Coppa Carnavale 2008

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ

Jak daleko zajdą w tym turnieju młodzi piłkarze Juventusu?

Czas głosowania minął 09 lutego 2009, 12:31

Wywalczą tytuł
55
83%
półfinał
8
12%
ćwierćfinał
1
2%
wyjście z grupy
0
Brak głosów
zakończą na rozgrywkach grupowych
2
3%

Liczba głosów: 66
Arcadio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2009, 16:05

3-0 piękna bramka Dauda :-D
Uderzenei zza pola karnego :-D
edit jednak już w polu karnym był, ale bramka piękna, uderzenie z pierwszej piłki :-D

Żaden zwycięzca nie wierzy w przypadek.
Gooray

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2009, 16:07

matekkuba pisze:A najgorsze jest to, że jest streaming LIVE Rai Sport Piu, ale IP musi być włoskie :angry: Makaroniarze...
To się da obejść! Właśnie to odkryłem z pomocą pana Google! :)

Odpalasz IE ---> "narzędzia" ---> opcje internetowe ---> połączenia ---> ustawienia połączenia internetowego (te niżej :P) ---> zaznaczasz, że chcesz używać serwera proxy ---> w adresie wpisujesz 213.209.210.69 a w porcie 8081 ---> zaznaczasz nie używaj serwera proxy dla adresów lokalnych ---> Ok ---> Ok
Potem w jakiejkolwiek przeglądarce klikasz tu: http://guardatv.it/stream.php?id=916 i leci!

3-0 po bramce Dauda.

Obrazek
matekkuba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2009, 16:13

Ehm... zaytrzymuje się na ustawieniach :D Mógłbys pomóc przez gg://6979910

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2009, 16:54

Wygraliśmy 4-1 jesteśmy wielcy :dance: Daud, Esposito i Immobile go go :-D

Arcadio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2009, 16:56

4-1 :-D

Wielkie "małe" ZEBRY hehe :-D

Druga połowa znacznei słabsza od piewszej, ale daliśmy rade.
Piłkarz meczu jak dla mnei Castiglia, świetnie rozgrywał, podawał, dużó widział, brak jakiś strat naprawde podobała mi się Jego gra.
Marrone- świetnei gra w powietrzu, prawie wszystkie góre piłki Jego, dobry w odbiorze...
O Daudzie i Esposito już nei będe pisać, natomiast któs wspomniał, ze Immobile bezbarwnie- ja sie nei zgodze(i nie chodzi mi tu o te dwie bramki nawet)- spójrzcie jak walczył z przodu, ile piłkek przejął, przetrzymał- całkiem dobry mecz :-D

Żaden zwycięzca nie wierzy w przypadek.
Il Storico

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 lutego 2009, 16:57

No i wygraliśmy!4:1!Brawo młodziaki.To jest nasza przyszłość i nadzieja.Podsumowując turniej:świetnie przez całe Coppa grał Daud(charakterystyka taka sama jak Eto'o :D )Immobile-dyrygent,a do tego strzelił gola.Mieliśmy tylko dwa słabsze mecze(remis z Frosinone i karne z Lazio(tam 2:2))czyli graliśmy dobrze przez cały turniej.Mam RAI,ale niestety nie mogłem obejrzeć meczu(szkoła :/ ),ale widzę,że jesteśmy najlepsi wśród młodzików :-D Brawo :ok:

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2009, 17:13

Wielki sukces naszej Primavery, który mnie bardzo cieszy!! 6 tytuł w Viareggio, a 4 od 2003 roku, potwierdza, że nasz sektor młodzieżowy od kilku lat jest jednym z najlepszych we Włoszech, czego jeszcze kiedyś nie można było powiedzieć. To pierwszy sezon Maddaloniego i od razu udało mu się sięgnąć po Viareggio, widać, że zmiana była potrzebna, bo mieliśmy leciutki przestój. Dla wielu Coppa Carnevale to rozgrywki, ważniejsze i bardziej prestiżowe niż liga. Czemu nie ma się co dziwić, turniej Viareggio jest rozgrywany od 49 roku, a liga dopiero od 62. Ponadto poza najlepszymi drużynami włoskimi startują tam również mocne drużyny zagraniczne. Tym bardziej, chłopakom należą się wielkie brawa i mam nadzieję, że i w lidze sobie poradzą nie gorzej.

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
Bukol87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2009, 17:13

Kuzminski pisze:, duzo niedokladnych odbiorow i niecelnych podan. Immobile oprocz gola tez duzo nie pokazal.
Co to jest niedokładny odbiór? Giovinco jest rozgrywającym drużyny siatkarskiej czy może jakąś konkurencją dla Astry bądź Hot Birda? :)

Co do samego sukcesu naszych młodzików to jest to kolejne potwierdzenie na to, że opłaca się stawiać na młodzież. Kto z tych piłkarzy zawita na stałe w Juventusie, a kto będzie cieszył się grą w rezerwach Empoli? Zobaczymy, ważne, że widać potencjał wśród tych chłopców.

