Petycja w/s nowych faktów w procesie Calciopoli
- eslk
- Juventino
Z tym, że strona JuvePoland to strona fanowska, geniuszu.Tomek_R pisze:Tej strony tzn JP tez kazdy zna renomę i wierz mi wysoka ona nie jest. Dawno powinni was zamknąć tzn ten serwis.
Piłka.pl to serwis nastawiony stricte na informacje.
A zamknąć to powinni Ciebie w szpitalu bez klamek.
- Portfel
- Juventino
Tomek_R
W porządku, zobaczyłeś "downów", to teraz proponuję grzecznie podreptać do Twych kolegów interistów gdzie będziecie mogli razem się ponapinać skandalem jakim jest fakt, że zostały znalezione dowody na Morattiego.
Moratti: W porządku...
Bergamo: Chcieliśmy wywołać pozytywne wrażenie...
Moratti: Jasne, jasne...
Bergamo: Facchetti się na to wszystko zgodził...
Moratti: No i dobrze, w środę przed meczem jakoś go jeszcze złapię...
Bergamo: Na pewno będzie mu bardzo miło...
Moratti: Pójdę do niego się z nim przywitać...
Bergamo: W tym wypadku nie będzie losowania tylko normalny przydział, więc na wasz mecz dałem Gabriele i dwóch takich niezłych asystentów...
Moratti: Nie no jasne, Gabriele zawsze dobrze sędziował, bardzo równo, do niego nigdy żadnych zastrzeżeń nie miałem...
Bergamo: Na pewno ucieszy się, kiedy się z nim przywitasz...
Moratti: Dzięki piękne, na pewno w środę przed meczem go jakoś znajdę.
To opublikowało też corriere dello sport - który turyńską gazetą zdecydowanie nie jest, pozdro.
Jeśli chodzi o nienawiść do Interu - przepraszam, ale interistów fukających co chwila na juvepoland jest więcej niż mnóstwo. Juventinich na jakichś tam waszych portalach - zdecydowanie mniej.
Nie pisz proszę dwóch postów pod sobą, edytuj pierwszego. [mnowo]
W porządku, zobaczyłeś "downów", to teraz proponuję grzecznie podreptać do Twych kolegów interistów gdzie będziecie mogli razem się ponapinać skandalem jakim jest fakt, że zostały znalezione dowody na Morattiego.
Bergamo: Rozmawiałem z Facchettim, by podtrzymać przyjazną atmosferę, o której obaj wiemy. Wszyscy docenili to, co zdziałaliśmy w temacie Gabriele i Palanki, dlatego pomyślałem, żeby dać obu poprowadzić mecze Coppa Italia. Jednego przydzieliłbym wam, do Interu, jednego dałbym do sędziowania Milanowi...Tomek_R pisze:
Stworzyliście sobie własną bajkę i się karmicie nienawiścią do jednego klubu.
Moratti: W porządku...
Bergamo: Chcieliśmy wywołać pozytywne wrażenie...
Moratti: Jasne, jasne...
Bergamo: Facchetti się na to wszystko zgodził...
Moratti: No i dobrze, w środę przed meczem jakoś go jeszcze złapię...
Bergamo: Na pewno będzie mu bardzo miło...
Moratti: Pójdę do niego się z nim przywitać...
Bergamo: W tym wypadku nie będzie losowania tylko normalny przydział, więc na wasz mecz dałem Gabriele i dwóch takich niezłych asystentów...
Moratti: Nie no jasne, Gabriele zawsze dobrze sędziował, bardzo równo, do niego nigdy żadnych zastrzeżeń nie miałem...
Bergamo: Na pewno ucieszy się, kiedy się z nim przywitasz...
Moratti: Dzięki piękne, na pewno w środę przed meczem go jakoś znajdę.
To opublikowało też corriere dello sport - który turyńską gazetą zdecydowanie nie jest, pozdro.
Jeśli chodzi o nienawiść do Interu - przepraszam, ale interistów fukających co chwila na juvepoland jest więcej niż mnóstwo. Juventinich na jakichś tam waszych portalach - zdecydowanie mniej.
Och nie. Ta strona ma słabą opinię wśród interistów. Co my teraz zrobimy.Tomek_R pisze:Tej strony tzn JP tez kazdy zna renomę i wierz mi wysoka ona nie jest. Dawno powinni was zamknąć tzn ten serwis.
Nie pisz proszę dwóch postów pod sobą, edytuj pierwszego. [mnowo]
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Zapytaj tatę, może Ci to i owo pokaże.Tomek_R pisze:Właśnie chciałem zobaczyć jak to jest
Proponuję trochę wyluzować.
Skoro Inter jest niewinny, skoro sami Interiści są przekonani o swojej czystości, to dlaczego po prostu nie oleją ciepłym moczem tego wszystkiego, tylko bronią tego swojego klubu. Skoro to, o czym się mówi ostatnio jest nieprawdą, to Inter wybroni się sam jeszcze przy tym zyskując. No to po co to wszystko?
Czy Moggi i jego obrońcy, nie mając żadnych dowodów, próbowaliby się jeszcze tym bronić? Dlaczego? Po co?
Dałbym czas, to wszystko prędzej czy później się wyjaśni, nie na co się ekscytować, aby się nie zawieźć później, lepiej sobie zrobić niespodziankę. Wierzę w pozytywne zakończenie, ale czekam cierpliwie.
- eslk
- Juventino
Ten "news" z agencji prasowej też jest trochę żenujący. Mogę Ci powiedzieć, że "prokuratorowi", który by powiedział podobne rzeczy od razu kazałbym wrócić na 1 rok studiów. Po pierwsze, rozmowa telefoniczna jeśli została przechwycona w sposób zgodny z obowiązującą ustawą może stanowić materiał dowodowy o ile zachodzi podejrzenie, że zostało popełnione przestępstwo, wykroczenie lub w inny sposób naruszono prawo.Tomek_R pisze:Zarzucacie innym, a sami pomijacie wiadomości. Jak to jest, że nie zamieściliście nadal tych newsów:
http://www.ansa.it/web/notizie/rubriche ... 65663.html
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=18758
No proszę o wyjaśnienie.
"Ofiary nie mogą zostać zamienione w śledczych" - to już jest totalna kompromitacja, ponieważ w każdym procesie, jeśli światło dzienne ujrzą nowe fakty, prokurator z urzędu powinien wszcząć postępowanie wyjaśniające. To, czy ktoś jest "ofiarą", czy nie, ustala się na drodze kolejnego dochodzenia.
Generalnie, to nie wierze, że jakiś super poważny "śledczy" skompromitowałby się aż w taki sposób. Zresztą, nikt nie podpisał się nazwiskiem pod tymi słowami i trudno się dziwić. Trzy pozbawione sensu zdania, chluby nie przynoszą.
- LordJuve
- Juventino
Ludzie, nie szarpcie się z takimi ludźmi jak Tomek_R...on jest z rodzaju tych, którzy rzucają się jak węże gdy okazuje się, że grunt pod nogami się wali.
Spokojnie, wiem że jest parcie na te całe nowości.Jak my chcemy żeby to była prawda, tak Tomeczek robi w gacie żeby prawdą to nie było. O tym wszyscy wiedzą i to naturalne. Dajcie chłopakowi możliwość wyżalenia się bo od kilku dni non stop, dzień w dzień przegląda włoską prasę i szuka ukojenia na pewne dolegliwości. Ja ci proponuje kolego:

