Juventus kontaktował się z arbitrami?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
RadeKas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 maja 2006, 22:40

Ja tylko z malym pytankiem do Agnieszki. Dlaczego na pilka.pl nie pokazal sie news o rozmowach Berlusconiego i o sprawie "milan-inter"?

Generalnie sprawa smierdzi na kilometr, ale czy sie to kibicom Interu i Milanu podoba czy nie, te kluby tez nie sa czyste i gnojenie Juventusu z rownoczesnym wyslawianiem Longobardow to czysta hipokryzja.

Wedlug mnie jednak aferom nie ma co sie dziwic. Pilka to miliardowy biznes. Wygrany czy przegrany mecz to majatek do przodu albo do tylu. Niestety, ale football od wielu dziesiatek lat nie jest juz zwykla gra, gdzie zawodnicy biegali boso dla kraju, slawy i honoru. Smutne, ale prawdziwe.

srali muszki będzie wiosna
Wojteks

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 maja 2006, 22:43

RadeKas widzisz to samo napisalem ale krytykujac Agnieszke...ale tego juz nikt nie widzi nikt nie podchwyci tematu nawet nasi kibice co mnie bardzo dziwi....ale coz pozdro dla Ciebie;)

M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 maja 2006, 22:51

klsmkr pisze:Ale gdzie byliscie, o sprawiedliwi, gdy ciezkie zarzuty pod adresem Moggiego stawiali Figo, Mancini, Moratti, o innych nie wspominajac?
Nie wiem jak inni, ale jak byłem wtedy w domu. Albo w szkole, nie pamiętam :? . Dawno to było.

Już myślałem, że nic z Ciebie nie będzie, ale czytając dalej:
klsmkr pisze:Alez oczywiscie! Ten spisek zostal zawiazany przez wszystkich, ktorzy zazdroszcza Juventusowi tego, co osiagnal. Przeciez taki popularny klub ma na pewno mnostwo wrogow, wiec chociazby wysmazenie obrzydliwego artykulu prasowego o Juve nie byloby problemem.
dochodzę do wniosku, że będą z Ciebie ludzie.
klsmkr pisze:Co roku mowie, ze Inter zdobedzi Scudetto, ale dotychczas zawsze sie mylilem w przepowiedniach.
I to już 17 raz. Tak więc szansa, że ta przepowiednia się spełni, jest niewielka.
klsmkr pisze:monotonia, a widok Juventusu na szczycie zdazyl juz sie wielu znudzic.
Dobrze prawisz. Widok Juve na szczycie to rzeczywiście monotonia.
Wojteks pisze:Stoje za Juventusem w pelni lecz nie moge byc przekonany o jego niewinnosci...bo nic nie zostalo udowodnione...
To ja już nic nie rozumiem. Nie jesteś przekonany o niewinności Moggiego, bo nic nie zostało udowodnione? Jest niewinny do momentu, w którym sędzia udowodni jego winę. Udowodnił? Nie. Jest czysty.
Wojteks pisze:nie wiem czy to sa plotki czy fakty...
Przeczytaj post klsmkra, to się dowiesz.

Cała ta sprawa jest dla mnie co najmniej śmieszna. Po raz kolejny nadarza się okazja do ataku na Juventus i podleczenia swoich kompleksów. Znowu Juve jest be, kupuje sędziów, zawodników drużyny przeciwnej i hot-dogi z budki obok stadionu. Moggi kontaktuje się z ważnymi osobami działającymi w federacji i z Krystyną z gazowni. Piłkarze szprycują się i potajemnie rozwiązują krzyżówki w szatni. A jaka jest prawda? Scudetto numer 29.

EDIT:
klsmkr pisze:PS 2: Diego: nie spodziewalem sie, ze stac Cie tylko na posmianie sie ze zdan wyrwanych z kontekstu.
Nie tylko, choć muszę przyznać, że tego typu odpowiedzi uważam za swego rodzaju sztukę, której się uczę. A wypowiedzi najlepszych są esencją każdego forum. A swoje zdanie wyraziłem poniżej cytatów (w pierwszych dwóch zdaniach).
Ostatnio zmieniony 05 maja 2006, 23:22 przez M., łącznie zmieniany 1 raz.