Majos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 lutego 2009, 20:04

No i wreszcie tak długo oczekiwane zakończenie turnieju. Nasz somalijski napastnik królem strzelców, a my wygrywamy z Sampdorią w finale aż 4:1. To jest dopiero klasa. Widać Juventus ma wspaniały młody "narybek", nie wolno go teraz zaprzepaścić.

Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2009, 20:36

Bukol87 pisze:
Kuzminski pisze:, duzo niedokladnych odbiorow i niecelnych podan. Immobile oprocz gola tez duzo nie pokazal.
Co to jest niedokładny odbiór? Giovinco jest rozgrywającym drużyny siatkarskiej czy może jakąś konkurencją dla Astry bądź Hot Birda? :)

Co do samego sukcesu naszych młodzików to jest to kolejne potwierdzenie na to, że opłaca się stawiać na młodzież. Kto z tych piłkarzy zawita na stałe w Juventusie, a kto będzie cieszył się grą w rezerwach Empoli? Zobaczymy, ważne, że widać potencjał wśród tych chłopców.
Chodzilo mi o to ze jak dostaje pilke to od razu ja traci bo zle odebral (czyt: nie opanowal pilki al'a Molinaro w pierwszym meczu z Cagliari w tym sezonie :P )

Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2009, 21:06

Gatulacje dla naszej Primavery! Młodzi piłkarze pokzali, że potrafią grać w piłke i to nie tylko z włoskimi drużynami, ale także silnymi ekipami zza granicy.

Teraz tylko czkeać, aż dorosną piłkarsko aby nosić trykot pierwszej drużyny.
Ciekawi mnie kto wyrośnie z Dauda... Bramkostrzelny skubaniec :prochno:

Andryk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2009, 21:20

KU-bra pisze: Młodzi piłkarze pokzali, że potrafią grać w piłke i to nie tylko z włoskimi drużynami, ale także silnymi ekipami zza granicy.
możesz jaśniej ? jakieś przykłady tych silnych drużyn zza granicy ? bynajmniej nie chodzi o sampdorię... ?

Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2009, 21:30

Andryk pisze:
KU-bra pisze: Młodzi piłkarze pokzali, że potrafią grać w piłke i to nie tylko z włoskimi drużynami, ale także silnymi ekipami zza granicy.
możesz jaśniej ? jakieś przykłady tych silnych drużyn zza granicy ? bynajmniej nie chodzi o sampdorię... ?
Chodziło mi o Maccabi...i o Frosinone, ale to mój błąd bo myślałem, że to drużyna z Francji :prochno: Także mój błąd :smile:

Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lutego 2009, 21:33

Kuzminski pisze:
Bukol87 pisze:

Chodzilo mi o to ze jak dostaje pilke to od razu ja traci bo zle odebral (czyt: nie opanowal pilki al'a Molinaro w pierwszym meczu z Cagliari w tym sezonie :P )
Wystarczyło napisać "złe przyjęcia piłki" i nie byłoby tematu ;)

Chłopakom trzeba złożyć gratulacje, jednak nawet zwycięstwo w Coppa Carnevale nie gwarantuje jeszcze niczego. Mam nadzieję, że ten tytuł zmobilizuje ich do jeszcze cięższej pracy, bo żeby z takich piłkarzy wyrosło coś dobrego (:P) potrzeba naprawdę ogromu zaangażowania. Po kilku latach posuchy i różnych Benjaminów, Masiellów czy Chiumientów w końcu zaczęło się dziać coś dobrego i mamy Criscito, Marchisio, Paro, De Ceglie czy Giovinco. Wiem, że to jeszcze nie gracze światowej klasy, a większość pewnie nigdy nie będzie naprawdę dobrymi piłkarzami, ale to nie są już zupełnie anonimowi piłkarze w odróżnieniu do ich poprzedników.

Widząc taką zmianę polityki klubowej młodzi Juventini, Ci którzy teraz sięgnęli po trofeum mogą widzieć jakieś perspektywy na osiągnięcie pierwszej kadry, czego im z całego serca życzę. Niech nam rośnie młode biało-czarne pokolenie.

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 24 lutego 2009, 12:33

Jestem bardzo dumny z sukcesu chłopaków. Naprawdę wygraliśmy ten turniej gładko, wręcz można rzecz, że nie mielismy konkurencji. Tylko Frosinone nam odebralo pkt. ale tam już było wszystko pozamiatane.

To świetne rokowania na przyszłość. Jeśli zaś chodzi o same indywidualności to nie byłbym zbyt wielkim optymistą, mając na uwadze wcześniejsze lata. Daud? Wyróznił się na pewno, jak i Immobile i inni, ale czy bedą powoli wprowadzani do dorosłej piłki? Cieżko powiedzieć, póki co Ekdal i Ariaudo mocno pukaja do drzwi 1 zespołu.

Gratuluję chłopakom, że odzyskali tytuł i to w tak efektywnym stylu, brawo :bravo:

Obrazek
ODPOWIEDZ