Vetra - Legia - przyszłość polskiej piłki

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
MaHeR

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2007, 00:06

mateo369 pisze:
MaHeR pisze:
mateo369 pisze:co do zachowania tych "ludzi" (napisałbym zwierząt ale tych też nie chcę obrażać :!: ) i zresztą większości tych którzy ubiorają kaptur na głowe a nawet nie wiedzą z kim gra ich ukochana (?) drużyna to nie mam do nich żadnego szacunku :!: (większy "szacunek" mam nawet do rydzyka :smile: ) - na ale czego ja się mogę spodziewać po takich delikwentach - jak się ma w głowie steropian zamiat mózgu a edukacje kończy na 6 klasie szkoły podstawowej...

wielka szkoda tylko piłkarzy i kibiców Legii :!:
Powiem tylko, że część z nich na pewno, ale spora ich ilość studiuje i to na bardzo ambitnych kierunkach ;)
skoro tak, to wytłumacz mi jakoś racjonalnie jak człowiek z (prawie) wyższym wykształceniem może się tak zachowywać bo mi to się najnormalniej w świecie w GŁOWIE NIE MIEŚCI :doh: :!:
Nie jestem w stanie odpowiedzieć na twoje pytanie ;P ale uwierz mi, że większość z tych kibiców to nie są głupi ludzie...

"Juventus chce znów stać się królową Włoch i Europy i chcę się zmierzyć z tym wyzwaniem".
A. Pirlo
Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2007, 00:10

No, jasne...
Po co mówic o tym jak kibice demolowali stadion.
Po co mówić o tym, jak kibice rozwalali reklamy.
Po co mówić o tym, że kibice rzucali przedmiotami w policjantów.
Po co mówić o tym, że strzelali racami w innych ludzi.
Po co mówić o tym, że późniejsze rozróby przenieśli na miasto.

Lepiej pisać o niepewnych (!) ralacjach niezidentyfikowanego (!) legionisty (!) bo słowna utarczka (!) i przepychankna (!) usprawiedliwa choćby w najmniejsym stopniu to, co się stało, prawda?
Nie wydaje mi się.

Co jak co, ale przytoczone przez Ciebie słowa to norma na stadionach. Gdyby po kazdym takim okrzyku następowała demolka stadionu to w Polsce już dawno rgalibyśmy na łąkach i pastwiskach.

Dirty mind
Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2007, 00:22

No, jasne...
Po co mówic o tym jak kibice demolowali stadion.
Po co mówić o tym, jak kibice rozwalali reklamy.
Po co mówić o tym, że kibice rzucali przedmiotami w policjantów.
Po co mówić o tym, że strzelali racami w innych ludzi.
Po co mówić o tym, że późniejsze rozróby przenieśli na miasto.
Po pierwsze rozroby na ulicach miast, to niepotwierdzony wymysl dziennikarzy. Polski konsul w Wilnie mowil o tym wczoraj.
Ale co najwazniejsze, nikt nie napisal, ze o wspomnianych przez Ciebie rzeczach nie nalezy wspominac, dobrze by jednak bylo rzetelnie przedstawiac sytuacje.
Lepiej pisać o niepewnych (!) ralacjach niezidentyfikowanego (!) legionisty (!) bo słowna utarczka (!) i przepychankna (!) usprawiedliwa choćby w najmniejsym stopniu to, co się stało, prawda?
Nie wydaje mi się.
To wyobraz sobie, ze stoisz przed plotkiem na kurczaki, a Twojego kumpla leja policjanci. Pewnie nalezy zadzownic po innych policjantow. Jezeli sprawa z prowokacja jest prawda, to w pewnym stopniu tlumaczy to wtargniecie na plyte, reszta to juz rzecz normalna w tlumie pijanych, mlodych ludzi.
Co jak co, ale przytoczone przez Ciebie słowa to norma na stadionach. Gdyby po kazdym takim okrzyku następowała demolka stadionu to w Polsce już dawno rgalibyśmy na łąkach i pastwiskach.
Na kazdym polskim stadionie, na ktory wpuszcza sie gosci, sa do tego warunki (policja w odpowiedniej ilosci i w wiekszosci przypadkow klatka dla gosci). Kiedy mamy do czynienia z tak wielkim tlumem, to wystarczy iskra i bez tych warunkow dochodzi do takich scen.

