Mercato (2012-2014)
- Wojtek
- Juventino
Spokojnie, napewno zapełnimy te luki tylko pytanie jakimi graczami, bo jesli do 30 sierpnia nie uda się pozyskać na napad Joveticia/Llorente i na lewą Armero/Kolarova to 31 sierpnia Marotta będzie musiał pójść na łatwizne i załatwi Pazziniego i Pesluso :doh:Virgil pisze:Jak skończymy mercato z lukami na dwóch najważniejszych celach transferowych na ten sezon to nie będzie fajnie.
- Virgil
- Juventino
Nie nazwałbym tego zapełnieniem luk, tylko zastąpieniem jednej luki drugą.Wojtek pisze:Spokojnie, napewno zapełnimy te luki tylko pytanie jakimi graczami, bo jesli do 30 sierpnia nie uda się pozyskać na napad Joveticia/Llorente i na lewą Armero/Kolarova to 31 sierpnia Marotta będzie musiał pójść na łatwizne i załatwi Pazziniego i Pesluso :doh:Virgil pisze:Jak skończymy mercato z lukami na dwóch najważniejszych celach transferowych na ten sezon to nie będzie fajnie.
Edit :
wg tuttosport (wiadomo słabe źródło)
Milan chce zaoferować za Matriego 12mln (Juve chce 16), za 13+ mln puściłbym go z pocałowaniem ręki. Wtedy nasz atak pewnie wyglądałby tak :
nowy striker, Quag, Boakye,Giovinco,Vucinic - jak dla mnie

Juve poważnie interesuje się Llorente, ale w sprawę wmieszał się Real (jak dla mnie plotka albo informacje rozprzestrzeniane przez Athletic aby podbić cenę), Juve natomiast złożyło ofertę 16mln Euro, Baskowie chcą 22mln, a sam zawodnik podobno ostatecznie odmówił przedłużenia kontraktu.
- francois
- Juventino
Czyli skończymy jak w zeszłym roku:Virgil pisze:Juve poważnie interesuje się Llorente, ale w sprawę wmieszał się Real (jak dla mnie plotka albo informacje rozprzestrzeniane przez Athletic aby podbić cenę), Juve natomiast złożyło ofertę 16mln Euro, Baskowie chcą 22mln, a sam zawodnik podobno ostatecznie odmówił przedłużenia kontraktu.
Cavani > Suarez > Van Persie > Jovetić > Llorente

Ale tak na serio to pasuje mi ten transfer. Widziałem go w akcji w kilku meczach LE i podobała mi się jego gra. Silny, a jednocześnie niezły technicznie. Powinien dobrze wpasować się do naszej drużyny.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- @Maras@
- Juventino
Taka prawda. Jeśli z tym Polim jest rzeczywiście tak jak piszecie to nie wiem po co on komu. Do tych środkowych co wymieniłeś dochodzi jeszcze Isla (bo ostatnio w Udine grał właśnie tam) i Padoin.Virgil pisze:Jeżeli się okaże, że nie kupimy kogoś na lewą stronę i snajpera bo kasy nie ma a wykupujemy jakieś prawa do Poliego czy Polego to![]()
Przecież tą kasę można naprawdę wydawać lepiej , Poli to wyrzucona kasa mamy 4 klasowych środkowych pomocników + Marrone + Pogba + jeszcze jakiś dalszy najazd z Primavery. Po co nam Poli Andrea ?
Naprawdę uważam, że kasę za Poliego i np. Islę (chociaż nie mówię że to wyrzucona kasa czy że to średni piłkarz to bardzo dobry zawodnik) można by wydać lepiej.
Jak skończymy mercato z lukami na dwóch najważniejszych celach transferowych na ten sezon to nie będzie fajnie.
Poli jest nam zupełnie zbędny. Jedynym rozsądnym wytłumaczeniem jest to, że po tym sezonie jego wartość wzrośnie i ta połówka karty zostanie użyta jako karta przetargowa w jakiejś innej transakcji...
EDIT: PS. I cały mój mistery plan spalił na panewce, bo przed chwilą doczytałem, że ponoć będziemy zobligowani do wykupienia drugiej połowy jego karty przed następnym sezonem...

