Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 marca 2015, 12:01

Verratti ma 22 lata. To jest rozgrywający na 10 lat przynajmniej, a Pirlo na boisku po 60 min potrzebuje maski tlenowej. Wiem, że to mało realne, ale zawsze fajnie jest się rozmarzyć. Cavani, Verratti, a za te 20 mln + jeszcze coś dołożyć i wyrwać im Pastore. Ahhh marzenia.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 27 marca 2015, 12:12

Chyba was za bardzo marzenia poniosły. Verratti + 20 mln to już by była oferta nie do odrzucenia z naszej strony. Jednak Marco nie odejdzie z PSG, ostatnio wypowiadał się, że ze nie widzi powodu dla którego miałby teraz wracać do Włoch a do tego bardzo dobrze mu w Paryżu.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 marca 2015, 12:17

Poprostu pisze:Chyba was za bardzo marzenia poniosły. Verratti + 20 mln to już by była oferta nie do odrzucenia z naszej strony. Jednak Marco nie odejdzie z PSG, ostatnio wypowiadał się, że ze nie widzi powodu dla którego miałby teraz wracać do Włoch a do tego bardzo dobrze mu w Paryżu.
Uważam, że to zdecydowanie za słaba oferta.. Nie po to promoujemy Pogbę, codziennie sa jakies newsy o nim w prasie europejskiej, jest to najbardziej medialny zawodnik Serie A i reprezentacji Francji.

Sprzedając go musimy wyciagnac ile sie da, nawet jesli jest wart 50 mln realnie patrząc. Verratti to poziom Pogby ale medialnie to półka Marchisio.

Bale poszedl za blisko 100 mln , James za ponad 80 mln, więc transfer w okolicach 100 mln Pogby jest jak najbardziej realny, patrzac na dzisiejszy rynek.

Ale osobiscie i tak uwazam ze Pogba odejdzie po Euro 2016.

Obrazek
jeziu89

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 marca 2015, 12:20

Mnie osobiście taka oferta nie zadowala. Pogba ma swoją klasę, a za 100 milionów euro można kupić kilku ciekawych grajków, a nie Verrattiego :)

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 marca 2015, 12:29

Veratti + Cavani + 20 mln - tylko idiota odrzuciłby taką ofertę.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 marca 2015, 12:31

Sorek21 pisze:Veratti + Cavani + 20 mln - tylko idiota odrzuciłby taką ofertę.
Oczywiscie, ze taka ofera jest nie do odrzucenia. Ale oferta Verratti i 20 mln już nie wyglada tak interesujaco.

Obrazek
szymken

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 marca 2015, 12:38

Veratti + Cavani + 20 mln, przy takiej ofercie, ani chwili bym się nie zastanawiał. Tylko, że to strasznie ciężkie do zrobienia. Milion agentów, kluby musiałyby się dogadać itd. Pomijam, że taka oferta jest nierealna.

Ale zgadzam się, że za Pogbę trzeba wyciągnąć ile się da( choć pewnie jak każdy nie chciałbym go sprzedawać). Verratti +20 mln sportowo na plus, bo to porównywalne talenty, ale marketingowo Pogba jest o wiele bardziej cenny i jak PSG tak bardzo chce, niech płaci. Dali 50 baniek za Luiza?

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 marca 2015, 12:40

Oczywiscie to wygladałoby tak, że Oni kupuja od nas Pogbe za 100 mln , po czym my wykupujemy Cavaniuego za 30 mln i Verrattiego za 50 baniek.

O ile Verrattiemu mozna zaproponowac 5-6 mln za sezon tak Cavaniemu ciezko bedzie dac te 7-8 mln.

Obrazek
LukaszG / DLuGi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 marca 2015, 13:17

Wy naprawdę dyskutujecie na temat tej "plotko wymiany"? 8)

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 27 marca 2015, 13:56

Wogóle to czy ktoś pamięta, żeby ostatnimi czasy jakaś taka wymiana doszła do skutku ? ( taka w której bierze udział >2 zawodników ) ?

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 29 marca 2015, 13:51

I juz pojawiaja sie pierwsze ploty o rzekomym zainteresowaniu Morata. Tym razem City.

Sprzedawac?

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 marca 2015, 14:06

Sprzedaż Moraty byłby pokazem brakiem ambicji naszego zarządu.
Młody gra bardzo dobrze i w reprezentacji zaczyna pokazywać klasę.

Codziennie czytam na portalach włoskich o Zazie że niby on napewno do nas przyjdzie, jaki to ma sens to ja nie rozumiem, 15 mln euro to cena z której Saussuolo nie zejdzie.
Przecież ten człowiek nic nie pokazuje, już nie raz pisałem o sytuacji identycznej jak z Matrim czy Amaurim, to będzie to samo.

Buffalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 marca 2015, 14:29

Adrian27th pisze:I juz pojawiaja sie pierwsze ploty o rzekomym zainteresowaniu Morata. Tym razem City.

Sprzedawac?
A czy my możemy go sprzedać teraz do innego klubu niż Real? Nie chce kłamać, ale klauzula odstępnego dla innego klubu wynosi chyba 100mlnE

Nie patrz na to ile mam postów, bo i tak wiem wiecej od Ciebie.
Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 marca 2015, 14:35

Od Zazy to już lepiej postawić na Berardiego ... na pozycji środkowego napastnika. Szczerze to bym go tam widział, kilka osób z Włoch już się wypowiadało na ten temat że chłopak ma wszystko by grać jako cofnięty napastnik. Jest świetnym skrzydłowym ale do world class zawsze zabraknie mu szybkości. Co innego na środku.

Co do Moraty, to media piszą głupoty. Przypominają mi się ploty gazet Hiszpanskich o graczach łączonych z Realem, w każdej z nich piszą " pozyskamy pana x, wystarczy wpłacić klauzule y i klub nie ma nic do gadania". Nie obchodzi ich że poza Espaną to rzadkie zjawisko, więc do dziś można usłyszeć o nich kwiatki o klauzuli za Pogbę czy Marco V. Włoskie gazety za to kompletnie pomijają takie szczegóły jak klauzule kontr-wykupu itp. Byle by gazeta poszła, ktoś otworzył stronę na witrynie.

cziro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 marca 2015, 14:52

Zaza ma lekki dołek formy, ale bez przesady z tym skreślaniem. Chłopak ma potencjał, żeby grać w Juve. Ostatnio trochę dołuje i wczoraj zagrał słabo, ale co wczoraj nie było słabe poza strzałem Edera.

Berardi na środku to chyba kiepski pomysł. Ogólnie Berardi w Juve no nie wiem... charakterek ma taki, że może być z nim ciężko.

Prawdopodobnie pożegnamy się z FL, para Morata-Tevez na przyszły sezon przecież jak najbardziej, jako zmiennicy Zaza może Dybala w rozsądnej cenie - wygląda fajnie. W perspektywie ostatniego sezonu Teveza, to dość młoda linia napadu i na jeszcze kolejny sezon możnaby mysleć o jego następcy.

Plusem tej czwórki też byłyby ekonomiczne zarobki, nawet po teoretycznym awansie do półfinału LM, jakoś ciężko sobie wyobrazić, że sprowadzimy nagle napastnika, który zażyczy sobie w okolicach 7 mln i powyżej za sezon.

A o sprzedaży Moraty, to chyba w tym momencie nie ma mowy, jestem pewien że zostanie na kolejny sezon. I dobrze, chociaż na początku wieszałem na nim psy, tak jak większość na Zazie.

Zablokowany