Mercato (2012-2014)
- SKAr7
- Juventino
Wiesz co, zauważyłem, że wielu znających Dżeko głównie z poprzedniego sezonu z City tak mówi. Aż tak mnie to nie dziwi- Edin przez ostatnie pół roku był drewnem z najgorszego rodzaju, ale ciężko by tak nie było, skoro nie dają mu złapać rytmu gry.Castiel pisze: Masakra. Nie wiem czy koleś żartuje czy nie...
Widziałem nawet wypowiedź pewnego brytyjskiego fana milanu, który zdecydowanie woli naszego Matriego od Dżeko.
BTW. Inter przegrywa u siebie z Hajdukiem po fantastycznej interwencji Samuela
No, ale trzeba im oddać, "nasi ulubieńcy" grają lepiej

- kosciu88
- Juventino
Z dwojki Kolarov, Armero zdecydowanie wole Armero.
1. Raczej bedzie tanszy
2. Jest mlodszy o caly rok jesli sie nie myle
3. Moim zdaniem moze sie jeszcze bardziej rozwinac w przeciwienstwie do Kolarowa
Ale to tylko moje zdanie. Armero + Llorente/Jovetic/Dzeko i bedzie
1. Raczej bedzie tanszy
2. Jest mlodszy o caly rok jesli sie nie myle

3. Moim zdaniem moze sie jeszcze bardziej rozwinac w przeciwienstwie do Kolarowa
Ale to tylko moje zdanie. Armero + Llorente/Jovetic/Dzeko i bedzie

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
- Juvefanatp
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Nie no to już jest gruba przesada porównywać Dzeko do drewnianego kołka. I szczerze powątpiewam by ktoś miał taką opinię jeśli ostatnie pół roku w wykonaniu Bośniaka, przecież on praktycznie nie grał a i tak ustrzelił 5 goli dokładając 3 asysty. Jak już wchodził z ławki, czy udawało mu się grać w podstawie to zazwyczaj prezentował się przyzwoicie/dobrze. Najlepiej osoby wygłaszające takie opinie ignorować.
Odnosząc się do Fernando Llorente Torresa (ciekawie się nazywa), to tu podobnie do bodajże pumexa zastanawiałbym się nad jego przydatnością do drużyny. Jego styl gry jest dosyć specyficzny. Niby dobrze wyszkolony technicznie ale nie za wiele uczestniczy w jakimś tam powiedzmy rozegraniu. Strzałów z dystansu nie oddaje żadnych. Ogólnie raczej sępi, ale bardziej w stylu Matriego, niż Inzaghiego. Jedynym elementem w którym przewyższa Bośniaka to gra głową, na ale jeśli przyjmiemy, że z napastników jest w tym elemencie najlepszy na świecie a zaraz za nim jest Falcao, to Edin też będzie przynajmniej w pierwszej piątce. No ale właśnie co do stylu gry Baska, czy potencjalnie nie martwiłoby was, że przychodzi do nas koleś który UWAGA! ponad połowę goli w swojej karierze zdobył z bani a my na skrzydłach nie mamy nikogo potrafiącego regularnie dobrze dośrodkowywać? Dlatego wolałbym uniknąć sytuacji, w której musiałbym się pocić i ze strachem zastanawiać czy Bask da radę spełnić oczekiwania w Juve.
Odnosząc się do Fernando Llorente Torresa (ciekawie się nazywa), to tu podobnie do bodajże pumexa zastanawiałbym się nad jego przydatnością do drużyny. Jego styl gry jest dosyć specyficzny. Niby dobrze wyszkolony technicznie ale nie za wiele uczestniczy w jakimś tam powiedzmy rozegraniu. Strzałów z dystansu nie oddaje żadnych. Ogólnie raczej sępi, ale bardziej w stylu Matriego, niż Inzaghiego. Jedynym elementem w którym przewyższa Bośniaka to gra głową, na ale jeśli przyjmiemy, że z napastników jest w tym elemencie najlepszy na świecie a zaraz za nim jest Falcao, to Edin też będzie przynajmniej w pierwszej piątce. No ale właśnie co do stylu gry Baska, czy potencjalnie nie martwiłoby was, że przychodzi do nas koleś który UWAGA! ponad połowę goli w swojej karierze zdobył z bani a my na skrzydłach nie mamy nikogo potrafiącego regularnie dobrze dośrodkowywać? Dlatego wolałbym uniknąć sytuacji, w której musiałbym się pocić i ze strachem zastanawiać czy Bask da radę spełnić oczekiwania w Juve.
Już Ci koledzy w zasadzie odpisali. Radziłbym nie wyciągać za daleko idących wniosków z tych numerków.francois pisze:Z nowych numerów naszych zawodników można wysunąć pewne wnioski:
Kolarov? Super, super, tylko jakoś mi nie pasuje do 3-5-2.
Aha.Łoles pisze:Swoją drogą to oglądałem trochę tego lansowanego Dzeko na jutjubie i teraz już wiem że go u nas nie chce.

