Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2012, 23:50

Virgil pisze:Jak skończymy mercato z lukami na dwóch najważniejszych celach transferowych na ten sezon to nie będzie fajnie.
Spokojnie, napewno zapełnimy te luki tylko pytanie jakimi graczami, bo jesli do 30 sierpnia nie uda się pozyskać na napad Joveticia/Llorente i na lewą Armero/Kolarova to 31 sierpnia Marotta będzie musiał pójść na łatwizne i załatwi Pazziniego i Pesluso :doh:

squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2012, 23:52

Po co nam ten Poli?

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2012, 00:02

Wojtek pisze:
Virgil pisze:Jak skończymy mercato z lukami na dwóch najważniejszych celach transferowych na ten sezon to nie będzie fajnie.
Spokojnie, napewno zapełnimy te luki tylko pytanie jakimi graczami, bo jesli do 30 sierpnia nie uda się pozyskać na napad Joveticia/Llorente i na lewą Armero/Kolarova to 31 sierpnia Marotta będzie musiał pójść na łatwizne i załatwi Pazziniego i Pesluso :doh:
Nie nazwałbym tego zapełnieniem luk, tylko zastąpieniem jednej luki drugą.

Edit :
wg tuttosport (wiadomo słabe źródło)
Milan chce zaoferować za Matriego 12mln (Juve chce 16), za 13+ mln puściłbym go z pocałowaniem ręki. Wtedy nasz atak pewnie wyglądałby tak :
nowy striker, Quag, Boakye,Giovinco,Vucinic - jak dla mnie :ok:

Juve poważnie interesuje się Llorente, ale w sprawę wmieszał się Real (jak dla mnie plotka albo informacje rozprzestrzeniane przez Athletic aby podbić cenę), Juve natomiast złożyło ofertę 16mln Euro, Baskowie chcą 22mln, a sam zawodnik podobno ostatecznie odmówił przedłużenia kontraktu.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2012, 10:01

Virgil pisze:Juve poważnie interesuje się Llorente, ale w sprawę wmieszał się Real (jak dla mnie plotka albo informacje rozprzestrzeniane przez Athletic aby podbić cenę), Juve natomiast złożyło ofertę 16mln Euro, Baskowie chcą 22mln, a sam zawodnik podobno ostatecznie odmówił przedłużenia kontraktu.
Czyli skończymy jak w zeszłym roku:
Cavani > Suarez > Van Persie > Jovetić > Llorente
:D

Ale tak na serio to pasuje mi ten transfer. Widziałem go w akcji w kilku meczach LE i podobała mi się jego gra. Silny, a jednocześnie niezły technicznie. Powinien dobrze wpasować się do naszej drużyny.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2012, 10:03

Tylko, że zawodnik jak Lllorenta jest nam bardziej potrzebny niż ktoś jak Jovetić czy Suarez.

Kolarov + Lllorente = :dance:

@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2012, 11:36

Virgil pisze:Jeżeli się okaże, że nie kupimy kogoś na lewą stronę i snajpera bo kasy nie ma a wykupujemy jakieś prawa do Poliego czy Polego to :angry:

Przecież tą kasę można naprawdę wydawać lepiej , Poli to wyrzucona kasa mamy 4 klasowych środkowych pomocników + Marrone + Pogba + jeszcze jakiś dalszy najazd z Primavery. Po co nam Poli Andrea ?

Naprawdę uważam, że kasę za Poliego i np. Islę (chociaż nie mówię że to wyrzucona kasa czy że to średni piłkarz to bardzo dobry zawodnik) można by wydać lepiej.

Jak skończymy mercato z lukami na dwóch najważniejszych celach transferowych na ten sezon to nie będzie fajnie.
Taka prawda. Jeśli z tym Polim jest rzeczywiście tak jak piszecie to nie wiem po co on komu. Do tych środkowych co wymieniłeś dochodzi jeszcze Isla (bo ostatnio w Udine grał właśnie tam) i Padoin.
Poli jest nam zupełnie zbędny. Jedynym rozsądnym wytłumaczeniem jest to, że po tym sezonie jego wartość wzrośnie i ta połówka karty zostanie użyta jako karta przetargowa w jakiejś innej transakcji...

EDIT: PS. I cały mój mistery plan spalił na panewce, bo przed chwilą doczytałem, że ponoć będziemy zobligowani do wykupienia drugiej połowy jego karty przed następnym sezonem...

ObrazekObrazekObrazek
Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2012, 12:08

Poli to alternatywa dla Verrattiego, dla mnie ruch jest zrozumiały. To on będzie szykowany na następce Pirlo, o ile wypali.

Boże, straszny tłok się w środku zrobił. MVP, Asamoah (ciekawe, może go przykleją na dłużej po lewej?), Pogba, Marrone, Padoin, Poli...

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2012, 12:24

Alfa i Omega pisze:Poli to alternatywa dla Verrattiego, dla mnie ruch jest zrozumiały. To on będzie szykowany na następce Pirlo, o ile wypali.
Sorry, ale głupota. Na następce Pirlo szykowany jest Pogba. Poli nie gra i nigdy nie grał jak Pirlo, nie wiem, skąd wziął się mit o rozgrywającym Polim. To, że od czasu do czasu zagra niezłą długą piłkę nie robi z niego registy.
Poliego już prędzej można by podciągnąć pod Tacchinardiego, ale w tym momencie jest całkowicie zbędny, zwłaszcza, iż pilnie poszukujemy wzmocnień na inne pozycje.

