Zastrzeżenie numeru?
- cezar
- Juventino
Moim zdaniem Akex powinien mić zastrzeżony ten numer. Ja jestem na TAK.
Przepraszam, a dlaczego ma być zastrzeżony numer 9 po Zlatanie????
Może dlatego, że nosiła go największa #@$%* w Juve...
Juve na zawsze w moim sercu...
- Adi10
- Juventino
hmm a pojecie ironia, jest Ci znane ?cezar pisze:Moim zdaniem Akex powinien mić zastrzeżony ten numer. Ja jestem na TAK.

ogolnie jesli chodzi o zastrzeganie numerow, jest mi to zupelnie obojetne.
- naros
- Juventino
Kompletnie nie rozumiem dyskusji. Oczywiście że numer 10 po zakonczeniu kariery przez Del Piero NIE powinien być zastrzeżony. Powinien go przejąć jego następca, zresztą nie tylko Alex grał z 10. Platini, Baggio...

Un capitano c'è solo un capitano!!!
- meda11
- Juventino
Jestem przeciwny temu..."numero dici" jest we Włoszech magiczne i choćby dlatego nie można go zastrzegać. Zasługi Alexa są niepodważalne i wątpie żeby pojawił się kiedyś zawodnik, który dogoniłby go w klasyfikacji strzelców(trzeba mieć talent, zdrowie i być wiernym klubowi - czyt. grać przez długie lata), ale zastrzeganie numeru to dla mnie absurd. Co innego gdy zawodnik traci życie...w innym przypadku nie. Jeśli pamięć mnie nie myli to jak Alex zaczynał grę w Juve to grał z 16 na koszulce(10 była Baggio)...jako, że Camor "zrzekł" się 16ki na rzecz 8ki to...w lecie wraca Giovinco i zakłada 16, a po zakończeniu kariery przez naszego kapitana przejmuje jego numer i ściga żywą legendę w "rekordach":) Dajmy szansę młodym wykazać się, a tym samym zapracować na "prawo" noszenia koszulki z jedynką i zerem na plecach. Pozdro!
- MaHeR
- Juventino
Hmm...mimo wszystko, odpowiedź na pytanie zawarte w temacie nie jest taka prosta. Chociaż jestem przekonany, że zastrzeżenie tego numeru nie byłoby dobrym pomysłem. Zasługi Alexa są niepodważalne, także niepodważalne jest jego oddanie barwom biało - czarnym, lecz czy jest sens w tym aby już nikt w Juve nie założył pasiastego trykotu z numerem 10!? Moim zdaniem nie. Tak sobie właśnie dzisiaj myślałem, kto dostąpi zaszczytu gry z tym numerem kiedy już Del Piero zakończy kariere, może z czasem to będzie faktycznie Giovinco (ktoś wyżej tak pisał) a może będzie to jakiś gracz, który pojawi się w klubie po głośnym transferze...? Zobaczymy, ale właśnie ta ciekawość sprawia, że jestem przeciwny zastrzeżeniu 10...
AleX jest Mistrzem! Zdobył wszystko i jestem przekonany, że każdy kibic Juve zapamięta go na zawsze i nie trzeba wcale odbierać przyszłym gwiazdą Juve zaszczytu noszenia na plecach 10
AleX jest Mistrzem! Zdobył wszystko i jestem przekonany, że każdy kibic Juve zapamięta go na zawsze i nie trzeba wcale odbierać przyszłym gwiazdą Juve zaszczytu noszenia na plecach 10
"Juventus chce znów stać się królową Włoch i Europy i chcę się zmierzyć z tym wyzwaniem".
A. Pirlo
A. Pirlo
- centek
- Juventino
nie wydaje mi sie, że 10 jest zastrzeżone w jakimkolwiek klubie
i brzmi to rozsądnie bo to jest numer bez którego drużyna nie istnieje! napewno w Italii... POmimo tego co zrobił Alex to w końcu Giovinco musi przejąć 10 po nim
Korniszony wygladają na dużo bardziej zachęcająca propozycje!

i brzmi to rozsądnie bo to jest numer bez którego drużyna nie istnieje! napewno w Italii... POmimo tego co zrobił Alex to w końcu Giovinco musi przejąć 10 po nim
Korniszony wygladają na dużo bardziej zachęcająca propozycje!

- juveluck
- Juventino
Myślałem akurat tylko o włoskich klubach, choć przyznam, że nawet nie wiedziałem o 10 zastrzeżonej dla Deyny.bblackk pisze:I w Legii "dyszka" jest TYLKO dla Deyny.juveluck pisze:10 zastrzeżona jest w napoli po maradonie.centek pisze:nie wydaje mi sie, że 10 jest zastrzeżone w jakimkolwiek klubie

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- centek
- Juventino
no dobra, może nie jestem wielkim autorytetem w tej sprawie ale przypuszczam, że "10" jest dużo rzadziej zastrzegana niż inne numerki/cyferki. Tymbardziej na półwyspie Apenińskim gdzie 10 jest podobno magiczna.
o!
o!

- Okoni
- Juventino
Myślę, że Del Piero będzie związany z Juve po zakończeniu kariery może być na przykład: prezesem, trenerem, asystentem trenera, trenerem napastników najzie
czy sprzedawcą pamiątek w sklepiku Juve.Więc ja myślę, że sprawiedliwie byłoby żeby Alex po zakończeniu kariery sam wskazał kto jest godny noszenia 10 na plecach i szafa gra
czy sprzedawcą pamiątek w sklepiku Juve.Więc ja myślę, że sprawiedliwie byłoby żeby Alex po zakończeniu kariery sam wskazał kto jest godny noszenia 10 na plecach i szafa gra