LM (1/4): Arsenal 2-0 JUVENTUS
- marek2
- Juventino
Wszyscy chyba za bardzo histeryzują, przecież ten mecz nie był taki zły oddaliśmy 1(słownie jeden) celny strzał i za to należą się gratulacje. Wy tylko widziccie złe strony tego meczu, ale za ten 1 strzał celny trzeba pochwalić naszych zawodników. Duże brawa 

- LW
- Juventino
Wstyd i to nie chodzi tylko o grę ale o zachowanie na boisku. Juve jest cieniem zespołu z pierwszej rundy sezonu Vieira kilka pierwszych meczy znakomitych teraz nic nie gra Ibrahimovic jest w takiej formie ze nie powinien być brany do kadry a Trezeguet tylko dwa razy był widoczny jak faulował. Prawda jest taka ze my nie zasługiwaliśmy na ¼ finału cudem awansowaliśmy z Werderem i szkoda bo nie oglądalibyśmy dziś tego pośmiewiska.
Jedna rzecz która mi się podoba w Milanie to że nigdy w europejskich pucharach się nie szmaca bo nawet w przegranym finale z Liverpoolem pokazali dobra piłkę. My natomiast co sezon odpadamy w kiepskim stylu.
Ja nie przekreślam szans Juve na awans ale jak w półfinale maja tak grac jak dziś czy z Werderem to niech oszczędzą wstydu.
Jedna rzecz która mi się podoba w Milanie to że nigdy w europejskich pucharach się nie szmaca bo nawet w przegranym finale z Liverpoolem pokazali dobra piłkę. My natomiast co sezon odpadamy w kiepskim stylu.
Ja nie przekreślam szans Juve na awans ale jak w półfinale maja tak grac jak dziś czy z Werderem to niech oszczędzą wstydu.
- zlatan_sc
- Juventino
Yyy.. bo Zlatan to cyborg i jeszcze powien wspomagac Gigiego na bramieNo nie wiem czy zlatan się starał. Dreptał sobie po boisku zamiast wracać i wspomóc defensorów czy też rozegrać piłkę z pomocy.

ah aha, rozumiem, wlasnie sie dowiedzialem, ze nie jestem prawdziwym kibicem bo powiedzialem pare slow krytyki pod kierunkiem wlasnego zespolu. No ciekawie, ciekawie.teraz widać ilu na forum jest prawdziwych kibiców .

wloski w alfabecie pisze:Prawdą jest to, że eskimosi jedyną przyjemnością miedzy ludzką na jaką mogą sobie pozwolić jest pocieranie się o nosek.
- RadeKas
- Juventino
Masz racje. W koncu bycie kibicem oznacza slepe zapatrzenie i kompletny brak obiektywizmu. A moze jednak nie? Moze jednak bycie kibicem polega tez na dostrzeganiu slabostek, czy tez katastrof? I wlasnie katastrofa jest to co pokazuje Ibrahimovic w tym sezonie. To co robil dzisiaj Capello rowniez zasluguje na to miano. Szanuje tych ludzi, lubie ich... ale mam na uwadze wieksze dobro, czyli Juventus dlatego uwazam, ze bez nich nie moze byc gorzej a tylko lepiej. I nie mowie tego bezpodstawnie, tylko po obejrzeniu duzej ilosci spotkan, po ktorych wniosek moze byc tylko jeden, taki jak wyzej. Ci ludzie sa wirusem w organizmie Juventusu, a wirusy, nawet najbardziej lubiane, niestety trzeba usuwac.Capitan pisze:Żenada? Zlatan drewo?
Pozwólcie że ja zapytam.
KIBICE??
Z całym szacunkiem ale takie narzekanie i najeżdżanie na zawodników i trenera, nie kwalifikuje was na kibiców.
srali muszki będzie wiosna
- Copiczenkowiczenko
- Juventino
Swiat napewno sie nie konczy na jednej porazce... Nic nie wyszlo z proby przelamania angielskiego kompleksu.Choc bylem przygotowany na porazke.
Szczerze mowiac to dawno nie widzialem tak nieporadnego Juventusu, no moze mecz z Roma w 2004r. 0-4.
Cuz przegralismy z naprawde swietna druzyna, nie ma co sie oszukiwac ze na tak swietnie grajacy klub jakim jest Arsenal nie wystarczy to co zaprezentowali nam nasi pilkarze.
Ja sie tylko pytam gdzie sa ci optymisci po meczu z Werderem
Pewnie zaraz polowa z nich zacznie zwalniac Capello. Ale tego juz nie chce rozdrapywac.
W Juve brak wlasnie takich pilkarzy jak w Arsenalu: mlodych i ambitnych.
Napewno zawiodlem sie na Ibrahimoviczu i Mutu. Spodziewalem sie lepszej gry tych pilkarzy. Ten mecz pokazal jak waznymi ogniwami w druzynie sa Nedved i Del Piero. Arsenal byl napewno lepiej przygotowany pod wzgledem fizycznym i to bardzo rzucalo sie w oczy. Gdyby nie Buffon to chyba moglo by byc z 4-0 jak nie lepiej.
Szkoda bo szykowalem sie na ten mecz od dawna i liczylem przynajmniej na gola na wyjezdzie, napewno bardzo trudno bedzie wywalczyc korzystny wynik na Delle Alpi ale licze przynajmniej na walke naszych pilkarzy w rewanzu.
Dumni po zwyciestwie, wierni po porazce- Forza Juve :!:
Szczerze mowiac to dawno nie widzialem tak nieporadnego Juventusu, no moze mecz z Roma w 2004r. 0-4.
Cuz przegralismy z naprawde swietna druzyna, nie ma co sie oszukiwac ze na tak swietnie grajacy klub jakim jest Arsenal nie wystarczy to co zaprezentowali nam nasi pilkarze.
Ja sie tylko pytam gdzie sa ci optymisci po meczu z Werderem