- Alfa i Omega
- Juventino
Poli to alternatywa dla Verrattiego, dla mnie ruch jest zrozumiały. To on będzie szykowany na następce Pirlo, o ile wypali.
Boże, straszny tłok się w środku zrobił. MVP, Asamoah (ciekawe, może go przykleją na dłużej po lewej?), Pogba, Marrone, Padoin, Poli...
Boże, straszny tłok się w środku zrobił. MVP, Asamoah (ciekawe, może go przykleją na dłużej po lewej?), Pogba, Marrone, Padoin, Poli...
- pumex
- Juventino
Sorry, ale głupota. Na następce Pirlo szykowany jest Pogba. Poli nie gra i nigdy nie grał jak Pirlo, nie wiem, skąd wziął się mit o rozgrywającym Polim. To, że od czasu do czasu zagra niezłą długą piłkę nie robi z niego registy.Alfa i Omega pisze:Poli to alternatywa dla Verrattiego, dla mnie ruch jest zrozumiały. To on będzie szykowany na następce Pirlo, o ile wypali.
Poliego już prędzej można by podciągnąć pod Tacchinardiego, ale w tym momencie jest całkowicie zbędny, zwłaszcza, iż pilnie poszukujemy wzmocnień na inne pozycje.

- Kiper69
- Juventino
Jezeli faktycznie wypali ten pomysl z Llorente, to bedzie git okienko. Pomimo tego, ze seria a różni się dość znacznie od ligi hiszpanskiej, to jestem spokojny o jego gre we Włoszech. Ma dobre warunki fizyczne, wysoki, potrafi dolozyc noge w odpowiednim momencie, taki Trezeguet. Pytanie tylko, za ile oni go nam opchną i czy w ogóle to wypali. :roll:

- Robaku
- Juventino
pumex pisze:Sorry, ale głupota. Na następce Pirlo szykowany jest Pogba. Poli nie gra i nigdy nie grał jak Pirlo, nie wiem, skąd wziął się mit o rozgrywającym Polim. To, że od czasu do czasu zagra niezłą długą piłkę nie robi z niego registy.Alfa i Omega pisze:Poli to alternatywa dla Verrattiego, dla mnie ruch jest zrozumiały. To on będzie szykowany na następce Pirlo, o ile wypali.
Poliego już prędzej można by podciągnąć pod Tacchinardiego, ale w tym momencie jest całkowicie zbędny, zwłaszcza, iż pilnie poszukujemy wzmocnień na inne pozycje.
Pogba nie gra i nigdy nie grał jak Pirlo. I grać tak nie będzie. Jak już Pogba to moze byc szykowany na wypadek odejścia Vidala, ale Pogba dużo więcej działa w obronie niż Andrea i dużo jest mniej kreatywny, więc w Polim widziałbym następce Andrei, a nie we Francuzie.
LLorente spoko, lepiej on niż Matri czy Quag.
- pumex
- Juventino
Polecam doinformowanie się.Robaku pisze:Pogba nie gra i nigdy nie grał jak Pirlo. I grać tak nie będzie. Jak już Pogba to moze byc szykowany na wypadek odejścia Vidala
W sumie to też tak twierdziłem jeszcze niedawno, bo w błąd wprowadziły mnie różne fałszywe teksty i opinie innych. Fani ManU twierdzą, że Pogba jest głęboko cofniętym rozgrywającym, Pogba twierdzi, że jest głęboko cofniętym rozgrywającym i u Conte wchodził na boisko, by pełnić rolę głęboko cofniętego rozgrywającego. Jeszcze jakieś pytania?

- annihilator1988
- Juventino
Dokładnie. Widziałem koło 10 spotkań Włocha i Andrea nigdy nie brał na siebie ciężaru gry. Jedyne co ma wspólnego z Pirlo to imię. Poli stara się odbierać piłkę i podłączyć pod akcję ofensywną, nie należy do typu playmakerów.pumex pisze:Sorry, ale głupota. Na następce Pirlo szykowany jest Pogba. Poli nie gra i nigdy nie grał jak Pirlo, nie wiem, skąd wziął się mit o rozgrywającym Polim.Alfa i Omega pisze:Poli to alternatywa dla Verrattiego, dla mnie ruch jest zrozumiały. To on będzie szykowany na następce Pirlo, o ile wypali.
- Robaku
- Juventino
No własnie to, ze wchodzi to dla mnie jakoś mało znaczy, bo z kilkunastu spotkań w których go widziałem Pirło nie zastąpi. Nie jest tak kreatywny jak Andrzej, a do tego gra dużo więcej w obronie niz Pirlo.pumex pisze:Polecam doinformowanie się.Robaku pisze:Pogba nie gra i nigdy nie grał jak Pirlo. I grać tak nie będzie. Jak już Pogba to moze byc szykowany na wypadek odejścia Vidala
W sumie to też tak twierdziłem jeszcze niedawno, bo w błąd wprowadziły mnie różne fałszywe teksty i opinie innych. Fani ManU twierdzą, że Pogba jest głęboko cofniętym rozgrywającym, Pogba twierdzi, że jest głęboko cofniętym rozgrywającym i u Conte wchodził na boisko, by pełnić rolę głęboko cofniętego rozgrywającego. Jeszcze jakieś pytania?
I kreaownie z niego drugiego Pirlo może tylko zabić w nim to co ma najlepsze czyli odbiór i amibcję podobną do Vidala jak mu się piłkę zabierze.
- Bartekbx10
- Juventino
Ten Llorente to całkiem dobry pomysł. Chłopak młody, dobry i ograny w Europie. Oglądałem sporo meczy Athleticu i to co mnie bardzo zaskoczyło to to, że sporo gra w obronie. Tak przy okazji rok temu mówił, że kocha ten klub i chce zostać w nim jak najdłużej. Ci piłkarze strasznie zmienni są 
Na ostatnich ME u-19 Pogba grał defensywnego pomocnika w systemie 4-2-3-1 i to przez niego przechodziła każda piłka. Chłopak potrafi podać celnie na 40 metrów. Moim zdaniem typ cofniętego rozgrywającego jak na Xabi Alonso czy Andrea Pirlo.

Na ostatnich ME u-19 Pogba grał defensywnego pomocnika w systemie 4-2-3-1 i to przez niego przechodziła każda piłka. Chłopak potrafi podać celnie na 40 metrów. Moim zdaniem typ cofniętego rozgrywającego jak na Xabi Alonso czy Andrea Pirlo.
- @Maras@
- Juventino
Ale i na MŚ (czy tam Europy) u-19 grał we Francji jako rozgrywający. Chłopak ma niezły przegląd pola, potrafi zagrać długą, dokładną piłkę. Zobaczymy jak się rozwinie...Robaku pisze:No własnie to, ze wchodzi to dla mnie jakoś mało znaczy, bo z kilkunastu spotkań w których go widziałem Pirło nie zastąpi. Nie jest tak kreatywny jak Andrzej, a do tego gra dużo więcej w obronie niz Pirlo.pumex pisze:Polecam doinformowanie się.Robaku pisze:Pogba nie gra i nigdy nie grał jak Pirlo. I grać tak nie będzie. Jak już Pogba to moze byc szykowany na wypadek odejścia Vidala
I kreaownie z niego drugiego Pirlo może tylko zabić w nim to co ma najlepsze czyli odbiór i amibcję podobną do Vidala jak mu się piłkę zabierze.