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Wymieniłem przykłady, które akurat napatoczyły mi się do głowy. O tym, że Quagliarella zerwał wiązadła wie każdy, tak samo o tym że Buffon ostatnie dwa lata wiele sobie nie pograł. A taką listę jak Twoja, również mógłbym zrobić, ale zaraz mecz więc nie mam czasu. Nikt nas nie pobije w kontuzjach KROPKA.Lord of San Siro pisze:Czy zawodnicy, których wymieniłeś stanowią kluczową siłę Juventusu? Możesz powiedzieć, że są ważni, ale czy kluczowi? Moim zdaniem nie są. Poza tym wymieniłeś 4 zawodników, gdy ja piszę o 6, 8, 12!
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Twoja odpowiedź jest wystarczającym dowodem na słuszność postawionej przeze mnie tezy. Życia nie oszukasz.Lord of San Siro pisze:A co, byłeś kiedyś kibicem Interu, że wiesz jakie mamy życie?szczypek pisze:Lepiej być kibicem Juventusu i się pasjonować walką o 7 miejsce w lidze, niż kibicem Interu i mieć takie świadome życie.
Jutro Inter gra z Bari. Info potwierdzone.
- Bubu1899
- Milanista
Ze jak? Jaka sila? Milan ma tak wiele kontuzji ze sily to poki co pokazac nie ma okazji. Punktow chyba tyle samo co w zeszlym roku po 23 kolejkach...Lord of San Siro pisze: Siła Milanu wynika głównie z naszej słabości.
Narazie Milan sily nie pokazal.
Milano siamo noi!
Polakom gratulujemy Milan Club Polonia!

Polakom gratulujemy Milan Club Polonia!

- Lord of San Siro
- Interista
A Twoja odpowiedź obnaża Twój poziom umysłowy i świadczy o kompleksach. Pobluzgałeś na mnie na priv dzieciaku i Ci jeszcze nie ulżyło? Bluzgaj dalej, charakteru nie zmienisz, zgryzoty po kolejnym przegranym meczu nie stłumisz, a atakowanie wszystkiego, co związane z Interem poza śmiesznością nic innego Ci nie da.szczypek pisze:Twoja odpowiedź jest wystarczającym dowodem na słuszność postawionej przeze mnie tezy. Życia nie oszukasz.
Inter kilka dni temu zakontraktował gracza Feyenoordu Rotterdam Luca Castaingnosa. Zawodnik gra na pozycji napastnika i dołączy do Nerazzurrich po zakończeniu sezonu. Cieszy ten transfer, chłopak ma wielki talent i przewidują mu dużą karierę.
http://www.fcinter1908.it/?action=read&idnotizia=17628
Ostatnio zmieniony 02 lutego 2011, 23:45 przez Lord of San Siro, łącznie zmieniany 1 raz.
Cent'anni di storia ... di serie B non ho memoria!!!
- Lypsky
- Juventino
Moim zdaniem ten zawodnik jest homoseksualistą, może molestować Eto'o co z kolei popsuje atmosferę w zespole (czy oby na pewno?). Takie jest moje zdanie na temat tego zawodnika.Lord of San Siro pisze: Inter kilka dni temu zakontraktował napastnika Feyenoordu Rotterdam Luca Castaingnosa. Zawodnik gra na pozycji napastnika i dołączy do Nerazzurrich po zakończeniu sezonu. Cieszy ten transfer, chłopak ma wielki talent i przewidują mu dużą karierę.
http://www.fcinter1908.it/?action=read&idnotizia=17628
Inter jutro wygra 3:1.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- Gość
Szkoda, że nie podałeś danych albo źródeł z których to wziąłeś...Lord of San Siro pisze:Czy zawodnicy, których wymieniłeś stanowią kluczową siłę Juventusu? Możesz powiedzieć, że są ważni, ale czy kluczowi? Moim zdaniem nie są. Poza tym wymieniłeś 4 zawodników, gdy ja piszę o 6, 8, 12!
Ok, to jedziemy(dane za bieżący sezon):
[...]
Widzisz listę powyżej? W olbrzymiej większości to zawodnicy, którzy stanowili o naszej sile w zeszłym sezonie. Pokaż mi klub, który ucierpiał bardziej niż my.
...ale ok to jedziemy specjalnie teraz dla Ciebie Lo(r)dziku of San Siro, o to co przygotowałem w oparciu o newsy z JuvePoland oraz info z seriea.pl(linki są podane w pliku Excela):

