Trofeo TIM 2009: JUVENTUS - Inter 1:1 (k:6:5) / - Milan 2:0
- nad gopłem
- Juventino
co do tego:Luker pisze:No to przeciez napisalem Diego, Camo. (?)
Poza tym, jak ci dwaj beda grac, to chyba nie bedzie gral Giovinco. (?)
A po trzecie czy Marchisio to taki "playmaker" ? Wydawalo mi sie, ze nie. Czy po przyjsciu Melo i Diegu, Marchisio to pilkarz pierwszej jedynastki?
Diego Camoranesi i Sissoko zmieniliby zupełnie grę pomocy, Marchisio i Giovinco póki co są rezerwowymi...
Zgadzam się z Lukerem co do oceny gry. Nie ma się co gorączkować towarzyskim meczem. Oczywiście zwycięstwo nadaje rumieńców ale pamiętajmy że w poprzednich latach nie wygrywaliśmy i wtedy mieliśmy na Puchar TIM inne spojrzenie więc więcej obiektywizmu panowie

Mi sie strasznie podobał Iago. Chlopak ma duży potencjał i myślę, że w przyszłości może zająć miejscew Camora w pomocy. Lekko stylem gry przypominał mi Inieste 

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- eslk
- Juventino
No ale to nie jest taki prosty rachunek, bo gdyby mogl grac Giovinco to Tiago nie grałby jako trequartista, w skladzie nie byloby Poulsena, etc.nad gopłem pisze:co do tego:Luker pisze:No to przeciez napisalem Diego, Camo. (?)
Poza tym, jak ci dwaj beda grac, to chyba nie bedzie gral Giovinco. (?)
A po trzecie czy Marchisio to taki "playmaker" ? Wydawalo mi sie, ze nie. Czy po przyjsciu Melo i Diegu, Marchisio to pilkarz pierwszej jedynastki?
Diego Camoranesi i Sissoko zmieniliby zupełnie grę pomocy, Marchisio i Giovinco póki co są rezerwowymi...
Zgadzam się z Lukerem co do oceny gry. Nie ma się co gorączkować towarzyskim meczem. Oczywiście zwycięstwo nadaje rumieńców ale pamiętajmy że w poprzednich latach nie wygrywaliśmy i wtedy mieliśmy na Puchar TIM inne spojrzenie więc więcej obiektywizmu panowie
- Brutalo
- Juventino
Haha, chciałem napisać dokładnie coś takiego, patrzę na posta powyżej i :lol: . Naprawdę bardzo mi zaimponował, ciągle szukał prostopadłych podań i był bardzo aktywny. Na pozycję "kreatora ofensywy" mamy Diego, Giovinco i ewentualnie Del Piero i Iago oraz drugi Giovinco... Zacnie, zacnie 8)^FAZZI^ pisze:Mi sie strasznie podobał Iago. Chlopak ma duży potencjał i myślę, że w przyszłości może zająć miejscew Camora w pomocy. Lekko stylem gry przypominał mi Inieste
Generalnie cieszy zwycięstwo w tym turnieju (tak na duchu) i szczególnie wygrana z interem. Mimo że to tak naprawdę mecz o pietruszkę, to po obronie Cesara karnego Iaquinty moje XXXXX było słychać chyba na całym osiedlu :twisted:
- Reaper
- Juventino
Bardzo dobry mecz z Milanem, z Interem słabo ale najważniejsze zwycięstwo
Jak większość również i mnie zachwycił Iago, chłopak szukał gry, znakomicie podłączał się do gry, parę fajnych dryblingów i prostopadłych podań. Na + zdecydowanie także:
Chiellini - chyba wraca do swojego poziomu,
De Ceglie - podoba mi się jego przebojowość,
Amauri - reaktywacja
Melo - czyści niesamowicie, podoba mi sie jego charakterek :twisted:
Na minus oczywiście Poulsen, widać, że nie brał udziału w przygotowaniach. Chłopak nie łapie taktyki, biega bezproduktywnie, spowalnia akcje, większość podań do tyłu.
Co do Caceresa to jak dla mnie zagrał średnio, dobrze z tyłu, jednak za mało się włączał do akcji ofensywnych. Do tego jeszcze ta wrzutka à la Molinaro, mam nadzieję, że to było ostatni raz :lol:

