Liga Europy 2012/2013
- francois
- Juventino
Chyba się popłaczę ze szczęścia
Dwie drużyny na wiosnę w pucharach
Kto się ze mnie śmiał, gdy pisałem o awansie Wisły po 4. kolejce
Reakcja kibiców już po końcowym gwizdku - bezcenne :oops:

Dwie drużyny na wiosnę w pucharach

Kto się ze mnie śmiał, gdy pisałem o awansie Wisły po 4. kolejce

Reakcja kibiców już po końcowym gwizdku - bezcenne :oops:
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- Azazel
- Juventino
Wisła awansowała. LOL
Dziś mecz przyjemny dla oka, Wisła grała wysokim pressingiem i często atakowała. Zwycięstwo mogło być okazalsze, ale piłkarze chyba trochę zbyt rzadko decydowali się na strzały z daleka. Na szczęście mimo wszystko udało im się zdobyć dwa gole (oba przez niepewność bramkarza), a Fulham sensacyjnie straciło dwubramkowe prowadzenie do przerwy. Chyba nigdy (?) nie mieliśmy dwóch polskich klubów na wiosnę w europejskich pucharach, oby oba nie skończyły na jednym meczu
.
Dziś mecz przyjemny dla oka, Wisła grała wysokim pressingiem i często atakowała. Zwycięstwo mogło być okazalsze, ale piłkarze chyba trochę zbyt rzadko decydowali się na strzały z daleka. Na szczęście mimo wszystko udało im się zdobyć dwa gole (oba przez niepewność bramkarza), a Fulham sensacyjnie straciło dwubramkowe prowadzenie do przerwy. Chyba nigdy (?) nie mieliśmy dwóch polskich klubów na wiosnę w europejskich pucharach, oby oba nie skończyły na jednym meczu

- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Jak zobaczyłem, że Fulham wygrywa 2-0 do przerwy to pomyślałem, że po ptakach, ale OB wyciągnęło remis. Nie sądziłem, że dwa kluby z Polski zajdą tak daleko, brawo. Ciekawe kogo zobaczymy teraz w Krakowie i Warszawie. Wiadomo jacy są potencjalni kandydaci?
- Deyvid
- Juventino
Pomijając wszelkie kibicowskie sympatie to dzisiejszy wynik jest świetną wiadomością dla polskiej piłki, bo każde punkty do rankingu mogą być na wagę złota. Gratulację dla Wisły, będziemy mieć kolejną drużynę na wiosnę w pucharach. Mieli niesamowite szczęście, że Fulham tak frajersko dało sobie wbić bramkę 

- strong return
- Juventino
Szczerze to dałem sobie spokój ze śledzeniem wyniku Odense w 53min.
To jest po prostu jakiś szok. Ok, że Wisła zagra dobrze to było do przewidzenia, bo przeciwnik z mniejszą motywacją i połowa składu walczy o kontrakty(a przynajmniej możliwość ubiegania się o nie, włącznie z trenerem), ale że Fulham odda to co zabrało Juve swego czasu :lol: tego się w najśmielszych snach nie spodziewałem, skoro już komfirtowo prowadzili.
To jest po prostu jakiś szok. Ok, że Wisła zagra dobrze to było do przewidzenia, bo przeciwnik z mniejszą motywacją i połowa składu walczy o kontrakty(a przynajmniej możliwość ubiegania się o nie, włącznie z trenerem), ale że Fulham odda to co zabrało Juve swego czasu :lol: tego się w najśmielszych snach nie spodziewałem, skoro już komfirtowo prowadzili.
Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
I believe in Fernando GoLLente!
- @Maras@
- Juventino
Dla kogo fart dla tego fart. Jeśli rozpatrywać to pod kontem kibiców którejś z tych drużyn to jak najbardziej. Jeśli patrzyć na to od strony szans na awans do następnej rundy to nie bardzo ;PVimes pisze:Wisła w kolejnej rundzie :shock:. Kompletnie w to nie wierzyłem. Teraz liczę, że w losowaniu się pofarci i do Polski przyjadą oba Manchestery.

