Serie A (12): JUVENTUS 4-1 Genoa

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Fidelito

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 listopada 2008, 15:40

Juventini2007 pisze: Camor,który jest jednak lepszy od Marchionniego.
To Ty zakładałeś kiedykolwiek, że jest inaczej? :prochno: Camor to klasa światowa, wirtuoz! Marco może co najwyżej buty za nim nosić. Oglądając Marchionniego na boisku, nigdy nawet przez myśl mi nie przeszło by postawić między nimi znak równości!

Co do meczu to cieszy wysokie zwycięstwo zwłaszcza, że nie kosztowało nas ono zbyt wiele wysiłku. Zawodnicy podeszli do tego spotkania na luzie i na luzie go wygrali, co bardzo cieszy, bo gra z takim zaangażowaniem jak z Realem nie jest możliwa na dłuższa metę. Trochę za łatwo gracze Geonoi przedostawali się naszymi skrzydłami, ale od czego mamy najlepszą parę środkowych obrońców w Europie 8)
Co do Molinaro to nie był to jego najgorszy występ, ale dobry też nie (przede wszystkim gra w defensywie pozostawała wiele do życzenia).
Tiago za to zagrał kolejne dobre spotkanie. Sporo przechwytów, dokładne podania. Na razie tylko dobrze, bo stać go na więcej, przede wszystkim w ofensywie.

Teraz czas na Inter, któremu po raz kolejny, trzeba pokazać miejsce w szeregu :C

KeRmit19

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 listopada 2008, 16:16

Kolejne, 7 juz z rzedu zwyciestwo;]! Radosc podwojna, bo w koncu nastrzelalismy troche bramek 8) Grygera zachowal sie jak napastnik :prochno: Alex kapitalna asysta przy bramce Iaquinty, a jego wejscie wymarzone;] Rozpedzilismy sie i oby tak dalej! bedzie kilka dni przerwy na regeneracje, bedziemy bardzo wypoczeci, wiec zapowiada sie kapitalna walka na San Siro! Ide o zaklad, ze nie przegramy :wink:

meloo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 listopada 2008, 16:47

_Jah pisze: Ale skoro widzę aspekty jego gry, które ulegają poprawie, to pisze o tym, a nie o tym, że jest on czarną owcą tej drużyny. Wczoraj nie gral tak źle.
Ehe... 25 letni grajac w Juventusie pilkarz wczoraj wymienił udanie pare razy piłke z innym zawodnikiem :lol: Rzeczywiscie sukces... to juz prawie tak jakby bramke strzelił... no bez jaj :roll: Proste podanie na pare metrow to podstawa, tego sie uczy trampkarzy a nie "dojrzałego" piłkarza. A po drugie jaki jest sens na siłe szukania pozytywow w jego grze...

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 listopada 2008, 17:03

juvelook pisze:jaki jest sens na siłe szukania pozytywow w jego grze...
Niestety, ale musze się zgodzic. To jest chyba nasz najwiekszy problem- probujemy z Molinaro zrobic prawdziwego lewego obrońcę. Na siłę.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 14 listopada 2008, 18:13

Panowie Molinaro może nie jest jeszcze genialny, ale jest proszę zwrócić uwagę na to, że w jego grze można naprawdę zobaczyć progres. Nie mówię tutaj ironicznie, ale prawda jest taka, że w tym sezonie radzi sobie zdecydowanie lepiej niż miało to miejsce rok temu.

Mimo to nadal uważam, że Molinaro jest za słaby na Juventus. Trzeba dać więcej okazji do pokazania się De Ceglie, który moim zdaniem ma więcej atutów jeśli chodzi o grę na lewej obronie, niż w pomocy.

