Serie A (6): Inter 0-0 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
ketraB

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 października 2010, 21:42

De Ceglie zaskakuje. Juve gra nieźle, troszkę chaosu w drugiej linii. Mamy szansę na zwycięstwo tylko trzeba pilnować Eto.

Moonk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 03 października 2010, 21:44

Ogólnie mecz ciekawy, Inter przeważa, ale Juve też miało swoje okazje, Eto jest mega szybki robi nam niełży popłoch w obronie, a jak Bonucci będzie tak dalej wystawiał kulosy na przeciwników to skończymy ten mecz w 10- fatalny występ tego obrońcy.
W drugiej połowie liczę na bramkę z wolnego Alexa i czerwo dla Chivu po rajdzie Krasica :D

EDIT:
Motta na boisku? za kogo Grygere? why?
Ostatnio zmieniony 03 października 2010, 21:46 przez Moonk, łącznie zmieniany 1 raz.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 października 2010, 21:44

Mało brakowało a byłaby bramka do szatni dla Interu...uff

Powinien wejść Pepe żebyśmy mieli kompletne skrzydła! A nie Marchisio a skrzydle :whistle:

Mieliśmy swoje okazje i będziemy jeszcze mieć licze na 3 pkt!! bo po tym meczu kolejne 13 dni przewa od Juve na reprezentacje :doh: FORZA JUVE!!

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 03 października 2010, 21:48

To tak:
- w obronie gramy jednym zawodnikiem: Chiellinim - DeCe&Gryg to kpina na bokach; Bonucci jest w tym meczu tak cienki, ze patrzec na niego nie moge (Panowie, miejmy jakies wymagania co do naszej obrony, a nie kazdy mi tu pisze: "obrona gra niezle". Niezle to moze grac Odra w polskiej lidze)
- w pomocy - nie wiem po co siwy stary pan znowu cos zakombinowal, no i Marchisio gra tam gdzie nie powinien, a Melo gra... tam gdzie nie powinien. Natomiast Aquilani calkiem nie najgorzej. Szkoda, ze nie ma Pepe, wnioslby troche zamieszania, a i w ustawieniu 3 pomocnikow by dal rade)
- w ataku jak zwykle fajnie Krasic; Quaglia slabo, bo znowu nie gra na 'swojej' pozycji; Iaquinta mogl na poczatku wyprowadzic nas na prowadzenie, niestety jak to on, potrzebuje 48 100% sytuacji. Aha, WSTYD :!: ze Vincenzo nie potrafi wyprzedzic w pojedynku biegowym starego (i normalnie rezerwowego w Interze) Ivana Cordobe!

PS. Fajnie sie oglada na skySPORT :D
Ostatnio zmieniony 03 października 2010, 21:49 przez BlackJacky, łącznie zmieniany 1 raz.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 października 2010, 21:49

Nieźle, fajna gra nasz Serb i Aquilani grają na prawdę wyśmienicie.
Najgorzej Vicek, jest tragiczny! Do zmiany ogóra! Jest szansa na zwycięstwo. Forza

thor21

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 października 2010, 21:50

Juventus gra fatalnie ,z taką grą,Juventus przegra ten mecz na 100 procent.
ZAłoże się że Eto walnie gola.Przykro mi to mówic ale nadziej ajest płonna ,ten mecz jest już przegrany niestety,a szkoda tak chiałbym żeby Juve zwycięzyło...

SirRose

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 października 2010, 21:51

Nasza gra w pierwszej połowie to miłe zaskoczenie. Mam nadzieję, że tego nie przegramy 1:0 bo nie zasługujemy na porażkę.
Niech mi ktoś wyjaśni co robi Marchisio na skrzydle ?? DelNeri nie oglądał Mundialu ?? Chłopak sobie ewidentnie nie radzi i powinien zostać zmieniony.
Bardzo podoba mi się gra Aqullaniego - dawno nie mieliśmy pomocnika który potrafi rozegrać piłkę w środku pola. Szkoda trochę niecelnych podań przy kontrach ale nie można mieć wszystkiego :D

Gandalf8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 października 2010, 22:48

Mecz ładny. Obie drużyny grały dobrze. Cieszę się z tego remisu, bo Juve wywozi 1 punkt z trudnego terenu. Niestety nie pokuszę się o ocenę gry każego zawodnika z osobna, bo dziś moja mama ma imieniny i po wieloprocentowej imprezie z tej okazji jestem trochę w innym świecie :P. Miło jednak, że Juve zrobiło mojej mamie prezent, bo remis z interem z obecną kedrą i w obecnej formie jaką prezentuje Juve mogę uznać za taki prezent :) FORZA JUVE !!!

