Felipe Melo
- JuveR
- Juventino
Prawie oplułem monitor ze śmiechu jak przeczytałem tego newsa na stronie barcy :lol: Przecież w tym newsie jest pomieszane z poplątanym. Po co to zdjęcie Ferrary skoro wypowiada się Ferrari. W pierwszym akapicie są słowa Ferrariego (pomijam to, że całkiem przeinaczone). A ten drugi akapit to do czego? Tam już są znowu słowa Ferrary o tym, że będziemy grać 4 obrońcami. Ładnie,ładnie...Azrael_Juve pisze:Ferrara to jeszcze nie Ferrari...[RA]MACIUS pisze:czy oby na pewno ?^FAZZI^ pisze:
Ciro nic takiego nie mówił
nie mogłem już znaleźć newsa na JP ale podam Ci ze strony Barcy![]()
To jednak kwestia drugorzędna kto to powiedział, ważne, że najprawdopodobniej będziemy grali jak Barca 4-3-3 tyle że u nas to będzie raczej 4-3-1-2.
- Kamil_on
- Juventino
Wracając do transferu Melo, to osobiście nie jestem do niego przekonany. Boję się, że okaże się kolejnym, wielkim niewypałem Juventusu. Szczerze mówiąc, to po transferach Tiago i Poulsena, żaden środkowy pomocnik na świecie nie wzbudza u mnie wystarczającego zaufania w perspektywie występów dla Juventusu. Mam nadzieje, że Felipe Melo udowodni, że jest wart tych pieniędzy i nieco uspokoi moje sumienie 

"Przejście do Juventusu, klubu, w którym pracuje się najciężej na świecie, to był wielki postęp. Wspiąłem się na poziom, którego nie osiągnąłbym nigdzie indziej" - Zinedine Zidane
- Kamex22
- Juventino
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=6569
Nie jestem jakims filologiem, ale czy tam jest napisane ze jeszcze nie jest oficjalnie?
Nie jestem jakims filologiem, ale czy tam jest napisane ze jeszcze nie jest oficjalnie?

