Serie A (15): JUVENTUS 2-1 Inter

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2009, 10:54

Obrazek
Skład wg gazzetty na 10 godzin przed meczem. Jak Ciro ma mnie przekonać do jego osoby, skoro sadza na ławce Camora, a po lewej stronie wychodzi Marchisio zamiast Giovinco?
Ale to cud, że wszyscy gotowi i nikt nie pęka. Niektórzy nawet na ławce się nie mieszczą :o :lol:

Jakie życie, morał taki. Dziś o 20:45 zmiłowania, ani łaski nie będzie. Dziś nasza kolej, już ustawiony sprzęt jest na stole. Kamień na kamieniu dzisiaj nie zostanie. Mecz o scudetto. Siwy dym i białe sadze, ma być dzisiaj kamikadze. My mamy być potężną wichurą, łamiącą duże drzewa. A Inter trzciną zaledwie tylko ma kołysać. Mam nadzieję, że Del Piero w końcu zatrybi, a Diego zajarzy. A Ferrara ma wszystko kapować. Obrona musi WASZAĆ, WASZAĆ, WASZAĆ. Oczekuję doskiego meczu. Oczekuję chłosty. A potem już na lekkiej fazie pogonić Bayern na jasełkach.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2009, 11:11

pan Zambrotta pisze:Obrazek
Skład wg gazzetty na 10 godzin przed meczem. Jak Ciro ma mnie przekonać do jego osoby, skoro sadza na ławce Camora, a po lewej stronie wychodzi Marchisio zamiast Giovinco?
Ale to cud, że wszyscy gotowi i nikt nie pęka. Niektórzy nawet na ławce się nie mieszczą :o :lol:

Jakie życie, morał taki. Dziś o 20:45 zmiłowania, ani łaski nie będzie. Dziś nasza kolej, już ustawiony sprzęt jest na stole. Kamień na kamieniu dzisiaj nie zostanie. Mecz o scudetto. Siwy dym i białe sadze, ma być dzisiaj kamikadze. My mamy być potężną wichurą, łamiącą duże drzewa. A Inter trzciną zaledwie tylko ma kołysać. Mam nadzieję, że Del Piero w końcu zatrybi, a Diego zajarzy. A Ferrara ma wszystko kapować. Obrona musi WASZAĆ, WASZAĆ, WASZAĆ. Oczekuję doskiego meczu. Oczekuję chłosty. A potem już na lekkiej fazie pogonić Bayern na jasełkach.
:rotfl: O kuźwa, ale mnie rozśmieszyłeś :rotfl: Good one :lol: krótko mówiąc będzie Dosko :ok: zmienił bym tylko że to "Siwy dym i białe sadze, inter ma dziś kamikadze 8)
A co do składu awizowanego w LGDS dla mnie super, choć wolał bym w miejsce Marchisio (pomocnika a nie skrzydłowego, Giovinco tu raczej nie pasuje) Poulsena albo Camora...

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
zebol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2009, 11:22

Jeśli taki skład wyjdzie to brakować mi będzie w nim tylko Legro za słabego ostatnio Cannavaro. Co do taktyki to taką jeszcze nie graliśmy z Del Piero. Oczekuje dzisiaj 3punktów i walki na maxa.

Juve jesteś drużyną naszych serc na boisku jedenastu bohaterów wygraj niemożliwe i do przodu idz A my pójdziemy za tobą!!!
Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2009, 11:24

A ja miałem przeczucie (o ile ten skład się potwierdzi na boisku), że taki właśnie skład wystawi nasz kochany Ciro. Po pierwsze dlatego, że jakimś dziwnym zrządzeniem losu od jakiegoś czasu nasi trenerzy nie potrafią dostrzec talentu naszego małego Giovinco i z uporem maniaka sadzają go na ławce. Nie wiem czemu tak się dzieje, nie rozumiem co Seba robi na treningach, że nikt go potem nie lubi... :think:

Po drugie nasz skład będzie niemal lustrzanym odbiciem ustawienia Interu, który zapewne zagra trójką defensywnych pomocników w środku i jednym wysuniętym ofensywnym. Tym samym Ferrara chce zneutralizować całkowicie tą formację przeciwnika, bo przecież (może poza Cambiaso) "na papierze" wszyscy nasi środkowi pomocnicy "wyglądają" lepiej niż ci z Mediolanu. Wiem, wiem, że to dosyć naciągana koncepcja na mecz - ale chociaż jest! Myślę więc, że skoro Ciro nie był w stanie wymyślić nic innego to lepsze niż nic.

Co do Camoranesiego to:
a) nie zdziwię się, że mimo wszystko wyjdzie na boisko w pierwszym;
b) ostatnio formą nie błyszczał (a któż błyszczał?) więc to czy będzie w stanie zagrać lepiej niż Sissoko tudzież Marchisio po drugiej stronie to kwestia mocno dyskusyjna.

