Coppa Carnavale 2008
- Gooray
- Juventino
To się da obejść! Właśnie to odkryłem z pomocą pana Google!matekkuba pisze:A najgorsze jest to, że jest streaming LIVE Rai Sport Piu, ale IP musi być włoskieMakaroniarze...

Odpalasz IE ---> "narzędzia" ---> opcje internetowe ---> połączenia ---> ustawienia połączenia internetowego (te niżej

Potem w jakiejkolwiek przeglądarce klikasz tu: http://guardatv.it/stream.php?id=916 i leci!
3-0 po bramce Dauda.

- Dybala 4ever
- Juventino
Wygraliśmy 4-1 jesteśmy wielcy
Daud, Esposito i Immobile go go :-D

- Arcadio
- Juventino
4-1 :-D
Wielkie "małe" ZEBRY hehe :-D
Druga połowa znacznei słabsza od piewszej, ale daliśmy rade.
Piłkarz meczu jak dla mnei Castiglia, świetnie rozgrywał, podawał, dużó widział, brak jakiś strat naprawde podobała mi się Jego gra.
Marrone- świetnei gra w powietrzu, prawie wszystkie góre piłki Jego, dobry w odbiorze...
O Daudzie i Esposito już nei będe pisać, natomiast któs wspomniał, ze Immobile bezbarwnie- ja sie nei zgodze(i nie chodzi mi tu o te dwie bramki nawet)- spójrzcie jak walczył z przodu, ile piłkek przejął, przetrzymał- całkiem dobry mecz :-D
Wielkie "małe" ZEBRY hehe :-D
Druga połowa znacznei słabsza od piewszej, ale daliśmy rade.
Piłkarz meczu jak dla mnei Castiglia, świetnie rozgrywał, podawał, dużó widział, brak jakiś strat naprawde podobała mi się Jego gra.
Marrone- świetnei gra w powietrzu, prawie wszystkie góre piłki Jego, dobry w odbiorze...
O Daudzie i Esposito już nei będe pisać, natomiast któs wspomniał, ze Immobile bezbarwnie- ja sie nei zgodze(i nie chodzi mi tu o te dwie bramki nawet)- spójrzcie jak walczył z przodu, ile piłkek przejął, przetrzymał- całkiem dobry mecz :-D
Żaden zwycięzca nie wierzy w przypadek.
- Il Storico
- Juventino
No i wygraliśmy!4:1!Brawo młodziaki.To jest nasza przyszłość i nadzieja.Podsumowując turniej:świetnie przez całe Coppa grał Daud(charakterystyka taka sama jak Eto'o
)Immobile-dyrygent,a do tego strzelił gola.Mieliśmy tylko dwa słabsze mecze(remis z Frosinone i karne z Lazio(tam 2:2))czyli graliśmy dobrze przez cały turniej.Mam RAI,ale niestety nie mogłem obejrzeć meczu(szkoła
),ale widzę,że jesteśmy najlepsi wśród młodzików :-D Brawo 

- juveluck
- Juventino
Wielki sukces naszej Primavery, który mnie bardzo cieszy!! 6 tytuł w Viareggio, a 4 od 2003 roku, potwierdza, że nasz sektor młodzieżowy od kilku lat jest jednym z najlepszych we Włoszech, czego jeszcze kiedyś nie można było powiedzieć. To pierwszy sezon Maddaloniego i od razu udało mu się sięgnąć po Viareggio, widać, że zmiana była potrzebna, bo mieliśmy leciutki przestój. Dla wielu Coppa Carnevale to rozgrywki, ważniejsze i bardziej prestiżowe niż liga. Czemu nie ma się co dziwić, turniej Viareggio jest rozgrywany od 49 roku, a liga dopiero od 62. Ponadto poza najlepszymi drużynami włoskimi startują tam również mocne drużyny zagraniczne. Tym bardziej, chłopakom należą się wielkie brawa i mam nadzieję, że i w lidze sobie poradzą nie gorzej.

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- Bukol87
- Juventino
Co to jest niedokładny odbiór? Giovinco jest rozgrywającym drużyny siatkarskiej czy może jakąś konkurencją dla Astry bądź Hot Birda?Kuzminski pisze:, duzo niedokladnych odbiorow i niecelnych podan. Immobile oprocz gola tez duzo nie pokazal.

Co do samego sukcesu naszych młodzików to jest to kolejne potwierdzenie na to, że opłaca się stawiać na młodzież. Kto z tych piłkarzy zawita na stałe w Juventusie, a kto będzie cieszył się grą w rezerwach Empoli? Zobaczymy, ważne, że widać potencjał wśród tych chłopców.
- Majos
- Juventino
No i wreszcie tak długo oczekiwane zakończenie turnieju. Nasz somalijski napastnik królem strzelców, a my wygrywamy z Sampdorią w finale aż 4:1. To jest dopiero klasa. Widać Juventus ma wspaniały młody "narybek", nie wolno go teraz zaprzepaścić.
- Monte Cristo
- Juventino
Chodzilo mi o to ze jak dostaje pilke to od razu ja traci bo zle odebral (czyt: nie opanowal pilki al'a Molinaro w pierwszym meczu z Cagliari w tym sezonieBukol87 pisze:Co to jest niedokładny odbiór? Giovinco jest rozgrywającym drużyny siatkarskiej czy może jakąś konkurencją dla Astry bądź Hot Birda?Kuzminski pisze:, duzo niedokladnych odbiorow i niecelnych podan. Immobile oprocz gola tez duzo nie pokazal.
Co do samego sukcesu naszych młodzików to jest to kolejne potwierdzenie na to, że opłaca się stawiać na młodzież. Kto z tych piłkarzy zawita na stałe w Juventusie, a kto będzie cieszył się grą w rezerwach Empoli? Zobaczymy, ważne, że widać potencjał wśród tych chłopców.

