Serie A (22): JUVENTUS 1-2 Udinese

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2011, 12:20

Takiej klęski nieurodzaju w składzie chyba nie pamięta nikt. Przy założeniu, że w naszej grze nie zmieni się nic, czyli zagramy dno, a Udine zagra tak samo, jak z Interem nie będzie najfajniej. I jestem ciekawy, czy zarząd będzie dalej wciskał wtedy wszystkim ciemnotę, że "jesteśmy tam, gdzie chcieliśmy być".

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2011, 12:25

Antichrist pisze:Takiej klęski nieurodzaju w składzie chyba nie pamięta nikt. Przy założeniu, że w naszej grze nie zmieni się nic, czyli zagramy dno, a Udine zagra tak samo, jak z Interem nie będzie najfajniej. I jestem ciekawy, czy zarząd będzie dalej wciskał wtedy wszystkim ciemnotę, że "jesteśmy tam, gdzie chcieliśmy być".
Dokładnie. Możemy się modlić jedynie o jakiś stały fragment gry, albo żeby Udine zagrało tak jak ostatnio Sampdoria.
Obyśmy się wszyscy mylili, przecież to sport :whistle:

#AllegriOut
De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2011, 13:18

Dobry Mudżyn pisze:Zabić dechami środek obrony i drugiej linii, uwolnić skrzydła :!: dzięki ustawieniu 1-3-2-4-1: Buffon- Bonucci, Barzagli, Chiellini- Sissoko, Melo- Krasić, Aquilani, Marchisio, Martinez- Libertazzi.
Przy systemie z 3 obrońców, boczni pomocnicy muszą bardzo wspierać obronę, a przy tym atak, muszą być bardzo wybiegani. We Włoszech, drużyny grające 3 w obronie, na bokach stawiają na bocznych obrońców, którzy są ustawieni po prostu trochę wyżej, jak np. w Napoli Dossena i Maggio, do niedawna w Genoi Criscito i Rafinha, więc abstrahując od tego co ja myślę o Twoim pomyśle, ale znając myślenie włoskich trenerów, Delneri nawet jakby się zdecydował na grę 3 w obronie to na bokach pomocy zobaczylibyśmy Grosso z Grygerą.

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2011, 13:22

De Rossi pisze:
Dobry Mudżyn pisze:Zabić dechami środek obrony i drugiej linii, uwolnić skrzydła :!: dzięki ustawieniu 1-3-2-4-1: Buffon- Bonucci, Barzagli, Chiellini- Sissoko, Melo- Krasić, Aquilani, Marchisio, Martinez- Libertazzi.
Przy systemie z 3 obrońców, boczni pomocnicy muszą bardzo wspierać obronę, a przy tym atak, muszą być bardzo wybiegani. We Włoszech, drużyny grające 3 w obronie, na bokach stawiają na bocznych obrońców, którzy są ustawieni po prostu trochę wyżej, jak np. w Napoli Dossena i Maggio, do niedawna w Genoi Criscito i Rafinha, więc abstrahując od tego co ja myślę o Twoim pomyśle, ale znając myślenie włoskich trenerów, Delneri nawet jakby się zdecydował na grę 3 w obronie to na bokach pomocy zobaczylibyśmy Grosso z Grygerą.
To nie ja to napisałem :shock:
Ale zarowno Grosso i Grygera to marne pomysly. Juz lepszy Marchisio i Salihamidzic.

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
PrzemasJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2011, 13:55

3-2-4-1 chyba nigdy w akcji nie widzialem takiego ustawienia heh rozpisane ciekawie ale..czy oni byliby w stanie to ogarnac? 4-4-2 jest...fajne i efektywne i efektowne jak sie ma wykonawcow patrz United

ja bym sprobowal z 4-3-3 w sumie do stracenia nie wiele a srodek ninja-melo-aquilani np wygladalby ciekawie z przodu milos-alex-martinez wlasnie..pytanie co z obrona..tutaj mozliwosci za duzo nie ma...dalbym szanse barzagliemu co by takiemu bonucciemu pokazac ze nie jest swieta krowa..boki coz wyboru nie ma zden i grosso..

a zagramy zapewne w znanym skladzie i stylu i moze kunsztem szybkocia i szczesciem milosa, jakims stzralem aquilaniego lub alexa uda sie to wygrac (nie przegrac)

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2011, 14:01

No już już!!! koniec z płakaniem!

7/11 mamy piłkarzy pierwszego składu. Dodatkowo Martinez, który może się okazać lepszy od byłej ozdoby strony JP. To już 8/11. Do tego Del Piero, Grosso i Grygera, którzy nie odstają aż tak bardzo od trójki FaQu - De Ceglie - Motta?

Oczywiście największym problemem, będzie powstrzymywanie napastników Udinese biegających skrzydłami . Grosso i Marchisio, jakimś cudem muszą zatrzymać Sancheza - powiedzmy nie jest to niemożliwe.

