Serie A (31): Roma 0-2 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2011, 22:32

:dance: :dance: :dance:
Forza Juve!
Grosso dwie asysty, Storari nie do pokonania. Tradycja z roma na wyjezdzie podtrzymana.

Cieszmy sie dzisiaj chwila, bo tylko takie radosci daje nam ostatnio nasz klub. Narzekania zostawcie sobie na jutro ;)

Obrazek
Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Zaryzykuję stwierdzenie, że był to najlepszy mecz w naszym wykonaniu w tym roku. Oby tylko zarząd nie popadł w samozachwyt i nie chciał kontynuować 'projektu'. Niemniej jednak, tym będziemy się martwić w najbliższej przyszłości. Dzisiaj mamy 3 punkty i wypada się cieszyć. Świetne zawody Storariego i Grosso, który asystował przy bramkach. Ładny gol Krasica, a i Matri nie zawiódł. Forza Juve!

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
mixery

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Krasic wybacz mi :whistle: . Matri swoje jednak zrobił. Korzystny wynik, zaraz będzie że wracamy do gry o LM :C .

Grosso świetny występ. Grał mądrze, nie na siłę. Storari również super.

Oczywiście bez urazów się nie obeszło :doh: .

fallweiss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2011, 22:34

Bardzo dziwny mecz. Dobrze, że pomimo takich braków kadrowych (Marchisio kapitanem - tego chyba dawno nie było) byliśmy w stanie dać sobie radę. Na plus zdecydowanie Matri, przyzwoicie Melo, Krasic ładna bramka. Dziś Roma kompletnie nie podjęła walki, momentami wydawało mi się, że grają gorzej niż my w pewnych meczach, kompletnie bez życia, a błąd obrony przy golu Matriego - bez komentarza. Zwycięstwo daje nam cień nadziei, Udinese z Lazio przegrały swoje spotkania, ale nadal to jest 8 pkt.

KondzioJuveFans

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2011, 22:35

kapitalny wieczór !!
Świetny Storari uratował nam tyłek w 1 połowie.
Obrona dzisiaj świetnie , bez błędów.
Jak Marotta sprzeda Melo to jadę do Turynu i wyprostuje mu oczy

FORZA JUVE !

Fino Alla Fine Forza Juventus!
Fonczek1947

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2011, 22:36

Czyżby Del Neri wziął przykład z Van Gaala i w przerwie pokazał piłkarzom swoje dwa orzechy ;]?

A Grosso widać, że był na wakacjach bo opalony jak kurczak z rożna i rozegrał chyba najlepsze swoje spotkanie w naszych barwach :)

A co do Pepe to chłopak chyba wczoraj nieźle pochlał, że dzisiaj się przewracał i nie miał siły biegać...

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2011, 22:37

No to Wam powiem, że Grosso mnie zawstydził tymi dwiema asystami, bo obie naprawdę świetne. Krasic swój chyba nie najlepszy występ przypieczętował nieco na przekór bramką. Na pewno cieszy, że strzelił Matri, bo z przebiegu całego meczu trochę się do gry pokazywał, trochę szarpał i należało mu się to podanie, które bądź co bądź zamienił na bramkę (z czym pewnie taki Iaquinta miałby spory problem). Dobry mecz Melo i Aquilaniego. Brazylijczyk świetnie w defensywie, jeśli chodzi o Włocha to zapamiętałem to podanie do Krasicia.

Zawstydził to mnie ogólnie Juventus, bo nie stracił bramki, a muszę mieć o czym zrobić następną ankietę... Po pierwszej połowie miałem mieszane uczucia, w drugiej wyglądało to już dużo lepiej. Potrafimy się zmotywować i zagrać z takimi rywalami i na nich uzbieraliśmy sporo tych punktów (chciałoby się powiedzieć ważnych, ale każde punkty są tak samo ważne, a my je potraciliśmy tam, gdzie potracić je było wstydem).

Forza Juve!

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Grosso schudl i biegal jak na sterydach. Co mu sie stalo? Wygladal jak za czasow gry w Palermo i kadrze. Cieszy swietny wynik, bylo pare mankamentow, ale przy takim wyniku nie wypada narzekac.

No i tez jestem zdania, ze to byl Nasz najlepszy mecz w tym roku. Moze jeszcze wywalczymy start w LE :D

ewerthon

Juventino
Juventino

Dzisiejszy mecz jest niezbitym dowodem na bezmyślność Del Neriego, dlatego nie pochwalę go za zwycięstwo. Więcej szczęścia niż rozumu przez dwie rzeczy:

- pierwsza zmiana formacji w tym sezonie i jeden z najlepszych, jak nie najlepszy mecz w tym roku
- przypadkowa absencja Buffona, dzięki czemu nie przegrywamy do przerwy 0:2 (reakcja Gigiego pozostawia wiele do życzenia, a Marco jest pod tym względem najlepszym obok Cesara i Abbiatiego bramkarzem w Serie A)

Grosso zagrał faktycznie bardzo dobrze, nawet wyglądał podobnie jak podczas MŚ 2006. Znowu nie widziałem Marchisio na boisku, dlatego nie wiem jak zagrał.

Storari jest w tym momencie lepszym bramkarzem niż Buffon i to on powinien bronić przez cały sezon, jeśli ktoś myśli inaczej jest ślepym fanbojem
:stop:

YaSq

Juventino
Juventino

Krasic fatalny. Storari Genialny ! Tyle farta co mielismy w tym meczu nie widzialem dawno 8) Fajnie wygralimsy szkoda ze za tydz tez bedzie mecz

"Gwizdy z trybun? Jeszcze trochę i będą nam bić brawo" L. Del Neri
Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Fonczek1947 pisze:A co do Pepe to chłopak chyba wczoraj nieźle pochlał, że dzisiaj się przewracał i nie miał siły biegać...
No i te straty i zmarnowana seta... To nie był jego dzień.

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Dobry mecz, szkoda ze z ogorkami nie gramy tak jak z dobrymi drozynami. Dzis chyba wszyscy na + ale najlepszy chyba Storari :bravo:

Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Jednak nadal walczymy o scudetto!!! Brawo chłopaki! Wracamy do gry! Już się nie mogę doczekać komentarzy z góry!

A tak na serio... Wygraną z Romą zbliżamy się do LE, szansa na wyprzedzenie Romy nadal jest. Dziś zagraliśmy dobry mecz, szczególnie w defensywie. Chociaż to Storariemu zawdzięczamy 3pkt. Dwa razy uratował nas w sposób fantastyczny.

Dziś na plus:
Storari
Grosso
Aqua
Melo
i taki malutki Matri :P za gola :-D

maati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2011, 22:38

Boje się o Bonucciego widac, że miał grymas bólu na twarzy, ale poza tym jak bez Kielona to obrona bardzo ładnie Storari świetne zawody. To jest nasz wieczór i cieszmy się z niego.

dżony

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2011, 22:39

Jak dla mnie mecz był dobry, piękne bramki Krasicia i Matriego, Pepe nie pokazał się z dobrej strony raczej, ale mamy przynajmniej 3 pkt i już tylko 2 straty do Romy więc oby tak dalej to może jeszcze jakieś lepsze miejsce będzie

Zablokowany