Serie A (13): Inter 1-0 JUVENTUS
Jestem fanem Alexa. Owszem... Ale jeszcze bardziej zalezy mi na dobrze zespolu. A po Twoich wypowiedziach, widac, ze bardziej zalezy Ci na dobrej grze Ibry niz Juve..._Jah pisze:Najlepszy jest Totti! :lol:
Najbardziej bawią mnie te posty, w których ktoś przedstawia mi sylwetkę Del Piero. Fani Alexa to jednak mają coś z <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.
BTW.
Czy ja Cie obrazam? Skoro nie umiesz podac sensownego argumentu "dlaczego mamy cos z <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>", tzn. zes szczeniak i jak cos nie idzie to trzeba siegnac po ciezszy arsenal slowek? :?
#FinoAllaFine
#WeAreOne
#WeAreOne
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
http://www.solojuve.com/index.php?optio ... temid=1214
Znalazłem coś wartego uwagi :-D
Swoją drogą nie ma co podważać umiejętności Ibry-to zawodnik o wielkich możliwościach.Tak się jednak składa,że inter w chwili obecnej może się pochwalić grą tylko tego zawodnika...Reszta gra przeciętnie i nie ma się co oszukiwać.Bukmacherzy obstawiają większe szansę na zwycięstwo interu,jednak oni nie przykładają większej uwagi do aktualnej formy zespołu...Juventus jest obecnie w optymalnej dyspozycji i odważę się stwierdzić,że wynik tego spotkania leży tylko i wyłącznie w naszych rękach...Jeśli zagramy na podobnym poziomie,co w obu meczach z Realem,Romą czy chociażby ostatnio z Genoą,to 3 punkty są nasze.inter nie prezentuje w chwili obecnej nic ciekawego i sam Zlatan oraz publika mogą mu nie wystarczyć na rozpędzony zespół z Turynu.I niech mi tylko nikt nie pisze,że ekipa z Mediolanu wygrała ostatnio z Palermo,bo oglądałem ten mecz i trzeba przyznać wprost,że inter zaczął grać w miarę dobrze dopiero wtedy,gdy Palermo spuściło z tonu po utracie pierwszej bramki...W pierwszej połowie to ekipa z południa miała o wiele więcej okazji i grała zwyczajnie lepiej...Mam nadzieję,że jutro ukochane Juve pokaże interowi miejsce w szeregu-liczę też na piękny obrazek przedstawiający wyraz twarzy Mourinho po przegranym meczu...
Znalazłem coś wartego uwagi :-D
Swoją drogą nie ma co podważać umiejętności Ibry-to zawodnik o wielkich możliwościach.Tak się jednak składa,że inter w chwili obecnej może się pochwalić grą tylko tego zawodnika...Reszta gra przeciętnie i nie ma się co oszukiwać.Bukmacherzy obstawiają większe szansę na zwycięstwo interu,jednak oni nie przykładają większej uwagi do aktualnej formy zespołu...Juventus jest obecnie w optymalnej dyspozycji i odważę się stwierdzić,że wynik tego spotkania leży tylko i wyłącznie w naszych rękach...Jeśli zagramy na podobnym poziomie,co w obu meczach z Realem,Romą czy chociażby ostatnio z Genoą,to 3 punkty są nasze.inter nie prezentuje w chwili obecnej nic ciekawego i sam Zlatan oraz publika mogą mu nie wystarczyć na rozpędzony zespół z Turynu.I niech mi tylko nikt nie pisze,że ekipa z Mediolanu wygrała ostatnio z Palermo,bo oglądałem ten mecz i trzeba przyznać wprost,że inter zaczął grać w miarę dobrze dopiero wtedy,gdy Palermo spuściło z tonu po utracie pierwszej bramki...W pierwszej połowie to ekipa z południa miała o wiele więcej okazji i grała zwyczajnie lepiej...Mam nadzieję,że jutro ukochane Juve pokaże interowi miejsce w szeregu-liczę też na piękny obrazek przedstawiający wyraz twarzy Mourinho po przegranym meczu...
