Mercato (2012-2014)
- Castiel
- Juventino
pumex pisze:Jezus Maria, zgadzam się z Castielem, święto we wsi.

Armero nie jest takim leszczem w obronie za jakiego go niektórzy uważają. Wbrew pozorom on większość czasu spędza na swojej połowie. Może się wydawać zawodnikiem nastawionym na atak bo bardzo szybko biega i przemieszcza się po tej lewej flance. Według mnie świetnie się nadaje na grę z kontry, ale bronić też umie. Przy Conte mógłby się dużo nauczyć. Takiej dyscypliny taktycznej. Kolarov jest fakt lepszym zawodnikiem biorąc pod uwagę całokształt, ale nie ma między tymi zawodnikami przepaści. Jeden sezon Armero u Conte i o Kolarovie nikt nie wspomni.
- Winner
- Juventino
Nie żeby to miało decydujący wpływ na transfer ale Ziegler dostał numer na nadchodzący sezon. http://www.juventus.com/juve/it/news/nu ... agosto2012
Ostatnio zmieniony 09 sierpnia 2012, 16:03 przez Winner, łącznie zmieniany 1 raz.
Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
- pumex
- Juventino
Walory fizyczne są pewnie po stronie Armero, tak jak mówisz. Ale czy na pewno bardziej niż Kolarov pasowałby do stylu Conte? Mam małe wątpliwości, nawet, jeśli Kolumbijczyk teoretycznie bardziej pasuje do 3-5-2. Głównie chodzi o to, że Armero pełnię swoich możliwości pokazywał grając z kontry. Tymczasem jak wiemy, Conte raczej woli atak pozycyjny i utrzymywanie się przy piłce niż kontry na przebój. Z tego względu wydaje mnie się, że Kolarov jako piłkarz bardziej techniczny i myślący lepiej wpasowałby się w koncepcje trenera.Mietson pisze:JAle sądzę, że skończymy z Armero, wszak dobry kondycyjnie, dużo biegający mudżin to zawodnik bardziej w stylu Conte.
(chyba)

- Łoles
- Juventino
A jednak nie dla psa kiełbasa panie GiovincoWinner pisze:Nie żeby to miało decydujący wpływ na transfer ale Ziegler dostał numer na nadchodzący sezon. http://www.juventus.com/juve/it/news/nu ... agosto2012

