Giovinco Sebastian

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 maja 2010, 16:55

pewne jest jedno, że jeżeli Giovinco by nie był tak przywiązany do barw to by już dawno odszedł. Szkoda, że pewnie stracimy gracza, który widać kocha barwy Juventusu.

wymiana byłaby bardzo dobrym ruchem transferowym. Póki co Giovinco zostaje jedynie "pupilkiem kibiców", bo nikt nie wie, czy dałby radę utrzymać poziom gry, jeżeli grałby regularnie w pierwszym składzie.

Dla własnego dobra powinien odejść, bo tak jak go tu trenerzy "zlewają" to jest nie do pomyślenia. Szczególnie, że po dobrych meczach i tak lądował na ławce rezerwowych.

Szkoda, że nie potrafili wprowadzić takiego talentu do pierwszego zespołu. Teraz jedynie może dać coś z siebie Juventusowi, jeżeli sprzedadzą go za niezła sumkę ( może z 10 mln? ), albo wymiana. Ale pewnie prędzej za Vargasa.

mateuz

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 września 2010, 17:23

no nic ogra się pokaże na co go stać w Parmie. Udowodni że powinien wrócić i stanie się kimś od kogo zaczyna się ustalanie składu w Juve. Czy to marzenie nie do spełnienia? Czy to byłby cud? nie, to całkiem realne .. przynajmniej w mojej myśli przyszłościowej :D uwielbiam tego gościa w jego żyłach płynie bianco - neri krew, juventino z krwi i kości. On musi być częścią nowego Juve, nowej Ery panowania Naszej Drużyny :)

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2010, 18:07

mateuz pisze:no nic ogra się pokaże na co go stać w Parmie. Udowodni że powinien wrócić i stanie się kimś od kogo zaczyna się ustalanie składu w Juve. Czy to marzenie nie do spełnienia? Czy to byłby cud? nie, to całkiem realne .. przynajmniej w mojej myśli przyszłościowej :D uwielbiam tego gościa w jego żyłach płynie bianco - neri krew, juventino z krwi i kości. On musi być częścią nowego Juve, nowej Ery panowania Naszej Drużyny :)
Szczególnie po ostatnich wypowiedziach, jakich udzielił w barwach Parmy... Nie przypuszczam, żeby Gio do nas wrócił. 2 sezony najlepszych lat przesiedział na ławce. 4 kolejnych trenerów w niego nie wierzyło. Ty byś wrócił?

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2010, 19:05

Za rok pewnie nie wróci, ale nie oddamy go Parmie definitywnie tylko w 50%. Do 2012 może się tyyyle wydarzyć. Najbardziej prawdopodobne jest, że w tym roku nastąpi wymiana trenera. Być może na takiego, który doceni Giovinco i zacznie tworzyć zdrową mieszankę zawodników technicznych i fizycznych.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2010, 19:21

Arbuzini pisze:Za rok pewnie nie wróci, ale nie oddamy go Parmie definitywnie tylko w 50%. Do 2012 może się tyyyle wydarzyć. Najbardziej prawdopodobne jest, że w tym roku nastąpi wymiana trenera. Być może na takiego, który doceni Giovinco i zacznie tworzyć zdrową mieszankę zawodników technicznych i fizycznych.
Uważam podobnie. Parma ma prawo do wykupu 50% karty Seby i jestem w stanie się założyć, ze z tego prawa skorzysta, a Gio zostanie w Parmie jeszcze jeden sezon, no chyba, że będzie koniecznie chciał odejść do lepszego zespołu. Realne jest jego wykupienie za dwa sezony. Wówczas najprawdopodobniej znajdzie się dal niego miejsce w zespole i trener, który mu zaufa.

Ps. Jeszcze nie dalej jak dwa miesiące temu wielu chciało się go koniecznie pozbyć, a teraz coraz więcej kibiców już po jednym oficjalnym meczu w Parmie chce jego powrotu :whistle:

mateuz

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 września 2010, 10:05

Wiem wiem wiem widziałem, czytałem jego wypowiedz nie jest może jakaś optymistyczny, a raczej na pewno nie mówi że jest nić szans na powrót aczkolwiek jak kocha to wróci :D i właśnie tym się kierując trzymam się mojej wypowiedzi o powrocie. Bo sami wiecie mało jest zawodników któży kochają klub bo jest tym klubem bo więcej jest takich niestety co całują herb myśląc o przelewie milionów euro na konto :P

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 września 2010, 15:38

francois pisze:Ps. Jeszcze nie dalej jak dwa miesiące temu wielu chciało się go koniecznie pozbyć, a teraz coraz więcej kibiców już po jednym oficjalnym meczu w Parmie chce jego powrotu :whistle:
Akurat ja od początku powtarzałem, że trzeba maksymalnie wykorzystać to co mamy najlepszego i ustawić zespół w 4231 z Krasiciem, Diego oraz Giovinco za napastnikiem. To było oczywiście tylko takie życzeniowe myślenie, bo wiadomo, że Del Neri nie zna takiego ustawienia.