Duża paka...
:lol:
My poczekajmy...a tego kolesia to bym zbanował. Myślę, że już napisał co napisać miał. Proszę moderatorów o weryfikacje jego wypowiedzi.
Spokojnie, wiem że jest parcie na te całe nowości.Jak my chcemy żeby to była prawda, tak Tomeczek robi w gacie żeby prawdą to nie było. O tym wszyscy wiedzą i to naturalne. Dajcie chłopakowi możliwość wyżalenia się bo od kilku dni non stop, dzień w dzień przegląda włoską prasę i szuka ukojenia na pewne dolegliwości. Ja ci proponuje kolego:
Duża paka...
My poczekajmy...a tego kolesia to bym zbanował. Myślę, że już napisał co napisać miał. Proszę moderatorów o weryfikacje jego wypowiedzi.
- mnowo
- Qualità Juventino
Bardzo proszę: http://www.juvepoland.com/news.php?id=15727Tomek_R pisze:Bo to zależy w jaki sposób rozmawiasz.
Znakomicie wyjaśnił to tutaj pan Gazzoni. Tego newsa naturalnie też pominęliście na stronie głównej, bo nie po waszej myśli. Szkoda, ze wcześniej jak papuga powtarzaliście wszystko za tuttojuve.com
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=18758
Wbrew Twej teorii, zamieszczamy i takie newsy, choć ten nie uważam za jakąś rewelację przeciwko Juve a za Interem.
Tak samo, jak zamieszczaliśmy o Moggim, całej aferze i wszystkim innym, co było niekorzystne dla Juventusu.
- Wojtek
- Juventino
coraz ciekawiej się robi z Calciopoli
Tak jak było powiedziane ,, Albo wszyscy albo nikt,,
Więc albo my jeseteśmy bez winy i inter,milan też (wtedy musi być odszkodowanie dla juve) albo wszyscy są winni a my już swoje wycierpieli teraz czas na inter i milan
Więc na tej aferze może tylko juve zyskać :C
Kto wie może Moggi (jeśli jest bez winy) dostanie odszkodowanie i powróci do piłki (czyt.do juve
)
Czekamy do 13 kwietnia...