Ostatnio zmieniony 09 sierpnia 2012, 22:11 przez alina, łącznie zmieniany 1 raz.
- Łoles
- Juventino
Byłem teraz po fajki w sklepie i spotkałem cygankę co to wróży z ręki, dałem jej 5zł i pytam kogo kupi Juventus jako obiecaną gwiazdę do ataku?
Powiedziała że nie wie o czym do niej mówię i poszła.
Wniosek z tego jasny panowie, nie wiadomo jaki napastnik do nas trafi
Swoją drogą to oglądałem trochę tego lansowanego Dzeko na jutjubie i teraz już wiem że go u nas nie chce.
e:
@alina
Tak tak tak , nie chcę Dzeko bo nie widzę powodu z jakiego bym go miał pożądać w Juve, napastnik jakich wielu
A tak na poważnie to on po prostu do nas nie trafi i tyle- nie jest to pewna informacja ale jej wiwrygodność oceniałbym na 50%
A tak już całkiem poważnie to nie wiem kogo bym chciał w Juve bo nie mam pojęcia na kogo jest realna szansa także w tej materii wstrzymam się od wyrażania własnewgo zdania ;p
Po chwili zastanowienia to jeżeli to nie będzie Pazzini ani Boriello to ja chyba będę zadowolony, kto by to nie był
edit:
nie wiem nawet kiedy 600 postów pękło, jutro z tej okazji robię balet
Powiedziała że nie wie o czym do niej mówię i poszła.
Wniosek z tego jasny panowie, nie wiadomo jaki napastnik do nas trafi

Swoją drogą to oglądałem trochę tego lansowanego Dzeko na jutjubie i teraz już wiem że go u nas nie chce.
e:
@alina
Tak tak tak , nie chcę Dzeko bo nie widzę powodu z jakiego bym go miał pożądać w Juve, napastnik jakich wielu

A tak na poważnie to on po prostu do nas nie trafi i tyle- nie jest to pewna informacja ale jej wiwrygodność oceniałbym na 50%

A tak już całkiem poważnie to nie wiem kogo bym chciał w Juve bo nie mam pojęcia na kogo jest realna szansa także w tej materii wstrzymam się od wyrażania własnewgo zdania ;p
Po chwili zastanowienia to jeżeli to nie będzie Pazzini ani Boriello to ja chyba będę zadowolony, kto by to nie był
edit:
nie wiem nawet kiedy 600 postów pękło, jutro z tej okazji robię balet

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
No i właśnie dlatego nie można oceniać zawodnika na podstawie jutuba. Dzeko to świetny piłkarz po słabszym sezonie. Jest mądry. Bierze czynny udział w konstruowaniu akcji. Doskonale gra obiema nogami. Strzela i asystuje. Moje opinie opieram na kilkunastu obejrzanych meczach Wolfsburga dwa lata temu. Jak dla mnie - piłkarz rewelacyjny. Wolałbym jego od tego dziwnego Baska, choć oczywiście zgadzam się, że ten drugi również znacznie podniósłby wartość naszej ofensywy.Łoles pisze: Swoją drogą to oglądałem trochę tego lansowanego Dzeko na jutjubie i teraz już wiem że go u nas nie chce.
Jeżeli chodzi o lewego obrońcę, to moim zdaniem Kolarov jest piłkarzem klasę lepszym i troszkę dziwi mnie taka zajarka Armero. Wiecie kogo on mi przypomina? Zieglera sprzed dwóch sezonów.
Z pewnością Marotta i Conte wybiorą lepsze rozwiązania dla Juve.
- SKAr7
- Juventino
Armero jest czarny i ot cały sekretyanquez pisze: troszkę dziwi mnie taka zajarka Armero. Wiecie kogo on mi przypomina? Zieglera sprzed dwóch sezonów.

Na tym forum to jakieś +2 do wszystkich statów
Tak przy okazji, czy on naprawdę jest taki niski? 1,70 na wiki, a na boisku wyglądał mi zawsze na normalnego

- Il Fenomeno
- Juventino
SKAr7 pisze:Armero jest czarny i ot cały sekretyanquez pisze: troszkę dziwi mnie taka zajarka Armero. Wiecie kogo on mi przypomina? Zieglera sprzed dwóch sezonów.![]()
Tzn. jeszcze ich dzieli NP. 9 asyst, bo Armero zaliczył 10, a Ziegler wtedy 1, ale to pewnie chodzi o kolor skóry.