Chiellini - chyba wraca do swojego poziomu,
De Ceglie - podoba mi się jego przebojowość,
Amauri - reaktywacja

Melo - czyści niesamowicie, podoba mi sie jego charakterek :twisted:
Na minus oczywiście Poulsen, widać, że nie brał udziału w przygotowaniach. Chłopak nie łapie taktyki, biega bezproduktywnie, spowalnia akcje, większość podań do tyłu.
Co do Caceresa to jak dla mnie zagrał średnio, dobrze z tyłu, jednak za mało się włączał do akcji ofensywnych. Do tego jeszcze ta wrzutka à la Molinaro, mam nadzieję, że to było ostatni raz :lol:
- eslk
- Juventino
Mała ciekawostka:
http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... e-shame-on
Wprost niesamowicie się uśmiałem. Tak, dla przypomnienia:
http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... e-shame-on
Wprost niesamowicie się uśmiałem. Tak, dla przypomnienia:
- Gruppo Brusco
- Interista
O jej :płaczę: Co w takim razie powiesz o meczu Juventus-Fiorentina z ubiegłego sezonu?
- eslk
- Juventino
Mam Ci wyliczac teraz bramki zdobyte przez Inter nieprawidłowo (Adriano ręką?) albo z nieslusznych karnych (jak w meczu z Romą)?
Tak, tego chcesz?
Mourinho akurat nie powinien się odzywac po dwoch ostatnich sezonach jesli chodzi o prace arbitrow, dlatego jego płacze teraz są naprawde żenujące.
Tak, tego chcesz?
Mourinho akurat nie powinien się odzywac po dwoch ostatnich sezonach jesli chodzi o prace arbitrow, dlatego jego płacze teraz są naprawde żenujące.
- Zawidowianin
- Juventino
A jakie to błędy popełniali sędziowie na korzyść drużyny prowadzonej przez Mourinho 2 sezony temu?
- figc1898
- Juventino
Oczywiście jak wszyscy jestem zadowolony z pierwszego zdobycia Trofeo TIM. Byliśmy najlepsi od mediolańskich ekip a od Milanu już w szczególności. Swoją drogą rossoneri przegrywają mecz za meczem. Ferrara znów mądrze poukładał zespół a miał pewnie dużo myśli bo niektórzy byli na zgrupowaniach reprezentacji narodowych. I proszę nawet jedna myśli mi się nasunęła: idzie wygrać turniej bez Del Piero i Trezegola. Czy też byłoby tak samo jeśli idzie o Ligę Mistrzów czy Coppa Italia
Trudne pytanie sobie zadałem a odpowiedzieć by musiał Ferrara. Czy w całej Italii jest zdolniejsza młodzież niż ta z Juve
Chyba nie bo zobaczcie czy jakaś drużyna poza Milanem, która ma okrojony skład wrzuca do pierwszej ekipy tyle młodych ludzi co Juve.

- Buzol
- Juventino
Fakt, ja też dochodzę do wniosku, że mamy najzdolniejszą młodzież, zastanawiam się jednak czy to przez nasz subiektywizm tak uważamy :lol: Nie natknąłem się niestety jeszcze na artykuł rozprawiający o młodzieży w Italii więc nie wiemy jak to widzi osoba postronna.figc1898 pisze:Czy w całej Italii jest zdolniejsza młodzież niż ta z Juve? Chyba nie bo zobaczcie czy jakaś drużyna poza Milanem, która ma okrojony skład wrzuca do pierwszej ekipy tyle młodych ludzi co Juve.
A co do trofeum to mimo, że mało ważne to jednak cieszy. Jutro natomiast znowu mecz z Milanem