- Kubba
- Juventino
Gatulacje dla naszej Primavery! Młodzi piłkarze pokzali, że potrafią grać w piłke i to nie tylko z włoskimi drużynami, ale także silnymi ekipami zza granicy.
Teraz tylko czkeać, aż dorosną piłkarsko aby nosić trykot pierwszej drużyny.
Ciekawi mnie kto wyrośnie z Dauda... Bramkostrzelny skubaniec
Teraz tylko czkeać, aż dorosną piłkarsko aby nosić trykot pierwszej drużyny.
Ciekawi mnie kto wyrośnie z Dauda... Bramkostrzelny skubaniec

- Andryk
- Juventino
możesz jaśniej ? jakieś przykłady tych silnych drużyn zza granicy ? bynajmniej nie chodzi o sampdorię... ?KU-bra pisze: Młodzi piłkarze pokzali, że potrafią grać w piłke i to nie tylko z włoskimi drużynami, ale także silnymi ekipami zza granicy.
- Kubba
- Juventino
Chodziło mi o Maccabi...i o Frosinone, ale to mój błąd bo myślałem, że to drużyna z FrancjiAndryk pisze:możesz jaśniej ? jakieś przykłady tych silnych drużyn zza granicy ? bynajmniej nie chodzi o sampdorię... ?KU-bra pisze: Młodzi piłkarze pokzali, że potrafią grać w piłke i to nie tylko z włoskimi drużynami, ale także silnymi ekipami zza granicy.

- Mati
- Juventino
Wystarczyło napisać "złe przyjęcia piłki" i nie byłoby tematuKuzminski pisze:Chodzilo mi o to ze jak dostaje pilke to od razu ja traci bo zle odebral (czyt: nie opanowal pilki al'a Molinaro w pierwszym meczu z Cagliari w tym sezonieBukol87 pisze:Co to jest niedokładny odbiór? Giovinco jest rozgrywającym drużyny siatkarskiej czy może jakąś konkurencją dla Astry bądź Hot Birda?Kuzminski pisze:, duzo niedokladnych odbiorow i niecelnych podan. Immobile oprocz gola tez duzo nie pokazal.
Co do samego sukcesu naszych młodzików to jest to kolejne potwierdzenie na to, że opłaca się stawiać na młodzież. Kto z tych piłkarzy zawita na stałe w Juventusie, a kto będzie cieszył się grą w rezerwach Empoli? Zobaczymy, ważne, że widać potencjał wśród tych chłopców.)

Chłopakom trzeba złożyć gratulacje, jednak nawet zwycięstwo w Coppa Carnevale nie gwarantuje jeszcze niczego. Mam nadzieję, że ten tytuł zmobilizuje ich do jeszcze cięższej pracy, bo żeby z takich piłkarzy wyrosło coś dobrego (:P) potrzeba naprawdę ogromu zaangażowania. Po kilku latach posuchy i różnych Benjaminów, Masiellów czy Chiumientów w końcu zaczęło się dziać coś dobrego i mamy Criscito, Marchisio, Paro, De Ceglie czy Giovinco. Wiem, że to jeszcze nie gracze światowej klasy, a większość pewnie nigdy nie będzie naprawdę dobrymi piłkarzami, ale to nie są już zupełnie anonimowi piłkarze w odróżnieniu do ich poprzedników.
Widząc taką zmianę polityki klubowej młodzi Juventini, Ci którzy teraz sięgnęli po trofeum mogą widzieć jakieś perspektywy na osiągnięcie pierwszej kadry, czego im z całego serca życzę. Niech nam rośnie młode biało-czarne pokolenie.
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Jestem bardzo dumny z sukcesu chłopaków. Naprawdę wygraliśmy ten turniej gładko, wręcz można rzecz, że nie mielismy konkurencji. Tylko Frosinone nam odebralo pkt. ale tam już było wszystko pozamiatane.
To świetne rokowania na przyszłość. Jeśli zaś chodzi o same indywidualności to nie byłbym zbyt wielkim optymistą, mając na uwadze wcześniejsze lata. Daud? Wyróznił się na pewno, jak i Immobile i inni, ale czy bedą powoli wprowadzani do dorosłej piłki? Cieżko powiedzieć, póki co Ekdal i Ariaudo mocno pukaja do drzwi 1 zespołu.
Gratuluję chłopakom, że odzyskali tytuł i to w tak efektywnym stylu, brawo
To świetne rokowania na przyszłość. Jeśli zaś chodzi o same indywidualności to nie byłbym zbyt wielkim optymistą, mając na uwadze wcześniejsze lata. Daud? Wyróznił się na pewno, jak i Immobile i inni, ale czy bedą powoli wprowadzani do dorosłej piłki? Cieżko powiedzieć, póki co Ekdal i Ariaudo mocno pukaja do drzwi 1 zespołu.
Gratuluję chłopakom, że odzyskali tytuł i to w tak efektywnym stylu, brawo