Ekstraklasa 2008/2009

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ

Kto zostanie Mistrzem Polski 2008/2009 ?

Można wybrać tylko 1. opcję

74
37%
41
20%
58
29%
14
7%
15
7%

Liczba głosów: 202

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 lipca 2008, 16:31

Moze dlatego, ze na dzien dzisiejszy Znicz nie dostal licencji na gre w Ekstraklasie? :lol:

Motor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2008, 16:36

Wtedy będzie grał na Łazienkowskiej :lol:

Za wszelki nie ład w moich wypowiedziach odpowiedzialni są kosmici.

27 marca 2010 - 2 lata na Forum JuvePoland
Pajo1906

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2008, 17:26

kopniak pisze:Ech.... Czemu w ankiecie tak mało drużyn :?: :?: :?: Nie ma nawet tej która wygra :!: :!: :!: A żeby dowiedzieć się kto wygra należy przeczytać mój podpis :twisted: Tak Znicz wygra, mknie jak burza. Dwa lata temu trzecia liga awans, w tym roku druga liga awans czas na pierwszą :!: :!: :!: Znicz górą :!: :!: :!:
:rotfl: Znicz wygra chyba wtedy gdy do PZPN-u zawita Mafia :smile: ....
z całym szacunem za to co zrobił Znicz, za ten awans zarówno z 3 do 2 jak i z 2 do 1... ale nie mogę patrzeć na takie druzyny co na mecz chodzi 2-3 tys widzów :/ fani takich klubów jak Wisły,Lecha,Lechii,Górnika,Jagielloni,powinni zrobić jakies transparenty
" koniec zadupii w Ekstraklasie" toż tego sie nie da oglądać,jakies dzieci krzyczą, i w ogóle ...

ps. nie złość ze wpadło akurat na Znicz,jest jeszcze taka Odra,Groclin...

Obrazek
paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 lipca 2008, 17:40

oliver pisze:
paku pisze:Będzie ;)
Wyczekuje meczu Wisła-Lechia ;)
I Wisła-Śląsk :)
Przed bandytami każdy by uciekał :twisted:
Żeby nie było, nie uważam wszystkich kibiców (L) za bandytów ;)

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2008, 17:44

kopniak pisze:Ech.... Czemu w ankiecie tak mało drużyn :?: :?: :?: Nie ma nawet tej która wygra :!: :!: :!: A żeby dowiedzieć się kto wygra należy przeczytać mój podpis :twisted: Tak Znicz wygra, mknie jak burza. Dwa lata temu trzecia liga awans, w tym roku druga liga awans czas na pierwszą :!: :!: :!: Znicz górą :!: :!: :!:
Jak burza to Ty idziesz na tym forum :lol:
Temat za tematem, 100 postów osiągnięte a już niedługo będzie 200 :prochno:

Pajo1906 pisze:Znicz wygra chyba wtedy gdy do PZPN-u zawita Mafia :smile: ....
Niedawno ważne osobistości Pruszkowa wyszły na wolność, więc wszystko możliwe :whistle:

Pajo1906 pisze:nie mogę patrzeć na takie druzyny co na mecz chodzi 2-3 tys widzów :/ fani takich klubów jak Wisły,Lecha,Lechii,Górnika,Jagielloni,powinni zrobić jakies transparenty
" koniec zadupii w Ekstraklasie" toż tego sie nie da oglądać,jakies dzieci krzyczą, i w ogóle ...
Czy komuś się to podoba czy też nie to piłkarze "małych" klubów zasługują na grę w Ekstraklasie swoją postawą na boisku. Cóż to by była za dyskryminacja. Piłka nożna jest dyscypliną sportu i nikomu nie wolno decydować, kto, gdzie i czemu ma grać. A tego typu transparenty obnażyły by tylko głupotę ludzi, którzy by je powiesili...
Pajo1906 pisze:ps. nie złość ze wpadło akurat na Znicz,jest jeszcze taka Odra,Groclin...
Groclinu to już akurat nie ma :wink:

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 lipca 2008, 17:50

kopniak pisze:Wtedy będzie grał na Łazienkowskiej :lol:
Jednak Legia wcale nie musi sie na to godzic, podobnie Polonia.
I to mnie denerwuje jeszcze bardziej niz kameralne stadioniki Odry, GKS Belchatow czy Dyskobolii. Jak klub nie ma wlasnego stadionu :/ .
Co jak co.. Ale budowe klubu zaczyna sie od stadionu.. Bo jakie zyski bedzie mial Znicz z biletow? Praktycznie zadne.. Kibicow Znicza na Lazienkowskiej byloby z 1 tys na mecz. Jak by wtedy wygladal 10-tysieczny stadion?

Polonia Bytom licencji nie dostala, ze Zniczem moze byc podobnie.

