Liga Europy 2012/2013

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2011, 23:00

Chyba się popłaczę ze szczęścia :pray:
Dwie drużyny na wiosnę w pucharach :dance:
Kto się ze mnie śmiał, gdy pisałem o awansie Wisły po 4. kolejce :whistle:

Reakcja kibiców już po końcowym gwizdku - bezcenne :oops:

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Azazel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2011, 23:01

Wisła awansowała. LOL

Dziś mecz przyjemny dla oka, Wisła grała wysokim pressingiem i często atakowała. Zwycięstwo mogło być okazalsze, ale piłkarze chyba trochę zbyt rzadko decydowali się na strzały z daleka. Na szczęście mimo wszystko udało im się zdobyć dwa gole (oba przez niepewność bramkarza), a Fulham sensacyjnie straciło dwubramkowe prowadzenie do przerwy. Chyba nigdy (?) nie mieliśmy dwóch polskich klubów na wiosnę w europejskich pucharach, oby oba nie skończyły na jednym meczu :whistle: .

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2011, 23:01

Jak zobaczyłem, że Fulham wygrywa 2-0 do przerwy to pomyślałem, że po ptakach, ale OB wyciągnęło remis. Nie sądziłem, że dwa kluby z Polski zajdą tak daleko, brawo. Ciekawe kogo zobaczymy teraz w Krakowie i Warszawie. Wiadomo jacy są potencjalni kandydaci?

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2011, 23:03

W życiu bym się nie spodziewał, że Fulham straci punkty :prochno:, a tu proszę, taka niespodzianka.

Obrazek
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2011, 23:06

Wisła w kolejnej rundzie :shock:. Kompletnie w to nie wierzyłem. Teraz liczę, że w losowaniu się pofarci i do Polski przyjadą oba Manchestery :prochno:.

Obrazek
Deyvid

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2011, 23:12

Pomijając wszelkie kibicowskie sympatie to dzisiejszy wynik jest świetną wiadomością dla polskiej piłki, bo każde punkty do rankingu mogą być na wagę złota. Gratulację dla Wisły, będziemy mieć kolejną drużynę na wiosnę w pucharach. Mieli niesamowite szczęście, że Fulham tak frajersko dało sobie wbić bramkę :)

strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 grudnia 2011, 23:14

Szczerze to dałem sobie spokój ze śledzeniem wyniku Odense w 53min.
To jest po prostu jakiś szok. Ok, że Wisła zagra dobrze to było do przewidzenia, bo przeciwnik z mniejszą motywacją i połowa składu walczy o kontrakty(a przynajmniej możliwość ubiegania się o nie, włącznie z trenerem), ale że Fulham odda to co zabrało Juve swego czasu :lol: tego się w najśmielszych snach nie spodziewałem, skoro już komfirtowo prowadzili.

Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2011, 00:34

Vimes pisze:Wisła w kolejnej rundzie :shock:. Kompletnie w to nie wierzyłem. Teraz liczę, że w losowaniu się pofarci i do Polski przyjadą oba Manchestery :prochno:.
Dla kogo fart dla tego fart. Jeśli rozpatrywać to pod kontem kibiców którejś z tych drużyn to jak najbardziej. Jeśli patrzyć na to od strony szans na awans do następnej rundy to nie bardzo ;P

ObrazekObrazekObrazek
paruf

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2011, 10:09

Jestem w szoku, zaskoczyło mnie to dzisiaj. Poszedłem spać w 60 minucie meczu Wisły jak prowadzili 2:1 i wiedziałem, że Fulham prowadziło. Wchodzę dziś na stronę Eurosportu i widzę nagłówki :) Niespodzianka z rana. Czekamy na losowanie teraz. Może się poszczęści a'la losowanie Euro 2012 dla Polski.

Mr.Y

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2011, 10:10

Nie wiem jak wy ale ja się tego spodziewałem. Legia, która walczyła jak lew - naprawde dawała z siebie wszystko zasłużenie wychodzi z grupy. Wisła, która nie oszukujmy sie niczego specjalnego nie grała i wychodzi na farcie też przechodzi do następnej rundy.
I przyszła pora na losowanie i Legia, która o wiele bardziej zasłużyła trafi na jakiś Manchester co Warszawiaków zmiażdży, a fartowna Wisła trafi na jakiś Estończyków czy inny zespół z którym (po raz kolejny na farcie) wygra. Gdzie tu sprawiedliwość?

Żeby nie było nie jestem Legionistą i ciesze sie że polskie teamy wkońcu grają i wygrywają ;)

Pozdro ;)

Giacobbneri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2011, 14:24

Sprawiedliwości nie ma w sporcie. Przynajmniej nie zawsze. Dlatego jest taki interesujący ;) Fartowna Wisła? Akurat mam wrażenie, że więcej mieli pecha w europejskich pucharach, niż szczęścia. Ale to nie ma znaczenia. Grunt, że z grupy wyszły dwie ekipy i jest szansa nadrobić punkty w rankingach, w których w ostatnich latach spadaliśmy na łeb, na szyję.