Gorzej sprawa wygląda z druga stroną. Grygera/Sorensen naprzeciwko Di Natale! Do tego Krasić, który uznaje grę w obronie za ujmę i w niej nie uczestniczy...

sharikk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2011, 14:13

Marudzicie, płaczecie, sapiecie i inne odgłosy wydajecie...a ja po prostu w głębi duszy czuje, wierze że wygramy dzisiejszego wieczoru, nieważne w jakim stylu, w tym momencie w jakim sie znajdujemy nie liczy się styl lecz zdobywanie co mecz kolejnych 3 oczek! To jest priorytet!

Wybaczcie ale ja w przeciwieństwie do Waszej większości wierzę w Naszych piłkarzy(choć wydaje mi się że na palcach jednej ręki wyliczyłbym tych którym zależy w każdym meczu na zwycięstwie, bo inni traktują to jako zwykłą prace, a koszulka Juve zobowiązuje!)
Koniec wywodów, płaczów i lamentów...zepnijmy się i uwierzmy, bo podobno wiara czyni cuda?

FINO ALLA FINE FORZA JUVENTUS!!! :!: :!: :!:

JUVE PER SEMPRE!!!
Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2011, 14:25

sharikk pisze:i inne odgłosy wydajecie...
Obrazek
??? :whistle:

Skoro wiara czyni cuda my wierzymy ze sie uda. Ale w tym wypadku ciezko o wiare. Jedyny plus to fakt, iz gramy u siebie.

Z tym 4-4-2 Alexa bym nie przesadzal. Patrz, ile razy roszady robił.
http://www.football-lineups.com/team/Manchester_United/

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2011, 14:32

Jesli na boisku nie bedzie grosso, gryger i na 100% na pewno Amauriego, to mecz spokojnie wygramy.

KLIK ==>www
Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2011, 14:44

Bartek88 pisze:Jesli na boisku nie bedzie grosso, gryger i na 100% na pewno Amauriego, to mecz spokojnie wygramy.
Grosso z pewnoscia nie bedzie, zwlaszcza ze Cegła i Traore sa kontuzjowani. Tak samo Grygier. Zwlaszcza ze Sorensen gral padake ostatnio na PO a Motta jest jeszcze rzadszy :whistle:

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2011, 14:52

Marchisio na lewej a Martinez w ataku.

Claudio akurat w takim meczu powinien się przydać w zabezpieczeniu lewej strony. Z tak dysponowanym Udinese to można grać z nim na skrzydle, ale nie w meczach z Bologną czy Chievo. Martinez, wiem wiem że przepłacony przeciętniak statysta ale na pewno lepszy od młodzika z primavery.

Darius19

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2011, 15:59

Przy pladze kontuzji jaka obecnie w juve panuje nie łudźmy się optymalnego składu nie ustawimy :/ No ale cóż trzeba grać tym co się ma więc nasze gdybanie i tak nic nie da (niestety). A swoją drogą zobaczymy co pokaże nasz nowy zawodnik :think:

FORZA JUVE
typkens

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2011, 16:17

Nie wiecie może dlatego wrzucili nas na 20:45? W tej kolejce są 2 ciekawsze spotkania od naszego: Inter - Palermo i Napoli - Sampdoria. Co dowodzi sam wynik ;)

Gandalf8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2011, 16:28

Pazzini właśnie strzelił gola, przy którym asystował Kharja ( nie, już drugiego strzelił - teraz z asystą Maicona :prochno: ), Cavani już walnął hat-tricka Sampie a my chcemy dziś wygrywać z atakiem Alex-Libertazzi/Martinez :rotfl: .

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Bartek(Juventino)

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 stycznia 2011, 18:05

Gandalf8 pisze:Pazzini właśnie strzelił gola, przy którym asystował Kharja ( nie, już drugiego strzelił - teraz z asystą Maicona :prochno: ), Cavani już walnął hat-tricka Sampie a my chcemy dziś wygrywać z atakiem Alex-Libertazzi/Martinez :rotfl: .
właśnie...

Milanowi wczoraj mecz wygrał znów m.in. Ibra, dziś Napoli, Cavani, a Interowi Pazzini, w przypadku dwóch pierwszych zespołów jest tak od początku sezonu, a w przypadku Interu będzie tak od dzisiejszej kolejki. Kto ma wygrywać mecze nam? Dlatego właśnie nie mamy szans na czwarte miejsce, bo na koniec sezonu m.in właśnie z w/w powodu przed nami na pewno będą Milan, Inter, Napoli i na 70/80% Roma, która ma lepszy atak i poukładaną drużynę. My nie mamy ani ataku, jesteśmy w budowie jak to mówi nasz zarząd i jesteśmy zdziesiątkowani kontuzjami. Na koniec wspomnę jeszcze o Palermo i Udinese, które przy dalszej naszej grze na takim poziomie także mają bardzo duże szanse nas wyprzedzić i to już niebawem, bowiem dziś mecz z Udine, a za kilka dni z Palermo. W tym momencie te dwie drużyny także są w lepszej formie.
Nadzieja tylko w tym, że niespodziewanie duet Del Piero i Martinez wprowadzą do akcji ofensywnych Juve dużo kreatywności, w konsekwencji bramek.

Zablokowany