- paruf
- Juventino
Jestem w szoku, zaskoczyło mnie to dzisiaj. Poszedłem spać w 60 minucie meczu Wisły jak prowadzili 2:1 i wiedziałem, że Fulham prowadziło. Wchodzę dziś na stronę Eurosportu i widzę nagłówki
Niespodzianka z rana. Czekamy na losowanie teraz. Może się poszczęści a'la losowanie Euro 2012 dla Polski.

- Mr.Y
- Juventino
Nie wiem jak wy ale ja się tego spodziewałem. Legia, która walczyła jak lew - naprawde dawała z siebie wszystko zasłużenie wychodzi z grupy. Wisła, która nie oszukujmy sie niczego specjalnego nie grała i wychodzi na farcie też przechodzi do następnej rundy.
I przyszła pora na losowanie i Legia, która o wiele bardziej zasłużyła trafi na jakiś Manchester co Warszawiaków zmiażdży, a fartowna Wisła trafi na jakiś Estończyków czy inny zespół z którym (po raz kolejny na farcie) wygra. Gdzie tu sprawiedliwość?
Żeby nie było nie jestem Legionistą i ciesze sie że polskie teamy wkońcu grają i wygrywają
Pozdro
I przyszła pora na losowanie i Legia, która o wiele bardziej zasłużyła trafi na jakiś Manchester co Warszawiaków zmiażdży, a fartowna Wisła trafi na jakiś Estończyków czy inny zespół z którym (po raz kolejny na farcie) wygra. Gdzie tu sprawiedliwość?
Żeby nie było nie jestem Legionistą i ciesze sie że polskie teamy wkońcu grają i wygrywają

Pozdro

- Giacobbneri
- Juventino
Sprawiedliwości nie ma w sporcie. Przynajmniej nie zawsze. Dlatego jest taki interesujący
Fartowna Wisła? Akurat mam wrażenie, że więcej mieli pecha w europejskich pucharach, niż szczęścia. Ale to nie ma znaczenia. Grunt, że z grupy wyszły dwie ekipy i jest szansa nadrobić punkty w rankingach, w których w ostatnich latach spadaliśmy na łeb, na szyję.
Przed ostatnią kolejką miałem przeczucie, że Fulham straci punkty, gdyż jak wiadomo brytole nie przepadają za pucharem Uefa, ale nie spodziewałem się, że Wiśle uda się wygrać. Zdziwienie moje jest tym większe, że Fulham grało na maxa i nie chciało się podłożyć. Przynajmniej na to nie wyglądało.
Teraz fajnie by było jakby oba polskie kluby trafiły na kluby z Manchesteru. Jestem jakoś dziwnie spokojny, że United totalnie zlekceważy sobie ten puchar, i zagra rezerwami. Oczywiście, wciąż to wyższy poziom, niż polska Elipa ale jakby się udało pokonać MU to byłby historyczny sukces

Przed ostatnią kolejką miałem przeczucie, że Fulham straci punkty, gdyż jak wiadomo brytole nie przepadają za pucharem Uefa, ale nie spodziewałem się, że Wiśle uda się wygrać. Zdziwienie moje jest tym większe, że Fulham grało na maxa i nie chciało się podłożyć. Przynajmniej na to nie wyglądało.
Teraz fajnie by było jakby oba polskie kluby trafiły na kluby z Manchesteru. Jestem jakoś dziwnie spokojny, że United totalnie zlekceważy sobie ten puchar, i zagra rezerwami. Oczywiście, wciąż to wyższy poziom, niż polska Elipa ale jakby się udało pokonać MU to byłby historyczny sukces

Ouaresma, Benzema, Van Der Vaart i Huntelaar - takie rzeczy tylko w FM-ie !
Marnotta gdzie te transfery ? Delneri gdzie ta piękna gra ?
Moggi wróć !!! Lato 2011 już niedługo !!!
Marnotta gdzie te transfery ? Delneri gdzie ta piękna gra ?
Moggi wróć !!! Lato 2011 już niedługo !!!
- Bianconero92
- Juventino
0,25sek mina Małeckiego- bezcenna

