Coppa Italia (1/8): JUVENTUS 3-0 Napoli

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2010, 21:40

Mecz dość słaby, ale Nasza postawa jest na pewno lepsza niż w meczu z Milanem... Początek Nasz, potem wyrównana gra i na koniec przewaga Napoli. Trochę za bardzo pozwalali Neapolitańczykom grać pod polem karnym.

Nareszcie strzelił Diego!

Mecz spokojnie do wygrania, ale pewnie i tak się sfrajerzą...

Nie ma to jak wygwizdywać swoją drużynę gdy jest przy piłce, wcale tak tragicznie nie grając. Gdyby to Napoli wygrywało a my byśmy kopali się po własnych nogach to wtedy rozumiem...

BTW: Co ma Barwuah do tego meczu? Po cholere dziś śpiewać słynną "skaczącą" przyśpiewkę? Oj polecą kolejne kary.
Ostatnio zmieniony 13 stycznia 2010, 21:41 przez Kubba, łącznie zmieniany 1 raz.

quentin

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2010, 21:40

Gramy nie za ciekawie, ale mamy farta. Szkoda tylko "setki" Alexa.... Cóż, nie zawsze wychodzi. I tak nasz Kapitan nieźle sobie radzi. DAleko mu do optymalnej formy, ale z naszych grajków jest jednym z lepszych.

uriziel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2010, 21:41

w!oAjDteAk pisze:ma ktoś linka do meczu ?? alre nie na justinie i działający !
http://www.rojadirecta.com/freedocast/5 ... D7213F109B

Hubson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2010, 21:41

Według mnie, nie gramy źle, a nawet można powiedzieć gramy dobrze :) Ładna brama Diego :) I ładna peta Grosso, o mały włos nie zdobył bramki:) Ładnie także De Ceglie na skrzydle i Manninger , który jest godnym następcom Giggiegi:) Oby tak albo i lepiej. Jeszcze jedna rzecz zasługuje na pochwałę, rzut wolny Del Piero , bardzo piękny "banan", niestety niecelny:/ Melo tak że poprawił się i nawet "zbloczył" jeden strzał na bramkę :D:D

Niestety nie wszystko jest tak pięknie, Amauri gra jak by go w tych Włoszech nie karmili, nie wiem siły nie ma czy ki ciul :/

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2010, 21:43

Ahh i teraz będzie "kryzys przezwyciężony" , "zagraliśmy świetny mecz" jeżli wygramy i Ferrara zostanie to ja dziękuję. Już mnie wkurza delikatnie mówiąć nasz super napadzior Amauri, wiecznie pratensje do wszystkich tylko nie do siebie.

Adi666666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2010, 21:44

1 połowa bez rażących błędów, ale i bez fajerwerków prowadzimy 1-0 z osłabionym Napoli, brzydkie zachowanie Cigariniego gdy nadepnął na głowę Alexa, cieszy pierwsze trafienie Diego przed własną publicznością. Kibice nic sobie z tego nie robią palą dalej krzesełka i śpiewaja na Balotelliego ....

Maciej Iwański poprawnie komentuje, widać że poczytał co nieco o naszej obecnej sytuacji w klubie.

... zaraz 2 połowa ..

Gdybym miał dwa życia oba oddałbym Tobie ... FORZA JUVE PER SEMPRE !!
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2010, 21:45

Chyba poczytał na naszej stronie... Po niektórych zdaniach dziwnie podobnie sformułowanych tak mię się wydawa... :whistle:

Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2010, 21:49

A ja się zastanawiam czemu w meczu z Milanem nie graliśmy tym ustawieniem co dzisiaj? Czy naprawdę musimy mieć kontuzjowanych już prawie wszystkich środkowych i skrzydłowych pomocników, by Ferrara dobrał dobrą taktykę do jedynych trzech graczy środka pola, którzy nam pozostali? Co prawda gra jakoś rewelacyjnie nie wygląda i być może na Milan by to nie wystarczyło (bo nie wiadomo czy wystarczy na Napoli), ale przynajmniej widać, że jesteśmy w stanie skonstruować 2-3 ofensywne akcje w jednej połowie, a to i tak więcej niż w ostatnich 2 meczach razem wziętych.

No cóż, mam nadzieję, że dziś to wygramy. Nie wiem co będzie z trenerem, ale osobiście wątpię żeby jego los zależał od dzisiejszego meczu, bo gdyby tak było to już po całym fatalnym grudniu Ferrara byłby zwolniony i oglądałby dzisiejszy mecz najwyżej w TV.

Cieszyłbym się gdyby w dzisiejszym meczu gola strzelił jeszcze Alex i Melo, bo obydwu piłkarzom potrzeba przełamania. Diego gra dziś na średnim poziomie jaki powinien prezentować przez cały sezon, bo po prostu ma do kogo podać od czasu do czasu.

Czyżby kontuzja Grosso... :think:

Pozdrawiam!
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Dobry Diego, poprawny Melo, fajny wywiad z Kowalczyk.

Szkoda 400% Del Piero. chociaz podejrzewam, że Amauri zachowałby sie podobnie gdyby Alex przepuscił mu piłkę :lol: Gol Diego chyba trochę fuks, bo nieczysto trafił w piłkę.

Zaraz 2 połowa, a ja mam jutro 2 kolokwia ;\

miden

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

to nie Cigarini nadepnal tylko Contini, ktorego juz nie powinno byc na boisku po tym fakcie...

JUVE! STORIA DI UN GRANDE AMORE!
eslk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2010, 22:02

Badzo dobrze gra Chiellini. Niezle, naprawde niezle w defensywie Melo. Nie wiem czy jest to spowodowane słaboscia rywala, czy tez innymi czynnikami. Z przodu fajnie sobie momentami poczyna De Ceglie. I tyle.

Reszta albo słabo, albo bez wyrazu. Nie gramy nic specjalnego, zreszta Napoli takze.

Edit: JESTEM W SZOKU. Chyba w koncu Ferrara nauczył ich jakiejś zagrywki. Po podaniu piłki od obroncy/defensywnego pomocnika napastnik lub Diego od razy z pierwszej piłki zgrywa piłke do boku na wolne pole. Przypomina sie mecz z Villareal, kiedy to rywal grał w podobny sposob.

belial

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2010, 22:27

No i Ferrara znowu dostanie pol sezonu szansy i premie uznaniowa za zdobycie 3 bramek.

uriziel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2010, 22:30

"Przełamalismy kryzys, Ferrara pokazał ze jest dobrym trenerem, wierzymy w niego, zostaje z nami do konca sezonu. Ma nasze pełne poparcie. Realizujemy nasz projekt."

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2010, 22:32

Ja mam to w kakaowym oczku...to ma być ostatni mecz Ciro w roli trenera Juve. Niech zarząd nie kompromituje się ultimatum ultimatum i nie mydli oczu kibicom (ci niedzielni już świętują koniec kryzysu) jednym, lepszym meczem z Napoli w PW.

Szkoda, że wcześniej naszym nie zależało tak na meczach o Puchar Włoch.

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 13 stycznia 2010, 22:32

Zmniejszyć ilość defensywnych pomocników i wysuniętych napastników, postawić dwóch sensownych skrzydłowych i dać kogoś kto będzie rozgrywał z Diego i są efekty.

...taaaa, jasne, następny mecz przewalimy.
Ostatnio zmieniony 13 stycznia 2010, 22:33 przez Push3k, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany