Mercato (2012-2014)
- Dybala 4ever
- Juventino
Może Misho top pokroju Van Persie, Dzeko, Suarez, Tevez, Higuain nie jest. Jednakże gość umie strzelać umie i to dość przyzwoicie. Nie zszedł już dawno poniżej pułapu 10 goli na sezon, a tego powinno się oczekiwać od solidnego napadziora. Byłoby to wartościowe wzmocnienie. Co z tego, że Hiszpan, Francuz, Portugalczyk etc. Jak ktoś umie grać na odpowiednim poziomie poradzi sobie wszędzie bez wględu na narodowość.MishaAveJuve pisze:Uważam, że Llorente obok Jovetica jedyny transfer realny dla nas... kwestia odstępnego, wynagrodzenia i nieduzej konkurencji.
Oczywiście Hiszpan to hiszpan w lidze włoskiej, ale holendrzy ponoc się sprawdzają wiadomo jak skonczył huntelar w milanie,
Styl samej gry napastnika Bilbao, przynajmniej dla nas, dla kibiców wydaje się byc idealnym, przy systemie czy to 4-3-3 czy 3-5-2, ktoś odpowiadający za strzelanie goli, kogo nam brakuje, a wiadomo że Fernando potrafi to robic, jak już ktoś napisał to nie jest "typowy hiszpański napastnik" to raczej kombinacja włoskiego sprytu z angielskimi warunkami i grą głową.
Uważam, że byłby to bardzo dobry transfer za w sumie nie duże pieniądze prawdziwy top...
Nasze mercato nabierze większego rozmachu po dzisiejszym dniu-czyli po wyrokach ws Calcioscomesse.
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Ale niestety chyba tylko na ligę, bo zagrał już w LE w tym roku (dziś zagra pewnie po raz drugi)...MishaAveJuve pisze: Uważam, że byłby to bardzo dobry transfer za w sumie nie duże pieniądze prawdziwy top...
Obawiam się, że jest on po prostu w życiowej formie... Łatwo może się zAmaurić, albo zTonić... no ewentualnie zIquincić. Na dzisiaj jednak jest to zawodnik dwie klasy lepszy od naszych dziewiątek.
Na szczęście środkowych wing backów mamy niezłych.MaNieK_JuVe pisze: Przede wszystkiem pomyslmy czego w naszym squadzie braqujue. 3- 5 - 2 imo ma duze braki ze wzgledu na bocznych wing backow. i!
Co Ty godosz gorolu (kumpel z Katowic mnie nauczył tak zwracać się do Sosnowczan)? Isla, Caceres, Lichy, De Ceglie, Ziegler, Giac, Pepe...
Jakie braki? Może można by popracować nad jakością lewej strony (Armero->Ziegler), ale żadnych braków nie ma. Mamy szeroki i wyrównany skład.
- matbar21
- Juventino
Liznąć trochę elementarnej wiedzy na temat światowego rynku by Ci nie zaszkodziło. Gospodarka światowa przeżywa kryzys, a to mocno odbija się na piłkarskim podwórku. W mediach lub gazetach na pewno usłyszałeś, że Włochy mają ogromne problemy finansowe. Restrykcyjna polityka fiskalna ogranicza pensje piłkarskie.. To wszystko ma swoje przyłożenie na wszystkich transakcjach, ekipy z Serie A ewidentnie zaciskają pasa. Era spektakularnych transferów przycichła i to na dobre. Moje informacje nie są wyssane z palca.. To są czyste fakty zebrane z obserwacji. Uważasz, że dla Juve to nie problem wydać 30mln € na jednego gościa i zaoferować mu zarobki 6-8mln € rocznie? Otóż jest zaraz zarysuje Ci tą sytuacje..
I co by było, gdyby historia zatoczyła koło? Teraz abstrahując ..Kupiliśmy Van Persie, który zarabia 10 mln € za kwotę 25mln € i szykuje się kolejne bagno.. Sprawdza się nasz najgorszy scenariusz, Conte zawieszony na 17 miesięcy, Bonucci wypada z profesjonalnej piłki, Pepe zawieszony.. Drużyna znów wypada z europejskich pucharów. Klasyczne 7 miejsce, mnóstwo kontraktów na utrzymaniu i kolejne długi na 70 mln €..
W poprzednim poście poniosły mnie emocje. Teraz bardziej rozwinąłem moje myśli i rozrysowałem sytuację. Nienawidzę tylko tych tvnowskich sztuczek niektórych forumowiczów i łapaniu ludzi za słówka. Bo czasami to jest cios poniżej pasa.. I te obelgi o gimbusach, larga esensej możecie sobie zostawić na portalach typu kwejk;).
Fakt dzisiaj możemy powiedzieć, że przepłacał.. dawał duże kontrakty byle komu. Ale prawda jest taka, że zbyt bardzo zarząd uwierzył w człowieka i jego gwarancje sukcesu. Secco dostał przyzwolenie, po tym całym bagnie Calciopoli. Zajeliśmy w lidze 3 i 2 miejsce, LM też nam szła i to wszystko nagle w jednej chwili prysło. Odszedł od nas Nedved, inni tracili formę m.in. Camor, Trezegol i dwa lata z rządu 7 miejsce.. Totalne bagnom które dzisiaj się za nami ciągnie. Z trudem pozbywamy się tych wysokich kontraktów i klub na tym traci grube miliony(odszedł już Tiago, Amauri.. Nadal pozostał Melo). To jest właśnie ta nauczka, dlatego boimy się dać dużych kontraktów. Widzisz jeden problem, a jak skomplikowane miał podłoże. Musimy odbudować naszą utraconą pozycję, zacząć generować przyzwoite dochody z telewizji i stadionu.. Mistrzostwo nie czyni nas Panami. To dopiero mały krok w projekcie. Póki co nie stać nas na pomyłki.Pumex pisze:Secco dawał dużą kasę byle komu.. Secco przepłacał zawodników
I co by było, gdyby historia zatoczyła koło? Teraz abstrahując ..Kupiliśmy Van Persie, który zarabia 10 mln € za kwotę 25mln € i szykuje się kolejne bagno.. Sprawdza się nasz najgorszy scenariusz, Conte zawieszony na 17 miesięcy, Bonucci wypada z profesjonalnej piłki, Pepe zawieszony.. Drużyna znów wypada z europejskich pucharów. Klasyczne 7 miejsce, mnóstwo kontraktów na utrzymaniu i kolejne długi na 70 mln €..
No najlepiej przytoczyć jak najbardziej ekstremalną sytuację.. Wcale tak nie uważam, mówiłem że szukamy okazji na rynku. Piłkarz który obecnie zarabia miało, a my dajemy więcej w granicach rozsądku np.: Jovetić, wspomniany Llorente;Pumex pisze:Że przyjdzie do nas napastnik z topu chcący zarabiać 1,5mln€ rocznie, czy że w ogóle nie kupimy nikogo porządnego?
Tylko zobacz, że jego kariera w Juventusie przypadała na dwa okresy.. Złota era największych sukcesów-finał LM, Scudetta, finał PW (siłą rzeczy za swoją postawę dostawał podwyżki, aż doszło do 6mln €). W latach 2003-06 Juve było ewidentnie na topie, mieliśmy ogromną reputacje. Klub był bogaty to na pensje mieliśmy. A po claciopoli dużo nam brakuje do tych czasów, pomimo zdobytego mistrzostwa w tym roku.Pumex pisze:Buffonowi wysoka pensja się należała gdy był na topie..
Fakt, dowodów na jego złote serce nie mam. Ale mam wiedzę na temat pensji, obecnie zarabia 1.8mln € rocznie. Zatem nie dużo, a skoro uważasz że kontrakt powiedzmy 4 mln € rocznie o którym mówi się w kuluarach to top chipsy to..Pumex pisze:Potem wyskakujesz jak królik z kapelusza z tekstem o złotym sercu Llorente… Koleś nie będzie grał za paczkę top chipsów
W poprzednim poście poniosły mnie emocje. Teraz bardziej rozwinąłem moje myśli i rozrysowałem sytuację. Nienawidzę tylko tych tvnowskich sztuczek niektórych forumowiczów i łapaniu ludzi za słówka. Bo czasami to jest cios poniżej pasa.. I te obelgi o gimbusach, larga esensej możecie sobie zostawić na portalach typu kwejk;).
Pumex vs. gimbaza. Ależ pojedynek!
Matbar, głos 16-latków na forum, coś pierniczy o kryzysie. Zastanawiam się czemu, skoro Juventusu to nie dotyczy. Juve ma w cholerę kasy, bo ma stadion i kupuje sobie 15 juniorów na sezon. Kto bogatemu zabroni? Matbar ma jeszcze jakieś 50 dziur w swoim wywodzie, ale nie chce mi się ich kolejno obalać. To, że Juventus stać na zarobki top playera w wysokości 6 mln/sezon jest oczywistością.
Maniek z kolei pojechał pumiemu od gimbusów, samemu coś mamrocząc o bocznych wingbakach i brakach na tej pozycji, których oczywiście nie ma i coś o 4-3-3. Co to ma do rzeczy?