:roll:
Gamber

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 05 maja 2006, 23:01

Kurcze... jezeli te wszystkie rewelacje ktore spadły na Juve jak "grom z jasnego nieba" okażą sie prawdziwe... to w trybie natychmiastowym pan STEVENS(chyba ze tez jest umoczony, a wogule to kim on do diabla jest?? jest jakąś szychą czy jest mniejszy rangą od triady?? jakie ma uprawnienia i wogule rosiłbym o odpowiedz) powinien pozbyc sie z klubu ludzi odpowiedzialnych za ten skandal!!! Przeciez na dzien dzisiejszy jestesmy chyba najwiekszym posmiewiskiem!!!! tak nie moze być!!! to sie musi kiedys skonczyć!! dopingi, sedziowie, <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.... jasny gwint!!! ile tego mozna czytac??? dolek na maksa... a najgorsze jest to ze to wszystko raczej nie wyglada na plotki itp... az strach pomyslec jezeli naloza na nas kare.... jaka ona bedzie...

Nie tak dawno rzeczytałem wypowiedz redaktora Kołtonia ktory stwierdził że "Juventus bez Moggiego i Giraudo bedzie... skończony" A tu taka niespodzianka!! przeciez Juve moze byc skonczone przez tych panow! - obym sie mylił!!!!

Teraz widac co sie dzieje po smierci braci Agniellich, a w szczegolnosci Giovanniego!!! Moggi i Giraudo za bardzo sie rozbrykali...i wyszla z tego wielka kupa!!!! A nie zdziwie sie jak na swiatlo dzienne wyjdą jeszcze inne rewelacje i skandale z udzialem Moggiego i spolki..
Niedawno nie douszczalem mysli ze Moggi moze nas oposcic... ale JEZELI TO WSZYSTKO JEST RAWDĄ!!! to niech Juventus dla wlasnego dobra jak naszybciej pozbedzie sie tego czlowieka...

<Juventus Semper Fidelis>
Wojteks

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 maja 2006, 23:12

Diego- w takim razie trzeba poczekac z osadem czy sa to fakty do zakonczenia sprawy...ja uwazam ze Juve jest niewinne tak samo jak Moggi....ale nie moge tego potwierdzic w 100% bo nawet nie wiem czy ten newsy to plotki czy fakty nie atakuje Juve w swoich postach jakbys zauwazyl tylko Agnieszke....to chyba wszystko wyjasnia nie??....

klsmkr

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 05 maja 2006, 23:16

Ja jeszcze pozwole sobie skomentowac jedna rzecz, bo w tej aferze padla nazwa mojego ukochanego klubu. Trudno jest mi powiedziec, kto i w ktorym momencie stawial w sezonie 2004/05 na Inter :wink: , ale licze na wyjasnienie sprawy, choc ten trop moim zdaniem jest falszywy. Podkreslam "moim zdaniem", zeby nikt nie powiedzial, ze bronie klubu na sile. Trudno mi jednak polaczyc wizje sprzyjania przez sedziow Interowi z ogromem remisow w owym sezonie... Ale tak jak pisalem, mam nadzieje, ze prokuratura sprawdzi i nasz klub.

No i brawa dla Facchettiego... mimo, iz nie przepada za Moggim zarzadzil cisze prasowa na ten temat w klubie :bravo:.

PS: Chyba na pilka.pl macie tez "swojego", podeslijcie mu to co chcecie, to on to zamiesci :smile: .
PS 2: Diego: nie spodziewalem sie, ze stac Cie tylko na posmianie sie ze zdan wyrwanych z kontekstu.

Medi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 maja 2006, 23:19

MaxACM pisze:
Medi pisze:to może teraz napiszesz nam coś na temat fałszywych paszportów? :P
...jakby to miało z obecna sprawą jakiś związek....zapomniałaś o tottonero :-D :wink:
żadnego, chciałam tylko przypomnieć koledze, że nikt nie jest święty , i jak czytam takie kwiatki, jak panienki z pilka.pl, ze Inter jest czysty (suchar roku) to nie wiem czy śmiać sie czy płakać.

