Kara dla Juve za rasistowskie zachowanie wobec Balotelliego
- LordJuve
- Juventino
Einstein był tutaj podany jako przykład do tezy, jednak nie był on rasistą, nie wiem więc dlaczego wspominasz o nim w tym miejscu, skoro jego nazwisko pojawiło się przy okazji czego innego niż przytaczania JEDNEGO inteligentnego rasisty.belial pisze:stawianie w jednym szeregu Einsteina tak jak ktos wczesniej podal i polityka jest jakims nieporozumieniem... historia nie raz pokazala ze aby zostac politykiem wcalne inteligencja grzeszyc nie trzeba.
- skwarkowsky
- Juventino
@belial: pierwszy z brzegu - Churchill. I nie mów mi, że żeby zostać premierem ZJ.K. nie trzeba być inteligentnym 
Na świecie są setki tysięcy doktorów, profesorów i innych 'wykształciuchów', którzy są rasistami. I nic w tym dziwnego - każdy ma swoje osobiste poglądy, ci inteligentni również.

Na świecie są setki tysięcy doktorów, profesorów i innych 'wykształciuchów', którzy są rasistami. I nic w tym dziwnego - każdy ma swoje osobiste poglądy, ci inteligentni również.
- Łukasz
- Juventino
Wykształconych idiotów nie brakuje, to fakt.skwarkowsky pisze:Na świecie są setki tysięcy doktorów, profesorów i innych 'wykształciuchów', którzy są rasistami. I nic w tym dziwnego - każdy ma swoje osobiste poglądy, ci inteligentni również.
A propos tej całej dyskusji - tak mi się przypomniało.
Niggars Family:
(od 1:36)
Polecam.
- Lypsky
- Juventino
Co ma mnie zaboleć? Nie bardzo rozumiem do czego pijesz, nadal twierdze, że mówienie rasizm=<brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, inteligencja=tolerancja jest totalnym bełkotem. Ty walcz o prawa czarnych, żółtych i zielonych, mam to gdzieś.belial pisze:Lypsky: zabolalo?
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- belial
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Lord_ Juve: dlatego pisze, iz jest to glupi przyklad 
2) Jak widac nawet zeby zostac prezydentem USA nie trzeba grzeszyc inteligencja. (B. Clinton, G. Bush)
Podajac przyklady z przeszlosci, rownie dobrze mozecie pisac ze palenie niewiernych na stosie jest OK bo wszystkowiedzacy najlepiej kosciol katolicki to praktykowal.
mowimy o tu i teraz, jestesmy cywilizowanym spoleczenstwem, ktore chyba powinno umiec odroznic dobro od zla. Po raz ostatni to pisze - czepianie sie kogos dlatego ze ma inny kolor skory to GLUPOTA, z tego wzgledu ze osoba ta nie ma na to zadnego wplywu.
Prosciej sie nie da, jezeli ktos teraz nie zalapal, to teza moja jak i poprzednikow piszacych o tym ze trzeba byc prostakiem aby byc rasista tylko sie potwierdza.

1) Realia w ktorych zyl Churchill w pewien sposob go usprawiedliwiaja - zyl w czasach swietnosci apartheid'u, ktory dzieki temu ze ludzie wreszcie zrozumieli pewne rzeczy zostal zniesiony.skarkowsky pisze:@belial: pierwszy z brzegu - Churchill. I nie mów mi, że żeby zostać premierem ZJ.K. nie trzeba być inteligentnym
2) Jak widac nawet zeby zostac prezydentem USA nie trzeba grzeszyc inteligencja. (B. Clinton, G. Bush)
Podajac przyklady z przeszlosci, rownie dobrze mozecie pisac ze palenie niewiernych na stosie jest OK bo wszystkowiedzacy najlepiej kosciol katolicki to praktykowal.

Prosciej sie nie da, jezeli ktos teraz nie zalapal, to teza moja jak i poprzednikow piszacych o tym ze trzeba byc prostakiem aby byc rasista tylko sie potwierdza.
Lypsky pisze:nadal twierdze, że mówienie rasizm=<brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, inteligencja=tolerancja jest totalnym bełkotem
Ostatnio zmieniony 21 kwietnia 2009, 23:15 przez belial, łącznie zmieniany 1 raz.
- Gherrick
- Juventino
1) Realia w ktorych zyl Churchill w pewien sposob go usprawiedliwiaja - zyl w czasach swietnosci apartheid'ubelial pisze:Lord_ Juve: dlatego pisze, iz jest to glupi przyklad
[quote="skarkowsky"@belial: pierwszy z brzegu - Churchill. I nie mów mi, że żeby zostać premierem ZJ.K. nie trzeba być inteligentnym
2) Jak widac nawet zeby zostac prezydentem USA nie trzeba grzeszyc inteligencja.

