Trofeo TIM 2009: JUVENTUS - Inter 1:1 (k:6:5) / - Milan 2:0

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
nad gopłem

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2009, 13:03

Luker pisze:No to przeciez napisalem Diego, Camo. (?)

Poza tym, jak ci dwaj beda grac, to chyba nie bedzie gral Giovinco. (?)

A po trzecie czy Marchisio to taki "playmaker" ? Wydawalo mi sie, ze nie. Czy po przyjsciu Melo i Diegu, Marchisio to pilkarz pierwszej jedynastki?
co do tego:

Diego Camoranesi i Sissoko zmieniliby zupełnie grę pomocy, Marchisio i Giovinco póki co są rezerwowymi...

Zgadzam się z Lukerem co do oceny gry. Nie ma się co gorączkować towarzyskim meczem. Oczywiście zwycięstwo nadaje rumieńców ale pamiętajmy że w poprzednich latach nie wygrywaliśmy i wtedy mieliśmy na Puchar TIM inne spojrzenie więc więcej obiektywizmu panowie :)

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2009, 13:32

Mi sie strasznie podobał Iago. Chlopak ma duży potencjał i myślę, że w przyszłości może zająć miejscew Camora w pomocy. Lekko stylem gry przypominał mi Inieste ;)

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
eslk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2009, 13:56

nad gopłem pisze:
Luker pisze:No to przeciez napisalem Diego, Camo. (?)

Poza tym, jak ci dwaj beda grac, to chyba nie bedzie gral Giovinco. (?)

A po trzecie czy Marchisio to taki "playmaker" ? Wydawalo mi sie, ze nie. Czy po przyjsciu Melo i Diegu, Marchisio to pilkarz pierwszej jedynastki?
co do tego:

Diego Camoranesi i Sissoko zmieniliby zupełnie grę pomocy, Marchisio i Giovinco póki co są rezerwowymi...

Zgadzam się z Lukerem co do oceny gry. Nie ma się co gorączkować towarzyskim meczem. Oczywiście zwycięstwo nadaje rumieńców ale pamiętajmy że w poprzednich latach nie wygrywaliśmy i wtedy mieliśmy na Puchar TIM inne spojrzenie więc więcej obiektywizmu panowie :)
No ale to nie jest taki prosty rachunek, bo gdyby mogl grac Giovinco to Tiago nie grałby jako trequartista, w skladzie nie byloby Poulsena, etc.

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2009, 13:59

^FAZZI^ pisze:Mi sie strasznie podobał Iago. Chlopak ma duży potencjał i myślę, że w przyszłości może zająć miejscew Camora w pomocy. Lekko stylem gry przypominał mi Inieste ;)
Haha, chciałem napisać dokładnie coś takiego, patrzę na posta powyżej i :lol: . Naprawdę bardzo mi zaimponował, ciągle szukał prostopadłych podań i był bardzo aktywny. Na pozycję "kreatora ofensywy" mamy Diego, Giovinco i ewentualnie Del Piero i Iago oraz drugi Giovinco... Zacnie, zacnie 8)
Generalnie cieszy zwycięstwo w tym turnieju (tak na duchu) i szczególnie wygrana z interem. Mimo że to tak naprawdę mecz o pietruszkę, to po obronie Cesara karnego Iaquinty moje XXXXX było słychać chyba na całym osiedlu :twisted:

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
Reaper

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2009, 14:46

Bardzo dobry mecz z Milanem, z Interem słabo ale najważniejsze zwycięstwo :D Jak większość również i mnie zachwycił Iago, chłopak szukał gry, znakomicie podłączał się do gry, parę fajnych dryblingów i prostopadłych podań. Na + zdecydowanie także:
Chiellini - chyba wraca do swojego poziomu,
De Ceglie - podoba mi się jego przebojowość,
Amauri - reaktywacja :P
Melo - czyści niesamowicie, podoba mi sie jego charakterek :twisted:

Na minus oczywiście Poulsen, widać, że nie brał udziału w przygotowaniach. Chłopak nie łapie taktyki, biega bezproduktywnie, spowalnia akcje, większość podań do tyłu.

