Serie A (11): Chievo 0-2 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 09 listopada 2008, 23:00

Jedyne co mi obecnie przeszkadza w jego pracy to brak wystawiania Giovinco oraz w moim odczuciu dokonywanie błędnych zmian w niektórych spotkaniach.Nie mam pojęcia,dlaczego pod koniec dzisiejszego meczu na boisko wprowadzony został Grygera...Tak samo niezrozumiały był dla mnie brak Camora,który choć przez kilka minut na murawie mógł się pokazać.Co prawda Marchionni prezentuje się naprawdę pozytywnie,jednak Samuraj powinien się ogrywać po kontuzji,zwłaszcza że spotkanie z Interem zbliża się wielkimi krokami...

JuveR

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 listopada 2008, 23:04

Adi10 pisze:
JuveR pisze:
statystyka posiadania piłki oscylowała w granicach 40% do 60% z korzyścią dla Juve...
yyy... że tak zapytam. Załóżmy że wynosi ta statystyka 40%, to jak ona może być na korzyść Juve? :think:
40% Chievo - 60% Juve
to jest wlasnie 40-60 z korzyścią dla Juve
hehe... ale gafa, zasugerowałem się postem bunjuve :smile:

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 listopada 2008, 23:07

Najważniejsze,że wszystko zostało już wyjaśnione :-D

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 listopada 2008, 01:04

Fenrir pisze: De Ceglie - mamy nastepce Nedveda i tyle.
Bez przesady. Fakt, De Ceglie dzisiaj zagrał dobre zawody, był jednym z lepszych zawodników na boisku, ale bez przesady. Nie dawał on dzisiaj tyle dla drużyny ile potrafi dać Nedved. Jest młody, wybiegany, ma ambicje i wkłada serce w to co robi, ale to nie Nedved :). Ja był Paolo widział zdecydowanie na lewej obronie (pod warunkiem że poprawi odbiór, bo w ofensywie nie mam mu nic do zarzucenia), a na pozycji Nedveda kogoś bardziej finezyjnego.
Co do meczu to fakt, nudny jak flaki z olejem, mało klarownych sytuacji, dużo niedokładności, spalonych i fauli. Geniusz Del Piero po raz kolejny, ten człowiek jest niesamowity, nie będę się nawet rozpisywał bo wszyscy wiemy jak jest i kim on jest dla Juve. Środek obrony kolejna dobra partia, to jaki postęp zrobił Legrottaglie to niesamowita sprawa, naprawdę zaczyna niczym już nie ustępować Chielliniemu. Molinaro po dwóch dobrych meczach powrócił do standardowej formy, czyli zagrał piach. Mellberg miał dużo pomyłek, to nie było to co chociażby z Realem. Sissoko średnia połówka i mam nadzieję że za sytuację z Yepesem w 45 minucie nikomu z Lega Calcio nie zachce się go zawieszać bo jest niezbędny na mecze z Genoą i Interem, szczególnie z Interem. Tiago kolejny ponadprzeciętny mecz. De Ceglie jak już wspomniałem dobry mecz, Marchionni średnio, na następne mecze w składzie widzę już zdecydowanie Camora. Iaquinta słabo. Wkurza mnie to że Ranieri jest uparty i nie stawia na Giovinco. Nie wiem jakim problemem dla niego jest wpuszczenie Seby na te 15-20 minut na mecz. On ma już 21 lat i musi grać jeżeli nie chce się zmarnować. Problemem Giovinco jest to że praktycznie nie ma nic do zaoferowania Ranieriemu w defensywie, jest to piłkarz niemalże całkowicie ofensywny, a Ranieri nie wiem czego się boi, że z Kielonem i Legro na obronie stracimy frajersko 2:0 :D ?. Szanse dostaje Ekdal któy nie jest jakimś niesamowitym zawodnikiem. Zmiana Grygera za Tiago kompletnie nie zrozumiała dla mnie. Że niby na jaką pozycję wszedł Zdenek skoro na boisku byli wszyscy czterej obrońcy. Do środka pomocy :D? (Ale strzał oddał nieziemski, ahh gdyby to weszło).
Ogólnie po takich meczach rozpoznaje się mistrza, nawet po słabym meczu udało się wygrać.

Forza Juve!

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 listopada 2008, 05:14

Prawda jest taka, że gdyby nie ten wolny i karny, to psioczylibyśmy na Ranieriego za nudny mecz i mizerne ataki. Zagraliśmy beznadziejnie, Chievo głęboko się boniło i nic nie potrafiliśmy zrobić. Drużyna rozgrzeszona dla mnie, bo pełno kontuzji a gramy co 3 dni. Poza tym 3 pkt więc nie ma co płakać zbytnio. Mellberga nie chcę widzieć na prawej obronie.
Co do Ekdala - ja go w ogóle nie widzę na boisku.