- Niasty
- Juventino
Swoją drogą nie ma co podważać umiejętności Ibry-to zawodnik o wielkich możliwościach.Tak się jednak składa,że inter w chwili obecnej może się pochwalić grą tylko tego zawodnika...
Bez przesady :doh: Widziałeś chociaż Maicona w akcji? W tym sezonie to jeden z najlepszych piłkarzy Seria A, Samuel po kontuzji też gra bardzo dobrze. Fakt, rozegrał dopiero dwa mecze, ale jakie! :shock: Na pewno Amauriemu i Del Piero nie będzie łatwo w pojedynkach z nim.
Do tego wszystkiego dodałbym jeszcze chociażby Cambiasso i Julio Cesara i mamy ekipę, która może "pochwalić się grą tylko jednego zawodnika" :roll:
- forzaragazzi
- Interista
Smiac mi sie chce - "napastnika rozlicza sie z bramek i kropka", "jakies tam asysty" itd. Smiech na sali :rotfl: Napastnika jak i kazdego innego piłkarza rozlicza sie z dobrej gry. Z niczego innego. Zazwyczaj kiedy napastnik gra dobrze to strzela duzo goli, pomocnicy maja asysty, obroncy przechwyty, a bramkarze malo wpuszczonych bramek. Ale gra jak zycie nie jest czarno-biala i nie wmowicie mi ze np Borriello jest lepszym napastnikiem bo strzelił wiecej bramek w poprzednim sezon. Tak samo Lucarrelli - co z tego ze strzelał bramke za bramka jak i tak nie gral w zadnym porzadnym klubie i nie zaistanial w reprezentacji? Inny przyklad - Suazo - był wicekrolem strzelcow czy jakos tak - w Interze sie nie sprawdził. Dlaczego? bo był słabszy od chcociazby Ibry ktory strzelał tak mało bramek. W tej chwili Ibra jest najbardziej dominujacym graczem w seriea i nie widze gracza od ktorego w meczu zalezaloby tak wiele.
- Marcin_ACM
- Milanista
rozwaliles mnie powyzszym stwierdzeniem :rotfl:mrozzi pisze: Bukmacherzy obstawiają większe szansę na zwycięstwo interu,jednak oni nie przykładają większej uwagi do aktualnej formy zespołu...
- mrozzi
- Juventino
Ma to oczywiście wpływ na wysokość stawki,ale ostatecznie zmiana kursu nie zmienia się diametralnie kolego :-D Wystarczy spojrzeć,że pomimo fatalnej wcześniej gry Romy,stawiana ona była w roli faworyta w większości spotkań :lol: Śmiać się zatem powinieneś,ale ze swojej niewiedzy 8)
A wracając do tematu interu-zgodzę się,że dobrze gra obecnie Maicon,jednak,jak pewnie zauważyłeś,NIE MA ON TAKIEGO WPŁYWU NA GRĘ JAK IBRA.Zlatan jedynie wyróżnia się znacząco spośród swoich kolegów,zatem stąd właśnie moje wcześniejsze stwierdzenie
A wracając do tematu interu-zgodzę się,że dobrze gra obecnie Maicon,jednak,jak pewnie zauważyłeś,NIE MA ON TAKIEGO WPŁYWU NA GRĘ JAK IBRA.Zlatan jedynie wyróżnia się znacząco spośród swoich kolegów,zatem stąd właśnie moje wcześniejsze stwierdzenie

- forzaragazzi
- Interista
Co jak co ale bardziej obiektywnych obserwatorow od bukow po prostu nie ma.Marcin_ACM pisze:rozwaliles mnie powyzszym stwierdzeniem :rotfl:mrozzi pisze: Bukmacherzy obstawiają większe szansę na zwycięstwo interu,jednak oni nie przykładają większej uwagi do aktualnej formy zespołu...
- JuventinoPS
- Juventino
Pamiętam statystyki przed meczem na San Siro, gdzie Juventusowi matematycznie dawano zero procent na zwycięstwo. Co się później stało, wie każdy. Interiści, tak liczni na naszym forum po prostu zamilkli.