tomcatmi6

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2007, 00:22

Wszyscy pisza o kibicach Legii. Ja na przyklad tych popieprzonych nacpanych polmozgow nie nazwalbym kibicami. Kibice dbaja o swoj klub, jego wizerunek i nie dzialaja na jego szkode. A trzoda co sie wysypala na plyte w niedziele nie ma nic wspolnego z kibicami Legii. Zal mi gosci ktorzy starali sie przez ostatni czas robic <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> oprawy, dbac o to zeby kibic Legii nie kojarzył sie automatycznie z nabitym polmozgiem w dresie napieprzajacym w slupek od bramki, tylko z ludzmi ktorzy prowadza najlepszy doping w Polsce i tworza widowisko na trybunach. Ale coz zawsze znajdzie sie grupa osob, ktore musza cos spieprzyc, czy to zalujac 15 zl za schabowego w restauracji czy wbijajac sie wlasciwie nie wiadomo po co na murawe. Dla takich cieci nie mam szacunku bo nie chce tolerowac ludzi ktorzy przekladaja swoja dobra zabawe i "superassny melanzyk" od dobrego imienia klubu. Po prostu te osoby dzialaly przeciwko Legii i nie sa dla mnie kibicami, nie zasluguja na przywilej noszenia barw Legii. To ze klub ktory mial walczyc aby w przyszlym roku zagrac w Lidze Mistrzow, na samym poczatku dostanie zakaz gry w pucharach na przyszly sezon, wiec bedzie walczyl wlasciwie o nic, straci od pyty pieniedzy i przyszlych sponsorow tylko dlatego ze banda troglodytow chciala sie poganiac z policja to jest wlasnie wkurzajace. W srode zobaczymy ile Legia straci przez kretynow bo kazdy potrafi ponarzekac na ITI ze zle zarzadzaja, ze nie daja pieniedzy, a teraz przez czesc tych osob klub straci powazne pieniadze i przyszlosc niekonieczine musi byc kolorowa.
pozdr

Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2007, 00:50

Dionizy:
Z tego samego newsa. który tak ochoczo zacytowałeś, pochodzi takze ten cytat:
"Jak tylko na Starówce pojawili się kibice Legii, ulice stały się niebezpieczne dla tych, którzy mieli przy sobie dowolny symbol Vetry. Mój autobus, na którym jest logo klubu Vetry, kopano po kołach i bito pięściami po drzwiach, gdy zatrzymałem się na skrzyżowaniu" - powiedział Siergiej, kierowca zatrudniony na etacie w wileńskim klubie. Stolica Litwy stała się niebezpieczna. Pseudokibice dokazywali nie tylko na ulicach miasta, ale również w barach i restauracjach. Kilkakrotnie próbowali opuścić lokale nie uiszczając rachunku, stawiali opór wobec ochroniarzy"
Ten już tak Tobie nie przypadł do gustu, prawda? Jego już nie użyłeś jako argumentu pisząc:
Dionizos pisze:Po pierwsze rozroby na ulicach miast, to niepotwierdzony wymysl dziennikarzy.
tak samo mogę wspomnieć o dziesięcu różnych osobach, które były pokazywane w Faktach, Wiadomościach czy Informacjach - i potwierdziły, że rozróby w mieście jednak były.
To wyobraz sobie, ze stoisz przed plotkiem na kurczaki, a Twojego kumpla leja policjanci. Pewnie nalezy zadzownic po innych policjantow. Jezeli sprawa z prowokacja jest prawda, to w pewnym stopniu tlumaczy to wtargniecie na plyte, reszta to juz rzecz normalna w tlumie pijanych, mlodych ludzi.
No wybacz, ale taka pusta retoryka nie przystoi w powaznych dyskusjach.
1. Tam nikt nikogo nie lał - ale wywiązała się przepychanka - sam tak cytowałeś.
2. Kibice z Wilna chyba nie byli umundurowani, prawda?
3. Jeśli szukasz argumentów usprawiedliwiających takie rozróby to musisz się więcej starać.