Palenie na stosie? Zły przykład. Ja np. żałuję że to nie jest praktykowane, ale nie chodzi mi o palenie niewiernych. Jednak spalenie dużej grupy bezmózgich dresów, bandytów, zbrodniarzy, terrorystów + żałosnych emo, różowych panienek i całego tałatajstwa któremu brak rozumu, byłoby z korzyścią dla ludzkości. Patrząc zwłaszcza na polskie społeczeństwo które powodowane jest trendami, albo tym co usłyszą w TV lub po prostu ignorancją lub <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, myślę że z 50% z nich można by odstrzelić w kosmos albo zesłać na wyspę pełną dzikich ludożerców zupełnie bez szkody dla reszty. To taka dygresja. Żeby nie było że jestem rasistą, bo obrażania ludzi o innym kolorze skóry nie pochwalam ale mówię raz jeszcze: nie ma znaczenia że ma on inny kolor skóry, gdyby był pochodzenia Belgijskiego i był biały - oberwałby tak samo od kiboli !
- paku
- Juventino
A czy śpiewania "Nie ma czarnego Włocha" jest rasistowskie ? Teraz mnie naszła taka myśl 
Przecież równie dobrze można zaśpiewać "Nie ma białego Nigeryjczyka". To też będzie rasizm ?

Przecież równie dobrze można zaśpiewać "Nie ma białego Nigeryjczyka". To też będzie rasizm ?
W życiu nie raz będziesz chciał się zabawić z taką różową panienkąGherrick pisze:różowych panienek

- Juve Master
- Juventino
Mógłbyś jaśniej? Piszę pracę o roli Churchilla w ustalaniu granic polskich i przeczytałem na ten temat kilka książek, zaliczając do nich 2 biografie tego Pana i jedną nazwijmy to autobiografię zatytułowaną "The Second World War" (Fragmentami oczywiście) i nigdzie ale to nigdzie nie natknąłem się na żadne przejawy dyskryminacji na tle rasowym. Wiem o sufrażystkach, laburzystach, komunistach, nazistach, ale o tym, że Churchill był rasistą ?skwarkowsky pisze:@belial: pierwszy z brzegu - Churchill. I nie mów mi, że żeby zostać premierem ZJ.K. nie trzeba być inteligentnym![]()
Proszę o niezwłoczne oświecenie.
- Gherrick
- Juventino
Raczej wątpliwe... ^^ Miałem kilka razy okazję, i ani raz nie poczułem takiej potrzeby xd Gardzę takimi... lepsza żadna niż taka, wolę poczekać na normalną, mądrą, inteligentną dziewczynę niż różową blacharę.paku pisze:A czy śpiewania "Nie ma czarnego Włocha" jest rasistowskie ? Teraz mnie naszła taka myśl
W życiu nie raz będziesz chciał się zabawić z taką różową panienkąGherrick pisze:różowych panienek

A co do rasistowskich śpiewów, to kolejny przykład na polityczną poprawność :doh: Z jednej strony rozumiem obostrzenia, z drugiej.... czy Ci co dają te wyroki, naprawdę nie widzą co czynią?

- belial
- Juventino
o zgrozo! stawiaja czarnego czlowieka na rowni z bialym! skandal!Gherrick pisze:Z jednej strony rozumiem obostrzenia, z drugiej.... czy Ci co dają te wyroki, naprawdę nie widzą co czynią?
- Gherrick
- Juventino
Gdyby był Rosjaninem/Belgiem/Szwedem z pochodzenia... i tak samo by mu śpiewali, to też poleciałby z płaczem do mediów? Wątpię. Oni są po prostu nadwrażliwi.belial pisze:o zgrozo! stawiaja czarnego czlowieka na rowni z bialym! skandal!Gherrick pisze:Z jednej strony rozumiem obostrzenia, z drugiej.... czy Ci co dają te wyroki, naprawdę nie widzą co czynią?
- Lypsky
- Juventino
Na początek ubiegaj się o urząd prezydenta RP, drugiego tak inteligentnego nie znajdziemy na całym świecie.belial pisze: 2) Jak widac nawet zeby zostac prezydentem USA nie trzeba grzeszyc inteligencja. (B. Clinton, G. Bush)
Jeśli na podstawie stosunku do czarnoskórych (czy żółtych) potrafisz ocenić inteligencję człowieka to gratuluję sprytu.
Zapewne masz mnie za rasistę, gdyż wyraziłem swoje zdanie, a raczej nie zgodziłem się z tym, że murzyni są biedni, a rasiści to kretyni zamieszkujący jaskinie :lol:
pozdro 600
ps.
nie uważam, że rasizm jest dobry :*
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- skwarkowsky
- Juventino
http://www.guardian.co.uk/world/2005/ja ... rica.sudanJuve Master pisze:Mógłbyś jaśniej? Piszę pracę o roli Churchilla w ustalaniu granic polskich i przeczytałem na ten temat kilka książek, zaliczając do nich 2 biografie tego Pana i jedną nazwijmy to autobiografię zatytułowaną "The Second World War" (Fragmentami oczywiście) i nigdzie ale to nigdzie nie natknąłem się na żadne przejawy dyskryminacji na tle rasowym. Wiem o sufrażystkach, laburzystach, komunistach, nazistach, ale o tym, że Churchill był rasistą ?
Proszę o niezwłoczne oświecenie.
http://www.pcworks.demon.co.uk/magazine ... nstonc.htm
http://www.buzzle.com/editorials/12-8-2002-31795.asp + komentarze
to tylko wierzchołek góry lodowej, nie chce mi sie szukac po ksiazkach, bo bym poznajdywał ciekawe fragmenty, ale po prostu mi sie dzisia nie chce