Przed ostatnią kolejką miałem przeczucie, że Fulham straci punkty, gdyż jak wiadomo brytole nie przepadają za pucharem Uefa, ale nie spodziewałem się, że Wiśle uda się wygrać. Zdziwienie moje jest tym większe, że Fulham grało na maxa i nie chciało się podłożyć. Przynajmniej na to nie wyglądało.

Teraz fajnie by było jakby oba polskie kluby trafiły na kluby z Manchesteru. Jestem jakoś dziwnie spokojny, że United totalnie zlekceważy sobie ten puchar, i zagra rezerwami. Oczywiście, wciąż to wyższy poziom, niż polska Elipa ale jakby się udało pokonać MU to byłby historyczny sukces ;)

Ouaresma, Benzema, Van Der Vaart i Huntelaar - takie rzeczy tylko w FM-ie !

Marnotta gdzie te transfery ? Delneri gdzie ta piękna gra ?

Moggi wróć !!! Lato 2011 już niedługo !!!
Bianconero92

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2011, 20:40

0,25sek mina Małeckiego- bezcenna ;)) Aż ciary przechodzą

Welcome to my world,
the world of JUVENTUS !
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2011, 08:53

Tak jak można było przewidzieć, z włoskich ekip obok Lazio awansowało również Udine, oczywiście po najmniejszej linii oporu. Szkoda tylko, że obie te drużyny wyszły z drugiego miejsca i przy losowaniu będą nierozstawione, czyli mogą trafić na teoretycznie silniejszych rywali. W kontekście awansu dalej, chyba najlepiej, żeby trafili na np. Club Brugge, Besiktas, Standard Lieg lub PAOK Saloniki. Każda inna drużyna będzie sporo trudniejsza do pokonania, tak mi się wydaje, a kolejne punkty dla SerieA by się przydały.

Obrazek
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2011, 09:12

Giacobbneri pisze:Sprawiedliwości nie ma w sporcie. Przynajmniej nie zawsze. Dlatego jest taki interesujący ;) Fartowna Wisła? Akurat mam wrażenie, że więcej mieli pecha w europejskich pucharach, niż szczęścia. Ale to nie ma znaczenia. Grunt, że z grupy wyszły dwie ekipy i jest szansa nadrobić punkty w rankingach, w których w ostatnich latach spadaliśmy na łeb, na szyję.
Mówisz o tym sezonie czy ogółem? Bo w tym sezonie mieli zdecydowanie więcej farta niż pecha.
Giacobbneri pisze: Teraz fajnie by było jakby oba polskie kluby trafiły na kluby z Manchesteru. Jestem jakoś dziwnie spokojny, że United totalnie zlekceważy sobie ten puchar, i zagra rezerwami. Oczywiście, wciąż to wyższy poziom, niż polska Elipa ale jakby się udało pokonać MU to byłby historyczny sukces ;)
Problem jest taki, że nawet jak na boisko wyjdą gracze MU czy MC z głębokich rezerw, to i tak każdy z tych graczy w Polsce byłby gwiazdą. A nie liczyłbym na to, że odpuszczą, bo dla nich to okazja do pokazania się, może wskoczenia do składu w jakiś ważniejszym meczu. Mimo wszystko większych szans upatrywałbym dla tych zespołów gdyby wylosowały kogoś z Hiszpanii. Taka np. Valencia czy inny Athletic Bilbao raczej forsować się nie będą, bo liga ważniejsza, a z drugiej strony nie mają aż tak silnych rezerw żeby nakryć polskie zespoły czapką. Pozostałe drużyny też będą ciężkimi rywalami, bo w tamtych krajach raczej LE się nie odpuszcza.
pumex pisze:Tak jak można było przewidzieć, z włoskich ekip obok Lazio awansowało również Udine, oczywiście po najmniejszej linii oporu. Szkoda tylko, że obie te drużyny wyszły z drugiego miejsca i przy losowaniu będą nierozstawione, czyli mogą trafić na teoretycznie silniejszych rywali. W kontekście awansu dalej, chyba najlepiej, żeby trafili na np. Club Brugge, Besiktas, Standard Lieg lub PAOK Saloniki. Każda inna drużyna będzie sporo trudniejsza do pokonania, tak mi się wydaje, a kolejne punkty dla SerieA by się przydały.
To samo co tyczy się polskich zespołów - wydaje mi się że lepiej żeby takie Udinese czy Lazio trafiło na inny zespół grający w LE bez wielkiego zaangażowania. Kładące lachę Udinese ma szansę w pojedynku z kładącą lachę Valencią. Z kładącym lachę Manchesterem jednym czy drugim już mniej, podobnie jak ze zmotywowanymi Belgami czy Turkami.
bajbek17 pisze:Fajnie, że mamy dwa zespoły w nastepnej rundzie. A orientuje się ktoś jak wygląda punktacja ligi Włoskiej a Niemieckiej po fazach grupowych?
tutaj. Nie wierzę że szukałeś i nie znalazłeś.
Ostatnio zmieniony 16 grudnia 2011, 09:48 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.

bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2011, 09:30

Fajnie, że mamy dwa zespoły w nastepnej rundzie. A orientuje się ktoś jak wygląda punktacja ligi Włoskiej a Niemieckiej po fazach grupowych?

Zablokowany