Liga Mistrzów 2011/12

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2011, 22:54

strong return pisze:Nie doceniłem Apoelu. W pełni zasłużony awans.
A dzisiejszy wynik dowodzi też, że jak nie zainwestujesz i nie wydasz-z rozwagą, ale i ryzykiem to nie pojedziesz.
APOEL to chyba nie jest drużyna zbudowana za grube miliony :think:. Wydaje mi się, że to nie pieniądze są problemem, tylko druga kwestia, o której wspomniałeś - wydawanie z rozwagą.

Obrazek
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2011, 22:57

Wiślacy chcieli wygrać na stojąco, bo zabrakło im sił po 30 minutach gry. Szkoda tej pierwszej straconej bramki, ale to musiało się zdarzyć. Szkoda, że w takich głupich okolicznościach chociaż bramkarz Krakowian kilkakrotnie zrewanżował się za tą sytuację. Powiem szczerze miałem nadzieję, że w lidze Mistrzów trafią na zespół, który warto będzie zobaczyć w Krakowie, a tak się nie stało i zadowolić się trzeba będzie Ligą Europejską. Apoel był dzisiaj zdecydowanie lepszym zespołem i mogą mówić o zasłużonym zwycięstwie.

roccoco23r

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2011, 23:02

Przecież to było maksimum co Wisła mogła rozegrać. Cupiał już dawno zakręcił korek z duża kasą. Przecież drużyny na LM nieda się zbudować z graczy z kartą w ręku lub za 200 tysięcy. To byłoby zbyt proste.

strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2011, 23:02

No po części masz rację Vimesie bo widać było to zgranie i stabilizację drużyny z Cypru, ale w obronie Wisły grają akurat dwaj wypaleni Holendrzy i coś mi się wydaje, że Valcx ubił tutaj też interes z agentami tych niechcianych przez nikogo piłkarzy- i do tego koszmarnie niepewny, niegrający w FC Brugge(a taki Wasyl w Anderlechcie jednak czasem grywa) wypożyczony na rok- Diaz oraz Chavez za 350tys euro.
Na temat rozważnego wydawania-to można na stronie Juve książki napisać, a konkretnie, jak tego nie należy robić.
Ostatnio zmieniony 23 sierpnia 2011, 23:03 przez strong return, łącznie zmieniany 1 raz.

Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2011, 23:03

Miało być pięknie jak zwykle skończyło się jak zawsze. Szkoda, była szansa. Dobry żarcik ostatnio słyszałem... Małecki to grajek na reprezentację :lol:

Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2011, 23:04

Az sie cisnie na usta popularne "tak koncza frajerzy". Dostali od niebios te bramki Maleckiego i Wilka, byli piec minut od LM... i zero walki, zero agresji, zaangazowania. Nie widzialem, zeby ktoregos wislaka lapaly skorcze ze zmeczenia.

Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2011, 23:05

Smok-u pisze:Dobry żarcik ostatnio słyszałem... Małecki to grajek na reprezentację :lol:
W taką słabą drużynę to możesz sobie wpuścić i Cristiano Ronaldo, a i tak gówno pokaże.

kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2011, 23:07

Po strzelonej bramce na 2 1 Wisla nie powinna sie zamykac we wlasnym polu karnym. Zawsze sie tak konczy jak sie nie ma dobrych zawodnikow do gry obronnej :/

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2011, 23:08

Negri pisze:W taką słabą drużynę to możesz sobie wpuścić i Cristiano Ronaldo, a i tak ### pokaże.
Gdyby komentatorzy cały czas o nim nie pierniczyli to nawet bym nie wiedział ,że jest na boisku. Czekam na losowanie LE.

Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2011, 23:11

Smok-u pisze:
Negri pisze:W taką słabą drużynę to możesz sobie wpuścić i Cristiano Ronaldo, a i tak ### pokaże.
Gdyby komentatorzy cały czas o nim nie pierniczyli to nawet bym nie wiedział ,że jest na boisku.
To samo można powiedzieć o każdym piłkarzu z formacji ofensywnej Wisły, z okrzyczanym przez ochy i achy Kowala Meliksonem na czele.

roostekk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2011, 23:12

Tragedia. Inaczej nie da się tego ująć. Jeśli nie teraz z cypryjską drużyną to już nigdy. Ale nie ma się co przejmować Borussia też ma 3 Polaków w składzie, więc jest luz.

fallweiss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2011, 23:16

Ten mecz to chyba troche z 4 liter wziales do kategorii w ktorych polski zespol gra padake, bo jesli powaznie tak uwazasz to ogladalismy inne mecze (nieuznany prawidlowo zdobyty gol na 2:2 bodajze Penksy, niesamowita nieskutecznosc Zienczuka, stronniczy sedzia). Chyba ze go wspomniales tylko dlatego ze dzis Wisla zagrala jak zagrala.
Słusznie, trochę się rozpędziłem. Myślałem o podobnym poziomie emocji, jakie były po tej bramce Sobolowskiego w 2005 i podobnie wyglądającej końcówce. [/quote]

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2011, 23:22

Tak dla przypomnienia, artykuł sprzed roku:
W żadnej innej europejskiej lidze możliwości finansowe klubów nie odbiegają tak bardzo od wyników uzyskiwanych na arenie międzynarodowej jak w Polsce. Kluby ekstraklasy wydają na transfery kwoty zbliżone do ekip z Austrii, Belgii czy Szkocji, a efekty tego są nieporównywalnie gorsze.

Co ciekawe, pod względem wydatków na transfery i płace polskie ekipy biją wręcz na głowę kluby z Danii, Szwajcarii i Czech. Tymczasem klubowy ranking UEFA wyraźnie pokazuje, że na boisku nasze zespoły nie tylko nie nadrabiają dystansu do innych lig, ale wręcz go tracą - czytamy w "Przeglądzie Sportowym".

Okazuje się, że pierwsza dziesiątka klubów z rankingu UEFA to również dziesięć krajów, które najwięcej wydały na transfery. Druga dziesiątka w obu zestawieniach jest również podobna. Jedynym krajem, w którym jest tak wyraźna dysproporcja między wynikami sportowymi a wydatkami na transfery, jest właśnie Polska.

- Już po czwartkowych meczach powiedziałem, że polscy piłkarze są przepłaceni i zdania nie zmieniłem. To dobrze, że kluby są bogatsze, że powstają coraz ładniejsze stadiony. Tylko na razie nie ma to przełożenia na poziom sportowy naszych klubów. Pod względem finansowym zbliżamy się do Austrii, ale pod względem piłkarskim jest gorzej - zauważa Radosław Gilewicz.

Zdaniem byłego gracza niemieckiej i austriackiej Bundesligi w Polsce brakuje systemowej pracy z młodzieżą, co jest podstawą funkcjonowania zachodnioeuropejskich klubów a także przemyślanej polityki transferowej.

- U nas pan Wojciechowski tylko psuje rynek pieniędzmi. Tak trzeba nazwać zagwarantowanie kontraktu w wysokości 400 tys. euro Dawidowi Nowakowi, który w sezonie jest w stanie zagrać 20 meczów i strzelić 6-7 goli. Podobnie jak zapłacenie miliona euro za Sobiecha - dodaje Gilewicz.

Źródło
Jak widać to nie brak pieniędzy jest powodem kiepskiej gry polskich klubów w europejskich pucharach.

Obrazek
D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2011, 23:24

Nie dla psa kiełbasa :lol:

Obrazek
roostekk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 sierpnia 2011, 23:25

Jak widać to nie brak pieniędzy jest powodem kiepskiej gry polskich klubów w europejskich pucharach.

Dokładnie. Co mnie strasznie irytuje to mnogość obcokrajowców w naszej lidze, którzy nie wnoszą nic nowego i świeżego do gry. Nie dość, że marnuje się na nich kasę to zabiera się miejsce młodym Polakom. Druga sprawa to utożsamianie się z taką drużyną jak Wisła i mówienie o niej "polska".

ODPOWIEDZ