_Jah pisze:Denerwuję mnie już traktowanie Giovinco. Ranieri to nieugięty tępak. Ale co zrobić.
Jaki ten świat mały :C

Może młodsi użytkownicy nie pamiętają, ale 3 lata temu na forum odbywały się burzliwe dyskusje pod tytułem: "Czy Del Piero powinien grać w pierwszym składzie?". Sytuacja była podobna do tej obecnej - tak jak Ranieri nie chce wpuszczać Giovinco, tak kiedyś Capello sadzał notorycznie na ławkę Alexa i 3/4 forum grzmiało.
Po stronie trenera murem stawał _Jah z argumentami typu: "Widzisz ich na treningach? Wiesz na czym polega ich [Alexa i Zlatana] rywalizacja? Skąd wiesz co się dzieje poza boiskiem? Capello bronią wyniki, a zwycięskiego składu nie ma po co zmieniać".
albo: "Skąd wiesz, skoro nawet nie wiesz o co idzie w tej 'walce'? Nie wiesz jakie zadania powierzane są tymże napastnikom. "
albo: "nie przekładajmy dobra zawodnika nad dobro drużyny".
Odbiegnijmy od tematu, kto miał rację w tym sporze, też byłem po stronie Capello, ale widzisz _Jahu - w hipokrytę się bawimy?

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Okoni

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 listopada 2008, 08:36

Cieszą 3 punkty i kolejny gol Alexa. Coś mi mówi, że wybierając bramkę listopada będziemy mieli do wyboru pięć wolnych Del Piero :smile: .O grze nie mogę nic powiedzieć, gdyż nie mogłem obejrzeć meczu, ale cieszą 3 punkty i kolejne 2 bramki w jednym meczu :wink:

Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 listopada 2008, 09:06

Miś Coccolino pisze: Co do Ekdala - ja go w ogóle nie widzę na boisku.
Może dlatego, że i Tiago i Edkal, z daleka wyglądają bardzo podobnie :wink:
A co do Jah_ rzeczywiście wygląda teraz na hipokrytę. Ale... pamiętam też, że hołdował roli Alexa, jako jokera. Seba ostatnio nawet nie wchodzi. Mimo wszystko, trudno porównywać go z Alexem. To nie ta sama klasa.
W tym meczu De Ceglie grał naprawdę dobrze. Seba powinien wejść za DP, a nie Amauri, no ale stało się inaczej.

Del Piero gra jak lider. Widać, że czuje się pewnie. Rozgrywa, strzela i współpracuje z resztą drużyny. Brakuje mi teraz Treze, szczególnie w obliczu formy Iaquinty. Dobrze, że Momo zszedł z boiska, bo sędzia przy najbliższej możliwej okazji pewnie by go wykartkował. A dzięki temu, z niezłej strony pokazał się Edkal.

Panowie, strzał Grygery gdyby wpadł do bramki, stanowiłby poważne zagrożenie dla goli DP :-D

KeRmit19

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 listopada 2008, 09:17

Jest jakas zlota pilka za rzuty wolne :prochno: ? Ciesza 3 pkty, seria zwyciestw trwa dalej! Del Piero pelni role prawdziwego przywodcy i lidera. I te wolne :dance: Mogl strzelic swoja 250 bramke, a jednak oddal karnego Iaquincie. gest piekny, aczkolwiek Iaqu przyfarcil strasznie przy tym karnym ale liczy sie, ze zdobyl gola :wink: Moze to mu pomoze sie odblokowac w serie A 8) Co 3 dni grac latwo nie jest, wiec najbardziej ciesza 3 pkty, a styl zostawmy w spokoju i tak za pare dni nikt nie bedzie o tym pamietal :wink:

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 10 listopada 2008, 09:48

Obejrzałem mecz bez znajomości wyniku po 11 h. na uczelni i szczerze... az się chciało przysnąć. Naprwdę widowisko bardzo nudne. Ale, my mamy wygrywać to raz, dwa, że od ponad miecha gramy co 3 dni! A zmiennikow brak, bo co to Ekdal czy Mellberg? Zawodnicy musze czuć to w nogach, zwłaszcza Ci starsi. Teraz też 3 dni luzu i Genoa.
Scenariusz identyczny jaki sobie zażyczyłem 8) To co robi Del Piero staje się już nie wytłumaczalne, niedlugo pewnie powstaną jakieś badania na temat tego, jak stopą można nadawać takiej rotacji piłce, jak można tak dokladnie przymierzyć i tam trafić :!: ON jest nie z TEJ ZIEMI!!! :shock: Oczywiście najlepszy zawodnik na boisku. 2 gola dołóżył Iaquinta, którego jak większość tak i jak zupelnie nie poznaję. Zagrał super mecz BATE, gdzie jak na ironię doznal kontuzji, po której zapomnial jak się gra w piłkę...
Warty odnotowanie jeszcze tylko bardzo dobry strzał Grygery. Szkoda, że po tym zwycięstwie, nadal jestesmy na 6 miejscu, zadużo potracilismy frajerskich pkt. inter... :doh: Dobrze, że na milanie się odbiło.