- Pilekww
- Juventino
Dla mnie jeden z ważniejszych meczy w sezonie, fakt nie da nam zwycięstwa ligi, zadnego pucharu, ale wielka, przeolbrzymią satysfakcję. Osobiście będę czerpał więką przyjemność z pokonania Interu.
Naszych zawodników nie trzeba motywować, na mecze o stawkę mobilizują sie wyśmienicie.
Plusów mamy wiele, forma była i właśnie jedyna moja obawa to przerwa reprezentacyjna, która czasem wpływa źle na zawodników. Mam nadzieje ze nie stracimy dobrej dyspozycji.
Licze na Alexa i reszte starej gwardii.
Wszystkiego najlepszego obronie bo był taki mecz Juve - Inter ze jedyną możliwości na zatrzymanie Zlatana był faul (jeszcze grał u nas). Mimo wszytsko trzeba uważać na przeciwnika bo mają paru kolesi którzy potrafią namotać. Jednym z nich jest Murinho, chociaż jak mówic o genialnej taktyce w tym sezonie to chyba częściej wspominany jest Ranieri.
Chłopaki powodzenia, zostawcie serce na boisku!
FORZA JUVENTUS :!: :!: :!:
Naszych zawodników nie trzeba motywować, na mecze o stawkę mobilizują sie wyśmienicie.
Plusów mamy wiele, forma była i właśnie jedyna moja obawa to przerwa reprezentacyjna, która czasem wpływa źle na zawodników. Mam nadzieje ze nie stracimy dobrej dyspozycji.
Licze na Alexa i reszte starej gwardii.
Wszystkiego najlepszego obronie bo był taki mecz Juve - Inter ze jedyną możliwości na zatrzymanie Zlatana był faul (jeszcze grał u nas). Mimo wszytsko trzeba uważać na przeciwnika bo mają paru kolesi którzy potrafią namotać. Jednym z nich jest Murinho, chociaż jak mówic o genialnej taktyce w tym sezonie to chyba częściej wspominany jest Ranieri.
Chłopaki powodzenia, zostawcie serce na boisku!
FORZA JUVENTUS :!: :!: :!:
"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
- Niasty
- Juventino
Mrozzi pisze:A wracając do tematu interu-zgodzę się,że dobrze gra obecnie Maicon,jednak,jak pewnie zauważyłeś,NIE MA ON TAKIEGO WPŁYWU NA GRĘ JAK IBRA.
Maicon pełni role motoru napędowego Interu w wielu akcjach, nie raz można odnieść wrażenie że gra jako pomocnik, nie zapominając przy tym o defensywie. W przypadku Interu jego postawa jest o tyle ważna, że etatowi skrzydłowi Interu, Quaresma i Mancini po prostu zawodzą.
Dlatego także nie zgadzam się z tym co napisałeś.
- mrozzi
- Juventino
Musieliśmy się kolego źle zrozumieć :-D Chodziło mi bardziej o to,że to Zlatan ma największy wpływ na wyniki interu,choć nie chodzi tu tylko o bramki i dlatego właśnie jego grą zespół z Mediolanu może się pochwalić.Maicon-rzeczywiście-jest motorem napędowym,ale ostatnimi czasy nie wpływał na grę swojego zespołu tak znacząco,aby można to było odnotować.