- Arbuzini
- Juventino
Jakby nie udało nam się ściągnąć Joveticia albo Dzeko (tfu, tfu!) to zamiast pchać się w niepewny i raczej kosztowy kierunek hiszpański, poszukałbym jakiegoś fajnego Murzyna. Ba, Cisse i Sow - już zgarnięci i to za grosze. Patrząc na obecną sytuację klubu, właściwie trzeba powiedzieć, że przeszli nam koło nosa.
Z opcji nieodrealnionych zostali Doumbia, Emenike oraz Remy. Szczególnie ciekawie prezentuje się zawodnik CSKA Moskwa, ale też będzie najdroższy.
Po przyjściu Ibry do PSG ciaśniej im się na ławce zrobiło. Jestem monotematyczny, ale wypożyczenie Gameiro jako uzupełnienie mogłoby być bardzo dobrym ruchem. Z drugiej strony patrząc na to, co robi PSG oni nie muszą nikogo wypożyczać...
Z opcji nieodrealnionych zostali Doumbia, Emenike oraz Remy. Szczególnie ciekawie prezentuje się zawodnik CSKA Moskwa, ale też będzie najdroższy.
Po przyjściu Ibry do PSG ciaśniej im się na ławce zrobiło. Jestem monotematyczny, ale wypożyczenie Gameiro jako uzupełnienie mogłoby być bardzo dobrym ruchem. Z drugiej strony patrząc na to, co robi PSG oni nie muszą nikogo wypożyczać...
- zahor
- Juventino
Kevin Gameiro, popraw mnie jeżeli się mylę, jest chyba w tym momencie pierwszy do gry na szpicy po Ibrze i ta jego pozycja jest chyba niezagrożona. Jeżeli w Realu Higuain może być zmiennikiem Benzemy i grywać za niego co najwyżej w mniej istotnych spotkaniach, to myślę że i brak pierwszego składu w PSG dla Francuza nie będzie barbarzyństwem. Tym bardziej że Ibra ma swoje lata, już w Milanie kilka razy zdarzyło mu się marudzić że gra za dużo meczy i jest przemęczony, myślę że jeżeli w Paryżu chcą zbudować naprawdę liczący się zespół to jak najbardziej powinni dysponować dla Szweda zmiennikiem klasy Gameiro.Arbuzini pisze: Po przyjściu Ibry do PSG ciaśniej im się na ławce zrobiło. Jestem monotematyczny, ale wypożyczenie Gameiro jako uzupełnienie mogłoby być bardzo dobrym ruchem. Z drugiej strony patrząc na to, co robi PSG oni nie muszą nikogo wypożyczać...
- Arbuzini
- Juventino
Powiem Ci, że Gameiro średnio odnajduje się w PSG. W drugiej połowie sezonu 2011/2012 często na szpicy zamiast niego grywał Hoarau albo rezygnowano z typowego napastnika i ofensywne trio składało się z Pastore, Nene i Meneza. Teraz doszli Lavezzi oraz Ibra. Na dobrą sprawę jeśli Gameiro się nie ogarnie to będzie zmiennikiem równorzędnym z Hoarau.zahor pisze:Kevin Gameiro, popraw mnie jeżeli się mylę, jest chyba w tym momencie pierwszy do gry na szpicy po Ibrze i ta jego pozycja jest chyba niezagrożona. Jeżeli w Realu Higuain może być zmiennikiem Benzemy i grywać za niego co najwyżej w mniej istotnych spotkaniach, to myślę że i brak pierwszego składu w PSG dla Francuza nie będzie barbarzyństwem. Tym bardziej że Ibra ma swoje lata, już w Milanie kilka razy zdarzyło mu się marudzić że gra za dużo meczy i jest przemęczony, myślę że jeżeli w Paryżu chcą zbudować naprawdę liczący się zespół to jak najbardziej powinni dysponować dla Szweda zmiennikiem klasy Gameiro.Arbuzini pisze: Po przyjściu Ibry do PSG ciaśniej im się na ławce zrobiło. Jestem monotematyczny, ale wypożyczenie Gameiro jako uzupełnienie mogłoby być bardzo dobrym ruchem. Z drugiej strony patrząc na to, co robi PSG oni nie muszą nikogo wypożyczać...
- @Maras@
- Juventino
Jestem podobnego zdania. Uważam że Kolarov jest na tę chwilę lepszym zawodnikiem (i dodatkowo nikt nie może powiedzieć, że nie ogranym w Serie Ayanquez pisze: Jeżeli chodzi o lewego obrońcę, to moim zdaniem Kolarov jest piłkarzem klasę lepszym i troszkę dziwi mnie taka zajarka Armero. Wiecie kogo on mi przypomina? Zieglera sprzed dwóch sezonów.
Z pewnością Marotta i Conte wybiorą lepsze rozwiązania dla Juve.