Obrazek
matekkuba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 listopada 2008, 18:44

kamilu_87 pisze:Jak pisałem w tym temacie, a dokładnie tutaj ze Marchionni nic nie gra z przodu to panowie "matekkuba" i "forzadelpiero" stwierdzili ze gadam bzdury, głupoty etc, chciałbym zapoznać sie z ich opinia po tym meczu ;)
Co do meczu, genialny Amauri, strzela wyparacowuje okazje innym, przetrzymuje piłke kiedy trzeba oby tak dalej! :smile:
Denerwuje Mnie tylko Legro w ostatnich meczach, nie panuje totalnie nas swoimi rękami, trzeba Mu je troche skrócić :prochno:
jeszcze tylko wspomne o Molinaro...nie którzy tutaj popadli w totalną skrajnośc w stosunku do niego, zobaczą jedno dobre zagrania tego grajka i juz widze teksty "jeeaaah juz nie długo będzie grał na poziomie Zambro albo jeszcze lepszym" no dajcie spokój ludzie...bramka na 2-1 (nieuznana) to tylko i wyłącznie jego wina, nie blokuje dośrodkowań, a tego sie wymaga od bocznego obrońcy, Chiellini go asekurował niezliczoną ilośc razy w tym spotkaniu, Grygera tez w denensywie nie błyszczy, ale chociaz potrafi strzelić i przedewszystkim dokładnie wrzucić.

No nic...czekamy na Inter :D

Ps. _Jah w żadnym wypadku ten post nie było do Ciebie, a porównanie do Molinaro do Zambroty znalazłem w newsie o meczu, użytkownika bodajże Bianconeri 123.

Widzisz, Ty napisałeś, że Marco nic nie grał z przodu w poprzednich meczach (tych przed Genoą), a z tym się nie zgadzam, ponieważ był on aktywny. Niestety na temat meczu z Genoą nie wypowiem się, bo nie miałem okazji go oglądnąć :angry: . Ale wynik cieszy.

Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 listopada 2008, 20:39

Co do Molinaro to nie jest on tak fatalny jak sporo osób mówi. Zdarzają mu się fatalne kiksy, ale też miewa przebłyski, a nawet bardzo dobre mecze, ale jednak na Juventus to jest za mało. On ma 25 lat i wątpię żeby kiedykolwiek grał lepiej. De Ceglie to według mnie nasza przyszłość na lewej stronie; nie wiem czy woli grać na pomocy czy obronie, ale on powinien grać zdecydowanie częściej bo ma ogromny potencjał, a Molinaro to byłby solidny zmiennik jeśli zaakceptował by taką rolę - tak to widzę.

Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 listopada 2008, 20:40

Powiem tak , wynik cieszy, gra czasami nie , ale jest dobrze ,kontynuujmy passe wygranych i bedzie dobrze.Manninger przyzwoicie poza jednym błędem w pierwszej połowie.Kielon i Legro całkiem nieźle , Milito mieszał troche.Grygera i Molinaro przyzwoicie , Grygera bardzo dobry mecz wg mnie , czasami nie potrzebne kiwki ale dobrze , a Molinaro , no moze sie wybije kiedys.Tiago i Sissoko , Tiago za dlugo przytrzymywal piłke ,ale ogolem dobrze , szkoda ze nie oddal duzo strzalow ,a Sissoko widac ze przemeczony , dobrze ze Poulsen wraca , troche to pomoże w rotacji.Nedved nasza bateria choc ma juz swoje lata , a Marco bez błysku , mam nadzieje ze Camor zagra z Interem bo musi.Del Piero i Amauri , bardzo dobrze , tylko irytuje mnie troche Amauri , moze i ma aspiracje i predyspozycje na najlepszego gracza , ale jego narzekania na boisku , wiem jak to jest jak ktos narzeka, chłopak jest ambitny , walczy o kazda piłke , poprostu chce grac.Iaquinta wejscie smoka wiadomo , Giovinco no fajna zmiana za Del Piero ale nic nie mial do roboty, no i Camor to co zawsze , błysk w nogach i jazda :).
Spodobał mi sie bardzo Milito , chłopak ma szybkosc , technike , mozna kiedys pomyslec o transferze ,ale jak narazie mamy duzo dobrych napastnikow.

gryfel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 listopada 2008, 21:14