Przekleństwo + obustronne przepychanki = demolujemy stadion (nawet pomijając chętnie negowane przez Ciebie rozróby na mieście).
Tak, jak swego czasu ostro krytykowałem Zidane'a, że dał się ponieść głupiej słownej prowokacji, tak nie będę nawet w najmniejszym stopniu usprawiedliwiał tych kiboli, choćby kibice Vetry przeklęli wszystkich kibiców legii do trzeciego pokolenia wstecz (jak to mawia mój kolega - fan FMa).
2. Kibice

Dirty mind
herr_braun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2007, 09:17

Venomik pisze:Lepiej pisać o niepewnych (!) ralacjach niezidentyfikowanego (!) legionisty (!) bo słowna utarczka (!) i przepychankna (!) usprawiedliwa choćby w najmniejsym stopniu to, co się stało, prawda?
Nikt nie mówi, że Legioniści ne zawinili, bo to oczywista nieprawda. Ale w ramach udupiania kibiców ponad podziałami zwraca się uwagę tylko na to, mało się mówi o śmiesznych zabezpieczeniu tego meczu czy o późniejszych wybrykach Litwinów, którzy rozwalali samochody itd. I to nie są żadne półsłówka tylko fakty czy to zaczerpnięte z relacji telewizyjnych czy to od znajomych, którzy tam byli.
Trunxik pisze:I Lech... ale to juz Bblacku napisal.
Faktycznie, nie zauważyłem.
Dionizos pisze:Korwin-Mikke mial conieco racji nazywajac kibicow Żydami XXI wieku...
Też czytałem ten artykuł, faktycznie parę uwag trafnych ;)
Ale co do tego, że burdy przed meczem to niepotwierdzone wymysły dziennikarzy to bzdura ;) gadałem z kolesiem, który tam był i mówił, że rozróby były, nicie szyb w barach, rozpieprzanie dyskotek itp. I niestety, wedle tego co mi mówił, bez winy Litwinów, którzy przyjęli Polaków bardzo dobrze. Zaczęli "swoje" dopiero później

rybosz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2007, 10:00

mateo369 pisze:
MaHeR pisze:
mateo369 pisze:co do zachowania tych "ludzi" (napisałbym zwierząt ale tych też nie chcę obrażać :!: ) i zresztą większości tych którzy ubiorają kaptur na głowe a nawet nie wiedzą z kim gra ich ukochana (?) drużyna to nie mam do nich żadnego szacunku :!: (większy "szacunek" mam nawet do rydzyka :smile: ) - na ale czego ja się mogę spodziewać po takich delikwentach - jak się ma w głowie steropian zamiat mózgu a edukacje kończy na 6 klasie szkoły podstawowej...

wielka szkoda tylko piłkarzy i kibiców Legii :!:
Powiem tylko, że część z nich na pewno, ale spora ich ilość studiuje i to na bardzo ambitnych kierunkach ;)
skoro tak, to wytłumacz mi jakoś racjonalnie jak człowiek z (prawie) wyższym wykształceniem może się tak zachowywać bo mi to się najnormalniej w świecie w GŁOWIE NIE MIEŚCI :doh: :!:

a wytłumacz mi jak to jest możlwe że student Politechniki Gdańskiej zabił siekierą swojego wykładowce ,albo studenci zabili przypadkowego faceta na plaży i tak mozna wymieniac i wymieniać
człowiek nie jest istotą doskonałą

do tych co piszą o zabijaniu to weż se jeden z drugiem pistolet i idż zabij jak tacy jesteście mądrzy i miejcie ludzi na sumieniu albo i nie

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2007, 14:37

MaHeR pisze:
mateo369 pisze:
MaHeR pisze: Powiem tylko, że część z nich na pewno, ale spora ich ilość studiuje i to na bardzo ambitnych kierunkach ;)
Nie jestem w stanie odpowiedzieć na twoje pytanie ;P ale uwierz mi, że większość z tych kibiców to nie są głupi ludzie...
To, że studiują, nie znaczy, że "nie są głupi", co pokazuje cała ta sytuacja.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
MaHeR

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2007, 14:58

Łukasz pisze:
MaHeR pisze:
mateo369 pisze: skoro tak, to wytłumacz mi jakoś racjonalnie jak człowiek z (prawie) wyższym wykształceniem może się tak zachowywać bo mi to się najnormalniej w świecie w GŁOWIE NIE MIEŚCI :doh: :!:
To, że studiują, nie znaczy, że "nie są głupi", co pokazuje cała ta sytuacja.
Aha...czyli uważasz, że dostali się na studia dlatego, że maja piękne oczy...super!
Chodzi o to, że część tych ludzi to nie są głupie osoby, tylko czasem bardzo mocno im "odbija"

"Juventus chce znów stać się królową Włoch i Europy i chcę się zmierzyć z tym wyzwaniem".
A. Pirlo
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2007, 15:00