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
binio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

thor21 pisze:Juventus gra fatalnie ,z taką grą,Juventus przegra ten mecz na 100 procent.
ZAłoże się że Eto walnie gola.Przykro mi to mówic ale nadziej ajest płonna ,ten mecz jest już przegrany niestety,a szkoda tak chiałbym żeby Juve zwycięzyło...
Może inny mecz oglądałeś ?

SirRose

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Wynik sprawiedliwy i dla mnie satysfakcjonujący. Mieliśmy swoje sytuacje, Inter miał swoje. Dobry mecz, szybie tempo, emocje do końca.
W drugiej połowa wyszła nam gorzej, w ofensywie nie pokazaliśmy praktycznie nic, w defensywie daliśmy więcej miejsca Interowi.
Del Piero i Qugliarella to straszne samoluby - i jeden i drugi miał okazję asystować, a strzelał. Trener musi coś z tym zrobić bo szkoda tak głupio marnować dogodne sytuacje.
Podsumowując - dobry mecz i niezły wynik. Widać progres - oby tak dalej !!

ketraB

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 października 2010, 22:51

Jak można dziś krytykować obronę? Jest duża poprawa i już.

0-0, nie ma się czego wstydzić. Aquilani potrzebuje gry - jest coraz lepiej.

Następny mecz musimy pewnie wygrać.

Felipe Melo - brawa dla szefostwa, widać, że Brazylijczyk się odnalazł i wziął się za siebie.

Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 października 2010, 22:56

Wynik dobry, gra niezła, reasumując jest dobrze! Oceniając:

Bramka- Nasz bramkarz był dzisiaj w bardzo dobrej dyspozycji! Dobrze wychodził do dośrodkować i ogólnie był pewny.

Obrona- Oprócz dwóch błędów w kryciu, po których mogła paść bramka, i objeżdżaniu przez Eto'o nie było źle, chyba najgorzej zagrał Bonucci.

Pomoc- W pierwszej połowie świetnie Serb i Aquilani, w drugiej już słabo, za to fenomenalnie grał MELO! Standardowa Claudio zupełnie nie widoczny...

Atak- Tragedia, beznadziejny Vicek i jeszcze słabszy Q, który nie wykorzystał sam na sam.

Gandalf8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 października 2010, 23:02

triada pisze:Felipe Melo - brawa dla szefostwa, widać, że Brazylijczyk się odnalazł i wziął się za siebie.

A ja Go chciałem wyrzucić z Juve na zbity pysk... :/ Z tego, co sam mówił to po MŚ chciał skończyć karierę a jednak Del Neri poukładał Mu w głowie i jak dotąd jest ważnym zawodnikiem w szeregach Juve - oby tak dalej :)

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Juventino79

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 października 2010, 23:05

thor21 pisze:Juventus gra fatalnie ,z taką grą,Juventus przegra ten mecz na 100 procent.
Bez komentarza... :rotfl:
Co do meczu - szkoda sytuacji Quagliarelli, ogólnie dobrze, miejmy nadzieję ,że będzie coraz lepiej(bo widać ,że jest już teraz sporo lepiej), a w Turynie w rewanżu z interem zdobędziemy komplet punktów :wink:
FORZA JUVE!

Mati1990

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 03 października 2010, 23:09

Oczywiście jak każdy kibic Juventusu liczyłem na zwycięstwo, ale po gwizdku sędziego i chwili namysłu doszedłem do wniosku, że 1 pkt na ciężkim obiekcie z silną drużyną to jakiś sukces. Jakby nie patrzeć wciąż nie odstajemy tak bardzo od reszty stawki i jesteśmy ciągle w grze.
Momentami graliśmy dobrze, ale to i tak wciąż daleko od optymalnej formy. Widać było po pewnym czasie zmęczenie, trzeba nad kondycją popracować panowie :naughty:
Storari pewnie, środek obrony też dobrze, nawet Zdenek nie dał się tak wrabiać, choć chwilami straszył Motte Eto'o, który dziecinnie przechodził naszych jak chciał. Tak nie może być.
Pomoc też w miarę, Krasic chyba najlepiej z całego zespołu. Atak koszmarnie, coś mi się wydaje że długo będziemy cierpieć przez napastników z taką skutecznością. Iaquinta najgorzej, piłka odbijała się od niego na różne strony, typowy patyk. On chyba jest jednak dobry jako joker, a nie pierwszy skład. Nigdy jeszcze jego ze stabilną formą nie widziałem. To jest piłkarz zagadka, raz zabłyśnie, a w kolejnym meczu da... ciała.

Na tę chwilę mamy 7 miejsce i 4 pkt straty do lidera, co jest możliwe do odrobienia. Trzeba iść swoją drogą, nie oglądać się przed i za siebie a powinno być dobrze.

Forza Juve!

Zablokowany