- Lypsky
- Juventino
O to, że Melo będzie niewypałem nie martwiłbym się, bardziej niepokoi mnie to czy rzeczywiście wszystko jest tak blisko jak donoszą media.
http://www.acffiorentina.pl/?news=1681
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- Azrael
- Juventino
Znowu ponoć jesteśmy już ugadani, wszystko pięknie, tylko jako, że Juve jest spółką akcyjną musi przestrzegać jakichś dziwnych terminów i nie może od razu ogłaszać takich ruchów transferowych, bo łamaliby prawo i działali na niekorzyść spółki. Coś w ten deseń.Kamex22 pisze:http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=6569
Pozdrawiam!
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Gigli jednym słowem tonuje wszelkie zapały kibiców twierdząc, że nie wszystko jest jeszcze dogadane w 100% i dopinane są ostatnie szczegóły... Ponoć mają się odbyć kolejne spotkania z zarządem Fiołków... Jednak i tak mu nie wierzę :lol:Kamex22 pisze:http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=6569
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Dokładnie coś takiego. Zresztą, żeby tu nie owijać w bawełnę, po słowach Gigliego jestem tym bardziej pewny, że to co wypisują od rana we włoskich gazetach jest prawdą. Nie dość, że wreszcie mamy oficjalne potwierdzenie ze strony kogoś z naszego klubu, że interesujemy się Melo to jeszcze faktycznie nasz prezes zdaje się wypowiadać w tonie jakby jak najszybciej chciał ogłosić to, że Brazylijczyk jest naszym nowym nabytkiem. Jak zwykle oczywiście są te mowy o dograniu pewnych szczegółów, ale to samo było też w przypadku Diego (też wszyscy już byli praktycznie pewni, że będzie u nas, ale jeszcze nie mogliśmy o tym oficjalnie poinformować). Czuję, że naprawdę będzie dobrze.Azrael_Juve pisze:Znowu ponoć jesteśmy już ugadani, wszystko pięknie, tylko jako, że Juve jest spółką akcyjną musi przestrzegać jakichś dziwnych terminów i nie może od razu ogłaszać takich ruchów transferowych, bo łamaliby prawo i działali na niekorzyść spółki. Coś w ten deseń.Kamex22 pisze:http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=6569
- Lypsky
- Juventino
Ta sama wypowiedź w wersji ang.
http://goal.com/en/news/10/italy/2009/0 ... lo-deal-is
Dla mnie niezwykle istotną kwestią jest to, że działacze Violi "kłamali" mówiąc, iż w najbliższym czasie nie mają zaplanowanych spotkań. Negocjacje w toku, pozostaje czekać.
http://goal.com/en/news/10/italy/2009/0 ... lo-deal-is
Dla mnie niezwykle istotną kwestią jest to, że działacze Violi "kłamali" mówiąc, iż w najbliższym czasie nie mają zaplanowanych spotkań. Negocjacje w toku, pozostaje czekać.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- Gigi Buffon
- Juventino
Jak podało Sky Sport Italia, Juventus Turyn pozyskał z Fiorentiny Felipe Melo.
Zdaniem włoskich mediów, Stara Dama zapłaci za Brazylijczyka 20 mln euro i dodatkowo odda Marco Marchionniego. Transfer ma zostać oficjalnie ogłoszony w czwartek.
Melo, który podpisał niedawno nową umowę z Fiorentiną, miał w kontrakcie zapisaną klauzulę odejścia w wysokości 25 mln euro. Piłkarzem interesował się także Arsenal. Przed kilkoma dniami na stronie internetowej Fiorentiny pojawiła się informacja, że jedynym klubem, który pytał o Melo jest Arsenal.
Fiorentina była gotowa sprzedać Brazylijczyka do Arsenalu, jeśli w zamian otrzymałaby Emmanuela Eboue.
Jak podaje Sky Sport, Melo podpisał z Juventusem 5 - letni kontrakt i rocznie będzie zarabiał 2,6 mln euro.
(goal.com)
Oficjalne ogłoszenie już jutro . I oby tak się stało . Choć ja osobiście nie wiem czy jest wart tych pieniędzy ,ale jeśli jest to musimy zapłacić jeśli chcemy pokazać miejsce Interowi 8)
Z D'Agostino też Gigli mówił ,że są bardzo blisko z Udinese zgody na transfer ,a jak wyszło .... :roll:
Ale ja czekam do jutra i mam nadzieję ,że to co pisze goal.com jest prawdą .
Zdaniem włoskich mediów, Stara Dama zapłaci za Brazylijczyka 20 mln euro i dodatkowo odda Marco Marchionniego. Transfer ma zostać oficjalnie ogłoszony w czwartek.
Melo, który podpisał niedawno nową umowę z Fiorentiną, miał w kontrakcie zapisaną klauzulę odejścia w wysokości 25 mln euro. Piłkarzem interesował się także Arsenal. Przed kilkoma dniami na stronie internetowej Fiorentiny pojawiła się informacja, że jedynym klubem, który pytał o Melo jest Arsenal.
Fiorentina była gotowa sprzedać Brazylijczyka do Arsenalu, jeśli w zamian otrzymałaby Emmanuela Eboue.
Jak podaje Sky Sport, Melo podpisał z Juventusem 5 - letni kontrakt i rocznie będzie zarabiał 2,6 mln euro.
(goal.com)
Oficjalne ogłoszenie już jutro . I oby tak się stało . Choć ja osobiście nie wiem czy jest wart tych pieniędzy ,ale jeśli jest to musimy zapłacić jeśli chcemy pokazać miejsce Interowi 8)
Z D'Agostino też Gigli mówił ,że są bardzo blisko z Udinese zgody na transfer ,a jak wyszło .... :roll:
Ale ja czekam do jutra i mam nadzieję ,że to co pisze goal.com jest prawdą .
Milan prawie jak Juve ! Prawie robi wielką różnicę
- GrandeAle
- Juventino
Nie dam głowy, ale z tego co mi się wydaje, to w przypadku Diego nie mógł zostac ogłoszony oficjalnie przed 1.07, czyli oficjalnym terminem otwarcia okna transferowego. W przypadku Melo raczej już o to się nie rozbija, bo okno transferowe trwa.
Wydaje mi się, że tak było ponieważ akcje klubu - spółki akcyjnej mogłyby za mocno skoczyc w górę podczas gdy zawodnik nie mógł byc jeszcze oficjalnie zaprezentowany. Pewnie przepisy giełdowe regulowały ówczesne zdarzenia.
Przypuszczam więc, że ewentualne niepotwierdzanie informacji o transferze Melo nie wynikają z bycia S.A. Myślę, że po prostu faktycznie próbują dopiąc ten zakup. Jeśli to się faktycznie stanie, to już tylko podrasowac obronę i WYMIATAMY !!!!
Wydaje mi się, że tak było ponieważ akcje klubu - spółki akcyjnej mogłyby za mocno skoczyc w górę podczas gdy zawodnik nie mógł byc jeszcze oficjalnie zaprezentowany. Pewnie przepisy giełdowe regulowały ówczesne zdarzenia.
Przypuszczam więc, że ewentualne niepotwierdzanie informacji o transferze Melo nie wynikają z bycia S.A. Myślę, że po prostu faktycznie próbują dopiąc ten zakup. Jeśli to się faktycznie stanie, to już tylko podrasowac obronę i WYMIATAMY !!!!
- stahoo
- Juventino
Taka mała dygresja.Lypsky pisze:O to, że Melo będzie niewypałem nie martwiłbym się, bardziej niepokoi mnie to czy rzeczywiście wszystko jest tak blisko jak donoszą media.
1 lipca o 13:00 pojawiła się informacja, że Lyon dementuje pogłoski o odejściu Benzemy i zrywa negocjacje.
Tego samego dnia o 18:00 na oficjalnej stronie Realu i Lyonu pojawiły sie informcje o odejściu Francuza.
Ja wierzę

- JuveR
- Juventino
Teraz było podobnie. Zarząd Fiorentiny zapierał się, że nie prowadzi żadnych negocjacji i że żadne nie są planowane. A tu w nocy pojawiają się newsy o transferze Melo do Juve, a na następny dzień Gigli mówi że negocjacje trwają. Ja również wierzęstahoo pisze:Taka mała dygresja.Lypsky pisze:O to, że Melo będzie niewypałem nie martwiłbym się, bardziej niepokoi mnie to czy rzeczywiście wszystko jest tak blisko jak donoszą media.
1 lipca o 13:00 pojawiła się informacja, że Lyon dementuje pogłoski o odejściu Benzemy i zrywa negocjacje.
Tego samego dnia o 18:00 na oficjalnej stronie Realu i Lyonu pojawiły sie informcje o odejściu Francuza.
Ja wierzę

- artur_89
- Juventino
- Podziekował: 21 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Fiora chce to załatwić dosyć cicho, żeby kibice czasem za bardzo nie szaleli, mam nadzieję, że wieczorem lub jutro najpóźniej, Melo oficjalnie będzie nasz 

- Kultek
- Juventino