Zmartwił/ucieszył mnie Melo wczoraj. Warunki transakcji słabiutkie, ale cieszy, że w końcu sprawa się wyjaśniła.
Matbar, głos 16-latków na forum, coś pierniczy o kryzysie. Zastanawiam się czemu, skoro Juventusu to nie dotyczy. Juve ma w cholerę kasy, bo ma stadion i kupuje sobie 15 juniorów na sezon. Kto bogatemu zabroni? Matbar ma jeszcze jakieś 50 dziur w swoim wywodzie, ale nie chce mi się ich kolejno obalać. To, że Juventus stać na zarobki top playera w wysokości 6 mln/sezon jest oczywistością.
Maniek z kolei pojechał pumiemu od gimbusów, samemu coś mamrocząc o bocznych wingbakach i brakach na tej pozycji, których oczywiście nie ma i coś o 4-3-3. Co to ma do rzeczy?
Zmartwił/ucieszył mnie Melo wczoraj. Warunki transakcji słabiutkie, ale cieszy, że w końcu sprawa się wyjaśniła.
- Virgil
- Juventino
Jak dla mnie Llorente + Armero na współwłasność i kończymy to okienko. Zieglera pewnie sprzedamy a z wypchnęciem gdziekolwiek Iaquinty i Martineza będzie problem.
Mój wymarzony skład
Buffon
Bonucci-Barzargli-Chellini
Isla-Vidal-Pirlo-Marchisio-Armer
Llorente-Vucinic
ławka: Lucio,Masi,Caceres,Lichsteiner,Asmoah,Marrone,DeCeglie,Giovinco,Matri,Quag
Mój wymarzony skład
Buffon
Bonucci-Barzargli-Chellini
Isla-Vidal-Pirlo-Marchisio-Armer
Llorente-Vucinic
ławka: Lucio,Masi,Caceres,Lichsteiner,Asmoah,Marrone,DeCeglie,Giovinco,Matri,Quag
- Bartek88
- Juventino
Marotta takie wynegocjowałalina pisze: Zmartwił/ucieszył mnie Melo wczoraj. Warunki transakcji słabiutkie, ale cieszy, że w końcu sprawa się wyjaśniła.
Milan sie interesuje Rossim...
Lucas w PSG za 44 melony a biedny Moratti liczył,że uda mu się go za 20 patyków ściągnąć

Prędzej na obrone Secco można powiedzieć, że po calciopoli wysokie pensje były po to aby ktoś do nas w ogóle chciał przyjść a nie, że za bardzo uwierzył w człowieka... :lol:Fakt dzisiaj możemy powiedzieć, że przepłacał.. dawał duże kontrakty byle komu. Ale prawda jest taka, że zbyt bardzo zarząd uwierzył w człowieka i jego gwarancje sukcesu. Secco dostał przyzwolenie, po tym całym bagnie Calciopoli
Ostatnio zmieniony 09 sierpnia 2012, 12:15 przez Bartek88, łącznie zmieniany 1 raz.
- Szaq
- Juventino
Ktoś powiedział, że to jest jak tygodnie tematyczne w lidlu. Świetnie się sprawdza. Tylko jestem ciekaw, kto będzie po Llorente, bo wszystko to zmierza w stronę Pazziniego. Chociaż uważam go za lepszego zawodnika od Matriego i Quaga, więc jak już nie uda się nikogo ściągnąć, to niech przychodzi pod warunkiem,że Quag nas opuści.
I orientuje się ktoś jak w końcu z tym Gabbiadinim, bo miał być nasz a sprawa przycichła.
I orientuje się ktoś jak w końcu z tym Gabbiadinim, bo miał być nasz a sprawa przycichła.
- pumex
- Juventino
matbar, słuchaj, fajnie, że próbujesz mi wytłumaczyć oczywistą oczywistość, robisz to prawie tak dobrze, jak Begg czy Samuelson
Stary, tak piękny umysł jak Twój jest skazany na sukces, za dwa lata głód na świecie zniknie.
Dobra, koniec dogryzania. Ja po twoim żalu że nikt nie bierze sobie do serca Twoich postów próbowałem wskazać Ci luki w twoich teoriach, po czym Ty zacząłeś się pocić i motać... i dalej to robisz. Skończmy, nie mam cierpliwości, zwłaszcza, że z 6mln robi się 10, o van Persiem piszesz to, co ja dużo wcześniej a zawiła teoria z zarobkami Buffona jest kosmiczna.
Dalszą dyskusję prowadź z Aliną, on ma więcej cierpliwości i jest mądrzejszy ode mnie.
