Mercato (Lato 2016)
- Makiavel
- Juventino
Jeśli odejdzie od nas Morata i jesteśmy przy transferach ludzi grających obecnie w Romie to dobrym zastępstwem dla niego byłby... El Shaarawy. Żałuje, że się nim nie zainteresowaliśmy. On teraz w Rzymie jest na wypożyczeniu, nie?
"veritas odium parit obsequium amicos"
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
- Kucharius1
- Juventino
Ktoś z Romy zapowiedział że go wykupią po sezonie.
Jeśli postaramy się o Bośniackiego rozgrywającego to będzie ruch w stylu Bayernu. Fajny zawodnik, u nas mógłby wejść na zwycięski poziom.
Jeśli postaramy się o Bośniackiego rozgrywającego to będzie ruch w stylu Bayernu. Fajny zawodnik, u nas mógłby wejść na zwycięski poziom.
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Słuszne spostrzeżenie widziałem. Nainggolan jedzie na Euro także Roma zapewne wcale go przed turniejem nie będzie chciała sprzedawać. Pjanic oczywiście zostaje w domu. Do kiedy w Rzymie mają czas na ogarnięcie budżetu żeby kary z tytułu FFP nie dostać?
- kawek
- Juventino
30.06RICTOR pisze:Słuszne spostrzeżenie widziałem. Nainggolan jedzie na Euro także Roma zapewne wcale go przed turniejem nie będzie chciała sprzedawać. Pjanic oczywiście zostaje w domu. Do kiedy w Rzymie mają czas na ogarnięcie budżetu żeby kary z tytułu FFP nie dostać?
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Ibra wie juz gdzie zagra w przyszlym sezonie. Galliani przyznal ze ich nie stac, podobno Man Utd (watpie bo Szwed nie bedzie chcial rok bez LM biegac - jego najwazniejszego trofeum do zdobycia) i LA Galaxy.
Fajnie bylo by go zgarnac..
Fajnie bylo by go zgarnac..
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
W kontekście Pjanica ciekawią mnie 3 sprawy:
1. Czy inne europejskie topowe kluby złożyły mu już oferty, ale on woli grać w Juve? Jeśli tak, to transfer jest już raczej pewny. Jeśli nie, na pewno zgłosi się po niego PSG czy Chelsea (oba kluby lubią ściągać tego typu graczy z Serie A) i może być pozamiatane.
2. Czy Bośniak jest rozpatrywany jako lepsza alternatywa A.Gomesa z Valencii czy chcemy obu? Jeśli jako alternatywa, to przypomina mi się rozpisywanie o Siqueirze, a tu nagle A.Sandro.
3. W 3-5-2 wiadomo, gdzie grałby Pjanic, ale w 4-3-1-2 grałby na środku czy za napastnikami? Na pewno nadaje się na tę pozycję bardziej niż Vidal. Poza tym gdzieś przeczytałem, że Allegri miał przekonywać Bośniaka, że będzie u nas pełnił kluczową rolę. Mam przeczucie, że Pjanic na OPŚ sprawdziłby się u nas lepiej niż Isco, J.Rodriguez czy nawet Goetze. Naprawdę wolę Bośniaka niż Isco czy J.Rodrigueza. Może ewentualnie ten Goetze dałby jeszcze radę, ale Pjanic to we Włoszech sprawdzona marka. Grając z przodu takimi piłkarzami jak A.Sandro, Pogba, Dybala czy Mandzukic powinien wykręcać jeszcze lepsze statystyki.
1. Czy inne europejskie topowe kluby złożyły mu już oferty, ale on woli grać w Juve? Jeśli tak, to transfer jest już raczej pewny. Jeśli nie, na pewno zgłosi się po niego PSG czy Chelsea (oba kluby lubią ściągać tego typu graczy z Serie A) i może być pozamiatane.
2. Czy Bośniak jest rozpatrywany jako lepsza alternatywa A.Gomesa z Valencii czy chcemy obu? Jeśli jako alternatywa, to przypomina mi się rozpisywanie o Siqueirze, a tu nagle A.Sandro.
3. W 3-5-2 wiadomo, gdzie grałby Pjanic, ale w 4-3-1-2 grałby na środku czy za napastnikami? Na pewno nadaje się na tę pozycję bardziej niż Vidal. Poza tym gdzieś przeczytałem, że Allegri miał przekonywać Bośniaka, że będzie u nas pełnił kluczową rolę. Mam przeczucie, że Pjanic na OPŚ sprawdziłby się u nas lepiej niż Isco, J.Rodriguez czy nawet Goetze. Naprawdę wolę Bośniaka niż Isco czy J.Rodrigueza. Może ewentualnie ten Goetze dałby jeszcze radę, ale Pjanic to we Włoszech sprawdzona marka. Grając z przodu takimi piłkarzami jak A.Sandro, Pogba, Dybala czy Mandzukic powinien wykręcać jeszcze lepsze statystyki.
- Vincitore
- Juventino
Podobno wczoraj po meczu z Milanem Pjanic miał się żegnać z kolegami (co wcale nie musi oznaczać, że idzie akurat do Juve), ale większość z zawodników nazywała go szyderczo Juventino.
ze strony Romy:

ze strony Romy:
Jakby do bramek i asyst Pjanica doliczyć kluczowe podania, które rozpoczęły akcje bramkowe i nazwijmy to asysty przy asystach, to wychodzi na to, że Bośniak miał udział w ponad 1/3 bramkach. Także nie wiem Wy chcecie to zastąpić tym śmiesznym Witselem i gimbusem z dżungli, który nawet w tej ich radosnej piłce ma wręcz fatalne statystyki.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Takze Messaggero informuje, ze w obozie Juve panuje optymizm, jesli chodzi o kwestie pozyskania Pjanicia. Dziennikarze potwierdzaja, ze kilka dni temu Allegri dzwonil do gracza i otrzymal w zamian zapewnienie, ze zawodnik jest otwarty na mozliwosc przeniesienia sie do nas. My ze swojej strony mielismy zapewnic agenta pilkarza, ze usatysfakcjonujemy Rome odpowiednia oferta.
Coraz wiecej zrodel, coraz to ciekawsze doniesienia i okazuje sie, ze ta wczorajsza bomba Mediaset nie byla jedynie typowa zagrywka przedmeczowa ze strony "srodowiska Milanu".
Osobiscie uwazam, ze to najlepsze mozliwe wzmocnienie, jakie mozemy sobie wyobrazic w kontekscie pomocy. Ten chlopak juz nalezy do scislej czolowki pomocnikow na Polwyspie Apeninskim, a ma spory margines poprawy. W koncu ponownie mielibysmy kogos, dla kogo rzut wolny to w praktyce rzut karny. Cos mi sie wydaje, ze majac u boku Pogbe i przed soba Dybale, Miralem miazdzylby system. Jego charakter tez bysmy sobie ulozyli i przestawili jego myslenie na tryb wygrywania, nie mam co do tego watpliwosci.
Tak, to bylby wlasciwy transfer, jakiego potrzebujemy myslac o wygraniu LM.
Coraz wiecej zrodel, coraz to ciekawsze doniesienia i okazuje sie, ze ta wczorajsza bomba Mediaset nie byla jedynie typowa zagrywka przedmeczowa ze strony "srodowiska Milanu".
Osobiscie uwazam, ze to najlepsze mozliwe wzmocnienie, jakie mozemy sobie wyobrazic w kontekscie pomocy. Ten chlopak juz nalezy do scislej czolowki pomocnikow na Polwyspie Apeninskim, a ma spory margines poprawy. W koncu ponownie mielibysmy kogos, dla kogo rzut wolny to w praktyce rzut karny. Cos mi sie wydaje, ze majac u boku Pogbe i przed soba Dybale, Miralem miazdzylby system. Jego charakter tez bysmy sobie ulozyli i przestawili jego myslenie na tryb wygrywania, nie mam co do tego watpliwosci.
Tak, to bylby wlasciwy transfer, jakiego potrzebujemy myslac o wygraniu LM.
Mi się wydaje, że pierwszym wyborem był A. Gomes jednak w obliczu absurdalnych żądań Valencii ( te rzekome 65mln ) stwierdziliśmy, ze lepiej wyłożyć 38mln za piłkarza o juz uznanej renomie, ogranego w seerie a, dającego jakieś gwarancję.Crunny pisze:W kontekście Pjanica ciekawią mnie 3 sprawy:
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Kuben
- Juventino
A TAK pożegnali go wczoraj kibice. Każdą najważniejszą pozycję powinniśmy wzmocnić jakimś koniem. Bo patrząc przez pryzmat poprzedniego sezonu, to gdyby w Naszym obozie wszyscy zawodnicy byli dostępni to łyknęlibyśmy szkopów lub gdyby nasza linia ataku była po prostu skuteczna (Morata vs Sevilla) to kto wie gdzie bylibyśmy dzisiaj. Zaczynamy od pomocy i dobrego playmakera o którego prosiło się już od dłuższego czasu. Gdy potwierdzi się, że to Bośniak to będzie to według mnie bardzo dobry ruch. Facet przede wszystkim nie potrzebuje aklimatyzacji, przepracować dobrze okres przygotowawczy i na pierwszą kolejkę mamy gotowego gościa, który z buta wskakuje do składu podstawowego. Do tego wytrzymały i pewny obrońca oraz konkretny snajper 

na pierwszym planie jest spoiler, zjedź trochę niżejalessandro1977 pisze:To wideo w ogóle nie działa (...)