Jedyne co mnie tak naprawdę zastanawia to dlaczego nie Poulsen tylko Melo, dlaczego nie Legrottaglie, a nie Cannavaro (ostatnie występny Fabio były koszmarne), no i dlaczego Amauri, a nie Trezeguet (tak wiem - skutki kontuzji).

Pozdrawiam!
Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2009, 11:28

Przed Nami pierwszy mecz o "wszystko" w tym sezonie. Jestem dość zmartwiony sytuacją Juve po tych dwóch <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> porażkach. Dlatego nie zdziwię się jak dostaniemy wciry... Mam nadzieję, że piłkarze wreszcie się zmotywują do gry, bo to co ostatnio robili to "sikanie sikiem prostym na przeciwnika", jak wyszło wszyscy wiemy. Liczę też, że po interwencji Elkanna i spółki Ciro jednak wreszcie coś zdziała, bo jego ostanie decyzję były dość kontrowersyjne, żeby nie powiedzieć głupie.

Co do składu,to wiadomo, w bramce Gigi, od lewej Grosso(o którego się boję, że będą go objeżdżać jak pachołka), Chiellini i... właśnie nie wiem, czy nie lepiej dać szansę Legro? Bo to co robił Canna wołało o pomstę do nieba. I na prawej Caceres.
Teraz pomoc. Mam dylemat czy lepsze będzie ustawienie 4-3-1-2 czy 4-2-3-1?! Ustawienie z jednym napastikiem ostatnio nie "charczy" także chyba jednak chciałbym zobaczyć dziś dwóch napadziorów. W środku Sissoko, po prawej Camor i po lewej Giovinco oraz Diego( niech się chłopak wreszcie przełamie).
Atak to stary, bez formy Del Piero i "wpycham na siłę do bramki" Amauri... Czyli nie zaróżówo. Mam nadzieję, że jeśli zagramy z dwoma napastnikami to ich gra będzie się prezentować o wiele lepiej niż to co robili ostanio...

Musimy wygrać!

Giovani

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2009, 11:35

A nie sądzicie, że na miejscu Marchisio powinien zagrac Sissoko, ewentualnie Gio, a na miejscu Sissoko Camor? A w ataku to koniecznie Treze z DP. Jeśli będziemy grac 4-5-1 to Treze na szpicy, Gio na lewej bo na DP to nie moge patrzec... Obyśmy wygrali... :pray:

sk1le

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2009, 12:51

Yachu_Juve pisze:
A nie sądzicie, że na miejscu Marchisio powinien zagrac Sissoko, ewentualnie Gio, a na miejscu Sissoko Camor?

Takie rzeczy tylko w FM'ie .. Zbyt ofensywnie. Z Sebą tylko w ustawieniu 4-2-3-1 jako lewy skrzydłowy.. ewentualnie w 4-3-1-2 jako drugi napastnik.

Liczą się tylko 3 punkty ! Remis i porażka nie wchodzą w grę ! :)

L u k

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2009, 15:40

Buri pisze: Chyba nie powiesz po ewentualnym remisie/przegranej interu, że to przez brak tych piłkarzy padł taki wynik.
Nie powiem.

Szanse sie zmniejszaja na rzecz Interu, a zwiekszaja na wasza rzecz, ale brak 2 pilkarzy z podstawowego skladu to nie wystarczajacy powod, zeby zwalac na to cala wine za ostateczny wynik.

Jesli wygracie, i wygracie w sposob niekontrowersyjny, bede pierwszym ktory wam pogratuluje wyniku.

Obrazek
fallweiss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2009, 17:04

Po pierwsze dlatego, że jakimś dziwnym zrządzeniem losu od jakiegoś czasu nasi trenerzy nie potrafią dostrzec talentu naszego małego Giovinco i z uporem maniaka sadzają go na ławce. Nie wiem czemu tak się dzieje, nie rozumiem co Seba robi na treningach, że nikt go potem nie lubi...
Wiesz, trudno powiedzieć czy tak jest. Giovinco grał nawet sporo w porównaniu z zeszłym sezonem. W tym sezonie zagrał 12 spotkań i powiem Ci szczerze ,że trzyma pewien poziom ,ale to nie jest to co po nim niektorzy oczekują. Nie jest jeszcze zawodnikiem ,który jest w stanie przejąć na siebie ciężar gry (inna rzecz ,kto teraz jest w stanie ... :think: .A obrońcy Interu -ich to trzeba ograć doświadczeniem.