- Internazionalista
- Interista
Uwierzcie mi, że jeśli ktoś jest na chwilę obecną w Interze z piłkarzy niezastąpiony (w sensie takim czysto piłkarskim, nie biorąc pod uwagę nawet aspektu psychologicznego), to jest to Maicon. Gdyby zamiast Ibrahimovica w niektórych meczach sezonu był bardziej odpowiedzialny napastnik, czyli taki, który wykorzystuje chociaż większość (a nie jak w przypadku Szweda ok. 10%) sytuacji sam na sam z bramkarzem, to wyniki mogłyby być lepsze.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Marcin_FCJ
- Juventino
Przed nami z cala pewnoscia niesamowite spotkanie - przynajmniej pod wzgledem emocjonalnym. Jak bedzie z poziomem gry? Wszyscy pamietamy, ze mecze na San Siro zwykle staly na bardzo wysokim poziomie i czesto rozstrzygaly o Scudetto. Tak bylo gdy po przepieknej przewrotce Del Piero bramke Milanowi strzelil Trezeguet, tak bylo takze gdy Juventus pokonal Inter 2-1 po kluczowej bramce Del Piero z rzutu wolnego. Przystepujemy do tego spotkania w znakomitych nastrojach po serii az siedmiu wygranych pod rzad. Czy to dobrze? I dobrze i zle.. Dobrze, bo nasi jada niezwykle zjednoczeni i pewni siebie, pelni wiary i z wielkim wsparciem kibicow. Zle, bo jak wiemy kazda seria kiedys sie konczy i musimy byc na to gotowi. Trzeba miec jednak nadzieje, ze to jeszcze nie teraz. Zreszta bardzo w to wierze. Caly swiat skupia sie na rywalizacji Del Piero ze Zlatanem, ale pamietac musimy, ze w pojedynke nikt nic nie osiagnie. Zagramy silnym, zrownowazonym skladem. Kazda formacja wyglada dobrze... Najbardziej brakuje Buffona, chociaz Manningera trzeba pochwalic za to jak potrafil zastapic nasz numer 1. Jetsem dobrej mysli.. tymbardziej ze mamy cos czego Inter nigdy nie mial i miec nie bedzie - nasze DNA. Pozatym Juventus juz wielokrotnie pokazywal na co go stac w meczach najwyzszej rangi. Forza Juve!
_Jah nie kompromituj sie wiecej prosze Cie.. Pamietam jak kiedys bez chwili namyslu wyrzucilbys Del Piero na zbity pysk kosztem Zlatana i Capello... i gdzie bys dzis byl? W Mediolanie czy w UK ? Usuniecie Del Piero z avatara tuz przed meczem to jakis protest?
Historia napisala swoj scenariusz. Lepszy dla Ciebie, dla mnie i lepszy dla Juventusu. Gdyby wtedy Del Piero musial odejsc kosztem w/w dwojki to nasz powrot bylby znacznie ciezszy i bolesniejszy. Del Piero jest sercem Juventusu.. a to wlasnie serce wytwarza najwspanialsze uczucia. Zreszta pilka to mocno uczuciowy sport.. przynajmniej dla fanatyka
Wtedy slepo stawalem za Del Piero.. wtedy w 100% zaufalem mojej wierze i dzisiaj moge byc z tego dumny.
Bez polskich znakow bo pisze z niemiec.
_Jah nie kompromituj sie wiecej prosze Cie.. Pamietam jak kiedys bez chwili namyslu wyrzucilbys Del Piero na zbity pysk kosztem Zlatana i Capello... i gdzie bys dzis byl? W Mediolanie czy w UK ? Usuniecie Del Piero z avatara tuz przed meczem to jakis protest?
Historia napisala swoj scenariusz. Lepszy dla Ciebie, dla mnie i lepszy dla Juventusu. Gdyby wtedy Del Piero musial odejsc kosztem w/w dwojki to nasz powrot bylby znacznie ciezszy i bolesniejszy. Del Piero jest sercem Juventusu.. a to wlasnie serce wytwarza najwspanialsze uczucia. Zreszta pilka to mocno uczuciowy sport.. przynajmniej dla fanatyka

Bez polskich znakow bo pisze z niemiec.
- Fred_juve
- Juventino
strasznie siue denerwuje tym meczem ale mozemy to wygrac,Inter dostal lanie od Milanu to dostana i od nas.Inter zawsze byl w cieniu Juve,we wloszech najwieksze osiagniecia maja Juvei Milan,a ibrahimovic nie jest wcale jakis swietny,Juve zazwyczaj dobrze gralo na San Siro