Czas zatrzymać bardzo rozpędzoną Genuę, ale to my jestesmy armatą, oni moga być dla nas conajwyżej 1 kołem 8)

GRAZIE GRANDE DEL PIERO! GRAZIE JUVE!

Obrazek
_Jah

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 listopada 2008, 10:25

Miś Coccolino
Dlaczego hipokryzja? Teraz mamy inną drużynę, innego trenera, nieco inne cele. Capello to nie Ranieri. Capello stworzył potęgę Milanu, Romy. Gdzie jest teraz? prowadzi kadrę Synów Albionu, najbardziej zaszczytna funkcja jaka mogła mu się przytrafić. Było to zresztą jego marzenie, jak obejmował Juve, wypowiadał się w takim tonie, że odejdzie wyłącznie na fotele selekcjonera reprezentacji Anglii. To był i jest autorytet. Scudetto wygraliśmy, w drugim sezonie z łatwością nawet. Nie miałem racji, kiedy mówiłem, że warto zaufać jego decyzjom?
A bo Alex to, a bo Alex tamto. Gdyby Ibracadabra grał u nas do tej pory, to dalej stałbym przy takim stanowisku. Zlatan zaliczył dobre sezonu w Juve. Nie umieliśmy tylko tego odpowiednio wykorzystać. Gdy patrzę na grę Ibry w Interze, gdzie ma pole do popisu? to nie czuję, abym się wtedy mylił. Ibra był młody, perspektywiczny... Alex miał te 32 lata... joker, jak nic;) Teraz ma 34 lata, a gra lepiej niż jak miał 25... paradoks. Jest to zaskakujące, pozytywne zaskoczenie, ale na tamtą chwilę nie było podstaw klarownych, aby miał on grać w miejsce dużo lepszego Ibry.
Zawsze byłem przeciwny traktowaniu Del Piero jako "świętości". Kiedy mu wyraźnie nie idzie, to wypad i już. Nie lubię faworyzowania.
Ale to był Capello. Mieliśmy wtedy za cel, za wymóg, zwycięstwo na wszystkich frontach. A teraz? powtarzamy te same błędy? De Ceglie wam się podobał wczoraj? nie wiem o czym wy piszecie... może zastanowimy się wspólnie jakie obowiażki ma spełniać lewy skrzydłowy? De Ceglie nie potrafił wczoraj dośrodkować. A więc?

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 listopada 2008, 10:30

Pelson pisze:Zmiana Grygera za Tiago kompletnie nie zrozumiała dla mnie. Że niby na jaką pozycję wszedł Zdenek skoro na boisku byli wszyscy czterej obrońcy. Do środka pomocy :D?

Z tego co zauwazylem zalozeniem bylo to ze Legro wejdzie na pozycje bardzo cofnietego DM widac bylo jak pokazywal reka do przodu i patrzyl na lawke i potem kiwal glowa.

Co do samego meczu nudny pewnie kazdy by krytykowal w razie remisu Ranieriego a tak nikt nic nie mowi. Ja tez mu nie mam nic do zarzucenia no bo co on bniedny moze poradzic na to ze mamy tyle kontuji i tak czesto gramy? Choc jak dla mnie mogl wpuscic Giovinco na koncowke, a juz przede wszystkim wpusic Camora. Dla mnie Marco prawie w ogole sie nie pokazuje. De Ceglie tez bardziej sie nadaje na obronce niz na pomocnika nie ma dobrego dryblingu (chyba Molinaro ma lepszy :P ). Mell tez nie jest stworzony na prawa strone ale z barku laku... No a reszta: srodek obrony przyzwoity (choc znowu ta reka), Molinaro jakos nie klul w oczy choc zdecydowanie lepiej z roma i realem zagral. Sissoko no to wiadomo powalczyl powalczyl ale nie mozna ryzykowac jego straty. Ekdal no coz nie moglem go na mojej jakosci za bardzo rozpoznac tak samo Tiago, ale obaj nic swietnego nie grali, Tiago znacznie lepiej gral w pierwszym meczu po kontuzji od tego czasu nic takiego super nie pokazuje aczkolwiek porzadnie. Del Piero no wiadomo jeden strzal i prowadzimy, a Iaq to nie ta forma co przed kontuzja :). No to tyle FOrza!!

