Mercato (Lato 2016)
- Robaku
- Juventino
To nie jest takie niemozliwe, nie trafiają do mnie słowa Palotty, że nikogo nie sprzedamy, Przeciez oni mają powazny fuckup z FFP. Muszą kogoś opylić, jeśli uznają, że jednak zostanie Radja, to Miralem jest pierwszy do odstrzału. a Ninja dość jednoznacznie wypowiedizał się w przedmiocie zostania w Rome, zaś Bośniak był bardzo niejednoznaczny. Jedno jest pewne Roma musi kogos sprzedać, zeby mogła kupić i w zasadzie z ich składu są tylko 3 wybijajace się postacie,na których mozna zarobic ( mniemam, ze Florenzi w ogole nie wchodzi w gre)
1. Radja
2. Miralem
3. Rudiger.
I chyba tylko Pjanic ma klauzulę odstępnego.
1. Radja
2. Miralem
3. Rudiger.
I chyba tylko Pjanic ma klauzulę odstępnego.
- Wojtek
- Juventino
Przeciez to bez różnicy, bo mamy budzet na jedno mercato ustalony i czy będzie rozlozone na raty czy od razu to i tak mamy automatycznie -38mln mniej na to mercato.Vincitore pisze:Zastanawia mnie tylko jedno - czy w przypadku wpłacania klauzuli odstępnego za danego zawodnika, trzeba od razu wpłacić całą sumę, bez rozkładania jej na raty? Bo jeżeli tak to myślę, że to może być dla nas problem.
Cavan to Top i na pewno bym sje ucieszył gdyby do nas dolaczyl, ale ja bym wolal zainwestowac w kogoś mlodszego, np. Lacazette czy Lukaku.
Ostatnio zmieniony 14 maja 2016, 10:39 przez Wojtek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Vincitore
- Juventino
http://asroma.pl/news/Sportmediaset-Juv ... nica-14050
Nawet już tutaj napisali, jezu co to by był za transfer!
Nawet już tutaj napisali, jezu co to by był za transfer!
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Odwazne te newsy. Sam Pjanic pytany o swoja przyszlosc niczego nie wykluczal, wiec, kto wie...
Nie chce sie nakrecac, ale to bylby strzal w dyche. Troche regularnosci, bardziej zdyscyplinowane srodowisko i ten zawodnik stalby sie jednym z najlepszych na swiecie.
Kibice Romy spokojni, bo to przeciez "plota, plotunia", a Pjanicia stac "na gre w lepszym klubie".
Nie chce sie nakrecac, ale to bylby strzal w dyche. Troche regularnosci, bardziej zdyscyplinowane srodowisko i ten zawodnik stalby sie jednym z najlepszych na swiecie.
Kibice Romy spokojni, bo to przeciez "plota, plotunia", a Pjanicia stac "na gre w lepszym klubie".

- wagner
- Juventino
Nie rozumiem za bardzo, nadużywanego tutaj, słowa top, topa, ale jeśli miałby być to gracz który jest gwiazdą, ma wpływ na grę swojego zespołu to Pjanic takim jest. Czytałem wypowiedzi kilku użytkowników na forum podważającą takie postawienie faktu, ale obecnie Miralem to drugi (po Pogbie) najlepszy pomocnik we Włoszech, który za pewne ma/miał kilka ofert (pisało się o zainteresowaniu PSG czy Ancelottiego). Ogólnie jestem fanem Bośniaka, wole go bardziej niż Isco czy Jamesa. Główny zarzut w kierunku Pjanica to przestoje w grze. Prawda, ale on w trakcie takich przestoi potrafił zrobić bramkę. Pewnie prawdopodobieństwo transferu nadal znikome, ale coraz częstsze informacje na ten temat mogą sugerować, że coś jest na rzeczy. Czekam na dalsze infoCavAllano pisze:Nie chce sie nakrecac, ale to bylby strzal w dyche. Troche regularnosci, bardziej zdyscyplinowane srodowisko i ten zawodnik stalby sie jednym z najlepszych na swiecie.

- gucio_juve
- Juventino
Od początku tych informacji, uważałem że transfer Pjanicia jest dużo bardziej prawdopodobny niż Isco, Gotze czy Cavaniego. Tym bardziej, że Pallotta i Marotta wykluczali jakiekolwiek ruchy, a gracz dopuścił taką możliwość.
Osłabilibyśmy w przypadku tego transferu i tak słabą już Romę. Pjanić ograny w Serie A. Ma chyba najlepszy stały fragment w całej lidze. Dopiero po kilku występach będzie można ocenić jego realną przydatność. Na ten moment transfer wydaje się więcej niż okej, ale nie hit.
Osłabilibyśmy w przypadku tego transferu i tak słabą już Romę. Pjanić ograny w Serie A. Ma chyba najlepszy stały fragment w całej lidze. Dopiero po kilku występach będzie można ocenić jego realną przydatność. Na ten moment transfer wydaje się więcej niż okej, ale nie hit.
- Robaku
- Juventino
Jeśli to się stanie, to przeczuwam powolny rozkład ligi w postaci dwóch koni pociągowych Juve i Neapolu.
Berardi, Pjanic czyli skupywanie tego co dobre w lidze przez nas, i Vrsalijko oraz Tonelli czyli tego co wyróżniające sie przez Neapol.
Pogba Miralem to mogłoby wyglądać uroczo do tego Dybala z przodu.
Berardi, Pjanic czyli skupywanie tego co dobre w lidze przez nas, i Vrsalijko oraz Tonelli czyli tego co wyróżniające sie przez Neapol.