Obrazek
Kiper69

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2012, 12:44

Jezeli faktycznie wypali ten pomysl z Llorente, to bedzie git okienko. Pomimo tego, ze seria a różni się dość znacznie od ligi hiszpanskiej, to jestem spokojny o jego gre we Włoszech. Ma dobre warunki fizyczne, wysoki, potrafi dolozyc noge w odpowiednim momencie, taki Trezeguet. Pytanie tylko, za ile oni go nam opchną i czy w ogóle to wypali. :roll:

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2012, 13:19

pumex pisze:
Alfa i Omega pisze:Poli to alternatywa dla Verrattiego, dla mnie ruch jest zrozumiały. To on będzie szykowany na następce Pirlo, o ile wypali.
Sorry, ale głupota. Na następce Pirlo szykowany jest Pogba. Poli nie gra i nigdy nie grał jak Pirlo, nie wiem, skąd wziął się mit o rozgrywającym Polim. To, że od czasu do czasu zagra niezłą długą piłkę nie robi z niego registy.
Poliego już prędzej można by podciągnąć pod Tacchinardiego, ale w tym momencie jest całkowicie zbędny, zwłaszcza, iż pilnie poszukujemy wzmocnień na inne pozycje.

Pogba nie gra i nigdy nie grał jak Pirlo. I grać tak nie będzie. Jak już Pogba to moze byc szykowany na wypadek odejścia Vidala, ale Pogba dużo więcej działa w obronie niż Andrea i dużo jest mniej kreatywny, więc w Polim widziałbym następce Andrei, a nie we Francuzie.
LLorente spoko, lepiej on niż Matri czy Quag.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2012, 13:23

Robaku pisze:Pogba nie gra i nigdy nie grał jak Pirlo. I grać tak nie będzie. Jak już Pogba to moze byc szykowany na wypadek odejścia Vidala
Polecam doinformowanie się.
W sumie to też tak twierdziłem jeszcze niedawno, bo w błąd wprowadziły mnie różne fałszywe teksty i opinie innych. Fani ManU twierdzą, że Pogba jest głęboko cofniętym rozgrywającym, Pogba twierdzi, że jest głęboko cofniętym rozgrywającym i u Conte wchodził na boisko, by pełnić rolę głęboko cofniętego rozgrywającego. Jeszcze jakieś pytania?

Obrazek
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2012, 13:25

pumex pisze:
Sorry, ale głupota. Na następce Pirlo szykowany jest Pogba. Poli nie gra i nigdy nie grał jak Pirlo, nie wiem, skąd wziął się mit o rozgrywającym Polim.
Dokładnie. Widziałem koło 10 spotkań Włocha i Andrea nigdy nie brał na siebie ciężaru gry. Jedyne co ma wspólnego z Pirlo to imię. Poli stara się odbierać piłkę i podłączyć pod akcję ofensywną, nie należy do typu playmakerów.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2012, 13:30

pumex pisze:
Robaku pisze:Pogba nie gra i nigdy nie grał jak Pirlo. I grać tak nie będzie. Jak już Pogba to moze byc szykowany na wypadek odejścia Vidala
W sumie to też tak twierdziłem jeszcze niedawno, bo w błąd wprowadziły mnie różne fałszywe teksty i opinie innych. Fani ManU twierdzą, że Pogba jest głęboko cofniętym rozgrywającym, Pogba twierdzi, że jest głęboko cofniętym rozgrywającym i u Conte wchodził na boisko, by pełnić rolę głęboko cofniętego rozgrywającego. Jeszcze jakieś pytania?
No własnie to, ze wchodzi to dla mnie jakoś mało znaczy, bo z kilkunastu spotkań w których go widziałem Pirło nie zastąpi. Nie jest tak kreatywny jak Andrzej, a do tego gra dużo więcej w obronie niz Pirlo.
I kreaownie z niego drugiego Pirlo może tylko zabić w nim to co ma najlepsze czyli odbiór i amibcję podobną do Vidala jak mu się piłkę zabierze.

Bartekbx10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2012, 13:31

Ten Llorente to całkiem dobry pomysł. Chłopak młody, dobry i ograny w Europie. Oglądałem sporo meczy Athleticu i to co mnie bardzo zaskoczyło to to, że sporo gra w obronie. Tak przy okazji rok temu mówił, że kocha ten klub i chce zostać w nim jak najdłużej. Ci piłkarze strasznie zmienni są :)

Na ostatnich ME u-19 Pogba grał defensywnego pomocnika w systemie 4-2-3-1 i to przez niego przechodziła każda piłka. Chłopak potrafi podać celnie na 40 metrów. Moim zdaniem typ cofniętego rozgrywającego jak na Xabi Alonso czy Andrea Pirlo.

@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2012, 13:33

Robaku pisze:
pumex pisze:
No własnie to, ze wchodzi to dla mnie jakoś mało znaczy, bo z kilkunastu spotkań w których go widziałem Pirło nie zastąpi. Nie jest tak kreatywny jak Andrzej, a do tego gra dużo więcej w obronie niz Pirlo.
I kreaownie z niego drugiego Pirlo może tylko zabić w nim to co ma najlepsze czyli odbiór i amibcję podobną do Vidala jak mu się piłkę zabierze.
Ale i na MŚ (czy tam Europy) u-19 grał we Francji jako rozgrywający. Chłopak ma niezły przegląd pola, potrafi zagrać długą, dokładną piłkę. Zobaczymy jak się rozwinie...

ObrazekObrazekObrazek
Zablokowany