Liga Mistrzów 2010/11

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2010, 07:30

<<W@jTEk>> pisze:
artur_89 pisze:Należy się kara i tyle, co najmniej 2 mecze pauzy, dla Ramosa i Alonso, po fazie grupowej, a dla Muła trybuny na ten czas...
...i dla Dudka bo też brał udział w tym? :roll:
jak widać Dudek też może zostać ukarany :wink:
Łukasz pisze:gra fair = gra zgodnie z przepisami
a gra nie fair = gra niezgodna z przepisami
tak tak, wiem że nigdzie nie ma takiego przepisu ale takie zachowanie nazywanie fair to tak jakby mówić, że "król dopalaczy" też postępował fair sprzedając jeszcze kilka miesięcy temu swoje "produkty", no bo przecież były zgodne z prawem
Łukasz pisze:
artur_89 pisze:Należy się kara i tyle, co najmniej 2 mecze pauzy, dla Ramosa i Alonso, po fazie grupowej, a dla Muła trybuny na ten czas...
Za co? Bo ciekawi mnie, jak sformułujesz zarzut.
za grę nie fair i za nieprzyznawanie się do zarzutów a więc za kłamstwo. No ale zobaczymy co powiedzą w UEFA, bo mediom mogą różne bajki opowiadać

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2010, 08:23

Ukaranie Dudka okaże się dla Realu z pewnością wielką stratą. Jak od początku podkreślał Mourinho jest on bardzo przydatny drużynie. Do tej pory nie wiedziałem o co chodzi ale teraz już wiem do czego się przydaje :wink:

Myślę, że sprawdzi się tutaj przepis z Formuły 1 zakazujący "team orders" :D

Obrazek
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2010, 09:17

mateo369 pisze: za grę nie fair i za nieprzyznawanie się do zarzutów a więc za kłamstwo. No ale zobaczymy co powiedzą w UEFA, bo mediom mogą różne bajki opowiadać
To jest nie do udowodnienia.

Zwolenników zawieszenia spytam, czy wymuszenie wolnego (nie symulacja, wymuszenie!) albo granie rezerwami w meczu o nic też jest nie fair?

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Asus3

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 listopada 2010, 11:25

Spokojnie, Real i tak zacznie się sypać już na 1/8... kiedy to oni ugrali coś w pucharze? Kara jest bliska :happy:

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2010, 12:00

Łukasz pisze:Zwolenników zawieszenia spytam, czy wymuszenie wolnego (nie symulacja, wymuszenie!) albo granie rezerwami w meczu o nic też jest nie fair?
Dodam, że negatywna odpowiedź oznaczać będzie wielką hipokryzję...

Ponoć Real wygrał z Ajaxem i zapewnił sobie awans. Ciekawe czy przejdą 1/8?
Asus3 pisze:Spokojnie, Real i tak zacznie się sypać już na 1/8...
Oby... Będzie śmiesznie :D

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2010, 13:11

stahoo pisze:
Łukasz pisze:Zwolenników zawieszenia spytam, czy wymuszenie wolnego (nie symulacja, wymuszenie!) albo granie rezerwami w meczu o nic też jest nie fair?
Dodam, że negatywna odpowiedź oznaczać będzie wielką hipokryzję...
Ja myślę, że to wyczerpuje temat. Mou wykorzystuje po prostu przepisy które UEFA sama skonstruowała. Tak się oburzacie i wielkich kar żądacie, a jakby taka sytuacja była u nas to sikalibyście w gacie z radości jaki to nasz trenejro cwany...