Chi e' senza peccato che scagli la prima pietra..

Kto jest bez grzechu niech rzuci pierwszy kamień..
Yari pisze:
white_wolv pisze: Jedyne co mozna wywnioskowac to ze Luciano zalezalo na dobrym sedziowaniu..co w tym zlego?
Z pierwszych rozmów opublikowanych na jp też wyciągnąłem takie wnioski , no ale nie czarujmy się , ,,szczególne" sędziowanie to chyba nie to samo co ,,dobre".
"szczególnie" - w tej rozmowie odnosi się do piłkarzy sampdorii, to znaczy, że oni są tacy , że jak coś jest nie tak to od razu sią awanturują.
Niestety niektóre rozmowy są bardzo trudne do tłumaczenia bo gadali to slangiem, to znowu gazety podawały tylko wycinki i nic nie można było skumać.

Wojteks

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 maja 2006, 23:28

Gdzie jest Agnieszka i wytlumaczy nam ta sprawe stchurzyla????chyba tak....

staller

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 05 maja 2006, 23:32

Żałośni jesteście udając zaskoczenie taką aferą. Przecież nie od dziś wiadomo, że Juve od kiedy rządzi nim Moggi wygrywa serie A z pomoca sędziów! Przecież wszystkie media o tym od dawna trąbią. Poza tym ludzie nie są ślepi!!! Powiedzcie mi, jak z taką żałosną grą (sami o niej piszecie czesto na tym forum) można zdobywać Scudetto, wygrywając dziwnym trafem większość meczów jedną bramką. Przecież jest nawet w sieci filmik zmontowany z sytuacji, które pokazują absurdalne decyzje sędziowskie na korzyść Juve. Niektóre sytuacje cyrkowe wręcz. Np. sędzia tyłem stoi do sytuacji szybkiego wznowienia piłki z wolnego z miejsca o 10 metrów dalej od miejsca faulu, po czym dodatkowo jest jeszcze ewidentny spalony, czego oczywiście nie widzi linowy, a główny kapuje się że wznowiona była akcja, gdy piłka jest już w siatce rywali Juve ... nie no to był przebój stulecia. A takich kwiatków było tam więcej + te które nie znalazły sie na tym filmiku. Np. z tego sezonu karny przeciw Palermo(czy Parmie?), gdzie Vieira wskakuje na plecy obrońcy rywala faulujac go, a sędzia dyktuje rzut karny dla Juve... Albo ostatnia bramka dla Lazio, zdobyta prawidłowo, ale oczywiście nieuznana. Takich sytuacji była masa i nikogo ta afera nawet za bardzo nie zdziwiła - zobaczcie chociażby komantarze na onecie...
Tak więc prędzej, czy później tak to musiało sie skończyć. Takie postępowanie jest bardzo nie fair w stosunku do rywali w serie A!!! A Moggi może nawet trafić za kratki za takie coś. I powinien! I teraz nie dziwcie sie jak po takich ewidentnych dowodach Juve zostanie zdegradowane do Serie B lub nawet C (tak ukarano kiedyś przecież Olimpique Marsylia)
Boje sie o to aby ta sprawa nie skonczyla sie tak, jak niedawna afera dopingowa Juventusu, gdzie mimo wyraznych dowodow w postaci faktur i zeznan zawodnikow, ze podawano im niewiadomego pochodzenia tabletki i zastrzyki sprawa ucichla i Juventus nie poniosl zadnych wiekszych konsekwencji.
No ale o ile w aferze dopingowej pozostale, rywalizujace kluby nie naciskaly media na to, aby osadzic Juventus (moze tez mialy troche za uszami), tak tym razem sprawa musi skonczyc sie sprawiedliwym wyrokiem sadu a takze federacji pilkarskiej, bo nie wyobrazam sobie, zeby w obliczu takch dowodow Juve nadal posiadalo zdobyte w taki sposob Scudetto, oraz rywalizowalo nadal w Serie A. Malo tego, jezeli sprawa dotyczy meczow pucharow europejskich - nie skonczy sie na restykcjach tylko wloskich. Ba, znajac troche pokretna logike wlochow nie zdziwie sie jak UEFA pierwsza nalozy dyskwalifikacje dla Juve, gdy we wloszech moga jeszcze bredzlowac sie z ta sprawa przez jakis czas...
No ale dowody sa niezbite... Wspolczuje wam... Najpierw doping, potem zenujaca gra pokazana calej europie a taraz te dowody w postaci nagran Moggiego... [/list]

Medi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 maja 2006, 23:39

staller, z takimi bzdurami to na onet..
Juve zostało oczyszczone z zarzutów w procesie o doping, jeśli do Ciebie to nie dociera to wypad z tego forum, tutaj nikt nie będzie tolerował ignorancji.