Jedna rzecz jeszcze mi się rzuciła w oczy w kwestii numerów, Isla na numer chrystusowy a to wróży że wzmocnieniem będzie on co to będzie zamieniał jałowe podania w piękne gole
Czy przyjdzie Armero czy Kolarov to i tak będzie bardzo dobrze.
Ostatnio zmieniony 09 sierpnia 2012, 16:26 przez Łoles, łącznie zmieniany 2 razy.
"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- Juvefanatp
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Kolarova to trzeba brać i to chociażby za 11 mln €. Ten gość jest świetny i wcale nie jest tak, że przyblakł w City, po prostu Mancini ustalił, iż pierwszym do gry w lidze będzie Clichy a w jakichkolwiek pucharach Serb. Widziałem w zeszłym sezonie wiele meczy z jego udziałem i w każdym prezentował się b. dobrze/świetnie, w defensywie to poziom Lichtsteinera, w ofensywie lepszy, wrzutki świetne, wolne na lewą nogę świetnie, przy tym duży (187 cm. przy np. 174 Armero) i zwinny. Naprawdę chyba jedyny element w jakim ustępuje kolombijczykowi to wybieganie, ale też znowu nie jakoś znacząco. Fajnie byłoby mieć mega boki obrony rodem z dawnego Lazio Kolarov - Lichtsteiner coś jak dawniej Monaco Evra - Maicon. Jedyny problem to pensja Serba, chociaż kiedyś była mowa, że jest skłonny znacznie obniżyć wymagania byle więcej grać.
Co do Armro, fakt fajny murzyn, bardzo przebojowy, ale jest taki problem, że w połowie obejrzanych przeze mnie pojedynków Udine prezentował się słabo w obronie, raz to był tak fatalnie objeżdżany, że nawet Tomek Lipiński jechał po nim jak tylko się dało i to mi tak troszkę wypaczyło pogląd na tego zawodnika.
Co do Armro, fakt fajny murzyn, bardzo przebojowy, ale jest taki problem, że w połowie obejrzanych przeze mnie pojedynków Udine prezentował się słabo w obronie, raz to był tak fatalnie objeżdżany, że nawet Tomek Lipiński jechał po nim jak tylko się dało i to mi tak troszkę wypaczyło pogląd na tego zawodnika.
- Gość
czyli Pazienza na wylocie, a Padoin zostaje, co było raczej oczywisteWinner pisze:Nie żeby to miało decydujący wpływ na transfer ale Ziegler dostał numer na nadchodzący sezon. http://www.juventus.com/juve/it/news/nu ... agosto2012
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Tak mówię.FelekJUVE pisze:Więc nie mów mi, że już lepiej z Quagiem i Matrim
Nie twierdzę, że Cardozo jest złym piłkarzem, ale jest on dla mnie zagadką, dla której nie warto ryzykować 15 mln. Statystyki może i ma dobre, ale gole strzelał póki co tylko w Paragwaju, Argentynie i Portugalii. Jeżeli już mamy wydawać kwotę rzędu 15-20 mln to niech to będzie naprawdę ktoś klasowy. Cardozo może i by podniósł poziom naszego ataku, ale o ile...? Gwiazdą raczej nie będzie. Jak dla mnie Llorente jest znacznie lepszy i jeżeli nie ma szans na Dzeko/Jojo/VP to wykładamy te 15-20 mln Baskom, Fernando dostaje kontrakt na 3 mln i jest git.
Nie mamy 6 mln na Armero ale na Kolarova kasa jest?deszczowy pisze:SJ podaje, że Kolarov otrzymał pozwolenie na transfer. City oczekuje za niego ok. 9mln funtów. Marotta zwoim zwyczajem... marottuje i skąp, oferując ok. 7,5 mln + bonusy,
Kolarov w Juve? OŁ JE!!
Tak czy inaczej, Armero, Kolarov... wszystko jedno. Niech tylko któryś z nich przyjdzie.
- matbar21
- Juventino
Transfer Kolarova to szczyt marzeń. Szczerze wolałbym Serba od Armero, bo widziałem więcej meczy z jego udziałem i mam na nim wyrobione zdanie. Pasuje do naszego stylu gry, biega od obrony do ataku. To jest niezbędna cecha przy ustawieniu 3-5-2 lub 4-3-3.
Z drugiej strony przeżyłbym sytuacje z Cegiełką na lewej stronie w pierwszym składzie, ewentualnie Asamoah. Paolo zrobił widoczne postępy pod okiem Conte, także ryzyka nie widzę.
Juvefanatp dobrze, że ruszyłeś temat pensji, bo Kolarov w City groszy nie zarabia.. Chyba 5mln € ciągnie
Z drugiej strony przeżyłbym sytuacje z Cegiełką na lewej stronie w pierwszym składzie, ewentualnie Asamoah. Paolo zrobił widoczne postępy pod okiem Conte, także ryzyka nie widzę.
Juvefanatp dobrze, że ruszyłeś temat pensji, bo Kolarov w City groszy nie zarabia.. Chyba 5mln € ciągnie

- francois
- Juventino
Z nowych numerów naszych zawodników można wysunąć pewne wnioski:
1) jeśli miałby przyjść 'top player' to pewnie dostałby 'top numer', a z tych ciekawszych jest tylko 10tka po Alexie. Coś czuję, że jednak nikt klasowy do nas nie dołączy.
2) odebrano numer Quagliarelli, czyli można przypuszczać, że on odejdzie (choć z drugiej strony z 27. grał w Napoli
)
3) zostaną raczej Masi i Boakye. Zwłaszcza ten pierwszy dostał 'ciężki' numer.
1) jeśli miałby przyjść 'top player' to pewnie dostałby 'top numer', a z tych ciekawszych jest tylko 10tka po Alexie. Coś czuję, że jednak nikt klasowy do nas nie dołączy.
2) odebrano numer Quagliarelli, czyli można przypuszczać, że on odejdzie (choć z drugiej strony z 27. grał w Napoli