Pogba Miralem to mogłoby wyglądać uroczo do tego Dybala z przodu.
- Arbuzini
- Juventino
Jeśli uda nam się ogarnąć głowę Pjanicia to będzie to ogromne wzmocnienie. W Juventusie presja będzie na pewno większa, Miralem dysponuje świetnymi umiejętnościami i główne pole, gdzie może się rozwinąć to właśnie psychika. Ciekawy był ostatni wywiad z Salamonem, który stwierdził, że na tym poziomie zawodnicy mają zbliżone umiejętności i to głowa decyduje o tym kto jest na szczycie, a kto nie.
Z jednej strony tak, ale napastnicy po 30-stce często mają ogromny głód zdobywania bramek, które mogą przynieść im jakieś trofeum na zwieńczenie kariery. Cavani by mi pasował jako ten typ piłkarza. Moim, nierealnym, marzeniem jest Edinson w miejsce Mandzukicia oraz pozostanie Hiszpana w klubie.Wojtek pisze:Cavan to Top i na pewno bym sje ucieszył gdyby do nas dolaczyl, ale ja bym wolal zainwestowac w kogoś mlodszego, np. Lacazette czy Lukaku.
- Robaku
- Juventino
DiMarzio podaje, że Juve będzie ostro walczyło o Edinsona. No zobaczymy. Pozyskać takiego gracza, uffffff.... w zamian za Morate - jestem na tak.
No i póki co nikt nie potwierdza info o Miralemie, zaś calciomercato daje też info o Diawarze. I chyba tyle to z dzisiejszych plotek dotyczacych Juve.
No i póki co nikt nie potwierdza info o Miralemie, zaś calciomercato daje też info o Diawarze. I chyba tyle to z dzisiejszych plotek dotyczacych Juve.
- Vincitore
- Juventino
Rok temu kojarzę ich głównie ze sprzecznymi informacjami na temat Draxlera, ale wówczas nie było dobrego źródła nt. tego zawodnika, ślepakami strzelało również SKY, które jako pierwsze ogłosiło 'biały dym' ws. zawodnika.CavAllano pisze:Ok - teraz zejdzmy na chwile na ziemie. Czy to zrodlo mialo w przeszlosci jakis celny strzal? Pytam, bo mam krotka pamiec.
Pamiętam natomiast, że SportMediaset jako pierwsze poinformowało o praktycznie przybitym dealu jakim była wymiana Guarina na Vucinicia, która jak się później okazało, praktycznie doszła do skutku.
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Jesli sprzedamy Morate i Zaze to w zasadzie bedziemy juz mieli na transfer Cavaniego. Niestety w takim wypadku mamy dwoch zawodnikow w okolicach 30stki na pozycji nr 9 i za dwa sezony znow trzeba by bylo szukac kogos nowego.
Pjanic niby spoko, ale zastanawia mnie zdanie romanistow, o tym jego niklym zaangazowaniu.
Jesli odpuszczany Vrslajko, to albo walczymy o Cuadrado, albo kupimy kogos w stylu Sandro (Fabinho/Peres).
Pjanic, Cavani, Berardi, Fabinho/Peres/Cuadrado i jakies mlodziki i jest bomba.
Pjanic niby spoko, ale zastanawia mnie zdanie romanistow, o tym jego niklym zaangazowaniu.
Jesli odpuszczany Vrslajko, to albo walczymy o Cuadrado, albo kupimy kogos w stylu Sandro (Fabinho/Peres).
Pjanic, Cavani, Berardi, Fabinho/Peres/Cuadrado i jakies mlodziki i jest bomba.
- Robaku
- Juventino
Wątpie w sprzedaż Zazy właśnie z tego powodu o którym mowisz - dwie 9 w okolicy 30 lat. A w takim razie przy zatrzymaniu Simone mamy mimo wszystko jednego zawodnika, który się rozwija.
Na Cavaniego pójdzie hajs z Moraty, na Pjanicia ew. z Asy, Pereyry czy też Hernanesa. Poza tym jakiś budzet mamy z LM, nie musimy wszystkiego bilansować
Ten Vrsalijko mnie meczy...
Na Cavaniego pójdzie hajs z Moraty, na Pjanicia ew. z Asy, Pereyry czy też Hernanesa. Poza tym jakiś budzet mamy z LM, nie musimy wszystkiego bilansować
Ten Vrsalijko mnie meczy...
- Vincitore
- Juventino
Wszedłem teraz na forum VS. i tam chłopaki mają tę samą rozkminę co do autentyczności źródła. Jeden gość jednak napisał, że dokładnie 14 maja 2015, Mediaset jako pierwsze podało, że pozyskaliśmy Dybalę. Sprawdzone, potwierdzone, niemniej do otwarcia szampana jeszcze moim zdaniem bardzo daleko. Ciekawe w ogóle jak sam zawodnik się zapatruje na ten transfer, ale coś faktycznie jest na rzeczy.Vincitore pisze:Rok temu kojarzę ich głównie ze sprzecznymi informacjami na temat Draxlera, ale wówczas nie było dobrego źródła nt. tego zawodnika, ślepakami strzelało również SKY, które jako pierwsze ogłosiło 'biały dym' ws. zawodnika.CavAllano pisze:Ok - teraz zejdzmy na chwile na ziemie. Czy to zrodlo mialo w przeszlosci jakis celny strzal? Pytam, bo mam krotka pamiec.
Pamiętam natomiast, że SportMediaset jako pierwsze poinformowało o praktycznie przybitym dealu jakim była wymiana Guarina na Vucinicia, która jak się później okazało, praktycznie doszła do skutku.