Welcome to my world,
the world of JUVENTUS !
the world of JUVENTUS !
- pumex
- Juventino
Tak jak można było przewidzieć, z włoskich ekip obok Lazio awansowało również Udine, oczywiście po najmniejszej linii oporu. Szkoda tylko, że obie te drużyny wyszły z drugiego miejsca i przy losowaniu będą nierozstawione, czyli mogą trafić na teoretycznie silniejszych rywali. W kontekście awansu dalej, chyba najlepiej, żeby trafili na np. Club Brugge, Besiktas, Standard Lieg lub PAOK Saloniki. Każda inna drużyna będzie sporo trudniejsza do pokonania, tak mi się wydaje, a kolejne punkty dla SerieA by się przydały.

- zahor
- Juventino
Mówisz o tym sezonie czy ogółem? Bo w tym sezonie mieli zdecydowanie więcej farta niż pecha.Giacobbneri pisze:Sprawiedliwości nie ma w sporcie. Przynajmniej nie zawsze. Dlatego jest taki interesującyFartowna Wisła? Akurat mam wrażenie, że więcej mieli pecha w europejskich pucharach, niż szczęścia. Ale to nie ma znaczenia. Grunt, że z grupy wyszły dwie ekipy i jest szansa nadrobić punkty w rankingach, w których w ostatnich latach spadaliśmy na łeb, na szyję.
Problem jest taki, że nawet jak na boisko wyjdą gracze MU czy MC z głębokich rezerw, to i tak każdy z tych graczy w Polsce byłby gwiazdą. A nie liczyłbym na to, że odpuszczą, bo dla nich to okazja do pokazania się, może wskoczenia do składu w jakiś ważniejszym meczu. Mimo wszystko większych szans upatrywałbym dla tych zespołów gdyby wylosowały kogoś z Hiszpanii. Taka np. Valencia czy inny Athletic Bilbao raczej forsować się nie będą, bo liga ważniejsza, a z drugiej strony nie mają aż tak silnych rezerw żeby nakryć polskie zespoły czapką. Pozostałe drużyny też będą ciężkimi rywalami, bo w tamtych krajach raczej LE się nie odpuszcza.Giacobbneri pisze: Teraz fajnie by było jakby oba polskie kluby trafiły na kluby z Manchesteru. Jestem jakoś dziwnie spokojny, że United totalnie zlekceważy sobie ten puchar, i zagra rezerwami. Oczywiście, wciąż to wyższy poziom, niż polska Elipa ale jakby się udało pokonać MU to byłby historyczny sukces
To samo co tyczy się polskich zespołów - wydaje mi się że lepiej żeby takie Udinese czy Lazio trafiło na inny zespół grający w LE bez wielkiego zaangażowania. Kładące lachę Udinese ma szansę w pojedynku z kładącą lachę Valencią. Z kładącym lachę Manchesterem jednym czy drugim już mniej, podobnie jak ze zmotywowanymi Belgami czy Turkami.pumex pisze:Tak jak można było przewidzieć, z włoskich ekip obok Lazio awansowało również Udine, oczywiście po najmniejszej linii oporu. Szkoda tylko, że obie te drużyny wyszły z drugiego miejsca i przy losowaniu będą nierozstawione, czyli mogą trafić na teoretycznie silniejszych rywali. W kontekście awansu dalej, chyba najlepiej, żeby trafili na np. Club Brugge, Besiktas, Standard Lieg lub PAOK Saloniki. Każda inna drużyna będzie sporo trudniejsza do pokonania, tak mi się wydaje, a kolejne punkty dla SerieA by się przydały.
tutaj. Nie wierzę że szukałeś i nie znalazłeś.bajbek17 pisze:Fajnie, że mamy dwa zespoły w nastepnej rundzie. A orientuje się ktoś jak wygląda punktacja ligi Włoskiej a Niemieckiej po fazach grupowych?
Ostatnio zmieniony 16 grudnia 2011, 09:48 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.