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 26 listopada 2010, 13:22

A ja nie wiem o co cały ten hałas? Nie lubię Mourinho, nie lubię Realu, ale UEFA na dobrą sprawę ośmieszy się jeśli wyciągnie wobec nich jakiekolwiek konsekwencje, taka prawda. Mieli prawo tak zrobić. Nie lubię jak do piłki wprowadza się takie kalkulacje, kombinacje (coś jak w Mistrzostwach w siatkówce, gdzie, o zgrozo, trzeba wiedzieć jaki rezultat osiągnąć, aby mieć łatwiejszą drogę do finału), ale powtórzę - oni mieli prawo tak zrobić.
pan Zambrotta pisze:Mnie nie obchodzi, że to była "tylko" ręka. Za takie coś powinna być bramka dla Ghany.
Mnie nie obchodzi "tylko" limit kartek. Powinni dostać za grę nie fair wykluczenie z 1/8 finału :lol: a co.
Gdyby Ghana wykorzystała rzut karny dziś nie byłoby o czym dyskutować? Nie wykorzystali, więc nie mogą mieć pretensji do Suareza, bo to od nich zależało, kto awansuje dalej. On zrobił swoje, poniósł tego konsekwencje i już. Sam na jego miejscu zrobiłbym to samo.

L u k

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2010, 15:38

Bylo to "chamskie" ale kare za cos takiego dac nie mozna. Jedyne do czego sie mozna przyczepic to do sfery "fair-play" takiego zagrania, ale wszystko bylo w mysl przepisow.

ps. We mnie wieksze emocje wywolala ich gra aktorska (jak widzialem Alonso jak sie zbieral do wybicia tej pilki przez 15 sek, to myslalem ze padne ze smiechu) niz to, ze "walcza z systemem".

Obrazek
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 listopada 2010, 08:28

To już nie wolno sobie kartki dostać... :lol:

Nie rozumiem jaki był sens zbierania tych kartek :think: To Jose nie mógł po prostu dać im odpocząć w ostatniej kolejce? Po fazie grupowej kartki się chyba kasują, prawda :?:

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 listopada 2010, 08:55

Właśnie się nie kasują i wszystko miało bardzo duży sens.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2010, 19:51

Europejska Unia Piłkarska (UEFA) postanowiła zawiesić na dwa spotkania Ligi Mistrzów szkoleniowca Realu Madryt, José Mourinho. Trener stołecznego klubu będzie pauzował jednak jedynie w najbliższym spotkaniu z Auxerre, bowiem drugi mecz otrzymał w zawieszeniu.

Jeśli więc Portugalczyk w ciągu najbliższych trzech lat ponownie podpadnie działaczom UEFA, otrzyma dodatkową karę. Powodem nałożonej sankcji jest oczywiście słynna akcja Mourinho, dzięki której zarówno Xabi Alonso, jak i Sergio Ramos wykartkowali się na mecze 1/8 finału Champions League.

Cała piątka, która maczała palce we wspomnianej operacji, została ponadto ukarana finansowo. Najwięcej, bo aż 40.000 euro, musi wyłożyć właśnie Mourinho. Xabi Alonso i Sergio Ramos są zmuszeni zapłacić po 20.000 euro. Ikera Casillasa i Jerzego Dudka cała akcja będzie kosztować kolejno 10.000 i 5.000 euro.
Śmiechu warte :lol: Następnym razem zamiast 'grać na czas' po prostu wykoszą kogoś, wyjdzie na to samo, UEFA nie będzie miała się do czego przyczepić, a przeciwnik może odnieść kontuzję. Brawo!

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2010, 20:25

Najwięcej, bo aż 40.000 euro, musi wyłożyć właśnie Mourinho. Xabi Alonso i Sergio Ramos są zmuszeni zapłacić po 20.000 euro. Ikera Casillasa i Jerzego Dudka cała akcja będzie kosztować kolejno 10.000 i 5.000 euro.
To się chłopaki zmartwią! Swoją drogą, na co potem idą te pieniądze? Pewnie UEFA tylko szuka pretekstu, żeby komuś karę dowalić :D

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2010, 20:31

Nie chodzi o wymiar kary, (choć jeden mecz + drugi w zawieszeniu może sie odbić na Mourinho jak cos znowu "przeskrobie"), ale chodzi o sam fakt nałożenia. Pisałem zresztą w poście wyżej, co może spowodować w przyszłości ta kara.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2010, 20:40

@Stahoo, wiem i całkowicie się z Tobą zgadzam. Ale i tak ciekawi mnie co Platini i spóła zrobią z hajsem :)

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 grudnia 2010, 13:41

Może mnie ktoś oświecić i napisać kiedy jest losowanie następnej rundy ligi mistrzów?

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
ODPOWIEDZ