Polecam Ci myślę ,że dość rzeczowy artykuł z http://www.solojuve.com/index.php?optio ... temid=1172

Mnie bardziej bulwersuje brak Camora- co jak co ale on bezwzględnie ,nie raz Internistów pogrążył.

zebol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2009, 17:40

Z godziny na godzinę coraz bardziej odczuwam taki stres. Mam nadzieję że wygramy i pokonamy inter w dobrym stylu i po tym meczu zakończy się okres "świetnego" interu

Juve jesteś drużyną naszych serc na boisku jedenastu bohaterów wygraj niemożliwe i do przodu idz A my pójdziemy za tobą!!!
Bobeknaklo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2009, 17:41

pan Zambrotta pisze:jak Ciro ma mnie przekonać do jego osoby, skoro sadza na ławce Camora, a po lewej stronie wychodzi Marchisio zamiast Giovinco?
Sądzisz, że Giovinco nadaje się na bocznego (środkowego) w 3-1-2 ? To zupełnie inna pozycja co np skrzydłowy w 2-3-1 na której Seba grywał. Osobiście jestem bardzo zadowolony, że przy 3-1-2 nie gra Giovinco bo się nie nadaje, jedynie za Diego ale to bardzo wymuszone i nie wiadomo czy tam się też nadaje. Na pozycji gdzie widnieje Marchisio byłoby <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> wystawiać Giovinco, ja bym stracił zaufanie do Ciro właśnie gdyby to zrobił. Nawet Ranieri by tego nie zrobił :D

Czy to takie dziwne, że nie gra Camor? Niech mi ktoś powie który trener by posadził w takim meczu Camora który ciągnie naszą grę w tym sezonie? Chyba takiego nie ma. Pewnie ma jakiś lekki uraz z treningu albo zmęczony. Nie ma takiej opcji, żeby był w pełni sił i siedział.
Ostatnio zmieniony 05 grudnia 2009, 17:47 przez Bobeknaklo, łącznie zmieniany 2 razy.

Giovani

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2009, 17:44

fallweiss pisze: Mnie bardziej bulwersuje brak Camora- co jak co ale on bezwzględnie ,nie raz Internistów pogrążył.
I mnie też, nie wiem dlaczego w " przewidywanych składach " widnieje nazwisko " Marchsio ", a nie Camor... Tak, czy inaczej wygramy... FORZA JUVE !!!

dr.DeV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2009, 17:53

Yachu_Juve pisze:
fallweiss pisze: Mnie bardziej bulwersuje brak Camora- co jak co ale on bezwzględnie ,nie raz Internistów pogrążył.
I mnie też, nie wiem dlaczego w " przewidywanych składach " widnieje nazwisko " Marchsio ", a nie Camor... Tak, czy inaczej wygramy... FORZA JUVE !!!
to kto ustala skład Gazzetta.it czy Ferrara? Jednego czego możemy być pewni i to co się nie zmieni w stosunku do składu La Gazzetta Dello Sport to to że na bramce zagra Buffon.

Ciśnienie rośnie z minuty na minute, już jestem rozgrzany do czerwoności. Jednego czego się boję przed tym meczem to to że go nie zobaczę... bo jak zwykle nie znajdę relacji albo znajde taką co będzie pokazywała klatkę na 10 sec.

Nie mogę powiedzieć nic innego jak 'wygramy' bo liczę że nasz ukochany zespół wyjdzie z dołka właśnie w tym meczu.!

Obrazek
tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2009, 17:58

już od jakiegoś czasu szukam alternatywy dla gazetty do umieszczania w moich tematach - zapowiedziach przedmeczowych bo bardzo często się mylą

jednak jak na razie nic nie znalazłem więc pozostaje to, ale jeśli ktoś zna dobre źródło proszę o PW

Obrazek
mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2009, 18:26

dr.DeV pisze:Ciśnienie rośnie z minuty na minute, już jestem rozgrzany do czerwoności. Jednego czego się boję przed tym meczem to to że go nie zobaczę... bo jak zwykle nie znajdę relacji albo znajde taką co będzie pokazywała klatkę na 10 sec.
dziwne, ze nie mając c+ w domu chcesz oglądać taki mecz na necie zamiast gdzieś w pubie ale jak już musisz to polecam bet365. Tam lecą wszystkie ligowe mecze Juve w tym sezonie, rejestracja jest darmowa i nie trzeba mieć żadnych środków na koncie aby oglądać, dobra jakość jak na neta, płynie chodzi bez opóźnień (no chyba, że masz już rzeczywiście bardzo słabe łącze), ilość oglądających nie ma wpływu na płynność działania, jednym słowem same plusy.

Co do meczu - nie wiem dlaczego ale jestem - jak nigdy - dziwnie spokojny o wynik, stawiam 2:0 lub 3:1. Oby tylko ten przewidywany skład się nie sprawdził i jednak zagrał Camor od początku.

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
Zablokowany