W Juve brak wlasnie takich pilkarzy jak w Arsenalu: mlodych i ambitnych.
Napewno zawiodlem sie na Ibrahimoviczu i Mutu. Spodziewalem sie lepszej gry tych pilkarzy. Ten mecz pokazal jak waznymi ogniwami w druzynie sa Nedved i Del Piero. Arsenal byl napewno lepiej przygotowany pod wzgledem fizycznym i to bardzo rzucalo sie w oczy. Gdyby nie Buffon to chyba moglo by byc z 4-0 jak nie lepiej.
Szkoda bo szykowalem sie na ten mecz od dawna i liczylem przynajmniej na gola na wyjezdzie, napewno bardzo trudno bedzie wywalczyc korzystny wynik na Delle Alpi ale licze przynajmniej na walke naszych pilkarzy w rewanzu.
Dumni po zwyciestwie, wierni po porazce- Forza Juve :!:
Ostatnio zmieniony 28 marca 2006, 23:15 przez Copiczenkowiczenko, łącznie zmieniany 1 raz.
- mrhahn
- Juventino
Po tym meczu czuję złość, żal, smutek...
Ale jednocześnie nasuwa mi się wiele pytań :
1) Czego nam w tem meczu brakowało
2) Co nam nie sprzyjało
3) Dlaczego Capello widząc słaby zespół nic w nim nie zmienił
4) Chyba najbardziej gryzące mnie pytanie : Dlaczego juve gra zawsze jako pierwsze na wyjeździe.
Co moze usprawiedliwiać taki wynik ?
Moznaby pomyśleć ze nic... to fakt.
Dla mnie są to głownie 2 rzeczy.
1. Mniejsza murawa niz na Delle Alpi. Nawet większość włoskich klubów ma większe boiska niz to arsenalu.
Takie boisko ułatwia szybką kombinacyjną gre, w której Juve źle się spisuje... Na takim tez boisku każdy błąd (choćby strata piłki jak to zrobił Vieira) moze spowodowac utratę bramki.... itd. itp. etc.
2. Styl gry angilków.
Jak wiadomo włosi nigdy se nie radzili z anglikami, dla mnie w ogole to jest kosmos zeby piłkaze którzy zarabiają taką kasiore dali się ogrywac przez piłkazy którzy grają w innym stylu.
Ale to jest FAKT... styl włoski vs. styl angielski... styl angielski jest częsciej tym dominującym.
Można jeszcze doczepić 3 rzecz...
Słaba forma Juve
A nawet 4....
Złe zestawienie zespołu przez Capello, a potem brak jakiejkolwiek sensownej zmiany.
Myślałem kogo ja bym zmienił na miejscu Capello po pierwszych 45 minutach gry.
1) Emerson --> Giannichieda
2) Zlatan --> Zalayeta
3) Zebina --> Balzaretti
(Nie wiem czy jakaś z tych osób była powołana na ławekę więc nie wiem czy Fabio w ogole miał okazję przeprowadzić jakąś z tych zmian)
Koniec bo niemam pomysłu co jeszczen napisać.
Ale jednocześnie nasuwa mi się wiele pytań :
1) Czego nam w tem meczu brakowało
2) Co nam nie sprzyjało
3) Dlaczego Capello widząc słaby zespół nic w nim nie zmienił
4) Chyba najbardziej gryzące mnie pytanie : Dlaczego juve gra zawsze jako pierwsze na wyjeździe.
Co moze usprawiedliwiać taki wynik ?
Moznaby pomyśleć ze nic... to fakt.
Dla mnie są to głownie 2 rzeczy.
1. Mniejsza murawa niz na Delle Alpi. Nawet większość włoskich klubów ma większe boiska niz to arsenalu.
Takie boisko ułatwia szybką kombinacyjną gre, w której Juve źle się spisuje... Na takim tez boisku każdy błąd (choćby strata piłki jak to zrobił Vieira) moze spowodowac utratę bramki.... itd. itp. etc.
2. Styl gry angilków.
Jak wiadomo włosi nigdy se nie radzili z anglikami, dla mnie w ogole to jest kosmos zeby piłkaze którzy zarabiają taką kasiore dali się ogrywac przez piłkazy którzy grają w innym stylu.
Ale to jest FAKT... styl włoski vs. styl angielski... styl angielski jest częsciej tym dominującym.
Można jeszcze doczepić 3 rzecz...
Słaba forma Juve
A nawet 4....
Złe zestawienie zespołu przez Capello, a potem brak jakiejkolwiek sensownej zmiany.
Myślałem kogo ja bym zmienił na miejscu Capello po pierwszych 45 minutach gry.
1) Emerson --> Giannichieda
2) Zlatan --> Zalayeta
3) Zebina --> Balzaretti
(Nie wiem czy jakaś z tych osób była powołana na ławekę więc nie wiem czy Fabio w ogole miał okazję przeprowadzić jakąś z tych zmian)
Koniec bo niemam pomysłu co jeszczen napisać.

- BOOM
- Juventino
no commentdacar1 pisze: Po szoste: gdyby Del Piero przywalil jakos w pierwszych minutach z wolnego, bylaby inna gra.

jedyny kto tu jest beznadziejny to TY :!:Buri pisze:Ps. Camoranesi jeszcze czerwonaGITTT może będzie 3-0
Ps. hahahaha ZEBINA też czerwona ..... jesteśmy beznadziejni CApello idz na pole zbierać buraki
No i po meczu... czekalem na niego tyle czasu, a dzisiaj juz nic sie nie liczylo procz niego - teraz jest po meczu i czuje sie jak zbity pies...
Wiadomo mecz nie byl zagrany dobrze i co do tego nie mozna miec watpliwosci, ale czy to byla taka zenada? kazdy przegrany mecz jest niemilym doswiadczeniem, ale dajcie spokoj --- "ZENADA" zaczynam myslec, ze jest to slowo uzywane przez NIBY kibicow, aby zaswiecic czyms wiecej niz "QR**"....
Arsenal gral bardzo dobrze w obronie jak i ofensywie, a Juve rozegralo slaby mecz = 2-0... Londynczycy wygrali zasluzenie, a w akcjach Juve czegos brakowalo - te nieporadne crossy... bylo jeszcze jakies male "fatum"

Pierwsza polowa Zlatana byla naprawde slaba... w drugiej gral lepiej, ale widac, ze szwedowi brak formy - tym bardziej boli dzisiejszy brak Alexa... szkoda ze Capello zdjal Treze, wedlug mnie mogl on dokonczyc ten mecz - moze trafilaby sie jakas okazja... poniewaz Zala byl zupelnie niewidoczny...
Temat kartek...
A wiec 2-0 po pierwszym meczu