Robione na szybko, według daty wystąpienia kontuzji, pewnie nie jeden drobny uraz ominąłem ale te najpoważniejsze myślę, że są wszystkie.
Zaciekawiłem się bardziej dzisiaj tym tematem... bo dobrze wiemy jak jest od paru sezonów z tym naszym "cudownym" Vinovo i sztabem medycznym i "pechem" do kontuzji. No a do tego ten post Lorda zainspirował mnie on swoim wyrazem żalu "pokaż mi klub który ucierpiał bardziej niż my", jacy to wy biedni jesteście...aż mi się was szkoda zrobiło...
Kontuzje to stały element piłki i każdy porządny klub musi sobie umieć z tym radzić...być może słowa Blanca o tym że za 5 sezonów Juve się "odrodzi" dotyczyły właśnie tego że czekają na nowy stadion, przygotowują nowy sztab medyczny itp. itd. i dopiero potem będzie można budować zespół????

Jeżeli ktoś ma jakieś sugestie zauważył błąd w tej posranej tabelce, niech wali śmiało na priv!
Tylko żeby teraz nie było zwalania wszystkiego na kontuzje Miernotta też swoje "wystrugał"...

5 miesięcy - F.Quagliarella
4,5 miesiąca - G.Buffon
3,5 miesiąca - J.Martinez
3,5 miesiąca - P.De Ceglie
3 miesiące i pare dni - Amauri
3 miesiące - L.Rinaudo
2 miesiące i 3 tygodnie - A. Traore
1,5 miesiące - Giandonato
1 miesiąc i tydzień - Z.Grygera
1 miesiąc i tydzień - N.Legrottaglie
1 miesiąc (plus od 28.01 do nie wiadomo) - V.Iaquinta
1 miesiąc - A.Manninger
1 miesiąc - L.Toni
0,5 miesiąca - M.Krasic
0,5 miesiąca - S.Pepe

