Liga Mistrzów 2010/11
- mateo369
- Juventino

jak widać Dudek też może zostać ukarany<<W@jTEk>> pisze:...i dla Dudka bo też brał udział w tym? :roll:artur_89 pisze:Należy się kara i tyle, co najmniej 2 mecze pauzy, dla Ramosa i Alonso, po fazie grupowej, a dla Muła trybuny na ten czas...
a gra nie fair = gra niezgodna z przepisamiŁukasz pisze:gra fair = gra zgodnie z przepisami
tak tak, wiem że nigdzie nie ma takiego przepisu ale takie zachowanie nazywanie fair to tak jakby mówić, że "król dopalaczy" też postępował fair sprzedając jeszcze kilka miesięcy temu swoje "produkty", no bo przecież były zgodne z prawem
za grę nie fair i za nieprzyznawanie się do zarzutów a więc za kłamstwo. No ale zobaczymy co powiedzą w UEFA, bo mediom mogą różne bajki opowiadaćŁukasz pisze:Za co? Bo ciekawi mnie, jak sformułujesz zarzut.artur_89 pisze:Należy się kara i tyle, co najmniej 2 mecze pauzy, dla Ramosa i Alonso, po fazie grupowej, a dla Muła trybuny na ten czas...
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- tabo89
- Juventino

- Łukasz
- Juventino

To jest nie do udowodnienia.mateo369 pisze: za grę nie fair i za nieprzyznawanie się do zarzutów a więc za kłamstwo. No ale zobaczymy co powiedzą w UEFA, bo mediom mogą różne bajki opowiadać
Zwolenników zawieszenia spytam, czy wymuszenie wolnego (nie symulacja, wymuszenie!) albo granie rezerwami w meczu o nic też jest nie fair?
- stahoo
- Juventino

Dodam, że negatywna odpowiedź oznaczać będzie wielką hipokryzję...Łukasz pisze:Zwolenników zawieszenia spytam, czy wymuszenie wolnego (nie symulacja, wymuszenie!) albo granie rezerwami w meczu o nic też jest nie fair?
Ponoć Real wygrał z Ajaxem i zapewnił sobie awans. Ciekawe czy przejdą 1/8?
Oby... Będzie śmiesznieAsus3 pisze:Spokojnie, Real i tak zacznie się sypać już na 1/8...
- Skibil
- Redaktor

Ja myślę, że to wyczerpuje temat. Mou wykorzystuje po prostu przepisy które UEFA sama skonstruowała. Tak się oburzacie i wielkich kar żądacie, a jakby taka sytuacja była u nas to sikalibyście w gacie z radości jaki to nasz trenejro cwany...stahoo pisze:Dodam, że negatywna odpowiedź oznaczać będzie wielką hipokryzję...Łukasz pisze:Zwolenników zawieszenia spytam, czy wymuszenie wolnego (nie symulacja, wymuszenie!) albo granie rezerwami w meczu o nic też jest nie fair?
- szczypek
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
A ja nie wiem o co cały ten hałas? Nie lubię Mourinho, nie lubię Realu, ale UEFA na dobrą sprawę ośmieszy się jeśli wyciągnie wobec nich jakiekolwiek konsekwencje, taka prawda. Mieli prawo tak zrobić. Nie lubię jak do piłki wprowadza się takie kalkulacje, kombinacje (coś jak w Mistrzostwach w siatkówce, gdzie, o zgrozo, trzeba wiedzieć jaki rezultat osiągnąć, aby mieć łatwiejszą drogę do finału), ale powtórzę - oni mieli prawo tak zrobić.
Gdyby Ghana wykorzystała rzut karny dziś nie byłoby o czym dyskutować? Nie wykorzystali, więc nie mogą mieć pretensji do Suareza, bo to od nich zależało, kto awansuje dalej. On zrobił swoje, poniósł tego konsekwencje i już. Sam na jego miejscu zrobiłbym to samo.pan Zambrotta pisze:Mnie nie obchodzi, że to była "tylko" ręka. Za takie coś powinna być bramka dla Ghany.
Mnie nie obchodzi "tylko" limit kartek. Powinni dostać za grę nie fair wykluczenie z 1/8 finału :lol: a co.
- L u k
- Interista

Bylo to "chamskie" ale kare za cos takiego dac nie mozna. Jedyne do czego sie mozna przyczepic to do sfery "fair-play" takiego zagrania, ale wszystko bylo w mysl przepisow.
ps. We mnie wieksze emocje wywolala ich gra aktorska (jak widzialem Alonso jak sie zbieral do wybicia tej pilki przez 15 sek, to myslalem ze padne ze smiechu) niz to, ze "walcza z systemem".
ps. We mnie wieksze emocje wywolala ich gra aktorska (jak widzialem Alonso jak sie zbieral do wybicia tej pilki przez 15 sek, to myslalem ze padne ze smiechu) niz to, ze "walcza z systemem".
- francois
- Juventino

To już nie wolno sobie kartki dostać... :lol:
Nie rozumiem jaki był sens zbierania tych kartek
To Jose nie mógł po prostu dać im odpocząć w ostatniej kolejce? Po fazie grupowej kartki się chyba kasują, prawda 
Nie rozumiem jaki był sens zbierania tych kartek
- stahoo
- Juventino

Śmiechu warte :lol: Następnym razem zamiast 'grać na czas' po prostu wykoszą kogoś, wyjdzie na to samo, UEFA nie będzie miała się do czego przyczepić, a przeciwnik może odnieść kontuzję. Brawo!Europejska Unia Piłkarska (UEFA) postanowiła zawiesić na dwa spotkania Ligi Mistrzów szkoleniowca Realu Madryt, José Mourinho. Trener stołecznego klubu będzie pauzował jednak jedynie w najbliższym spotkaniu z Auxerre, bowiem drugi mecz otrzymał w zawieszeniu.
Jeśli więc Portugalczyk w ciągu najbliższych trzech lat ponownie podpadnie działaczom UEFA, otrzyma dodatkową karę. Powodem nałożonej sankcji jest oczywiście słynna akcja Mourinho, dzięki której zarówno Xabi Alonso, jak i Sergio Ramos wykartkowali się na mecze 1/8 finału Champions League.
Cała piątka, która maczała palce we wspomnianej operacji, została ponadto ukarana finansowo. Najwięcej, bo aż 40.000 euro, musi wyłożyć właśnie Mourinho. Xabi Alonso i Sergio Ramos są zmuszeni zapłacić po 20.000 euro. Ikera Casillasa i Jerzego Dudka cała akcja będzie kosztować kolejno 10.000 i 5.000 euro.
- Pan Mietek
- Juventino

To się chłopaki zmartwią! Swoją drogą, na co potem idą te pieniądze? Pewnie UEFA tylko szuka pretekstu, żeby komuś karę dowalićNajwięcej, bo aż 40.000 euro, musi wyłożyć właśnie Mourinho. Xabi Alonso i Sergio Ramos są zmuszeni zapłacić po 20.000 euro. Ikera Casillasa i Jerzego Dudka cała akcja będzie kosztować kolejno 10.000 i 5.000 euro.
- stahoo
- Juventino

Nie chodzi o wymiar kary, (choć jeden mecz + drugi w zawieszeniu może sie odbić na Mourinho jak cos znowu "przeskrobie"), ale chodzi o sam fakt nałożenia. Pisałem zresztą w poście wyżej, co może spowodować w przyszłości ta kara.
- Pan Mietek
- Juventino

@Stahoo, wiem i całkowicie się z Tobą zgadzam. Ale i tak ciekawi mnie co Platini i spóła zrobią z hajsem