Konice offtopu.
Coś tam dziś mamroczą o Borriello i jego zarobkach rzędu 3mln. Śmiech i nadzieja, że to plotka

Dobra, koniec dogryzania. Ja po twoim żalu że nikt nie bierze sobie do serca Twoich postów próbowałem wskazać Ci luki w twoich teoriach, po czym Ty zacząłeś się pocić i motać... i dalej to robisz. Skończmy, nie mam cierpliwości, zwłaszcza, że z 6mln robi się 10, o van Persiem piszesz to, co ja dużo wcześniej a zawiła teoria z zarobkami Buffona jest kosmiczna.
Dalszą dyskusję prowadź z Aliną, on ma więcej cierpliwości i jest mądrzejszy ode mnie.
Konice offtopu.
Coś tam dziś mamroczą o Borriello i jego zarobkach rzędu 3mln. Śmiech i nadzieja, że to plotka
Ostatnio zmieniony 09 sierpnia 2012, 12:21 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

- Myzarel
- Juventino
Ja z Llorente naprawdę bym się cieszył (oczywiście jeśli za niego nie przepłacimy). Piłkarz stosunkowo młody, talent ma, a że nie jest topem - trudno, wygląda na to że w tym okienku na topa nie ma szans.
A Llorente wcale nie jest Hiszpanem tylko Baskiem
A Llorente wcale nie jest Hiszpanem tylko Baskiem

Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
- @Maras@
- Juventino
A przypadkiem nie jest tak że po rundzie kwalifikacyjnej jeszcze raz zgłasza się ostateczne zestawienie zawodników występujących w pucharach ? Przeciez w trakcie wszelkich kwalifikacji mercatto trwa w najlepsze, więc kompletnie bez sensu byłaby możliwosc zgłoszenia zawodników tylko raz (a później dopiero zimą)...yanquez pisze:Ale niestety chyba tylko na ligę, bo zagrał już w LE w tym roku (dziś zagra pewnie po raz drugi)...MishaAveJuve pisze: Uważam, że byłby to bardzo dobry transfer za w sumie nie duże pieniądze prawdziwy top...

- matbar21
- Juventino
Pumex
Mature z j.polskiego już na pewno zdawałeś(dobra koniec dogryzania)... Puenta jest prosta najpierw reputacja potem głośne nazwisko. Tak ja to widzę.
O Van Persim w kuluarach rozbijało się już o pensje na poziomie 10 mln €.. Informacja nie wyssana z palca z portali tj : onet, wp czy seriea.pl
Mature z j.polskiego już na pewno zdawałeś(dobra koniec dogryzania)... Puenta jest prosta najpierw reputacja potem głośne nazwisko. Tak ja to widzę.
O Van Persim w kuluarach rozbijało się już o pensje na poziomie 10 mln €.. Informacja nie wyssana z palca z portali tj : onet, wp czy seriea.pl
- Dybala 4ever
- Juventino
Można by było zaryzykować z nim za taką kwotę jak mówisz. To też jakaś kolejna opcja do ataku, ale teraz Brazole są cwane. Biorą tyle keszu co Cygan za matkę. Bo wiedzą, że ich rynek jest powszechnie penetrowany to podbijają ceny, a jak widzą ile bierze takie PSG za Lucasa to nie mają żadnych skrupułów w windowaniu cen za swoich zawodników. Myślę, że gdzieś za te 20 mln można spokojnie dogadać się z Llorente i to byłoby dobre rozwiązanie.Levsky pisze:Gdyby udało się zamknąć transfer Damiao w granicach 20-25 mln to ja bym celował w niego aniżeli w Jovetica lub Persiego, choć to już rozdział zamknięty.
- Lypsky
- Juventino
Wg informacji medialnych MU przygotowało dla RVP kontrakt wysokości 6mln. euro
W tego Llorente ciężko mi uwierzyć. Cała sprawa z atakiem może zakończyć się sporym rozczarowaniem.
W tego Llorente ciężko mi uwierzyć. Cała sprawa z atakiem może zakończyć się sporym rozczarowaniem.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- pan Zambrotta
- Juventino
jak na 3-5-2 (który mi się nie podoba), to czterech napastników wystarczy. Na 4-3-3 w razie czego mamy Pepe i Giaccheriniego.
Nie wierzę w przyjście już żadnego tap strajkra, skończymy mercato z Armero i sprzedażą Melo i Zieglera.
Nie wierzę w przyjście już żadnego tap strajkra, skończymy mercato z Armero i sprzedażą Melo i Zieglera.