MaHeR pisze:Aha...czyli uważasz, że dostali się na studia dlatego, że maja piękne oczy...super!
Chodzi o to, że część tych ludzi to nie są głupie osoby, tylko czasem bardzo mocno im "odbija"
To znaczy, że są to głupie osoby. Wykształcone, acz głupie.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2007, 15:03

rybosz pisze:a wytłumacz mi jak to jest możlwe że student Politechniki Gdańskiej zabił siekierą swojego wykładowce ,albo studenci zabili przypadkowego faceta na plaży i tak mozna wymieniac i wymieniać
zabrzmi to trochę dziwnie ale większość z takich przypadków to poprostu jest działanie w afekcie, które mogło być spowodowane zaburzeniami psychicznymi, które mogły zostać uwidocznione dopiero dla tych ludzi w "ekstremalnych" warunkach kto studiował/studiuje wie o czym mówię :wink: i mimo wszystko dla mnie jest to jakieś logiczne wytłumaczenie w przeciwieństwie do tych "kibiców" którzy doskonale zdawali sobie sprawę z tego co robią :!:
rybosz pisze:człowiek nie jest istotą doskonałą
Ameryki tym stwierdzeniem nie odktyłeś :wink:

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
herr_braun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2007, 15:26

mateo369 pisze:skoro tak, to wytłumacz mi jakoś racjonalnie jak człowiek z (prawie) wyższym wykształceniem może się tak zachowywać bo mi to się najnormalniej w świecie w GŁOWIE NIE MIEŚCI :doh: :!:
Wykształcenie to słabe kryterium, w wielu względach, także w tym przypadku, gdzi chodzi o jakąś kulturę, wychowanie itp.

MaHeR

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2007, 15:31

Łukasz pisze:
MaHeR pisze:Aha...czyli uważasz, że dostali się na studia dlatego, że maja piękne oczy...super!
To znaczy, że są to głupie osoby. Wykształcone, acz głupie.
Gdyby były to głupie osoby to nie dostałyby się na studia, nie mówiąc już o ich skończeniu... :smile:

A. Pirlo
fruwak

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 lipca 2007, 15:40

Gdyby były to głupie osoby to nie dostałyby się na studia, nie mówiąc już o ich skończeniu...

===========>

Mózg ma każdy,rozum niewielu...
Inteligencja to nie to samo co mądrość...
Hitler też był inteligentny,ale czy był mądry..?
Więc nie utożsamiaj wykształcenia z zachowaniem ludzkim!Oczywiście ludzie z wyższym wykształceniem w większości prezntują wyższy poziom kulutry,zachowania i taie tam,ale od każdej reguły jest sporo wyjątków...

Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2007, 16:14

Venomik pisze: Ten już tak Tobie nie przypadł do gustu, prawda? Jego już nie użyłeś jako argumentu pisząc:
Ten fragment mowi o zajsciach przed meczem, ja powolalem sie na opinie Konsula, ktory zaprzeczal jakoby zamieszki przeniosly sie poza stadion.

Przekleństwo + obustronne przepychanki = demolujemy stadion (nawet pomijając chętnie negowane przez Ciebie rozróby na mieście).
Tak, jak swego czasu ostro krytykowałem Zidane'a, że dał się ponieść głupiej słownej prowokacji, tak nie będę nawet w najmniejszym stopniu usprawiedliwiał tych kiboli, choćby kibice Vetry przeklęli wszystkich kibiców legii do trzeciego pokolenia wstecz (jak to mawia mój kolega - fan FMa).
2. Kibice
Nie chodzi o to co ten domniemany kibic z Litwy powiedzial. Rezultat byl taki (wnioskuje z tego artykulu), że kilka osob zaczelo sie z nim tluc i wkroczyla policja, podczas gdy za plotem stalo dwa tysiace pijanych kibicow, trudno zeby to sie mialo skonczyc inaczej...

Edit: tutaj polityczny komentarz do sytuacji. Pochodzi ze strony Kuriera Wileńskiego:
Nie lubie "hooligans" i nie podoba mi sie, gdy ktos odwiedza mecz pilki noznej tylko po to, by sie bic. Tym razem ale litwini (pisze to slowo przez male "L" umyslowo) sobie na to zasluzyli i dostali co im sie nalezalo. Dopoki nie beda traktowac Polakow z szacunkiem i beda kontynuowac w swych probach wynarodowic ich, mysle ze "hooligani" z Warszawy powinni odwiedzac Wilno i inne miasta litewskie czesciej.
:lol:

ODPOWIEDZ