Samochody
- juveman7
- Juventino
Kilka dni temu ukazały sie oficjalne zdjęcia nowej serii 5 ze stajni BMW.
Inaczej mówiac powstała nowa beemka ,beemwa ,bejca, buma piątka 8)
http://www.autogaleria.pl/news/index.php?id=2645
Kilka tygodni przed premierą nowej piątki ukazał się nowy mercedes klasy E. Muszę przyznać ze stylistycznie prezentuje sie znakomicie. Widziałem go chyba z każdej perspektywy i muszę przyznać że projektanci nowej e klasy to fachowcy.
Zapowiada sie wielka batalia o tytuł najlepszego samochodu. Nie zapominajmy że niedługo Audi wypusci nową A6. Będzie się działo.
Pojedynek tych trzech marek (BMW , Mercedes , Audi ) to chyba najpiękniejsza rzecz w motoryzacji
Uważam że to właśnie BMW ma najciekawsze wozy.
Co Wy sądzicie o wielkiej trójcy z Niemiec
Inaczej mówiac powstała nowa beemka ,beemwa ,bejca, buma piątka 8)
http://www.autogaleria.pl/news/index.php?id=2645
Kilka tygodni przed premierą nowej piątki ukazał się nowy mercedes klasy E. Muszę przyznać ze stylistycznie prezentuje sie znakomicie. Widziałem go chyba z każdej perspektywy i muszę przyznać że projektanci nowej e klasy to fachowcy.
Zapowiada sie wielka batalia o tytuł najlepszego samochodu. Nie zapominajmy że niedługo Audi wypusci nową A6. Będzie się działo.
Pojedynek tych trzech marek (BMW , Mercedes , Audi ) to chyba najpiękniejsza rzecz w motoryzacji
Uważam że to właśnie BMW ma najciekawsze wozy.
Co Wy sądzicie o wielkiej trójcy z Niemiec
...kiedyś przyjdzie prawdziwy deszcz i zmyje cały ten gnój...
- FalsoVero
- Juventino
Jeżeli Audi nadal będzie robić to co robiło do tej pory to A6 powinno dać radę BMW i Mercedesowi. Ostatnia 5 była taka sobie nowa e-klasa jest dość ciekawa jaka będzie nowiutka A6? Przekonamy się niebawem.
Prócz tego Audi parę dni temu pokazało światu swoje nowe dziecko którym jest najnowsza wersja A8 piękność !
http://moto.wp.pl/gid,11736644,title,Au ... jecie.html
Prócz tego Audi parę dni temu pokazało światu swoje nowe dziecko którym jest najnowsza wersja A8 piękność !
http://moto.wp.pl/gid,11736644,title,Au ... jecie.html
"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
- tabo89
- Juventino
trudne pytanie bo to są auta wysokiej klasy i ciężko powiedzieć, który lepszy.. zależy co kto lubi 
kuzyn ma Audi A6 w automacie i dobrze się prowadzi ale jak dla mnie, za duże, typowa limuzyna..
Passatem za to nie jeździłem w automacie ale w manualu jest podobnie pod względem jezdnym, osobiście wole VW, wg mnie to są najbardziej elastyczne auta, dopasowują się do kierowcy (a może to kierowcom łatwo się jeździ VW, sam jeżdzę golfem)

kuzyn ma Audi A6 w automacie i dobrze się prowadzi ale jak dla mnie, za duże, typowa limuzyna..
Passatem za to nie jeździłem w automacie ale w manualu jest podobnie pod względem jezdnym, osobiście wole VW, wg mnie to są najbardziej elastyczne auta, dopasowują się do kierowcy (a może to kierowcom łatwo się jeździ VW, sam jeżdzę golfem)
- Łukasz
- Juventino
Jeździłem A6 w automacie i Passatem w manualu i dużo lepiej wypadał ten drugi, bo ten pierwszy przy automatycznej skrzyni biegów rozpędza się jak Leopard na poligonie...tabo89 pisze: kuzyn ma Audi A6 w automacie i dobrze się prowadzi ale jak dla mnie, za duże, typowa limuzyna..
- stahoo
- Juventino
Na samochodach znam się mniej więcej tak jak na Regionalnych Zespołach Kameruńskiej Muzyki Ludowej, ale zapytam z ciekawości- dlaczego chcesz automatyczna skrzynie biegów?krystiank pisze:mam pytanie .... chodzi o samochód z automatyczna skrzynia biegów ... chce sobie kupić jakiś uzywany z automatem mysle miedzy Audi a Passatem. co lepsze ? silnik tylko 1.9 TDI
- kornknot
- Qualità Juventino
Człowieku jak Ci mamy pomóc jak piszesz Audi a nie podasz modelu, ani roku produkcji. To samo z passatem, 1.9 TDI miały praktycznie wszystkie modele od poczatku lat 90. Jedyne co wiemy, że nie będziesz miał skrzyni DSG, bo nowe passaty są 2.0 TDI tylko.krystiank pisze:mam pytanie .... chodzi o samochód z automatyczna skrzynia biegów ... chce sobie kupić jakiś uzywany z automatem mysle miedzy Audi a Passatem. co lepsze ? silnik tylko 1.9 TDI
- FalsoVero
- Juventino
Jedno i drugie są modelami B5
Mój dobry znajomy miał Passata poszła mu skrzynia i sprzedał VW. Przedział cenowy jest różny na Twoim miejscu wolałbym zainwestować w A6(C5) albo BMW serii 5 a dokładniej E39. Jeżeli jesteś młodą osobą to z taką gotówką jaką dysponujesz a mniemam, że jest to niemała kwota to na Twoim miejscu kupił bym Mercedesa CLK fajna zabawka uwierz na słowo 