Co do Caceresa to jak dla mnie zagrał średnio, dobrze z tyłu, jednak za mało się włączał do akcji ofensywnych. Do tego jeszcze ta wrzutka &#224; la Molinaro, mam nadzieję, że to było ostatni raz :lol:

eslk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2009, 15:46

Mała ciekawostka:

http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... e-shame-on

Wprost niesamowicie się uśmiałem. Tak, dla przypomnienia:

Gruppo Brusco

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2009, 18:36

O jej :płaczę: Co w takim razie powiesz o meczu Juventus-Fiorentina z ubiegłego sezonu?

eslk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2009, 19:01

Mam Ci wyliczac teraz bramki zdobyte przez Inter nieprawidłowo (Adriano ręką?) albo z nieslusznych karnych (jak w meczu z Romą)?

Tak, tego chcesz?

Mourinho akurat nie powinien się odzywac po dwoch ostatnich sezonach jesli chodzi o prace arbitrow, dlatego jego płacze teraz są naprawde żenujące.

Zawidowianin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2009, 19:05

A jakie to błędy popełniali sędziowie na korzyść drużyny prowadzonej przez Mourinho 2 sezony temu?

eslk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2009, 19:19

Zawidowianin pisze:A jakie to błędy popełniali sędziowie na korzyść drużyny prowadzonej przez Mourinho 2 sezony temu?
Nie łap mnie za słówka.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2009, 19:44

Tak jak już wcześniej moi koledzy zauważyli Iago przypomina mi nieco Inieste. Autentycznie. Nasz młodzik posiada również świetny przegląd pola gry i ma ciekawe podanie. Podczas potyczki z Milanem udowodnił to kilkakrotnie. Jestem zadowolony, że Ciro daje szansę gry młodym z trudnym przeciwnikiem.

Obrazek
SadziQ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2009, 19:51

Takze Panowie mozemy sie szykowac na podboj LM.
Gra Iago rowniez mi sie podobala,nie ma co ukrywac.Ladnie gralo juve :)

Obrazek
Obrazek
figc1898

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2009, 00:12

Oczywiście jak wszyscy jestem zadowolony z pierwszego zdobycia Trofeo TIM. Byliśmy najlepsi od mediolańskich ekip a od Milanu już w szczególności. Swoją drogą rossoneri przegrywają mecz za meczem. Ferrara znów mądrze poukładał zespół a miał pewnie dużo myśli bo niektórzy byli na zgrupowaniach reprezentacji narodowych. I proszę nawet jedna myśli mi się nasunęła: idzie wygrać turniej bez Del Piero i Trezegola. Czy też byłoby tak samo jeśli idzie o Ligę Mistrzów czy Coppa Italia :?: Trudne pytanie sobie zadałem a odpowiedzieć by musiał Ferrara. Czy w całej Italii jest zdolniejsza młodzież niż ta z Juve :?: Chyba nie bo zobaczcie czy jakaś drużyna poza Milanem, która ma okrojony skład wrzuca do pierwszej ekipy tyle młodych ludzi co Juve.

Obrazek
Obrazek
Buzol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2009, 04:18

figc1898 pisze:Czy w całej Italii jest zdolniejsza młodzież niż ta z Juve? Chyba nie bo zobaczcie czy jakaś drużyna poza Milanem, która ma okrojony skład wrzuca do pierwszej ekipy tyle młodych ludzi co Juve.
Fakt, ja też dochodzę do wniosku, że mamy najzdolniejszą młodzież, zastanawiam się jednak czy to przez nasz subiektywizm tak uważamy :lol: Nie natknąłem się niestety jeszcze na artykuł rozprawiający o młodzieży w Italii więc nie wiemy jak to widzi osoba postronna.

A co do trofeum to mimo, że mało ważne to jednak cieszy. Jutro natomiast znowu mecz z Milanem :)

Zablokowany