Pawel_GL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 maja 2006, 23:42

staller pisze:Żałośni jesteście udając zaskoczenie taką aferą. Przecież nie od dziś wiadomo, że Juve od kiedy rządzi nim Moggi wygrywa serie A z pomoca sędziów! Przecież wszystkie media o tym od dawna trąbią. Poza tym ludzie nie są ślepi!!! Powiedzcie mi, jak z taką żałosną grą (sami o niej piszecie czesto na tym forum) można zdobywać Scudetto, wygrywając dziwnym trafem większość meczów jedną bramką. Przecież jest nawet w sieci filmik zmontowany z sytuacji, które pokazują absurdalne decyzje sędziowskie na korzyść Juve. Niektóre sytuacje cyrkowe wręcz. Np. sędzia tyłem stoi do sytuacji szybkiego wznowienia piłki z wolnego z miejsca o 10 metrów dalej od miejsca faulu, po czym dodatkowo jest jeszcze ewidentny spalony, czego oczywiście nie widzi linowy, a główny kapuje się że wznowiona była akcja, gdy piłka jest już w siatce rywali Juve ... nie no to był przebój stulecia. A takich kwiatków było tam więcej + te które nie znalazły sie na tym filmiku. Np. z tego sezonu karny przeciw Palermo(czy Parmie?), gdzie Vieira wskakuje na plecy obrońcy rywala faulujac go, a sędzia dyktuje rzut karny dla Juve... Albo ostatnia bramka dla Lazio, zdobyta prawidłowo, ale oczywiście nieuznana. Takich sytuacji była masa i nikogo ta afera nawet za bardzo nie zdziwiła - zobaczcie chociażby komantarze na onecie...
[/list]
Jeśli arbiter główny czegoś nie widzi, to zdaje się na liniowego, a nie na kibiców którejś drużyny, no nie? Akcji nie widziałem, więc więcej nie powiem.
Swoją drogą pozwolę sobie przypomnieć że:
1. Nie uznano prawidłowej bramki Trezeguet'a w meczu o Superpuchar Włoch z Interem (mecz ważniejszy przecież od pojedynczego meczu ligowego)
2. Nie uznano prawidłowej bramki Del Piero w meczu z Liverpoolem w Lidze Mistrzów.

Jeśli możesz to daj linka do tego filmiku o którym mówisz.

Obrazek
Obrazek
Yari

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 maja 2006, 23:48

staller --> chciałbym zauważyć , że po ubiegłorocznym sezonie któraś ze stacji telewizyjnych we Włoszech przeprowadziła analizę wszystkich meczy rozegranych w serie a i wzięła pod uwagę pomyłki sędziowskie odejmując lub dodając klubom ,,wirtualne punkty" . Efekt był taki , że to Juve i tak znalazło się na 1 miejscu , co prawda z przewagą o ile dobrze pamiętam tylko jednego punktu , no ale pierwsze miejsce to pierwsze. Pamiętam też , że Lazio zanotowało ,,wirtualny" spadek do serie B .
Błędy sędziowskie są praktycznie w każdym meczu we włoskiej lidze , pomyłki na korzyść Juve są tak bardzo kontrowersyjne i nagłaśniane gdyż to Bianconeri od prawie dwóch lat zajmują pierwszą lokatę w lidze.

