Serie A (24): Cagliari 1-3 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 16:29

Jestem ciekaw czy znów Cossu pozostanie bez wyraźnej opieki. Lider ligi pod względem asyst mimo wszystko zasługuje na szczególne traktowanie(liczę na Melo).

Obrazek
RobRoy

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 17:14

Dać Del Neriemu czas, to dobry trener. Ostatnio trochę puściły mu nerwy, słabe zmiany, ale wierzę, że potrafi wyciągać wnioski.

Chiellini na lewej stronie grał, i szło mu całkiem dobrze. Pamiętam wiele jego świetnych rajdów i dośrodkowań. Jednak takie przesunięcia wiążą się z całkowitym rozbiciem koncepcji obrony, co nie jest dobrym pomysłem w trakcie trwania sezonu. W tym momencie słabością tej formacji są boki, średnie w defensywie i kompletnie zawodzące w ofensywie. Grosso wygląda na wypalonego zawodnika, Grygera jest za słaby technicznie, aby atakować. Chyba nie ma wyjścia, tylko czekać na powrót De Ceglie. Na prawą może spróbować manewru zastosowanego z Zambrottą, czyli przesunąć Pepe do obrony. Jest to twardy zawodnik, dobrze pracujący na boisku, poprawny technicznie, uważam, że stać go na podniesienie umiejętności gry w obronie.

Pomoc. Tu konieczna jest zmiana. Lewa strona to największa bolączka zespołu, nie mam pomysłu, Martinez to chyba prawonożny zawodnik, Pepe także, Marchisio nie radzi sobie na boku. Marchisio do środka, Aquillani na ławę, i stosować rotację między nimi. Melo i Sissoko też rotacja, nigdy razem.

Atak tak naprawdę, nie wygląda w tym momencie źle. Jeden warunek, powrót kontuzjowanych. Matri według mnie może wypalić. Dlaczego tak sądze, ponieważ od jakiegoś czasu regularnie strzela bramki, jest jeszcze młody, i najważniejsze zdobywa bramki przeciwko klubom z czołówki. To, że nie udało się strzelić w dobrych sytuacjach, w pierwszym meczu wynika z niepewności i braku swobody w nowym otoczeniu. Jestem przekonany, że w Cagliari mając sytuację sam na sam z bramkarzem, nie dał by mu szans.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 17:46

Corcky pisze:Tymczasem Ty piszesz, że oni niewłaściwie podeszli do meczu. Dla mnie jest to niesprawiedliwe. Bo gołym okiem było widać, że bardzo chcieli i byli zmobilizowani od początku. Mając nóż na gardle dostali jeszcze na dzień dobry 2 gole.
Bramki były rezultatem złego ustawienia poszczególnych formacji, choć i błędy Buffona były kluczowe. Nie zmienia to jednak faktu, że przy pierwszej bramce Pastore poradził sobie z kilkoma naszymi zawodnikami, natomiast nikt nie pokrył krótko Miccoliego, który ostatecznie zdobył bramkę. Nasi zaczęli grać dopiero wtedy, gdy zdobyli dość przypadkowo bramkę. O dziwo po utraceniu gola na 2-0 piłkarze Juve jeszcze bardziej się cofnęli, dlatego nie zgodzę się z Tobą i z tą rzekomą motywacją w zespole, bo gra do zdobycia bramki przez Marchisio wyglądała fatalnie, także zawodnicy nie walczyli jakoś szczególnie zaciekle.Te 2 bramki dostali właśnie przez brak odpowiedniej koncentracji.

Gość

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 19:24

dejvid_00

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 19:41

Bedzie dobrze.Trzeba zagrać twardo w obronie,bez błędów.Mam nadzieje że Milos coś zaasystuje.FORZA JUVE !!!!

rammstein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 19:51

a to skladzik oficjalny:

Buffon; Sorensen, Bonucci, Barzagli, Chiellini; Krasic, Aquilani, Felipe Melo, Marchisio; Matri, Martinez.

odwaznie, Martinez zamiast Alexa, ale mysle ze to dobra decyzja, obrona tak jak przewidywania, czuje ze bedzie dobrze...

Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 19:56

Giorgio na lewej? No nie wiem...

Czterech środkowych obrońców w defensywie... Czterech bocznych(licząc Saliego) na ławce... :whistle:
Znowu Claudio na lewej? Nie lepiej było dać tam Martineza?

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 19:58

Nie ma grosso!!!!!!!!!! :happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :happy:
Czyli z czystym sumieniem moge was zapewnic, ze wygramy ten mecz, jesli zniwo kontuzji nas ominie ;)

KLIK ==>www
Setsu

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 20:03

ja to bym dal marchiso jako ofensywnego pomocnika a nawet cofnietego napastnika gosciu ma technike przeglad pola kiwke i potrafi znalesc sie w polu karnym wszystkie 4 bramki praktycznie strzelil z tego samego miejsca

roostekk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 20:09

Marchisio to typowy środkowy pomocnik. Z tego co pamiętam Lippi na mundialu próbował zrobić z niego pierwszego rozgrywającego ale nie wyszło to za bardzo.

W dzisiejszym meczu liczę na zwycięstwo. Innego wyjścia nie widzę.

Azazel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 20:13

Skład ciekawy, ryzykowny, dosyć nie codzienny. Ale uważam że słuszny, ostatnio Juventus pokazuje się ze złej strony, dziś pokaże się z kolejnej strony i okaże się czy również złej czy może tej skutecznej. Takie rozstawienie zawodników jest jednym z nielicznych jeszcze nie testowanych, co może zaskoczyć chociaż troszeczkę szkoleniowca przeciwników.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 20:14

rammstein pisze:a to skladzik oficjalny:

Buffon; Sorensen, Bonucci, Barzagli, Chiellini; Krasic, Aquilani, Felipe Melo, Marchisio; Matri, Martinez.

odwaznie, Martinez zamiast Alexa, ale mysle ze to dobra decyzja, obrona tak jak przewidywania, czuje ze bedzie dobrze...
W obronie gramy praktycznie czterema środkowymi obrońcami...wreszcie jakaś konkretna decyjza DN, Martinez za Alexa :ok: Szkoda że Buffon nie siedzi na ławie...

Udine wygrało więc trzeba gonić, dzisiaj już musi być lepiej i oczywiście 3 pkt...licze na Matriego. FORZA!!

Gość

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 20:15

rammstein pisze:a to skladzik oficjalny:

Czyli tak jak pisałem we wcześniejszym poście, pomyliłem się tylko co do Martineza myślałem, że wystawi Alexa. Wierze w ten skład szkoda tylko, że Marchisio nie ma szansy na grę w środku pola, Chiellini na lewej... będzie ciekawie :] jestem dobrej myśli.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 20:16

Nie wierze. Idealny sklad, na obecna chwile.

Del Neri +1

A o naszych problemach z bokami obrony niech swiadczy fakt, ze w podstawie dzisiejszego wiezoru jest 4 srodkowych...

rulez

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 lutego 2011, 20:24

Zapraszam na mecz Juve!!! Nie zacina super jakosc serdecznie zapraszam!!:-)

http://pilkatv.eu/?option=com_content&v ... cle&id=6:1

Zablokowany