- belial
- Juventino
A co mieli spiewac wtedy? Rosjanin nie bedzie Wlochem? Belg nie bedzie Szwedem? Nie bardzo rozumiem twojego toku myslenia... Co innego jakby zaspiewali "Balotelli - nigdy nie bedziesz Wlochem" - wtedy mozna od biedy bronic tezy ze nie o kolor skory im chodzi, tylko o korzenie. Bo w tej chwili we wloszech pewnie jest sporo czarnoskorych ludzi, ktorych rodzice od wielu pokolen zyja we Wloszech. I co teraz, nie sa Wlochami?Gherrik pisze:Gdyby był Rosjaninem/Belgiem/Szwedem z pochodzenia... i tak samo by mu śpiewali, to też poleciałby z płaczem do mediów? Wątpię. Oni są po prostu nadwrażliwi.
czytales moja przedostatnia wypowiedz? nawet dla ulatwienia podkreslilem i pogrubilem o co mi chodzi, i dlaczego uwazam tak a nie inaczej. jesli masz w tej kwesti jakis kontr-argument to z przyjemmnoscia przeczytam.Lypsky pisze:Jeśli na podstawie stosunku do czarnoskórych (czy żółtych) potrafisz ocenić inteligencję człowieka to gratuluję sprytu.
i tu sie zgadzamyLypsky pisze: nie uważam, że rasizm jest dobry :*

Ostatnio zmieniony 22 kwietnia 2009, 00:06 przez belial, łącznie zmieniany 1 raz.
- Pontius21
- Milanista
a co , on już siedział ? bo powinien za propagowanie treści faszystowskich , pomijając aspekt moralny to po prostu niezgodne z prawem .Kamex22 pisze:Jak tak czasem czytam forum to tutaj polowa powinna "siedziec" za rasizm (uklony w strone juvelucka)
trochę strasznie się czyta ten temat , widzę gości deklarujących gotowość do rasistowskich zachowań w razie gdyby Balotelli "zasłużył swoim zachowaniem " , ale tak w ogóle to co on takiego zrobił ? Oglądałem mecz na żywo i wtedy nie zauważyłem nic złego w jego zachowaniu , dopiero dzisiaj znalazłem w necie gorzkie żale sfrustrowanego Legro że go dwa razy kopnął i kiwał Tiago przy aucie ( TO WSZYSTKO ?! , o to całe oburzenie ? o sytuacje których jest na pęczki przez cały sezon ? ) .
Nawet jeśli naprawdę by zasługiwał swoim zachowaniem na jakieś ubliżanie , banda oszołomów nie ma prawa jechać mu po kolorze skóry na który nie ma wpływu i odmawiać mu prawa do identyfikowania się z krajem w którym żyje od najwcześniejszych lat dzieciństwa i z którego ma kochających rodziców którzy go przygarnęli i wychowali we włoskiej kulturze i mentalności. Balotelli jest 100 % - owym Włochem niezależnie czy to się podoba nazi - genetykom jak np ten zbanowany Abdul , czy nie. On tylko wygląda inaczej niż większość Włochów , wyróżnia się na tej zasadzie jak wyróżnia się rudy Włoch albo blondyn , a o jego przynależności do narodu świadczy tylko wychowanie i jego wewnętrzne poczucie tej przynależności.
Porównywanie jego sytuacji do np Rogera świadczy o głupocie , i nie ma sensu w to wnikać .
Na koniec dodam że podobały mi się jego słowa " jestem bardziej Włochem niż kibice Juve " , może to właśnie one są najlepszym dowodem popierającym moje zdanie.
P.S. zapomniałem o jednym wątku , gołym okiem widać że jad toczony przez niektórych na temat Balotelliego który tak naprawdę nic takiego nie zrobił ma swoje źródło w rozczarowaniu i frustracji tym meczem , tym sezonem , tą sytuacją itp ... piłakrze zaczęli , kibice podchwycili
Ostatnio zmieniony 22 kwietnia 2009, 00:13 przez Pontius21, łącznie zmieniany 1 raz.