Nie próbuje nikogo bronić , stwierdzam tylko fakty . Jestem świadom , że Moggi miał wpływ na wybór sędziów , ale ostrożnie podchodzę do obecnej sytuacji , jak wspominałem , czekam na jej rozwój.

orzechol

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 maja 2006, 00:21

[quote="Medi"] Juve zostało oczyszczone z zarzutów w procesie o doping [/quote]
ale doktor Agricola (lekarz Juventusu T.) skazany na rok i 10 miesiecy wiezienia oraz grzywne 2000 euro za oszustwo sportowe i podawanie pilkarzom medykamentow (w tym EPO) w sposob zagrazajacy ich zdrowiu. Komu on je podawał?

PS. Poki co nie prosze o zmiane rangi poniewaz

[quote="Medi"] jeśli do Ciebie to nie dociera to wypad z tego forum, tutaj nikt nie będzie tolerował ignorancji. [/quote]

white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2006, 00:34

staller pisze:Albo ostatnia bramka dla Lazio, zdobyta prawidłowo, ale oczywiście nieuznana.
Powtorki dostepne w download na JuvePoland..mysle ze jesli obejrzysz i wiesz co nieco o zasadach pilki noznej zgodzisz sie z arbitrem.Zreszta..po co mialbys to robic,przeciez Ty juz masz swoja piekna teorie...

[`]

wojti-s

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 maja 2006, 00:43

1) Odnośnie afery dopingowej - połowa osób ma istnie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> podejście do sprawy. Oceniając wydarzenia zlat 90'tych patrze przez pryzmat tamtych że się tak wyrażę czasów. Środki stosowane przez Juve nie były zakazane. Obecnie są, lecz wtedy nie były. To troche tak jakby za 3 lata oskarżać kluby za podawanie piłkarzom red bulli gdyż szybciej regenerują organizm
( :rotfl: ). Ponadto nie wiem czy jest koalicja anty- Juve czy nie ma ale spójrzmy obiektywnie. Wszystkie czołowe kluby włoskie stosowały te same srodki a sprawe wytyczono jedynie przeciwko Bianconerim.

2) Afera sędziowska.

Tutaj można by pisac i pisać. Spójrzmy jednak na to znieco innej sprawy a mianowicie mediów. Wystarczy wejść na portale interia, onet, wp... Jaki nagłówek :?: Wielka afera w Juventusie ( itp.) No i czy to nie jest <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> podejście :?: Chyba same patałachy tam pracują. O ile mi wiadomo sprawa nie tyczy się jedynie Juve ale równiez zarządu Calcio, samych sędziów, innych klubów a kto wie czy i nie piłkarzy... Jak więc można pisać, że to afera w Juve :!: :?:

Moim zdaniem coś w tym jest. Uważam, iż dla całego Juventusu, jego kibiców, fanów calcio, włoskich klubów i wogóle piłki , ta afera powinna zostać jak najszybciej wyjasniona. Osoby które maczały w tym palce powinny pójść siedzieć na dobre kilka lat i mieć zakaz wszlekiego rodzaju styczności z futbolem... Tylko ktoś naiwny powiedziałby, że w sprawe zamieszani są sami działacze Juve.

Zastanawiałem sie nawet czy być może Scudetto nie było rozdawane wśród gigantów włoskiej piłki przed sezonem. jednak Juve ostatnio dominuje więc marnyw tym interes dla pozostałych klubów. Z drugiej jednak strony dziwna jest tak nagła obniżka formy bianconerich ( nie żebym szukał dziury w całym jednak wszystkie szczegóły nalezy brać pod uwagę).

Myślę, iż mimo wszystko Moggi, Giraudo i mimo wszystko Bettega powinni podać się po tym sezonie do dymisji. Pewnie wielu z was sie to nie spodoba jednak ja kocham ten klub i uważam, iż powinniśmy się zdecydowanie od tego odciąć. Bo potem afera będzie gonić afere...
I wcale bym się nie zdziwił gdyby się okazało, iż sporo meczy zostalo sprzedanych, gdyż biedniejsze kluby szukały nowych dochodów. Czas pokaże ( mam nadzieje ) jak było naprawdę. Po cichu mam nadzieję, iż polecą łby tym co mają polecieć. I bardzo jestem ciekaw czy wkońcu się weźmie włoska prokuratura za Berlusconiego i te jego 150mln które wyprowadził z mediaset...

ODPOWIEDZ