A co do sympatykow Legii sa kibice i chuligani. Ta druga dzialanosc potepiam..

sempaju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2008, 16:44

Juventino90; Pajo1906:

Piszesz, że małe miasta nie zasługują na miejsce w ekstraklasie. To gdzie sa w takim razie kluby z wielkich miast, które miałyby zabrać miejsce owym małym miastom ? Pomińmy oczywiście drużyny, które w Ekstraklasie grają i są z tych dużych miast (Legia, Wisła, Lech etc.). Stop zadupiom w Ekstraklasie... Muahah posikac sie ze smiechu idzie...

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 lipca 2008, 19:01

Czy nie piszesz przypadkiem tego z powodu rozgoryczenia, ze na Belchatow przychodzi 2 tys widzow? 8)

A tak na powaznie. Kazdy ma inna wizje, OE z wiekszymi miastami mialaby wiekszy prestiz oraz wieksze plynnosci finansowe. Bo chce ktos na Canale Plus ogladac Odre Wodzislaw lub GKS Belchatow? :prochno:
Oprocz umiejetnosci pilkarskiej na frekwencje kibicow w kapciach wplywa znana marka i oprawy..

Czy przyjemnie jest ogladac spotkania Dyskobolii na ktore przychodzilo 0.5 tys ludzi? W tym wiekszosc to dzieci.. A jedyna ich oprawa to obrzydliwe trabki, ktore jedynie graja na nerwach.

Mam nadzieje, ze w nastepnym sezonie spadnie Odra Wodzislaw, Znicz Pruszkow ( o ile zagra) i Piast Gliwice. Zreszta Piast bedzie grac na ohydnym obiekcie Wodzislawskiej Odry :prochno: .

Ciesze sie, ze tym razem w ekstraklasie zagra Lechia, Slask i Polonia.

Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 06 lipca 2008, 19:32

sempaju pisze:Juventino90; Pajo1906:

Piszesz, że małe miasta nie zasługują na miejsce w ekstraklasie. To gdzie sa w takim razie kluby z wielkich miast, które miałyby zabrać miejsce owym małym miastom ? Pomińmy oczywiście drużyny, które w Ekstraklasie grają i są z tych dużych miast (Legia, Wisła, Lech etc.). Stop zadupiom w Ekstraklasie... Muahah posikac sie ze smiechu idzie...
Mam wymieniać ? Oczywiście

POGOŃ SZCZECIN
ZAWISZA BYDGOSZCZ
BAŁTYK GDYNIA
RAKÓW CZĘSTOCHOWA
MOTOR LUBLIN
ODRA OPOLE
KSZO OSTROWIEC
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC

W większości nie jest to duża różnica np. na ODRE chodzi 3 tys widzów a na Kszo 5 tys ale widzisz spokojnie znalazły by się kluby ,które mogły by zastąpić ODRE,GKS itp ;)

EDIT:Znalazło by się ich więcej :)

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2008, 19:40

Vesper pisze: Mam wymieniać ? Oczywiście

POGOŃ SZCZECIN
ZAWISZA BYDGOSZCZ
BAŁTYK GDYNIA
RAKÓW CZĘSTOCHOWA
MOTOR LUBLIN
ODRA OPOLE
KSZO OSTROWIEC
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC

W większości nie jest to duża różnica np. na ODRE chodzi 3 tys widzów a na Kszo 5 tys ale widzisz spokojnie znalazły by się kluby ,które mogły by zastąpić ODRE,GKS itp ;)

To popatrzcie jak wyglądają stadiony w tych miastach, infrastruktura, finanse. Gdyby nie to, że nie mają zaplecza to nie grałyby w niższych ligach. A tak to mamy sytuację, że kluby które są po prostu porządnie przygotowane, zarządzane grają w Ekstraklasie. Mowa tu np. o Odrze i Bełchatowie. I grają zupełnie zasłużenie.

W tym momencie z wyżej wymienionych klubów licencje na Ekstraklasę dostałoby Zagłębie i Pogoń, no i może Zawisza.

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 lipca 2008, 21:33

Zaglebie Sosnowiec wcale nie musialoby dostac licencji. W zeszlym roku grali w Chorzowie, jezeli dobrze pamietam.. Zagrali jedynie kilka spotkan na Stadionie Ludowym w Sosnowcu. Mysle, ze znowu by nie dostali licencji nawet warunkowej.

Co do wyzej wymienionych klubow jestem pewien, ze licencje dostaloby KSZO. Na tym stadionie nawet dosc nie dawno grala Reprezentacja oraz rep.juniorskie. Stadion ma ogrzewana plyte..

Najbardziej szkoda mi Korony. Zal patrzec jak taki swietny stadion marnuje sie w 1 lidze.