Gotti pisze:Co do Molinaro to nie jest on tak fatalny jak sporo osób mówi. Zdarzają mu się fatalne kiksy, ale też miewa przebłyski, a nawet bardzo dobre mecze, ale jednak na Juventus to jest za mało. On ma 25 lat i wątpię żeby kiedykolwiek grał lepiej. De Ceglie to według mnie nasza przyszłość na lewej stronie; nie wiem czy woli grać na pomocy czy obronie, ale on powinien grać zdecydowanie częściej bo ma ogromny potencjał, a Molinaro to byłby solidny zmiennik jeśli zaakceptował by taką rolę - tak to widzę.
Heh ja wierze w Molinaro... Chłopak ma ciąg na bramkę i stalowe płuca jak Zambro, jedyne nad czym musi popracowac to technika i wrzuty w pole karne. Brakuje chłopakowi troche spokoju, jak na razie to gorąca głowa, dużo biega ale za bardzo nie wie gdzie i po co... przy piłce od Alexa spanikował... mógł zrobic wszystko, a zrobił co zrobił... Kiedys jeszcze będzie o nim głośno (w pozytywnym tego słowa znaczeniu) Po za tym jakby ktos 5 lata temu powiedział że Lagro będzię filarem obrony Juve i na dodatek będzie grał w reprezentacji Włoch to by go wyśmiali...

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 listopada 2008, 21:19

Rozpędzony walec z Turynu rozjeżdża kolejnych rywali.
Zacznę od pochwał dla rywali, to głównie dzięki temu że zagrali z nami otwarty futbol udało nam się strzelić im aż cztery bramki. Świetna partia Grygery. W poprzednim sezonie również strzelił bramkę i zaliczył asystę przy golu Trezeguet z Genoą. Niesamowity Chiellini. Przykład Giorgio który już dzisiaj jest wielkim profesorem dobitnie pokazuje że Giovinco powinien dostawać więcej szans. Chiellini był w Juventusie dobrze zapowiadającym się zawodnikiem, a dostając szansę dokładnie w wieku Giovinco praktycznie regularnej gry stał się najlepszym środkowym defensorem w Italii.
Odnieśliśmy obowiązkowe zwycięstwo, a teraz czekamy na Inter! Forza Juve!

PS: Napis na C+ :D

Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 listopada 2008, 22:18

Mr Cezary pisze: Zmiennicy grali krótko, ale nie wypada nie wspomnieć o Iaquincie, który zaliczył prawdziwe wejście smoka. Żal mi go bardzo, że trafił na moment fenomenalnej formy Del Piero i równie wysokiej Amauriego.
Nie użalałbym się tak na sytuacją Iaquinty. Wszedł dzisiaj na zmęczonego przeciwnika, wykorzystał swoją szybkość i skuteczność (wielki atut tego piłkarza, w zeszłym sezonie też często trafiał). Owszem - brawo. Nie możemy jednak zapominać, ze z Chievo nie grał zbyt dobrze.
Ja tylko o tym, że krytyka staje się nudna, kiedy ktoś pisze, aby pisać i nie myśli o tym co pisze. Molinaro miewał gorsze występy.
100 % co do oceny gry Molinaro :ok:
Jak dla mnie Tiago zwyczajnie te gra spowalniał, ja z jego strony nie widze zbyt dużego zaangażowania w gre, czasami wydaje mi się że odpuszcza w ostrzejszych starciach co było chyba najbardziej widać w meczu z Realem
.
Tiago zrobił duży postęp. Nauczył sie grać defensywnego pomocnika i w przeciwieństwie do Sissoko potrafi przytrzymać piłkę, nie stracić jej zaraz po odbiorze. Portugalczyk zrozumiał wreszcie swoją rolę, a niektórzy marudzą, że spowalnia grę. Poza tym nie zgodzę się, że się nie angażuje. Momentami stosuje pressing bardzo wysoko. Wydaje mi się czasem, ze aż za wysoko :wink:
Jak pisałem w tym temacie, a dokładnie tutaj ze Marchionni nic nie gra z przodu to panowie "matekkuba" i "forzadelpiero" stwierdzili ze gadam bzdury, głupoty etc, chciałbym zapoznać sie z ich opinia po tym meczu Wink
Szkoda, ze nie raczyłeś wspomnieć o tym w jakim kontekście polemizowaliśmy na temat MM. Zarzuciłeś mu BRAK ZAANGAŻOWANIA i "truchtanie", to ja Ci napisałem, że chłopak się stara i haruje zarówno w ofensywie, jak i w defensywie. Proste.