Ostatnio zmieniony 15 maja 2016, 12:56 przez Kuben, łącznie zmieniany 1 raz.
Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
- wagner
- Juventino
Uspokoję Cię. Nie będziemy grać 4-3-1-2.Crunny pisze:Pjanic, ale w 4-3-1-2 grałby na środku czy za napastnikami?
I nurtujące pytanie. Pogba zostanie czy nie ? Myślę, że jesteśmy zapewnić Francuzowi takie warunki, które umożliwią mu osiąganie najwyższych celów (LM) tutaj, nie w Barcelonie, nie w PSG czy Realu. W Juventusie. Oczywiście Pjanic to byłby kolejny sygnał, że chcemy stawać się coraz mocniejsi, że jesteśmy w stanie rywalizować z najbogatszymi już na etapie pozyskiwania graczy. Naturalna jest też systematyczna podwyżka dla Pogby, bo pieniądz przy takich graczach jak nasza gwiazda po prostu nie śmierdzi. Swoją drogą myślę, że samemu Raioli i Pogbie pasuje, że w Juve jest najwiekszą gwiazdą, w klubach hiszpańskich byłby jedną z wielu, nie jestem przekonany czy to by mu do końca odpowiadało.CavAllano pisze:Cos mi sie wydaje, ze majac u boku Pogbe i przed soba Dybale, Miralem miazdzylby system.

Ostatnio zmieniony 15 maja 2016, 12:50 przez wagner, łącznie zmieniany 1 raz.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 206 razy
To wideo w ogóle nie działa a tym transferem to jestem podjarany. To nie jest jakiś Gomes, który okazało się, że prawdopodobnie był zasłona dymna jak wielu tutaj przewidywało. Na temat Pjanica wszystko zostało napisane - rzuty wolne, kreatywność, doskonałe podanie to znaki firmowe tego zawodnika, ograny w Italii i Markiza według mnie przebija umiejętnościami a przynajmniej Markiza z minionego właśnie sezonu.
A kucharius 1 widzę bryluje na stronie Romy
No i Romaniści są pewni, że Pogba odchodzi...
A kucharius 1 widzę bryluje na stronie Romy
No i Romaniści są pewni, że Pogba odchodzi...

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Oczywiscie nigdy do konca nke bedziemy w stanie przewidziec, co sie stanie w mercato, ale ostatnie doniesienia uspokajaja. Czytalem newsa, ze Pogba zdazyl juz odrzucic zaloty obu klubow z Manchesteru, a w Turynie czuje sie ponoc fantastycznie. Francuz nie daje oznak, ktore wskazywalyby na chec opusczenia klubu, a my nie chcemy go sprzedac. Warto podkreslic, ze Allegri dostal pewne gwarancje, bo przedluzenie z nim kontraktu nie bylo czyms oczywistym. Klub chce sie rozwijac, a sam Marotta dodal, ze caly czas wiaza swoj projekt z Paulem i nie mamy w zwyczaju oddawac swoich kluczowych zawodnikow (Marotta ujal to tak, ze przypadki Zidane'a i Vidala byly wyjatkami).
Pewien budzet na transfery na pewno mamy, a do tego dojdzie kilka sprzedazy (byc moze Asamoah, Pereyra, Zaza, Neto, Morata). Jesli kogos we Wloszech stac na takie transfery bez koniecznosci sprzedazy waznych ogniw, to tylko nas.
Niektorzy kibice Romy pocieszaja sie, ze skoro Pjanic nie pociagnal reprezentacji i Romy, nie pociagnie tez Juve.
Zapominaja, ze to obok Nainggolana ich najlepszy zawodnik.
Pewien budzet na transfery na pewno mamy, a do tego dojdzie kilka sprzedazy (byc moze Asamoah, Pereyra, Zaza, Neto, Morata). Jesli kogos we Wloszech stac na takie transfery bez koniecznosci sprzedazy waznych ogniw, to tylko nas.
Niektorzy kibice Romy pocieszaja sie, ze skoro Pjanic nie pociagnal reprezentacji i Romy, nie pociagnie tez Juve.