Oczywiście jakby przyszedł Armero też bym nie narzekał, choć wolałbym Serba.
Kolarov/Armero + Dżeko/Llorente (kolejność w obu parach nie jest przypadkowa) i Mercatto uznam za mega udane a ja sam będę bardzo szczęśliwy przed rozpoczęciem sezonu (jak już dawno nie byłem).

- TheDomin07
- Juventino
Ja natomiast cenię zdecydowanie bardziej Armero.
Jest szybki,zwrotny do tego bardzo uniwersalny i co więcej zawsze w meczach Udine był wyróżniającym sie graczem w obronie jak i w ataku.
Kolarov? Świetny strzał lewą nogą, dobrze się ustawia ale jest trochę wolny i mało zwrotny.
Ale jeśli dojdzie to też docenię ten transfer jednak bardziej cenię Armero.
Llorente na pewno nie przyjdzie bo jest po słowie z Chelsea.Nie żałuję ,bo są lepsi na rynku w podobnej cenie.
Jest szybki,zwrotny do tego bardzo uniwersalny i co więcej zawsze w meczach Udine był wyróżniającym sie graczem w obronie jak i w ataku.
Kolarov? Świetny strzał lewą nogą, dobrze się ustawia ale jest trochę wolny i mało zwrotny.
Ale jeśli dojdzie to też docenię ten transfer jednak bardziej cenię Armero.
Llorente na pewno nie przyjdzie bo jest po słowie z Chelsea.Nie żałuję ,bo są lepsi na rynku w podobnej cenie.
- Łoles
- Juventino
zahorze a to nie jest czasem tak że w drugiej części sezonu na boisku w realu pojawiał się i Benzema i Higuain? Pewności nie mam ale tak mi się wydaje.
Podpytałem dzisiaj w robocie jednego z prezesów (fanatyka MAN UTD, oglądającego premiership w ilościach comajmniej hurtowych który dodatkowo wyraża swoją sympatię dla Juve) co sądzi o grze Dzeko i powiedział mnie więcej tyle że jeżeli dostałbym szasnę w regularna grę to może, z akcentem na może, być tym kogo szukamy bo umiejętności ma.
Dodał tylko że zauważa u niego pewną rzecz, mianowicie kiedy wraz z początkiem spotkania nie wyjdą mu jakieś pierwsze zagrania wówczas tak jakby tracił na zapale do gry - to opinia fana premiership który widział mecze z udziałem Dzeko kilkanaście razy w zeszłym sezonie - nie wiem czy mi nie wciskał kitu ale nie podejrzewam aby tak było.
Zresztą ja jestem zdania, o czym już pisałem zresztą, że ktokolwiek by do nas nie dołączył (wyłączając Pazziniego i Boriello) powinien być wzmocnieniem i podnieść jakość w ataku.
Na pewno nie ma co liczyć na Damiao i Cavaniego.
Sytuacja z RVP robi się coraz bardziej zamotana i raczej nie liczył bym że do nas trafi, choc ja osobiście bym się cieszył.
Co do samego Dzeko to tez może byc problem jeżeli City nikogo w jego miejsce nie kupi moga nie chceć sie go pozbywać - chyba że on sam zacznie marudzic że chce grać, wówczas może byc szansa ale póki co to jesteśmy w takiej sytuacji że nei wiemy totalnie nic.
Podpytałem dzisiaj w robocie jednego z prezesów (fanatyka MAN UTD, oglądającego premiership w ilościach comajmniej hurtowych który dodatkowo wyraża swoją sympatię dla Juve) co sądzi o grze Dzeko i powiedział mnie więcej tyle że jeżeli dostałbym szasnę w regularna grę to może, z akcentem na może, być tym kogo szukamy bo umiejętności ma.
Dodał tylko że zauważa u niego pewną rzecz, mianowicie kiedy wraz z początkiem spotkania nie wyjdą mu jakieś pierwsze zagrania wówczas tak jakby tracił na zapale do gry - to opinia fana premiership który widział mecze z udziałem Dzeko kilkanaście razy w zeszłym sezonie - nie wiem czy mi nie wciskał kitu ale nie podejrzewam aby tak było.
Zresztą ja jestem zdania, o czym już pisałem zresztą, że ktokolwiek by do nas nie dołączył (wyłączając Pazziniego i Boriello) powinien być wzmocnieniem i podnieść jakość w ataku.
Na pewno nie ma co liczyć na Damiao i Cavaniego.
Sytuacja z RVP robi się coraz bardziej zamotana i raczej nie liczył bym że do nas trafi, choc ja osobiście bym się cieszył.
Co do samego Dzeko to tez może byc problem jeżeli City nikogo w jego miejsce nie kupi moga nie chceć sie go pozbywać - chyba że on sam zacznie marudzic że chce grać, wówczas może byc szansa ale póki co to jesteśmy w takiej sytuacji że nei wiemy totalnie nic.
"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."