6 kontuzji - Amauri
4 kontuzje - Traore
3 kontuzje - Iaquinta
2 kontuzje - Martinzez
2 kontuzje - De Ceglie
2 kontuzje - Marchisio
Ogólnie rzecz biorąc to te kontuzje Interu wyglądały na poważniejsze chyba, z tym, że przydało by się źródło takich informacji, bo tak to też mogłem sobie pobieżnie sprawdzać czy z głowy brać czy "mówić na oko". Może Juventus nie jest klubem który zdecydowanie ucierpiał bardziej ale na pewno nie mniej, uważam że porównywalnie i kontuzje nie są żadną wymówką co do aktualnego miejsca w tabeli. Dla nas utrata takich graczy jak De Ceglie, Iaquinta, Traore czy nawet nasz Zdenuś Grygera to nie lada problem, nie mamy wyrównanej kadry...
Peace
- Lord of San Siro
- Interista
Ale źródło jest powszechnie dostępne:
http://www.transfermarkt.de/en/inter-ma ... in_46.html
Wystarczy kliknąć na danego zawodnika i sprawdzić historię jego kontuzji. Podobne informację można uzyskać na www.inter.it
Trzeba tylko zadać sobie nieco trudu, żeby je wyciągnąć.
Poniżej lista zawodników, wraz z informacją, kto ile grał (tylko liga). Nie uwzględnia ona zawieszeń za kartki, ale tych było niedużo:
APPEARANCES
21 Lucio
18 Eto'o , Zanetti
17 Cambiasso, Pandev
16 Chivu, Cordoba
15 Stankovic
14 Biabiany, Maicon, Milito
13 Sneijder
12 Castellazzi, Santon
11 Coutinho
10 Julio Cesar
8 Motta, Muntari, Samuel
7 Obi
6 Mariga
3 Materazzi
2 Alibec, Mancini, Natalino, Nwankwo, Ranocchia
1 Kharja, Pazzini
i liczba minut:
MINUTES PLAYED
2001 Lucio
1706 Zanetti
1677 Eto'o
1488 Cambiasso
1435 Chivu
1263 Maicon
1259 Stankovic
1191 Cordoba
1180 Sneijder
1173 Pandev
1072 Castellazzi
1051 Milito
929 Julio Cesar
735 Biabiany
721 Coutinho
665 Samuel
523 Santon
518 Motta
256 Materazzi
246 Mariga
238 Muntari
233 Obi
132 Natalino
95 Ranocchia
65 Alibec
52 Nwankwo
46 Kharja, Pazzini
15 Mancini
Wszystko za inter.it
Dotychczas Inter rozegrał 21 spotkań.
Wystarczy kliknąć na danego zawodnika i sprawdzić historię jego kontuzji. Podobne informację można uzyskać na www.inter.it
Trzeba tylko zadać sobie nieco trudu, żeby je wyciągnąć.
Poniżej lista zawodników, wraz z informacją, kto ile grał (tylko liga). Nie uwzględnia ona zawieszeń za kartki, ale tych było niedużo:
APPEARANCES
21 Lucio
18 Eto'o , Zanetti
17 Cambiasso, Pandev
16 Chivu, Cordoba
15 Stankovic
14 Biabiany, Maicon, Milito
13 Sneijder
12 Castellazzi, Santon
11 Coutinho
10 Julio Cesar
8 Motta, Muntari, Samuel
7 Obi
6 Mariga
3 Materazzi
2 Alibec, Mancini, Natalino, Nwankwo, Ranocchia
1 Kharja, Pazzini
i liczba minut:
MINUTES PLAYED
2001 Lucio
1706 Zanetti
1677 Eto'o
1488 Cambiasso
1435 Chivu
1263 Maicon
1259 Stankovic
1191 Cordoba
1180 Sneijder
1173 Pandev
1072 Castellazzi
1051 Milito
929 Julio Cesar
735 Biabiany
721 Coutinho
665 Samuel
523 Santon
518 Motta
256 Materazzi
246 Mariga
238 Muntari
233 Obi
132 Natalino
95 Ranocchia
65 Alibec
52 Nwankwo
46 Kharja, Pazzini
15 Mancini
Wszystko za inter.it
Dotychczas Inter rozegrał 21 spotkań.
- Gość
Lord of San Siro pisze:Ale źródło jest powszechnie dostępne:

Właśnie też mi z Iaquintą coś nie pasi
- Don Mateo
- Juventino
Moim zdaniem powinien zostać uśpiony, nie za prowokacje, a banderę pod jaką tutaj występuje. Również nie wiem, czy w regulaminie stoi odpowiedni przepis, ale jeżeli takowego nie ma, to nalezy niezwłocznie go wprowadzić.Mietson pisze:Tak nawiasem dodam, że Campione d'Europa moim zdaniem powinien zostać zbanowany gdyż jest zwyczajnym napinaczem i prowokatorem. Ale nie wiem jak to ma się do regulaminu forum.
Co do tematu, Inter ma barwy granatowo-czarne. <rzygi>
Forza Juve!
- L u k
- Interista
Tyle o tym meczu jest do powiedzenia.Lord of San Siro pisze:No cóż przegraliśmy zasłużenie, a Udinese zagrało bardzo dobry mecz.
;prammstein pisze:Pazzinni 2 gol - nasz Luca Toni, pewnie nawet tyle nie strzeli do konca sezonu
Watpie, zeby Lord to napisal bo oczekuje litosci. Podal tylko fakty, a to sa fakty, i nikt nie moze zaprzeczyc, ze w znaczy sposob wplynelo to na nasz sezon. Z tym, ze nikt w tym roku nie mial takich problemow jak my w Europie, tez sie zgadzam.Mrówa pisze:Tak bardzo wam współczuję :płaczę: :płaczę: :płaczę:
Nasze Mercato faktycznie bylo bardzo dobre. Spoznione 6 miesiecy, ale lepiej w styczniu niz wcale.Lord of San Siro pisze:Dobre zimowe mercato w naszym wykonaniu. Pazzini, Ranocchia, Knasmüllner, Kharja, Nagatomo. Dwóch pierwszych przedstawiać nie trzeba, Knasmüllner uchodzący za wielki talent i nadzieję autriackiej piłki, bardzo solidny Kharja i ten Japończyk, który dla mnie jest niewiadomą i wielkim zaskoczeniem. No ale w końcu mistrz Azji. Odeszli głównie na wypożyczenia gracze, którzy i tak mieli problem z załapaniem się nie tylko do składu, ale często na ławkę: Mancini, Biabiany, Kerlon, Muntari, Rivas, Santon. Myślę, że jakościowo zyskaliśmy, niech tylko to wszystko zaskoczy, skończą się te przeklęte kontuzje i musi być dobrze!
Trzeba przyznac, ze ciesze sie, ze odeszlo od nas wielu pilkarzy, ktorzy w tej druzynie juz byc nie powinno. Kerlony, Rivasy i inne tego typu przypadki. Zostal praktycznie tylko Suazo, no i Materazzi/Cordoba do odstrzalu w wakacje.
Co do pozyskanych, to dobrze ich okresliles. Dodam tylko, ze Nagatomo to bardzo, bardzo ciekawy grajek, z tego co wiem od znajomych. Gosc jest dobry i w obronie i w ataku, i do tego ma multum energii, cos ala Zanetti/Maicon. Ciezko go przejsc, jest waleczny, nieustepliwy, wiec problemow ala Santon juz byc nie powinno. Mozemy miec z niego wielki pozytek. (mozna jeszcze wspomniec, ze byl ostatnio monitorowany przez i Milan i Juve, a nawet przez Barcelone, jesli wierzyc niektorym plotkom).
Co do dzisiejszego meczu, mam tylko jedno zyczenie... Brak Materazziego na boisku.
- Lord of San Siro
- Interista
Chivu idiotyczne zachowanie, szkoda komentować. 2-4 mecze pewnie dostanie, jakby nam było mało kłopotów w obronie przy kontuzjach Samuela, Lucio i ostatnio Cordoby.jakku1 pisze:
Nie moge sie doczekac pojedynku Chivu z Melo :D Chociaz to pewnie w przyszlym sezonie, bo pewnie Rumun dostanie dluuuga dyskwalifikacje.
Dla nas najważniejsze są dziś 3 zdobyte punkty. Cieszy to, że nasze nowe nabytki imponują formą i decydują o końcowym wyniku. Wrocił w końcu Sneijder i od razu zdobył gola, mam nadzieję, że to koniec jego problemów zdrowotnych.
W niedzielę Roma, zapowiada się dobry mecz.
Edit. A Chivu już się pokajał, dobrze, że choć tyle. Za głupotę trzeba jednak płacić.
http://www.fcinter1908.it/?action=read&idnotizia=17769
- Pan Mietek
- Juventino
3 to minimum, 5 max jeśli się dobrze orientuję. Nie wiem czy ma to znaczenie przy przyznawaniu kary ale dałbym mu 4 bo mu się upiekło.Lord of San Siro pisze:Chivu idiotyczne zachowanie, szkoda komentować. 2-4 mecze pewnie dostanie, jakby nam było mało kłopotów w obronie przy kontuzjach Samuela, Lucio i ostatnio Cordoby.
- -10-
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
60 min meczu 0-0, czerwona kartka dla Chivu i mecz potoczyłby się inaczej...jakku1 pisze:
Nie moge sie doczekac pojedynku Chivu z MeloChociaz to pewnie w przyszlym sezonie, bo pewnie Rumun dostanie dluuuga dyskwalifikacje.