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 listopada 2008, 11:02

Spotkanie z Chievo miało zostać zwyczajnie wygrane-nieważny styl,w jakim dokonali tego nasi piłkarze...Trzeba mieć na uwadze to,o czym wspomniało przede mną kilka osób-Juve ma napięty kalendarz,a nie ma mowy o zbyt dużej rotacji-zwyczajnie sytuacja kadrowa nam na to nie pozwala...Widać było zmęczenie po meczu na Bernabeu,w końcu gracze Juve pozostawili płuca na murawie stadionu Królewskich...Pressing,agresywna gra z naszej strony dały się we znaki...Dobrze chociaż,że w miarę pozytywnie prezentuje się Tiago,bo gdyby nadal zawodził,na środku pola pozostałby nam...Sissoko i Ekdal...Kontuzjowanych Poulsena,Zanettiego oraz Marchisio nie liczę...Na szczęście Duńczyk i drugi z Włochów powinni już niedługo powrócić do składu...Juve musi przezwyciężyć ten trudny moment i wytrzymać do końca roku-łatwo nie będzie,bo zawodnicy są coraz bardziej zmęczeni,a okazji do odpoczynku jak na lekarstwo...

ArtHur

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 listopada 2008, 11:05

Kolejny dobry mecz Juventusu. Znów zagralismy swietnie taktycznie, jedyna okazja dla Chievo byla z ewidentnego spalonego, jakby go nie bylo Molinaro od razu ogralby zawodnika z Werony. Mecz bez historii, poprostu wygrany.
heh, ja tez dzis odwiedzilem posty sprzed 4 lat, i ile to ludzi nazywalo historia, naszego Alexa ;).

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 listopada 2008, 11:54

_Jah

a więc?

A więc zwycięskiego składu się nie zmienia, a dobro zawodnika nie przekładajmy nad dobrem zespołu. Twój wywód ma się nijak do Twoich wcześniejszych słów, póki Ranieriego bronią wyniki. Póki kroczymy od zwycięstwa do zwycięstwa, obojętnie czy to Real czy Chievo. Póki się pniemy notorycznie do góry.
Widzisz, sam stałeś się takim Marcinem_FCJ z którym toczyłeś największe boje ;) Sam teraz mogę parafrazować Twoje słowa pisząc: "skąd wiesz jakie zadania na boisku ma do spełnienia De Ceglie?"
De Ceglie nie umie dośrodkować? Chcesz go zmienić? A jak Del Piero miał lepszą skuteczność od Ibry, to doszukiwałeś się drugiego dna. Doszukaj się drugiego dna także w grze De Ceglie ;]
Ja rozumiem krytykowanie Ranieriego po przegranych meczach. Ale po zwycięstwie czytając _Jaha, mając na uwadze dawne dzieje, po prostu ścięło mnie z nóg.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
_Jah

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 listopada 2008, 12:39

Alex był gorszy od Ibry. Do tej pory w grze jest gorszy. Nie ma tej szybkości, tych parametrów, które decydują o tym, że Ibra skupia na sobie 2-3 obrońców drużyny przeciwnej... odegranie na skrzydło i czyste pole. Owszem, Alex strzela wolne. Owszem. Ale niedługo przestanie i co wtedy? Te kłótnie z MarcinemFCJ nie były takie banalne. Owszem, ktoś z boku przyszedł i tam powiedział, że jesteśmy głupkami. Ale w cytowanie nikt się już nie bawił, bo by nie wytrzymał nerwowo.
Po prostu inaczej sobie wyobrażałem wtedy nasz atak. Liczyłem na doświadczenie Alexa. Na to, że w pełni zrozumie tą sytuację. Ibra miał większą siłę przebicia, a Alexa wyobrażałem sobie jako Jokera, który wchodzi na podmęczonych rywali... albo pakuję bramkę z wolnego. Obecnie nie mamy kim straszyć. Mamy zaledwie 3 napastników i Alex, czy tego chcemy czy nie, grać musi.
Poza tym, po co porównywac sytuację na linii Ibra-Alex do sytuacji na linii Ranieri-Giovinco? potrzebujemy Giovinco. Rozkochał mnie w meczu z Catanią. Był lepszy od Del Piero. I nie gra. De Ceglie to ślimak, który nie nadaje się na skrzydłowego. Miernota jak Molinaro. Chcę gry Giovinco... nic więcej. Uważam, że to największy talent ostatnich lat, i chcę, aby klub zyskał nieco świeżości... zwłaszcza w przodzie przy systemie z dwoma defensywnymi pomocnikami.

Zablokowany