Więc albo my jeseteśmy bez winy i inter,milan też (wtedy musi być odszkodowanie dla juve) albo wszyscy są winni a my już swoje wycierpieli teraz czas na inter i milan
Więc na tej aferze może tylko juve zyskać :C
Kto wie może Moggi (jeśli jest bez winy) dostanie odszkodowanie i powróci do piłki (czyt.do juve
Czekamy do 13 kwietnia...
- Ciągnik_Na_Gąsienicach
- Juventino
Wzioli ;dLordJuve pisze:
Duża paka...:lol:
A tak btw. - skoro my powiedzmy że byliśmy umoczeni, Milan też, Viola też, Lazio też, Roma pewnie też, Inter - bankowo... to co jest ?! KTO był uczciwy? Albinoleffe? Vicenza? :shock:
Bo żeby wyjść to trzeba wejść, a żeby wejść to trzeba wyjść !
- Feeps
- Juventino
3,5 tys słabo, tak mało kibiców Juve? nie wierzę : )
Jak każdy czekam do 13 kwietnia, ciekaw jestem co z tego wyniknie.
I pod petycją podpisany jestem, ktoś wie może czy zarząd odniósł się do tej pory w jakikolwiek sposób na temat calciopoli ? Głównie o te nowe dowody chodzi a ogólnie to chyba też nie za bardzo.
Jak każdy czekam do 13 kwietnia, ciekaw jestem co z tego wyniknie.
I pod petycją podpisany jestem, ktoś wie może czy zarząd odniósł się do tej pory w jakikolwiek sposób na temat calciopoli ? Głównie o te nowe dowody chodzi a ogólnie to chyba też nie za bardzo.
Nie ma nic piękniejszego niż Juve
- Mati1990
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Podobno adwokaci Lucka mają nowe rozmowy, które chcą pokazać na rozprawie, zobaczymy co wyjdzie z tego.
Inny adwokat powiedział, że możliwe jest wznowienie calciopoli i posprzątanie tego burdelu.
Trzeba poczekać do 13 kwietnia...Coś powinno się wyjaśnić.
Wierzę w zakończenie z "hepi endem", czyli:

Inny adwokat powiedział, że możliwe jest wznowienie calciopoli i posprzątanie tego burdelu.
Trzeba poczekać do 13 kwietnia...Coś powinno się wyjaśnić.
Wierzę w zakończenie z "hepi endem", czyli:

Ostatnio zmieniony 04 kwietnia 2010, 21:02 przez Mati1990, łącznie zmieniany 1 raz.
- Nicolas
- Juventino
Jak to się mówi Jechać Inter i kibiców też 
A tak serio to co my cierpieliśmy, to nie odcierpimy, ale Inter musi zostać poddany dokładniejszej kontroli. Gdy wyszła sprawa(Calciopoli) na jaw każdy tylko mówił Juventus "sprzedawczyki(nawet nie wiedza o co chodziło w tej sprawie), a inter każdy olał... Skoro nowe fakty to tzreba się odwołać...
Niech sprawiedliwości stanie się zadość
Może mi ktoś miej więcej wytłumaczyć, mniej więcej co znaczą pola podane w petycji(nie znam języka xd)

A tak serio to co my cierpieliśmy, to nie odcierpimy, ale Inter musi zostać poddany dokładniejszej kontroli. Gdy wyszła sprawa(Calciopoli) na jaw każdy tylko mówił Juventus "sprzedawczyki(nawet nie wiedza o co chodziło w tej sprawie), a inter każdy olał... Skoro nowe fakty to tzreba się odwołać...
Niech sprawiedliwości stanie się zadość
Może mi ktoś miej więcej wytłumaczyć, mniej więcej co znaczą pola podane w petycji(nie znam języka xd)