----------
Mnie trochę martwią niektóre interwencje Legro. Raz dał się ograć dość łatwo Milito w polu karnym, a innym razem nie stanął w linii z pozostałymi obrońcami. Ale ostatecznie jestem spokojny, że w kluczowych momentach nie zawiedzie :)

Cieszę się, że ostatnio wyniki bronią Ranieriego, bo jestem jego wielkim zwolennikiem. Byłem nim, nawet w czasie kryzysu. Sam przyznał się do błędu, a słowa, że wyciągnął wnioski nie są puste. Wystarczy choćby spojrzeć na to, jak długo zwlekał z Camorem i Grygerą by powrócili do gry. Zdenek był awizowany do składu już w poprzednim meczu, ale Claudio tym razem wolał dmuchać na zimne i postawił na Mellberga. Wczoraj Grygera pokazał wysoką formę - gol i asysta.
Powrót na boisko Camora też ciągnie się już bardzo długo, ale to dobrze. Ostatnio wracając szybko( na Zenit) po 30 minutach nie był w stanie kontynuować gry i doznał poważnej kontuzji. Teraz jest inaczej, bardziej rozsądnie.

Mając z powrotem na boisku Camora, nie chciałbym zapeszać, ale naprawdę nasz ofensywny potencjał bardzo wzrośnie. Pewnie jest szykowany na Inter od początku 8)
Ostatnio zmieniony 15 listopada 2008, 12:13 przez Corcky, łącznie zmieniany 1 raz.

Perla86

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2008, 03:00

Molinaro mysle ze jeszcze na ludzi wyjdzie :) tylko czy bedzie zawodnikiem ktory ma byc podstawowym zawodnikiem JUVE...watpie, ale oby.

Tiago to wiadomo ze ma potencjal. Teraz poprostu zaczyna grac swoje :)

P.S. Zdenek to ma patent na Genua. Znowu GOL i asysta jak przed rokiem

Obrazek
Fidelito

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2008, 11:28

Mr Cezary pisze: Mnie trochę martwią niektóre interwencje Legro. Raz dał się ograć dość łatwo Milito w polu karnym, a innym razem nie stanął w linii z pozostałymi obrońcami. Ale ostatecznie jestem spokojny, że w kluczowych momentach nie zawiedzie :)

8)
Zupełnie nie potrzebnie się martwisz. Co do tej sytuacji w polu karnym, to ograny przez Milito został też Chiellini. Jeśli chodzi o nie trzymanie linii spalonego, to nie przypominam sobie tego, pamiętam za to, że spore problemy z tym miał Molinaro.
Oglądałem wszystkie dotychczasowe mecze Juve w tym sezonie i dopiero PIERWSZY raz widziałem, żeby Legro dał się ograć, dla porównania Giorgio miał takich błędów już sporo(zwłaszcza na początku sezonu) więc raczej nie widzę podstaw do obaw 8) Jeżeli do czegoś miał bym się przeczepić to do tych zagrań ręką, musi na to uważać.
Legrottaglie w tym sezonie - absolutna klasa światowa!

Il Storico

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 listopada 2008, 11:31

Siemka.Mecz b.dobry,sądząc po tym,że oglądałem relacje.Świetnie nasi zagrali i myślę,że na Inter są już gotowi.

P.S.A propos Interu popatrzcie na shouta na FcInter.pl.....Ale napinka;D

R.A.B.

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 listopada 2008, 12:24

Il Tifoso pisze: P.S.A propos Interu popatrzcie na shouta na FcInter.pl.....Ale napinka;D
Widziałem już wczoraj. Napinają się psychole aż żal patrzeć. Ucieszyła mnie forma Grygery.Ładnie sobie poczynał. w ostatnim meczu mało bakowało a ładną bramkę by zdobył.

Zablokowany