Alberto Aquilani
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Dokładnie. AA jest ROZGRYWAJĄCYM. Musi mieć wiele możliwości( boczni obrońcy, LS) i wtedy poznamy jego wartość. Teraz AA może zagrać co najwyżej do Krasicia i ew. próbować rzucić prostopadłą piłkę.Castiel pisze:Fajnie by było gdyby przyszedł Balázs Dzsudzsák bo grając ciągle na Milosa ta nasza gra jest już oklepana i bardzo czytelna. Aquilani jeśli widzi dobrą okazję do podania to podaje. Niestety nasi piłkarze są mało ruchliwi, a Aquilani nie jest graczem takim jak Kaka, że sam minie 2-3 rywali itp.
Ja dałbym mu szanse i dorzucił jednego dobrego partnera na lewe skrzydło.
A 16 mln to wcale nie jest tak dużo.
Dla mnie 16 to nie jest wysoka cena jak na takiego zawodnika.
- Yalistas
- Juventino
Dzisiaj Aqua po raz kolejny pokazał, że albo nie chce mu się grac, albo jest słaby - jak można biec (tak, wiem, nie często można to zobaczyć) z piłką środkiem obok Marchisio i mieć przed sobą 20 metrów bez zawodników w środku pola i zagrywać piłkę na bok na krytego Pepe, do tego niedokładnie? -.-Dla mnie 16 to nie jest wysoka cena jak na takiego zawodnika.
Jak można przyjąć piłkę i podać ją górą do zawodnika w środku pola, gdy można podać dołem o wiele szybciej?
Jestem na "nie" jeśli chodzi o wykup Aquilaniego - uważam Diego za o wiele lepszego zawodnika - Ribas nie miał z kim grać - Aquilaniemu się nie chce.
- Łukasz
- Juventino
Montolivo? Za 16 baniek?!Qrczak pisze:LFC nie obniży ceny a 16 baniek za takiegozawodnika to za wysoka cena.
Już lepiej kupić Montolivo z fiorentiny za taką samą cene.
<rotfl>
- Mateuszello
- Juventino
Bo ja wiem, Montolivo nie jest taki gorszy od Aquy...Łukasz pisze:Montolivo? Za 16 baniek?!Qrczak pisze:LFC nie obniży ceny a 16 baniek za takiegozawodnika to za wysoka cena.
<rotfl>
- Qrczak
- Juventino
No w sumie trochę więcej ,ale nie zmienia to faktu ,że lepiej dołożyć i kupić kogoś lepszego niż płacic 16 baniek za jakiegoś średniaka.Łukasz pisze:Montolivo? Za 16 baniek?!Qrczak pisze:LFC nie obniży ceny a 16 baniek za takiegozawodnika to za wysoka cena.
<rotfl>
No właśnie o to chodzi ,że jest lepszy.Mateuszello pisze: Bo ja wiem, Montolivo nie jest taki gorszy od Aquy...
- Łukasz
- Juventino
Montolivo to jest totalny średniak, wart góra 10 baniek, o to chodzi. Aqua przy nim to wirtuoz... Dobra, trochę przesadzam, Monto miewa niezłe mecze, ale jest strasznie chimeryczny i w meczach o coś bywa tak spięty, że wygląda jak ostatnia pierdoła. To nie jest dobry kierunek - jeśli nie Aqua to ktoś od niego lepszy, nie gorszy.Qrczak pisze: No w sumie trochę więcej ,ale nie zmienia to faktu ,że lepiej dołożyć i kupić kogoś lepszego niż płacic 16 baniek za jakiegoś średniaka.
- blackadder
- Juventino
Aquilani pokazywał już że potrafi dać dużo drużynie. Jako rozgrywający wykorzystuje to co ma do dyspozycji a niestety ostatnio nie ma zbytnio pola do popisu, co nie jest jego winą. Mam wrażenie że filozofia gry Del Neriego, lub zwyczajna nadgorliwość niektórych graczy próbujący akcji solowych nie pozwala pokazać Alberto jego potencjału. AA sam różnicy nie zrobi i tutaj trener powinien układać konstruowanie gry pod niego, bo widział ktoś jakiś przyzwoity atak pozycyjny w naszym wykonaniu?

- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Liczyłem że Alberto pokaże się z dobrej strony. Początek, jak prawie każdy miał niezły, później wyróżniał już się tylko chamską grą, kiedy Juventus przegrywał. W meczu z Brescią trochę jakby w cieniu Del Piero. To Aqua powinien brać ciężar gry na siebie, różnicować tempo, strzelać z dystansu, rzucać piłki.
Wydaje być się świetnym materiałem na klasowego piłkarza środka pola. Twardy charakter, dobry przegląd pola, niezłe podanie, świetna dziewczyna.
Wydaje być się świetnym materiałem na klasowego piłkarza środka pola. Twardy charakter, dobry przegląd pola, niezłe podanie, świetna dziewczyna.
- francois
- Juventino
Ja wykupiłbym Alberto bez zastanowienia, chociaż cenę można spróbować jeszcze negocjować.
Może w systemie 4-3-3 Aquilani nabrałbym jeszcze większego blasku?
Wg mnie bardziej pasowałby do tego systemu

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- Mateuszello
- Juventino
Warto go wykupić, ale max 10-12mln z gwarancją jeszcze lepszej gry.
- pan Zambrotta
- Juventino
a tę gwarancję wystawi Media Markt, bo widać że tam nie chadzasz.Mateuszello pisze:Warto go wykupić, ale max 10-12mln z gwarancją jeszcze lepszej gry.
- Wiking
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
W 4-3-3? Na której pozycji? Już prędzej w 4-2-3-1, tak jak w Romie.francois pisze:Ja wykupiłbym Alberto bez zastanowienia, chociaż cenę można spróbować jeszcze negocjować.
A bez zastanowienia to można kupować papier toaletowy, choć i to niesie za sobą pewne ryzyko.
Pytanie czy mamy jakąś alternatywę dla Aquilaniego? Jakieś pomysły? Poza odczuwalnie droższym Montolivo (chociaż kontrakt ma do 2012, to może dałoby radę jakąś sensowną cenę wynegocjować)?
- Nadziej
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
Drogi Lukaszu - czy ten fragment nie pasuje ci przypadkiem idealnie do......Aquy?miewa niezłe mecze, ale jest strasznie chimeryczny i w meczach o coś bywa tak spięty, że wygląda jak ostatnia pierdoła
Make friends for life or make hardcore enemies!
- Pan Mietek
- Juventino
Jeśli były jakieś mecze o coś to Aqua, zarówno w spotkaniu z interem jak i Milanem grał bardzo dobrze (szczególnie w tym drugim). Mowa o meczach z rundy jesiennej.Fenrir pisze:Drogi Lukaszu - czy ten fragment nie pasuje ci przypadkiem idealnie do......Aquy?miewa niezłe mecze, ale jest strasznie chimeryczny i w meczach o coś bywa tak spięty, że wygląda jak ostatnia pierdoła
Dla mnie Aqua > Montolivo