- white_wolv
- Juventino
Ehh do stycznia bylo tak dobrze....
To czego dokonal dzis Camranesi nie chce mi sie pomiescic w glowie..Glupi faul to jedno,ale to skandaliczne zachowanie naprawde porzadnie mnie ####.
Zlatan..po meczu z Livorno chwalilem go za walke.Dzisiejszy mecz pokazal ze z obecna forma to moze on sobie co najwyzej pograc w golfa razem z Donem.Jestem niemal pewien ze podal dzis pilke wiecej razy przeciwnikom niz ktoremus z Juventinich...DNO.
Podsumowujac.
Rozsadek nie pozwala wierzyc w awans.Jednak serce juz stanelo do walki z rozumem...non mollare mai.
EDIT:
Darujcie sobie te teksty z "prawdziwymi kibicami".Prawdziwy kibic pragnie dobra swojego klubu, i nie znaczy to wcale ze musi kochac kazdego zawodnika i trenera.
leniup,Diego - czy nie sadzicie ze KONSTRUKTYWNA krytyka wlasnego zespolu po fatalnym meczu nie jest dowodem bycia kibicem? a moze "prawdziwy kibic" to taki z klapkami na oczach i "FORZA JUVE" na ustach? dajcie spokoj,moja krytyka i rozgoryczenie po przegranym meczy wynika tylko i wylacznie z troski, i mysle ze odzwierciedla to jak bardzo zalezy mi na sukcesach klubu..
To czego dokonal dzis Camranesi nie chce mi sie pomiescic w glowie..Glupi faul to jedno,ale to skandaliczne zachowanie naprawde porzadnie mnie ####.
Zlatan..po meczu z Livorno chwalilem go za walke.Dzisiejszy mecz pokazal ze z obecna forma to moze on sobie co najwyzej pograc w golfa razem z Donem.Jestem niemal pewien ze podal dzis pilke wiecej razy przeciwnikom niz ktoremus z Juventinich...DNO.
Podsumowujac.
Rozsadek nie pozwala wierzyc w awans.Jednak serce juz stanelo do walki z rozumem...non mollare mai.
EDIT:
Darujcie sobie te teksty z "prawdziwymi kibicami".Prawdziwy kibic pragnie dobra swojego klubu, i nie znaczy to wcale ze musi kochac kazdego zawodnika i trenera.
leniup,Diego - czy nie sadzicie ze KONSTRUKTYWNA krytyka wlasnego zespolu po fatalnym meczu nie jest dowodem bycia kibicem? a moze "prawdziwy kibic" to taki z klapkami na oczach i "FORZA JUVE" na ustach? dajcie spokoj,moja krytyka i rozgoryczenie po przegranym meczy wynika tylko i wylacznie z troski, i mysle ze odzwierciedla to jak bardzo zalezy mi na sukcesach klubu..
Ostatnio zmieniony 28 marca 2006, 23:14 przez white_wolv, łącznie zmieniany 2 razy.
- Bany_DG
- Juventino
Juve musi się wspiąć na absolutne wyżyny swoich umiejętnosci, co z tego że wygramy z Interem skoro z Arsenalem gramy tak słabo... Jak patrze na ostatnie kilka meczy Juve, nasuwa mi sie teza... Juventus bez Del Piero to nie ta sama druzyna, mówie to do szyderców którzy chcieli go sprzedac, JUVENTUS = Del Piero i weźcie mnie za idiote, tak to wygląda... ENZO MARESCA, ALESSIO TACCHNIARDI prawdziwi Juventini, a przywdziewają inne trykoty
Mocno wierze w awans, ale potrzebujemy geniusza którym Ibrahimovic napewno nie jest i nie będzie...

- Izajasz
- Juventino
Nie wiem czy zuwarzyłeś skad rozpoczynał akcje Henry. Moze to nie ten sam styl piłkarza, ale cofając sie stwarzał przewagę w drugiej linii.zlatan_sc pisze:Yyy.. bo Zlatan to cyborg i jeszcze powien wspomagac Gigiego na bramieNo nie wiem czy zlatan się starał. Dreptał sobie po boisku zamiast wracać i wspomóc defensorów czy też rozegrać piłkę z pomocy.![]()
- juveman7
- Juventino
Ja chyba śnie. Co się dzieje z Juve. Jak można zagrać tak słabo
. Arsenal robił co chciał i stwarzał sytuacje podbramkowe a Juve chyba dobrego strzału nie oddało na bramkę. Całkowity brak ataku, Ibra tylko traci , Trezegol niewidoczny. Nasza pomoc nie istniała, a ileż to się mówiło że Juve ma najsilniejszy środek pomocy na świecie. Jak można przez 90 min. nie stworzyć żadnej dogodnej sytuacji podbramkowej 
Kolejne nadzieję na LM odchodzą
W rewanżu zagra Nedved i może Alex, ale czy ktoś wierzy w awans
. Ja jako fan Juve tak, ale wiemy jak naprawde jest. Miejmy nadzieję że Juve nam to wynagrodzi i z dumą za tydzień będziemy wypowiadali nazwę naszego klubu Juventus
Forza JUVE