Przejedź się A8, S-klass to są duże autatabo89 pisze: kuzyn ma Audi A6 w automacie i dobrze się prowadzi ale jak dla mnie, za duże, typowa limuzyna..
"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
- mb_1897
- Juventino
CLK - 2.0 w kompresorze i weźmie tylko 10l 
sam zastanawiam się nad passkiem z tych lat. Śmigałem, bo kuzyn ma i powiem, że fajnie się jeździ. Rodzice natomiast, mają B6 z takim silnikiem.
Ale jak to rodzice, przejechać się nie dali
(masakra, bo że za młody)
wiem tyle, że śmiga elegancko!

sam zastanawiam się nad passkiem z tych lat. Śmigałem, bo kuzyn ma i powiem, że fajnie się jeździ. Rodzice natomiast, mają B6 z takim silnikiem.
Ale jak to rodzice, przejechać się nie dali

wiem tyle, że śmiga elegancko!
"Jeśli Juventus wygra kolejne trofea, będę chciał być pierwszym, którzy założy na siebie trykot Starej Damy z trzema gwiazdkami na piersi".
- David Trezeguet
- David Trezeguet
- Antichrist
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Mój tata ma Opla Sintrę 3-litrową V6 z automatyczną skrzynią biegów, ja mam Omegę MV6 również automat i muszę przyznać, że dobry automat nie jest zły. Chciałbym obalić mit, który od długiego czasu jest propagowany przez różnych ludzi. Automaty rzadko się psują, trzeba się naprawdę postarać, by zajechać taką skrzynię biegów. Statystycznie automat pojeździ dłużej, niż manual. Jest to mega wygodna opcja, bo nie musisz machać wajhą i wciskać sprzęgła, a od auta wymagam przede wszystkim komfortu jazdy. I automaty nie są wcale mułami, jak zwykło się mawiać. Nie lubię się z nikim ścigać i leczą mnie takie akcje na drodze, ale mimo wszystko tryb sportowy skrzyni + 211 KM pod maską nie może być określane mianem muła. Jak ktoś chce szybciej - tor wyścigowy czeka.krystiank pisze:mam pytanie .... chodzi o samochód z automatyczna skrzynia biegów ...
The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
- Castiel
- Juventino
Dla młodego człowieka nie ma lepszego samochodu jak Audi A3 
Najlepiej kawalera, albo młodego małżeństwa.
Mówię tutaj o A3 8L 96r - 03r.
Ja osobiście jeżdżę wozem z 2001r. 1.9 TDI 130 KM.
Świetny sprzęt.
Polecam wszystkim niezdecydowanym.

Najlepiej kawalera, albo młodego małżeństwa.
Mówię tutaj o A3 8L 96r - 03r.
Ja osobiście jeżdżę wozem z 2001r. 1.9 TDI 130 KM.
Świetny sprzęt.
Polecam wszystkim niezdecydowanym.
- steru
- Qualità Juventino
Planowałem zakup A3 ale stan techniczny aut które były na dany moment dostępne w moim obszarze mnie przeraził. Skończyło się zakupem Forda Focusa II 2006 r 110 KM
Mój pierwszy samochód i jestem szczerze zadowolony. Naprawdę świetnie się sprawdza. I jest naprawdę duży a to dla mnie zaleta.

- Castiel
- Juventino
Dlatego ja ściągnąłem z Włoch. O dziwo nie było poobdzierane z każdej strony jak to auta z tego kraju. Trafiła mi się perełka i nawet się nie zastanawiałem.
W Polsce ludzie mają samochody gdzieś. Przy jakiejś stłuczce np robią niewiadomo jakie awantury jakby dbali o samochód, a w środku chlew taki, że żygać się chce. Może i jestem maniakiem czystości, ale tłumaczenie że samochodem się jeździ jest najprostszym wytłumaczeniem trola.
Zadbane wnętrze to jedno, a stan techniczny to kolejna tragedia i już nie mówię tu o Audi, a także o całej reszcie.
W Polsce ludzie mają samochody gdzieś. Przy jakiejś stłuczce np robią niewiadomo jakie awantury jakby dbali o samochód, a w środku chlew taki, że żygać się chce. Może i jestem maniakiem czystości, ale tłumaczenie że samochodem się jeździ jest najprostszym wytłumaczeniem trola.
Zadbane wnętrze to jedno, a stan techniczny to kolejna tragedia i już nie mówię tu o Audi, a także o całej reszcie.