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2008, 21:37

Juventino90 pisze:Zaglebie Sosnowiec wcale nie musialoby dostac licencji. W zeszlym roku grali w Chorzowie, jezeli dobrze pamietam.. Zagrali jedynie kilka spotkan na Stadionie Ludowym w Sosnowcu. Mysle, ze znowu by nie dostali licencji nawet warunkowej.
Tak żeby była jasność. Zagłębie część sezonu grało na stadionie Odry Wodzisław a nie w Chorzowie ( wyobrażasz sobie Zagłębie w Chorzowie ?! ).
W momencie kiedy prace modernizacyjne na stadionie w Sosnowcu się zakończyły, graliśmy u siebie a nasz stadion spełniał wymogi licencyjne PZPN...
Juventino90 pisze:Co do wyzej wymienionych klubow jestem pewien, ze licencje dostaloby KSZO. Na tym stadionie nawet dosc nie dawno grala Reprezentacja oraz rep.juniorskie. Stadion ma ogrzewana plyte.
Licencja to nie tylko stadion. To również finanse. A kto wie jak z tym stoi KSZO pałętając się po niższych klasach rozgrywkowych...
Juventino90 pisze:Najbardziej szkoda mi Korony. Zal patrzec jak taki swietny stadion marnuje sie w 1 lidze.
Jak chcieli tak mają...

sempaju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2008, 22:05

Vesper pisze: W większości nie jest to duża różnica np. na ODRE chodzi 3 tys widzów a na Kszo 5 tys ale widzisz spokojnie znalazły by się kluby ,które mogły by zastąpić ODRE,GKS itp ;)

To niech sobie te kluby wywalczą miejsce w Ekstraklasie wtedy będzie można pogadac...

Radek_88

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2008, 23:01

Smieszne i zalosne jest gadanie ze Odra czy Groclin nie powinny grac w Ekstraklasie. Na miejsce w najwyzszej klasie rozgrywkowej trzeba sobie zasluzyc poziomem sportowym i umiejetnosciami pilkarskimi, a nie wielkim miastem i sporym budzetem (ktory pozniej badz co badz jak sie okazuje sluzy czesto do kupowania meczow). Widac niektorym zal dupe mocno sciska. Ja tam sie BARDZO ciesze, ze taka Polonia Bytom, przez wszystkich skazaywana na pozarcie i wysmiewana, ze sportowego punktu widzenia utrzymala sie w najwyzszej lidze rozgrywkowej w Polsce i pokazala, ze mozna. Nie trzeba miec duzo pieniedzy, niepotrzebne sa uklady, wystarczyla determinacja, ciezka praca i wiara do konca. I to mi sie bardzo podoba, na pewno jest to sygnal dla innych mniejszych klubow, jest nadzieja... no, gdyby jeszcze PZPN.. :roll:
steru pisze:Tak żeby była jasność. Zagłębie część sezonu grało na stadionie Odry Wodzisław a nie w Chorzowie ( wyobrażasz sobie Zagłębie w Chorzowie ?! ).
Widac ktos wyraznie nie ma pojecia o czym mowi.

meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2008, 00:13

steru pisze:W tym momencie z wyżej wymienionych klubów licencje na Ekstraklasę dostałoby Zagłębie i Pogoń, no i może Zawisza.
Jeśli chodzi o Zawisze to sprawa ma się tak. Klub jest "zarządzany" przez Stowarzyszenie Piłkarskie "Zawisza" i siłą rzeczy nie mógłby grać w najwyższej klasie rozgrywkowej - z tego co mi wiadomo to klub musi mieć status sportowej spółki akcyjnej. Jeśli się myle to poprawcie mnie. Jednak w tym wypadku nie ma o czym gadać - miasto tylko czeka, aż klub awansuje jeszcze wyżej i wtedy wejdzie w spólkę ze stowarzyszeniem. Drugi "problem", który jest na tą chwilę i który jest do załątwienia "od ręki" to podgrzewana murawa. 1.5-2mln zł potrzebne na zainstalowanie takiej płyty to dla Bydgoszczy i sponsorów nic poważnego. Cała reszta "zaplecza" jest w najlepszym stanie. Stadion został przebudowany kosztem >90mln zł na potrzeby organizacji Mistrzostw Świata Juniorów w Lekkiej Atletyce (od 8 do 13 lipca). W tej chwili(i przez następne -naście lat) jest to najnowocześniejszy obiekt wielofunkcyjny w Polsce(lekka atletyka+piłka nożna) na blisko 21 tys. osób. Jako jeden z kilku w Europie spełnia wymogi licencyjne 3 federacji(IAAF, UEFA, FIFA) Do tego pełnowymiarowa, sztuczna płyta z oświetleniem(druga jest w budowie) + kilka pełnowymiarowych boisk "trawiastych" i pełne zaplecze(odnowa biologiczna, siłownia, itp. itd.) Od strony "infrastruktury" jesteśmy gotowi nie tylko na gre w ekstraklasie ale także w pucharach europejskich.

Teraz wszystko w głowach działaczy i nogach piłkarzy. I mam nadzieję, że nie dalej jak za 2-3 lata będziemy się "martwić" budową podgrzewanej płyty bosika.

Pozwolicie, że pochwale się:
http://www.bydgoszcz.pl/binary/samolot0 ... -35226.jpg
http://www.bydgoszcz.pl/binary/zawisza_ ... -35141.jpg
http://www.bydgoszcz.pl/binary/zawisza_ ... -35136.jpg
Ostatnio zmieniony 07 lipca 2008, 00:24 przez meda11, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
ODPOWIEDZ