Kolejne nadzieję na LM odchodzą

Forza JUVE
...kiedyś przyjdzie prawdziwy deszcz i zmyje cały ten gnój...
- leniup
- Redaktor
Nie wydaje mi się żeby post Diego był do Ciebie. Krytyka owszem, za oczywiste uważam krytykowanie błędów Juve i tego co się dziś stało, ale niektórzy wariują, stawiają świeczki i rozpaczają nad końcem świata... CZy to jest rozsądne?zlatan_sc pisze:ah aha, rozumiem, wlasnie sie dowiedzialem, ze nie jestem prawdziwym kibicem bo powiedzialem pare slow krytyki pod kierunkiem wlasnego zespolu. No ciekawie, ciekawie.teraz widać ilu na forum jest prawdziwych kibiców .
- Bukol87
- Juventino
A ja nie bede biadolił jak wy wszyscy!!!!!!
Mam nadzieje ze Juve szybko zapomni o tym meczu i Stara Dama na rewanz wyjdzie jako inna druzyna i zmaze ta plame na honorze. Alex wroci do skladu i bedzie gryzl trawe jak i reszta Nedved bedzie szalal na skrzydle a Ibra w koncu zacznie czarowac obroncow Arsenalu ja w to wierze i mam nadzijej ze wy rowniez!
Mysle ze na rewanzu zobaczymy Grande Juve zespol z niesamowita i niepowtarzalna przeszloscia i bedziemy dumni z naszego klubu a te wszystkie posty powyzej pojda w niepamiec.
FORZA JUVE!!!!!!!!!!!!!
Dumni po zwyciestwie wierni po porazce
Kocham was wiec nie zawiedzcie mnie
Mam nadzieje ze Juve szybko zapomni o tym meczu i Stara Dama na rewanz wyjdzie jako inna druzyna i zmaze ta plame na honorze. Alex wroci do skladu i bedzie gryzl trawe jak i reszta Nedved bedzie szalal na skrzydle a Ibra w koncu zacznie czarowac obroncow Arsenalu ja w to wierze i mam nadzijej ze wy rowniez!
Mysle ze na rewanzu zobaczymy Grande Juve zespol z niesamowita i niepowtarzalna przeszloscia i bedziemy dumni z naszego klubu a te wszystkie posty powyzej pojda w niepamiec.
FORZA JUVE!!!!!!!!!!!!!
Dumni po zwyciestwie wierni po porazce
Kocham was wiec nie zawiedzcie mnie
- ci$iu
- Juventino
Mecz jak to mecz przyzwyczailem sie do takiego stylu gry juve,jestem masakrycznie wkurzony zaraz cos rozwale ,aa co do krytyki to zlatan gral dobrze w szczegolnosci 2 polowe ,tak samo Viera oprocz jednego bledu po ktorym stracilismy bramke reszte spotkania gral dobrze mniej widoczny byl za to emerson,trezeguet mial pare akcji spodziwalem sie po nim czegos wieceej,najlepiej chyba zagral Buffon i Zambrotta,srodkowi tez niezle,ale zebina i mutu ,a w szczegolnosci ten pierwszy powinien zejsc z boiska przed 2 polowa spotkania.
Licze ze w Turynie dopisze nam szczescie i zagramy mecz na miare pamietnego z realem,z Nedvedem i Del Piero to bedzie calkiem inna gra Jeszcze mamy sznase, do poki Pilka w grze zawsze jest szansa na wygraną,a wiec wierzmy ze wygramy bo Wiara Czyni Cuda
bedzie dobrze rozje... tych <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.... hehe FORZA JUVE i do gory glowy
trzeba ich wspierac a nie pogrązac
pozdro dla prawdziwych !!!
Licze ze w Turynie dopisze nam szczescie i zagramy mecz na miare pamietnego z realem,z Nedvedem i Del Piero to bedzie calkiem inna gra Jeszcze mamy sznase, do poki Pilka w grze zawsze jest szansa na wygraną,a wiec wierzmy ze wygramy bo Wiara Czyni Cuda
bedzie dobrze rozje... tych <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.... hehe FORZA JUVE i do gory glowy

pozdro dla prawdziwych !!!
Ostatnio zmieniony 28 marca 2006, 23:19 przez ci$iu, łącznie zmieniany 1 raz.
- Pablito
- Juventino
Uważam że dzisiaj mecz przegralismy poprzez fatalną grę naszych pomcników.Kto to widział żeby Ibrahimovic cofał sie i rozgrywał(jak można to nazwać rozgrywaniem) piłke?!Jak mamy strzelić gola/e jak napastnicy nie dostali ani jednej dobrej piłki.Vieira i Emerson za bardzo statycznie grali w środku,co nie można powiedziećo naszych przeciwnikach.Mutu i Camonaresi wygladali jakby ich piłka parzyła.W ogóle brakuje nam zawodnika ktory by pociągnal gre,a nie caly czas wrzucac bezproduktywne pilki na dwoch naszych napastnikow,ktorym dzisiaj nie szlo.Jeżeli Juve chce awansowac musi w rewanzu od razu zatakowac.3-4-3 i jedziemy z nimi.3-0 wierze w Juve!!