3) zostaną raczej Masi i Boakye. Zwłaszcza ten pierwszy dostał 'ciężki' numer.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 21 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
4) DC z 11 będzie biegał na ataku (źródło jackoppo di Marzio)
"J"orente byłby bardzo fajnym wzmocnieniem bo 2-3 sezony temu Real fapał nad nim jak nad Aguero.
"J"orente byłby bardzo fajnym wzmocnieniem bo 2-3 sezony temu Real fapał nad nim jak nad Aguero.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- pan Zambrotta
- Juventino
5) Asamoah odbiera Vidalowi miejsce w pierwszej '11'
6) Lucio i Masi to podstawowi stoperzy Juventusu na nadchodzący sezon
7) Giovinco będzie rezerwowym bramkarzem (znów sobie chłopak nie pogra)
@ahojekk, może. Eliminacje to eliminacje.
6) Lucio i Masi to podstawowi stoperzy Juventusu na nadchodzący sezon
7) Giovinco będzie rezerwowym bramkarzem (znów sobie chłopak nie pogra)
@ahojekk, może. Eliminacje to eliminacje.
- rufi8
- Juventino
Sam sobie odpowiedziałeś, 27 to ulubiony numer Fabio, grał z nim zarówno w Napoli jak i Udinese, zdaje się że w Sampdorii też. Wydaje mi się, że Quagliarella zostanie z nami. O spadkobiercę dychy będzie ciężko, coraz mniej czasu do końca mercato. 11-tka nadal należy do Cegły, trochę śmiech, bo to prawie tak samo ważny numer dla juve jak 10-tka. Już lepiej pasuje on do Giovinco, skoro nie chcieli mu dać numeru po Alexie.francois pisze:
odebrano numer Quagliarelli, czyli można przypuszczać, że on odejdzie (choć z drugiej strony z 27. grał w Napoli)
.
- meda11
- Juventino
27 to ulubiony numer Quaga, a wcześniej go nie miał, bo był zajęty przez blondyna z Serbii.francois pisze:2) odebrano numer Quagliarelli, czyli można przypuszczać, że on odejdzie (choć z drugiej strony z 27. grał w Napoli)
PS. Wysnuwanie wniosków kto przyjdzie do klubu na podstawie zajętych/wolnych numerów jest śmieszne. Znaczy się co z Marrone? Dalej figuruję jako młodzieżowiec/jest na wylocie/polubił 39? :roll:
Paolo jeśli dobrze pamiętam to bardzo dobry kumpel (żeby nie powiedzieć przyjaciel) Nedveda i obaj doszli do wniosku, że może grać z "11'.rufi8 pisze:11-tka nadal należy do Cegły, trochę śmiech, bo to prawie tak samo ważny numer dla juve jak 10-tka. Już lepiej pasuje on do Giovinco, skoro nie chcieli mu dać numeru po Alexie.
- Castiel
- Juventino
Jeśli ktoś sugerował Dżeko jako nasz potencjalne wzmocnienie ataku to jeden user na SJ ma odpowiedź :
radzik92
"a ja wolalbym tego Llorente niz jakiego drewnianego Dzeko co tylko stoi w polu karnym, Llorente jest dobrze wyszkolony technicznie potrafiacy grac szybko w piłke, ktory potrafi cos z nia zrobic czego Dzeko nie umie, jeden slaby dzien naszych pomocnikow i dzeko nie istnieje...nie rozumiem co wy z nim macie? czemu tak bardzo go chcecie?"
Masakra. Nie wiem czy koleś żartuje czy nie...
Przydałby się Armero albo Kolarov i poza atakiem mamy skład ładnie wyrównany.
radzik92
"a ja wolalbym tego Llorente niz jakiego drewnianego Dzeko co tylko stoi w polu karnym, Llorente jest dobrze wyszkolony technicznie potrafiacy grac szybko w piłke, ktory potrafi cos z nia zrobic czego Dzeko nie umie, jeden slaby dzien naszych pomocnikow i dzeko nie istnieje...nie rozumiem co wy z nim macie? czemu tak bardzo go chcecie?"
Masakra. Nie wiem czy koleś żartuje czy nie...
Przydałby się Armero albo Kolarov i poza atakiem mamy skład ładnie wyrównany.