Klasyczna 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 września 2010, 15:45

Arbuzini pisze:
francois pisze:Ps. Jeszcze nie dalej jak dwa miesiące temu wielu chciało się go koniecznie pozbyć, a teraz coraz więcej kibiców już po jednym oficjalnym meczu w Parmie chce jego powrotu :whistle:
Akurat ja od początku powtarzałem, że trzeba maksymalnie wykorzystać to co mamy najlepszego i ustawić zespół w 4231 z Krasiciem, Diego oraz Giovinco za napastnikiem. To było oczywiście tylko takie życzeniowe myślenie, bo wiadomo, że Del Neri nie zna takiego ustawienia.
Pewine nasz coach nie oglądał mundialu w RPA, gdzie wszyscy się zachwycali grą Niemców i ich 4231, akurat los chciał, że mieliśmy niezłych kopaczy pod to ustawienie

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 września 2010, 16:44

francois pisze: Ps. Jeszcze nie dalej jak dwa miesiące temu wielu chciało się go koniecznie pozbyć, a teraz coraz więcej kibiców już po jednym oficjalnym meczu w Parmie chce jego powrotu :whistle:
Jaska kibicowska na... czarno - białym koniu jeździ. Jak Gio się w Pramie rozegra - to dobrze. I tak nie wierzę, żeby do nas wrócił, ale... czemu nie? :wink:

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 września 2010, 17:12

Klasyczna 10 pisze:
Arbuzini pisze:
Pewine nasz coach nie oglądał mundialu w RPA, gdzie wszyscy się zachwycali grą Niemców i ich 4231, akurat los chciał, że mieliśmy niezłych kopaczy pod to ustawienie
O kim piszesz? O Polakach, Włochach czy Juve? :think:

Jeśli chodzi o Juve to do tego systemu z poprzedniego sezonu (jeśli chodzi o kreatywnych pomocników) pasowali tylko Diego, Alex i Seba.

Jeśli chodzi o reprezentację Włoch to nie czuję się Włochem, abym miał mówić o nich "nasi".

A jeśli chodzi o reprezentację Polski to oni absolutnie nie powinni grać jednym napastnikiem. Całe nieszczęście polskiej reprezentacji rozpoczęło się wg mnie wówczas, gdy Janas tuż przed mundialem w Niemczech zmienił system gry na 4-5-1. Wcześniej wprawdzie rzadko zdarzały się takie zwycięstwa jak np. z Portugalią, ale siła tej reprezentacji była świetna postawa z rywalami z poza światowej czołówki. W eliminacjach do MŚ 2006 Polska nie wygrała tylko dwóch meczy z Anglią. Od czasu gry jednym napastnikiem przegrywamy z takimi zespołami jak Armenia, Irlandia Północna, Słowacja, Słowenia i wiele wiele innych :płaczę:

Ps. Z góry przepraszam za dygresję :stop:

dr.DeV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 03 września 2010, 17:46

francois pisze:
Klasyczna 10 pisze:
Arbuzini pisze: Akurat ja od początku powtarzałem, że trzeba maksymalnie wykorzystać to co mamy najlepszego i ustawić zespół w 4231 z Krasiciem, Diego oraz Giovinco za napastnikiem. To było oczywiście tylko takie życzeniowe myślenie, bo wiadomo, że Del Neri nie zna takiego ustawienia.
Jeśli chodzi o reprezentację Włoch to nie czuję się Włochem, abym miał mówić o nich "nasi".
:doh:

nasz- Del Neri
mieliśmy - Diego, Camor, Gio

Szkoda, że Gio odszedł ale cieszę się, że jest to tylko wypożyczenie ;)

Obrazek
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 września 2010, 19:19

dr.DeV pisze:
francois pisze:
Klasyczna 10 pisze:
:doh:

nasz- Del Neri
mieliśmy - Diego, Camor, Gio

Szkoda, że Gio odszedł ale cieszę się, że jest to tylko wypożyczenie ;)
Wg mnie wróci do nas za dwa sezony, nie wcześniej.

Każda okazja jest dobra do dyskusji nad polską reprezentacją :smile:

Ciągnik_Na_Gąsienicach

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 września 2010, 15:07

francois pisze: Każda okazja jest dobra do dyskusji nad polską reprezentacją :smile:
Leżącego się nie kopie. Remember?
A co do Giovi, to mam nadzieję że go opchniemy za kogoś lepszego. Jak Rakitić. Bale. Albo Elia.

Bo żeby wyjść to trzeba wejść, a żeby wejść to trzeba wyjść !
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 września 2010, 15:12

Ciągnik_Na_Gąsienicach pisze:
francois pisze: Każda okazja jest dobra do dyskusji nad polską reprezentacją :smile:
Leżącego się nie kopie. Remember?
Jak się dziś wyłożą... to leżymy :smile:
Ciągnik_Na_Gąsienicach pisze:A co do Giovi, to mam nadzieję że go opchniemy za kogoś lepszego. Jak Rakitić. Bale. Albo Elia.
Chyba że... boże, sam w to nie wierzę... chyba że ten chłopak się w Parmie rozegra, tak jak kiedyś w Empoli. Wtedy na będzie można pierdnąć ogólnie w kierunku Rakitciów i innych wynalazków.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 września 2010, 15:44

Jeżeli Rakitic nie odnowi kontraktu to obecny kończy mu się w 2011 roku. Pewnie i tak go nie sprowadzimy, bo Marotta będzie się jarał Dzeko i szczerzę wątpię, że Wilki zmienią nastawienie, co do jego odejścia. Rakieta przez rok spokojnie mógłby śmigać na lewym skrzydle, a jeśli Giovinco się rozegra to nawet w 442 znajdzie się dla nich obu miejsce, choć najbardziej optymalne jest 4231. Krasic pewnie też nie obraziłby się na takie ustawienie.

Zablokowany